Nešto kao dnevnik... |
Odgovori | Stranica <1234 26> |
Korisnik | |
Retriver Sara
Cvjetni guru Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
nekoliko novih biljkica koje sam dobila od BB na jednoj od kava:
ovo su Tellime...nekako su mi slične heucherama, namjeravam ih držati preko zime na balkonskoj polici...nadam se da će se do onda razrasti, jer primjećujem da idu polako...
Tellima grandiflora purpurea:
dobila sam i dvije reznice ove prekrasne biljke sitnih varjegiranih listova.
To je slatka pjegava lozica koja bi u jesen trebala dobiti bobice različitih boja i nijansi plave, zelene, sive, tirkizne, tamno lila...tarannnn, predstavljam vam neodoljivu i čarobnu:
Ampelopsis brevipedunculata "Elegans":
ovo sam slikalo malo pobliže, radi pjegica pa su listovi ispali poveći...međutim , puno su sitniji:
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Retriver Sara
Cvjetni guru Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Izbojak ovog kaktusa objesio se od težine, dugačak je ravnih 71 cm:
|
|
Retriver Sara
Opcije poruke
Hvala(0)
|
presadila sam danas u veću teglu jasminoidni solanum, bijeli, u veću teglu jer se oporavio od napada sitnih zelenkastih ušiju:
posadila sam čuvarkuće koje su mi Bigi i Konte donirale za sensjki vrt, s obzirom da u masakru nad njima, koji su počinili kosovi ,-ima malo preživjelih:
|
|
Retriver Sara
Opcije poruke
Hvala(0)
|
u odnosu na fotku s pretodne stranice, današnji izgled kameleona je stvarno poražavajući. Ono malo šara kaj je imao polako nestaje. Što mu je?
|
|
mali kaktus
Cvjetni guru DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sara,stavi ga na najjače sunce,samo to mu fali
|
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
Retriver Sara
Opcije poruke
Hvala(0)
|
vjerovala ili ne, draga mali kaktus, na najjačem je suncu, na rubu balkona
|
|
mali kaktus
Cvjetni guru DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Uh,uh,onda mu valjda moraš pjevati da pocrveni
|
|
|
dado_84
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm Pridružen: 20 Srpanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1031 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Saro cupaj zelene izboje ili presadi satirane u novu vazu :)
|
|
Spasimo Hrvatsku kupujmo domaće!
|
|
Retriver Sara
Opcije poruke
Hvala(0)
|
dado_84
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm Pridružen: 20 Srpanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1031 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Samo cupaj :) one tjeraju i iz najmanjeg djela korijena. Ako ne Izvadi biljku iz lonca otresi svu zemlju i odrezi sarene izboje dva tri nodusa ispod prvih korijencica.
|
|
|
|
Retriver Sara
Opcije poruke
Hvala(0)
|
počupano!
|
|
Retriver Sara
Opcije poruke
Hvala(0)
|
evo ga danas, počupala po dadinom savjetu, svaki dan pjevam po savjetu mali kaktus, no izgleda gore nego početkom lipnja, onda je po rubovima listova bilo bar malo crvenila...i naravno, na punom je suncu:
|
|
Retriver Sara
Opcije poruke
Hvala(0)
|
prije desetak dana dobila sam nekoliko reznica cuphee, izgleda da su se primile, baš sam sretna:
lijevo je Cuphea x purpurea, mala dlakavica, a desno, sa cvjetićima, Cuphea ignea.
|
|
mali kaktus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sarica,a možda ti imaš neku vrstu cameleona koji ima manje crvenila.
|
|
|
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
dado_84
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Razne sare na satiranom bilju su uvijek izrazenije tjekom proljeca da bi s vremenom, kako list stari, popustile na intenzitetu ( u nekim vrstama cak i nestale). Houttuyniama se sare na listovima stalno mjenjaju tjekom sezone. Mislim da tvojoj biljci nista ne fali, dapace kad bi bila na prejakom suncu listovi bi joj postali ljubicasti, tj dobila bi boju kao zastitu od prejakog sunca. |
|
|
|
Retriver Sara
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hvala ti, dado, prihvatiti ću ga takvog kakav je...
|
|
Retriver Sara
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Danas sam primijetila da moj Abutilon striatium ima na svojim grančicama cijelu vojsku bucmastih priljepaka smeđe boje. Pišem vam to najviše zato da pregledate svoje abutilone da ne biste naišli na nešto slično, a da bude prekasno.
Uglavnom, ja sam za radikalne mjere. Najprije sam ga orezala na polovicu , možda mjesec dana prerano, no vjerujem da mu ne bu ništa.
Pretpostopljavam da se radi o štitastim ušima. Lijepo sam uzela malo alkohola i kist i uništila bandu. Naravno, sada ga trebam češće kontrolirati. Reznice sam stavila u vodu, u nadi da će za koji tjedan pustiti korjenčiće, a možda sam ih trebala posaditi u svježi i vlažni supstrat, vidjet ćemo kaj će vrijeme pokazati.
|
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
Silvy
Trajnica Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
RS,
koliko puno naučim od vas znalaca . Hvala ti na tvom dnevniku. Čitam ga i dalje. |
|
Retriver Sara
Opcije poruke
Hvala(0)
|
draga, nisam ti ja znalac, sve što znam naučila sam od pravih znalaca na ovom forumu, BB, dade84, trave, natalije, a za ovu gore opisanu bandu od Silvek. Ona me je upozorila da češće kontroliram abutilon zbog tih ušiju, jer vole njegove sokove.
Evo kako sada izgleda, smješten na hladnom stubištu, pored prozora s pogledom na parkiralište:
|
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
Odgovori | Stranica <1234 26> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |