Lovrina okolina |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4142434445 120> |
Korisnik | |
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Puno prekrasnih biljčica
![]() ---- Nije mi jasno što je sa lantanom izgleda zdrava. Jedino što joj može naškoditi je previše zaljevanja ili malo svjetlosti. Imam neku posebnu lantanu koja se na suncu objesi i noću se spušta dolje kao da spava. Izgleda kao puzajuća lantana i mislim da je možda crvena, ona ljubičasto-roza se drugačije ponaša. ----- Koprivi obavezno kidaj te klasove koji cvatu ako želiš lijepe koprive. ---- Ona zebrina šarena bi se trebala pincirati da bi tvorila žbun ( zakidanje vrhova). Ako se pusti samo da raste budu neuglednije izdužene biljke, onako je ljepša pincirana i kompaktnija. |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
kako ti je lijepa taraca! puna lijepog cvijeća, ima i mjesto za kavicu, super!
lantanu pošišaj do dna, trebala bi potjerati! možda joj daješ puno vode. one su biljke za sušu! |
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
|
Lovro ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
Smrcko, na slici je Lantanina lantana koja frca od zdravlja, a Antonijina je bolesna i mislim da joj je upravo to kaj veli Antonija!!!
Već sam je prikratila i nadam se najboljem!!! A i zebrina je već odavno spikirana i dobila je lijepi volumen! Ovo je bila slikana odmah kak sam je iznijela van iz zimovališta!!! Svejedno, hvala ti na pomoći! oVo za koprive nisam znala, sutra ću i nju skratiti za cvijet! Antonija, dobro došla i hvala na savjetima i biljkama! |
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
![]() |
|
blue sky ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3013 |
terasa mi se jako sviđa za odmor i kavicu dušudalo
|
|
![]() |
|
Lovro ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
Danas sam obavila strašnu kupovinu, za 22kn kupila sa 22 cvijeta.
Na placu je striček zadnji dan prodaval i rekel je da ono kaj ne proda, melje i baca u kompost! U mojoj vrećici našlo se 5-6 tamijana, i 2-3 nešto takvog sa sivo- srebrnim lišćem, krupnijim i sitnijim, jedna Pepeljuga, nekoliko bijelih pelargonija, te nekoliko sulfrinija koje jedino nisu bile Bog zna što, ovo drugo je bilo sve OK! ![]() Aha, zaboravila sam i vince! SVE sam to posadila u duge tegle, u kojima sam već posadila bijele puzeće solanume, kupljene prekjučer po 2 kn! i stavila na svekrvine prozore, jer mi još nemamo klupčice s vanjske strane!!! To joj je za hvalu, jer je od povrata penzije kupila nama prozore, a sebi će tek ovu zimu-proljeće!!! ![]() |
|
|
|
![]() |
|
.... detalj s brajde...
![]() |
|
|
|
![]() |
|
ovcica ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Travanj 2010 Lokacija: okolica Zagreba Status: Offline Bodovi: 543 |
Vrtek je prelijep
![]() |
|
Život je more...
|
|
![]() |
|
Cvjetić koji već duuuugo cvate...ne znam mu ime
![]() |
|
|
|
![]() |
|
...delosperma...
![]() .... i tikve osvajaju prostor.... ![]() ... a crne uši pelin... već sam ga pošišala da ih se riješim, al ne, one žele rat!!! ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Odnekud u moj vrt dolutal ovaj visoki rozi plox
![]() A neko mi je, opet, poklonil ovaj mali niski plavi pakujac!!! Nikad ga do sad nisam imala! ![]() ...i oxalis već dugo časti sa cvjetićima... ![]() ...šarenilo..... ![]() .....batat ukrasni i prkosi.... ![]() |
|
|
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
ovaj batat je predivan! sve ti je lijepo i prelijepo! već san jednom pisala sigurno su tvoji sretni šta imaju takvu snahu, i svekrva se iskazala!
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Batat je krasan, a onaj cvjetić kaj neznaš od čega je, mislim da je heuchera iako ne vidim listove. |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Pretekla me Anastazija, to je heuchera. A onaj sivi iz povoljne kupnje mislim da je helichrisum petiolare (ne vidim baš dobro) i odličan je za kombiniranje s ostalim cvijećem.
Ovaj ćup sa batatom i prkosima je odličan. |
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Kakva kupovina!! Bravo Lovrek, to se zove čudo na tržnici!!
Lijepo si uredila prozore svekićine!!
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
krasno
![]() |
|
![]() |
|
FLORAMYE ![]() Odrastao grm ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 14 Siječanj 2011 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1337 |
|
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
I mene oduševio batat. Pravi primjerak, pa još na pravom mjestu.
Malo sam gledala zaostatke i čitam da Lovro dira cvijeće. Pa si mislim: Super sad ima ogradu na balkonu pa će cvijeće lijepo podignuti .... Kad ono - kao u rasadniku. Trebale bi tri takve ograde
![]() |
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
Blue sky, kad ste u blizini, pozvani ste!!!
Ovčicca, još mi je vrt daleko do onih prekrasnih kojima se divim na CIF-u, al malo po malo, pa za sto godina bude nekaj z njega!!!! Moon, ![]() Floramy, i društvo, još čekam cvjetić batata, al za sad nije još na pomolu!!! Anastazija , Otok, je , ono je heutchera!!! Valjda bum zapamtila! I ono sivo, pogledala sam, je hp!!! Al opet jedna dilema, kaj je ono drugo , skoro isti listići, ali sitniji!!! Budem uskoro poslikala!!! Hvala vam! Antonija, ![]() ![]() Hoya, batat imam prvi put! Viđala sam ga ovih godina po balkonima, al ga nisam nigdje vidjela za kupit, a ove godine su na svakom koraku. U tom ćupu sam imala inače jagode, al su se ove zime smrzle ili, ko zna, kaj im se dogodilo, pa mi se skontaala takva kombinacija u glavi, pa ajde, da probamo! Još da se prkosi malo razbacaju, a batat procvate- to je ona moja slikica u glavi!!! Lovro može do cvjetića i dalje, no na dohvat ruke su mu, bar mislim, one koje mu ne mogu naštetiti!!! Anaida, ja ti inače obično kupujem male "primjerke" biljčica, jer volim pratiti kak napreduju, tak da me to kaj su neke malo " izmučeno" nije puno brinulo!!! Nadam se da budu oporavile!!! Lovro je najveći razlog kaj smo mi prvi dobili nove prozore!!! Inače, kak smo u šali rekli, za ljetne mjesece su ti stari bili baš odlični, dok po zimi.... znale su se i zavjese zanjihati kad je vani puhalo!! ![]() ![]() A sad... još malo slikica!!! |
|
|
|
![]() |
|
Ivančice mi nisu u cvijetu dočekale Ivanje!!!
Dal štrajkaju...??Il su krivi ovi kišni dani...??? ![]() Ovo "nešto", malo nježno procvalo ispod trstike... ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Monarda, crvena...
Njenoj ljepoti nije naškodila kišica, čak, štoviše, skoro mi je i "pobegel" prvi cvetek!!! Al ima jooooš pupića!!! ed.: procvjetala j Jagodina...isto crvena...baš sam sretna!!! ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4142434445 120> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |