Čuvarkuća - Sempervivum |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4849505152 96> |
Korisnik | |
maso ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 05 Studeni 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1048 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() |
|
kikach ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 19 Lipanj 2011 Status: Offline Bodovi: 497 |
svi imate tako lijepe čuvarkuće.ajme muhlenbergia i Pinus, oduševljena sam! Prekrasno. Nažalost ja imam samo ove dvije vrste i ovaj mali nikako da mi krene. Ako bi netko možda htio koju bebicu sam nek posalje poruku, ove druge imam na bacanje (iako mislim da svi vec imate:p)
![]() ![]() |
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
to sam i mislila ,kad nastupe kiše sklonit pod balkon..ne usudim se pokušat napravit rupice na onim zdjelama glinenim a super su mi za čuvarkuće..ništa,vidit ću samo da napravim to što ti natalija kažeš dobru drenažu .inače im dam vode tek toliko da se napiju malo
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
ako posuda već nema rupe za odvod, mislim da je ipak moguće - staviti dobar drenažni sloj, pa napuniti posudu do ruba sa supstratom/zemljom, čak napraviti mali humak, i na to utisnuti/posaditi čuvarkuće
tako bi se voda ocjeđivala prama vani, uz rubove ne bi bilo mjesta za zadržavanje zimi i u vlažnije doba godine posudu skloniti sa kiše i padalina i moglo bi funkcionirati |
|
![]() |
|
Gricka ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 04 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 1726 |
Od pretjerane vlage čuvarkuće ugibaju-gnjile i ništa ih ne može spasiti. Ili rupice ili minimalno zalijevanje. Bolje rupice...
|
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
natalija isplati se čak i ovako je malo imat jer sad baš raste u visinu tj cvjeta..baš je lijepa za vidit gricka hvala ti
nego da vas pitam sve skupa..nešto danas se mislim imam dvi tegle koje nemaju odvod vode ,tj nemaju rupice..smeta li to čuvarkućama ,mada ih ne zaljevam obilno tek toliko da se napiju malo
|
|
![]() |
|
Gricka ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 04 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 1726 |
Hvala Natalija.
Pa poslat ćemo ti drugu Kamenjar! Nije kraj svijeta. Pošalji adresu.
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
gricka koliko ti imaš boja, veličina, oblika rozeta i listova... pravi si kolekcionar
![]() gute - imaš na što i biti ponosna prekrasne su ti čuvarkuće kamenjar - kad si bila, nisam htjela ispasti "škrta" pa ti dati onu malecku kad je bilo većih izgleda da su one u stvari tako malecke, a tu "veću" veličinu dostignu na kraju svog sazrijevanja i života - prije cvjetanja, nisam ni ja do sada išla za tim, ali sad znam, doduše kamenjar imam od lani pa se još učim o njegovim žiteljima |
|
![]() |
|
imaš na što i biti ponosna gute fre jer je stvarno lijepa
gricka ti imaš dosta čuvarkuća pa ajd ako jedna procvjeta nema veze ...al moja jedna jedina hoće cvjetat
![]() |
|
![]() |
|
gute Fee ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
Vase cuvarkuce su prekrasne ali ja sam na moju isto ponosna :
![]() |
|
![]() |
|
Kamenjar ona desno se sprema na cvjetanje. Jesi li na nju mislio?
|
|
![]() |
|
Jedna moja čuvarkuća je procvjetala
![]() |
|
![]() |
|
maso ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 05 Studeni 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1048 |
Da tufe su ove posude u kojima su moje cuvarkuce, od hypertufa smjese napravljene....poslikam ih opet da ih vidite kakve su sada ...
|
|
![]() |
|
baš su dobre ove posude od tufa ,prvi put čujem za to...sad mi onda nije žao ove čuvarkuće heheh bar ću uživat u njenom cvijetu |
|
![]() |
|
zapelcano
![]()
mislim da je maso mislila na ove prekrasne posude u domaćoj izradi http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=5183 |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
![]() |
|
vera4 one što si mi ti poslala su u redu ,miruju ,čak mislim pomalo da su se navikle ..neću ih više mazit ,zaobilazim ih u širokom luku
maso šta je to tufe ?
|
|
![]() |
|
Nekad im treba malo da se prilagode, moje su pune pupova, uskoro ce cvijetati, bebe se razrasle :). Bolje manje vode, nego puno, njima suša ne smeta ali puno vode da... ja svoje u tufama zaljevam svakidan, ali imaju dobru drenazu, tako da sav visak uvijek ode... |
|
![]() |
|
vera4 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: American Samoa Status: Offline Bodovi: 2922 |
Kamenjar, ako su one paučinaste što si dobila od mene, ne sekiraj se. I meni su stajale dugo, dugo, a onda krenule. Ne mazi i pazi ih, nisu orhideje. Samo čuvaj strpljenje, trebat će ti za druge travice, i ne zalivaj. Tko ih je zalivao na starim seoskim krovovima, pa su bile bogate.
U slučaju najgoreg, adresu znaš, pa ponovimo slanje i sađenje. |
|
Ne znaš da ti je dosta dok ti nije više nego dosta (ne odnosi se na hranu nego puno ozbiljnije)
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4849505152 96> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |