Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Čuvarkuća - Sempervivum
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Čuvarkuća - Sempervivum

Odgovori Odgovori Stranica  <1 4849505152 96>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
maso View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Status: Offline
Bodovi: 1048
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maso Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Lipanj 2011 u 15:52
Pinus, predivan cvijetak :)) evo i moje se spremaju...

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Lipanj 2011 u 13:23

Kikach ni tvoja sa zadnje slike nije slaba, dapače lijepo izgleda.

Vrlo rijetko slikamo i objavljujemo cvjetove čuvarkuća. ? Trenutno mi cvijeta desetak čuvarkuća. .    Pa ni cvjetovi čuvarkuća nisu tako slabi, zar ne ?

Na vrh
kikach View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 497
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kikach Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Lipanj 2011 u 19:14
svi imate tako lijepe čuvarkuće.ajme muhlenbergia i Pinus, oduševljena sam! Prekrasno. Nažalost ja imam samo ove dvije vrste i ovaj mali nikako da mi krene. Ako bi netko možda htio koju bebicu sam nek posalje poruku, ove druge imam na bacanje (iako mislim da svi vec imate:p)

Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3340
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Lipanj 2011 u 22:10
to sam i mislila ,kad nastupe kiše sklonit pod balkon..ne usudim se pokušat napravit rupice na onim zdjelama glinenim a super su mi za čuvarkuće..ništa,vidit ću samo da napravim to što ti natalija kažeš dobru drenažu .inače im dam vode tek toliko da se napiju malo
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Lipanj 2011 u 13:04
ako posuda već nema rupe za odvod, mislim da je ipak  moguće - staviti dobar drenažni sloj, pa napuniti posudu do ruba sa supstratom/zemljom, čak napraviti mali humak, i na to utisnuti/posaditi čuvarkuće

tako bi se voda ocjeđivala prama vani, uz rubove ne bi bilo mjesta za zadržavanje

zimi i u vlažnije doba godine posudu skloniti sa kiše i padalina i moglo bi funkcionirati
Na vrh
Gricka View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1726
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gricka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Lipanj 2011 u 09:48
Od pretjerane vlage čuvarkuće ugibaju-gnjile i ništa ih ne može spasiti. Ili rupice ili minimalno zalijevanje. Bolje rupice...
Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Lipanj 2011 u 20:49

natalija isplati se čak i ovako je malo imat jer sad baš raste u visinu tj cvjeta..baš je lijepa za vidit

gricka hvala ti
nego da vas pitam sve skupa..nešto danas se mislim imam dvi tegle koje nemaju odvod vode ,tj nemaju rupice..smeta li to čuvarkućama ,mada ih ne zaljevam obilno tek toliko da se napiju malo
Na vrh
Gricka View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gricka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Lipanj 2011 u 13:24
Hvala Natalija.
Pa poslat ćemo ti drugu Kamenjar! Nije kraj svijeta. Pošalji adresu.
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Lipanj 2011 u 12:31
gricka koliko ti imaš boja, veličina, oblika rozeta i listova... pravi si kolekcionar Thumbs%20Up

gute
- imaš na što i biti ponosna prekrasne su ti čuvarkuće

kamenjar - kad si bila, nisam htjela ispasti "škrta" pa ti dati onu malecku kad je bilo većih
izgleda da su one u stvari tako malecke, a tu "veću" veličinu dostignu na kraju svog sazrijevanja i života  - prije cvjetanja,

nisam ni ja do sada išla za tim, ali sad znam, doduše kamenjar imam od lani pa se još učim o njegovim žiteljima
Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Lipanj 2011 u 09:07
imaš na što i biti ponosna gute fre jer je stvarno lijepa
gricka ti imaš dosta čuvarkuća pa ajd ako jedna procvjeta nema veze ...al moja jedna jedina hoće cvjetat smile48
Na vrh
gute Fee View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 7699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gute Fee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Lipanj 2011 u 23:45
Vase cuvarkuce su prekrasne ali ja sam na moju isto ponosna :

Na vrh
Gricka View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gricka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Lipanj 2011 u 22:09
Kamenjar ona desno se sprema na cvjetanje. Jesi li na nju mislio?
Na vrh
Gricka View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gricka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Lipanj 2011 u 20:45
Jedna moja čuvarkuća je procvjetala

Na vrh
maso View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maso Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Lipanj 2011 u 19:02
Da tufe su ove posude u kojima su moje cuvarkuce, od hypertufa smjese napravljene....poslikam ih opet da ih vidite kakve su sada ...
Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Lipanj 2011 u 16:56

baš su dobre ove posude od tufa ,prvi put čujem za to...sad mi onda nije žao ove čuvarkuće heheh bar ću uživat u njenom cvijetu smile78

Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Lipanj 2011 u 12:37
zapelcano Wink

Originalno poslano od člana kamenjar kamenjar napisao:

maso šta je to tufe ?

mislim da je maso mislila na ove prekrasne posude u domaćoj izradi

http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=5183
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Lipanj 2011 u 21:37
i moja se sprema cvasti

Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Lipanj 2011 u 21:35
vera4 one što si mi ti poslala su u redu ,miruju ,čak mislim pomalo da su se navikle ..neću ih više mazit ,zaobilazim ih u širokom luku
maso šta je to tufe ?
Na vrh
maso View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maso Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Lipanj 2011 u 21:07

Nekad im treba malo da  se prilagode, moje su pune pupova, uskoro ce cvijetati, bebe se razrasle :). Bolje manje vode, nego puno, njima suša ne smeta ali puno vode da... ja svoje u tufama zaljevam svakidan, ali imaju dobru drenazu, tako da sav visak uvijek ode...

Na vrh
vera4 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2922
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vera4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Lipanj 2011 u 19:09
Kamenjar, ako su one paučinaste što si dobila od mene, ne sekiraj se. I meni su stajale dugo, dugo, a onda krenule. Ne mazi i pazi ih, nisu orhideje. Samo čuvaj strpljenje, trebat će ti za druge travice, i ne zalivaj. Tko ih je zalivao na starim seoskim krovovima, pa su bile bogate.

U slučaju najgoreg, adresu znaš, pa ponovimo slanje i sađenje.
Ne znaš da ti je dosta dok ti nije više nego dosta (ne odnosi se na hranu nego puno ozbiljnije)
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 4849505152 96>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,266 sekundi.