Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Aloe
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Aloe

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2021222324 29>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Rujan 2011 u 15:01
schumy ja od ovog proljeća imam takvu malecku, nadam se da će mi poživiti i jednom biti lijepa kao tvoja
ne treba mi nit cvjetati

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Rujan 2011 u 09:56
schumy, . . .
Na vrh
schumy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 465
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje schumy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Rujan 2011 u 09:22
Znači Božikovine su "pokupile" 100,00 kn!
Sada ih moramo prikupiti?!
Hvala Nataliji i ostalima na pohvali, zaista je neobična ova AGAVA,  sporo raste a "kamenog" je ustroja i izgleda.
Čuvam ju već 10-tak godina, malo je narasla a mislim da ću se cvijeta načekati......
Pozdrav.........schumy
smile203
**za čistu prirodu i obilje pčelica
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Rujan 2011 u 08:44
ovo na ovoj slici je definitino agava victpria reginae
ali stvarno je prekrasna, što jest, jest Heart
Na vrh
schumy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje schumy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Rujan 2011 u 07:14
Dobro jutro forumaši,
"prčkao" sam po fotićima i izbrisao nehotice slike iz mojeg posta o aloi od 25.09.,  ali ću ih sada ponoviti:
............."Dobro jutro forumaši, evo mojih dvaju od par vrsta aloa koje imam u kolekciji. Ova veća je stara oko 10 godina, lijepo izgleda, forme je kao kamen, sa krutim i oštrim listovima i bodljama kao nož.....".......

Ljubitelji aloa, kako vam se sviđaju ove moje?
schumy

Mislim da će sada biti u redu....
schumy
Na vrh
pčelica7 View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 1966
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje pčelica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Rujan 2011 u 17:04

schumy, slike nestanu kad ih obrišete iz albuma photobucket
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
Na vrh
Božikovine View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 13142
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Božikovine Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Rujan 2011 u 09:08
Originalno poslano od člana Pinus Pinus napisao:

Božikovine, ti špilaš na sigurno. Mislim da to nije pošteno. Ne, ne. . .

Teška su vremena, mora se ići na sigurno.
Na vrh
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3901
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Rujan 2011 u 08:50
Meni je prekrasna,ma kako da se zove,
ja za ljepotu špilam.Tongue
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Rujan 2011 u 08:42
Božikovine, ti špilaš na sigurno. Mislim da to nije pošteno. Ne, ne. . .
Na vrh
Božikovine View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 13142
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Božikovine Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Rujan 2011 u 08:34
Mi stavljamo 100kn na agavu.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Rujan 2011 u 08:29
Dobro jutro i tebi schumy, meni je ova tvoja 10 godina stara „aloa“ jako slična Agavi victoriae-reginae. Daj malo pogledaj i ti sam pa presudi.
Na vrh
schumy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje schumy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Rujan 2011 u 07:30

Dobro jutro forumaši,
evo mojih dvaju od par vrsta aloa koje imam u kolekciji. Ova veća je stara oko 10 godina, lijepo izgleda, forme je kao kamen, sa krutim i oštrim listovima i bodljama mao nož.....

schumy
Na vrh
schumy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje schumy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Rujan 2011 u 07:30

Dobro jutro forumaši,
evo mojih dvaju od par vrsta aloa koje imam u kolekciji. Ova veća je stara oko 10 godina, lijepo izgleda, forme je kao kamen, sa krutim i oštrim listovima i bodljama mao nož.....

schumy
Na vrh
Silvy View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2406
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Rujan 2011 u 01:47
Hvala puno Fermina-Daza, ima toliko sličnosti među svima da ih lako pobrkam.
Moram još puno ućiti od Vas iskusnih cvjetoljubaca.
Hvala na linkovima.

Na vrh
Fermina-Daza View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1594
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Rujan 2011 u 20:22
To što ti je pomogla ne znači da je aloe vera.
Ova tvoja NIJE Aloe vera barbadensis, Mill.
Ali može biti da ima ljekovitih svojstava jer mnoge su aloje ljekovite, neke više neke manje.
Najljekovitije su:A. arborescens, A. barbadensis i A. Ferox.
Ali da se ne ponavljam i da ne dupliciramo temu evo link na kojem je to malo bolje pojašnjeno:
http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=713&PN=38

i ovaj na Ljekovitom i začinskom:

http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=4788

Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
Na vrh
Silvy View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Rujan 2011 u 00:13
Anči39 mislim da je tvoja Aloa Chinensis, također ljekovita među ostale tri
(Barbadensis, Arborescens i Ferox).

Ja pomalo učim, googlam, ako griješim - ispravite me.

Svoju sam isprobala, iscijedila sok-popila ga malo, namazala ubode, opekline i dr.

Na vrh
Silvy View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Rujan 2011 u 00:12

Pozdrav svima!
Evo,nova sam ovdje, ali mislim da je ovo  Aloe vera Barbadensis Miller.

Raste mi u vazi na balkonu i pod hitno je moram presaditi. Preko zime je stavim u negrijani hodnik i jako rijetko je zalijem i nema baš puno svjetla.

Ako griješim u nazivu neka me veći zlalci isprave.

Na vrh
AloeVera View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 4
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje AloeVera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Kolovoz 2011 u 18:36
Zelim da vas obavestim a ko hoce neka poslusa ,a ko nece nemora,
NIJE SVAKA BILJKA KOJA LICI NA ALOJU ZAISTA I ALOJA !!!
Ovde sam primetio da ljudi skoro svaki kaktus nazivaju Alojom, vrlo cesto ljudi mesaju Agavu sa Alojom, cak se i biljke koje podsecaju na nju vidim predstavljaju da je Aloja !!!
MOLIO BIH VAS, morate znati da je jedina prava Aloja ona koja ima latinski naziv Aloe vera Barbadesis Miler i jedino je ona lekovita Aloja.
U svetu postoji preko 300 podvrsta ove biljke ali nisu lekovite, neke od njih su i jako opasne po zdravlje.
JOS NESTO VAZNO, list ALOE VERE Barbadensis Miler tek kad napuni 5 - 6 godina starosti ima u sebi preko 250 hranljivih i korisnih materija, ali se od tog celog lista koristi samo sredisnji deo bez zelenih delova.
Zeleni delovi lista, koje zene na svoju ruku melju i prave domace napitke je izuzetno opasan jer izaziva krvave prolive i moze izazvati i druge probleme.
A ako se sredisnjem delu lista dodaje ili se mesa sa Alkoholom na taj nacin se ubijaju sve hranljive i zastitne materije koje biljka prirodno ima. Zato budite oprezni i vodite racuna sta berete i sta koristite, Aloe Vera nije kaktus, ona pripada porodici Lilacea kojoj pripada i Beli luk, to je lekovito a koje kakvi kaktusi ce vam doneti samo komplikacije.
Detaljnije mozete videti na www.aloe-vera.rs
Na vrh
anči39 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3042
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anči39 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Srpanj 2011 u 22:31

Evo moje

"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
Na vrh
administrator View Drop Down
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Bodovi: 6910
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Srpanj 2011 u 09:30
nije ljekovita :(
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2021222324 29>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,359 sekundi.