Silvekin dnevnik |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4344454647> |
Korisnik | |
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Danas nisam ništa "zemljano" radila - padala kiša. Ali sam zato uspjela kupiti novu motičicu i nove vrtne škare - pa da vidimo kako bude to dugo izdržalo cijelo.
![]() Kupila sam još neke biljčice i jednu paprat za sobu, a od prijateljice dobila ciklamu (ova mi mora preživjeti !!!!!) ![]() Inače osjećam se grozno radi ovog s M.vodama, kako su nam pokušali podvaliti kanalizaciju i skoro uspjeli da nisam reagirala, pa još kud s kanalom za oborinske vode - možda ipak po našem....osjećam veliki kamen u želucu, a gušterača radi ko luda... |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
I meni je niknuo
![]() ![]() |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
SilveK,da te pitam kaj sad sa tim paradajzom.Moj je niknuo i ima 2lista i druga dva tjeraju. To je jako jako malecko pa se bojim dirati. Nije,naravno,gusto posijan no trebam li ga ja presaditi u zasebne posude? Ako trebam kad da to radim?
E da meni svih 6 niknulo
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Silve valjda će pregovori biti zadovoljavajući kao što je i tvoje zadovoljstvo posađenim biljkama i onima koje su nikle, a što se tiče posudica i mi preskačemo preko njih, sad je zima i opet su sve u hodniku i podrumu.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Danas nisam sigla ništa raditi, imali smo opet sastanak u vezi kopanjja, ovaj put s direktorom M.voda: kanalizaciju smo potpuno izbacili iz priče, oni mijenjaju trasu po javnom putu, jer od nas ni od susjeda dozvolu dobili nebudu (a oni si tak zamislili jer bi im tak bilo manjne posla i jeftinije - baš nas briga za to)!!! Jedini problem ostaje kanal za oborinske vode koji mora nekud tud ići, jer su tu kuće najniža točka - o tome ćemo još pregovarati.
Htjela sam barem obrezati jabuku - slomila sam nove škare za rezanje! Mislim stvarno - pa nisam tak jaka! Niknule su mi bijele suzane!!!!! Od dade28 sam dobila 6 sjemenki, 3 sam posijala, 3 ostavila za poslije jer od prošlogodišnjeg kupljenog sjemenja ništa nije niknulo.... Niknuo je i paradajz koji sam dobila od Shashe i karpatski zvončić!!! Pofalilo mi mjesta na klupčicama kod prostora za te silne posudice s biljčicama, a treba još sijati... |
|
![]() |
|
andrea01 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Silvek da te utješim, niti mi nemamo granica...
![]() Još nisam ispraznila kutiju sa sjemenkama, a shasha mi već novo sjemenje donosi ovaj tjedan! ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Joj Shasha, i ja sam još na tim mukama, ali sad sam si dala prioritet za ove kupljene sadnice koje već imaju zelene pupove, ali imam osjećaj da će me uskoro uhvatiti panika kad pogledam sve ono silno sjeme koje još nisam posijala...To mi i treba kad sam tak neumjerena i nebrem si dati granice
![]() |
|
![]() |
|
Hvala!
![]() |
|
![]() |
|
FranjicaZG ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 10 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 4567 |
Ugodno društvo i lijep dan
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
![]() |
|
Hvala Triša!
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Sve pohvale za tebe, još ću pogledati i ostale slikice, a za sutrašnji rođendan želim ti svu sreću ovog svijeta.
![]() |
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Danas sam opet bila u radovima. Prvo sam opet (po tko zna koji put) obišla dućane i pronašla nove biljke:
![]() No dobro, ovo je poklon od MM za sutrašnji rođendan, ali sam ih sama birala, on je na mukama bio koji cvijet odabrati pa sam mu olakšala ![]() Prijatelj mi je na posao dostavio 5 sadnica ribizla, 6 malina i 1 ogrozd - mislim, znaju ljudi kako odabrati poklon. Uglavnom, očigledno je što sam radila cijelo poslijepodne. Posadila sam ribizl i maline na novu gredicu, a ispod njih jagode: ![]() Morala sam prekopati gredicu malo dublje jer sam naišla na tunele "starih prijateljica" - to mrze. Ribizle i maline odvojila sam malim pojasom cvijeća: ![]() Između ovih trajnica budem kasnije još stavila i nešto jednogodišnjeg, ove 3 ne cvatu istodobno pa budem probala iskombinirati. Ogrozd sam posadila na gredicu vrtnih jagoda, sve dobro zalijala...Nadam se da bu većina ostala, jer su već jako propupale... Sve ostalo sam stavila u kutiju (bolje da ne velim koju po redu) i čeka za sjetvu....Ove godine sam nakupovala toliko cvijeća da neznam kamo će ići povrće - moram proširiti vrt! A na vrtu toliko toga propupalo i u cvatu.... (slike u foto-galeriji biovrt) ![]() |
|
![]() |
|
Sigurna sam da ćeš to uspješno riješiti - teško je ali vjerujem u tebe - nažalost u naš sustav baš i ne, previše gorkog iskustva.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Mikica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 25 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3024 |
Dakle ovo je saga o oborinskim i inim vodama.Držim ti fige da to rješiš na najbolji i najbezbolniji moguće način.Ja sam isto takva i vječno istjerujem pravicu.Lijepo ti uređuj svoj vrt jer to smanjuje stres pa ćeš imati više energije za borbu sa "vjetrenjačama"!!
![]() |
|
![]() |
|
Danas smo se sreli s čovjekom iz M.voda - pazite ovo - ne misle postavljati samo kanal za oborinske vode kako su nam rekli, nego i glavni vod kanalizacije duž cijele te trase, a mi to saznali tek danas (da ih u pon nisam zaustavila rekli bi nam poslije)!!!!!! Susjedi su ostali šokirani, a i ja. A što nam nude za to - svakome po 5.000,00 kn za služnost - u vidu troška za priključak + naknada štete po kopanju što će se kasnije utvrditi - moram sve poslikati i staviti na papir. E sad, susjedima je ovo 3. kuća u koju su se uselili i potrošili ogromne pare za renovaciju da im bude sve po vasti (nešto kao feng shui, samo mnogo starije i indijsko). Ok, kako god to nekima zvučalo čudno, oni stvarno vjeruju u to da je razmještaj po gruntu bitno za zdravlje (navodno postoje i znanstvene studije o tome) i nikako ne žele kanalizaciju s istočne strane, niti oborinske s zapadne. Sad su ponudili rješenje - kanalizacija s njihove zapadne (po njihovom), oborinske s njihove istočne - (po našem) - e sad budemo sutra čuli kaj projektanti vele na to - saga se nastavlja. Jedino neznam da li je ukupno 10.000,00 kn dovoljna kompenzacija da M.vode dobiju pravo služnosti do daljnjeg preko naših 100 metara posjeda - na žalost ne znam gdje bi to mogla saznati - ipak 2 voda cijevi nisu mala stvar.
Eto, danas sam uspjela povaditi još jedan sanduk jagoda, sad me već 4 sanduka pod jabukom čeka za sadnju, a još toliko toga za izvaditi..... |
|
![]() |
|
iris ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
teško žabu u vodu natjerati hihihi
|
|
![]() |
|
Danas sam opet bila vrijedna - posadila sam one 4 biljčice koje sam kupila jučer, posadila sam još stolisnik, kukurijek i jedan paket lukovica za koje se ne mogu sjetiti kak se zovu, neki plavi zvončići. Povadila sam još 1 sanduk vrtnih jagoda i stavila pod jabuku gdje već 2 puna od prije čekaju na sadnju - vadim ih s busenom zemlje pa budu tak izdržale jedno vrijeme....glavno da čim prije povadim čim više.
Sad sam maloprije prolazila kroz kaufland - ajoj - dobili su novu pošiljku cvijeća...
![]() |
|
![]() |
|
Na zadnjnoj slici su 3 potočnice i 1 trajnica za kamenjare mislim - neznam kak se zove...
|
|
![]() |
|
Ti si stvarno vrijedna i po kiši i po zimi i po M vodama,svud te ima
![]() ![]() E kak se taj cvjetak zove na zadnjoj slici,i mene je,čini mi se,ganjao po plodinama no otjerale su ga razne lukovice
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4344454647> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |