Aloe |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2021222324 29> |
Korisnik | |
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
schumy ja od ovog proljeća imam takvu malecku, nadam se da će mi poživiti i jednom biti lijepa kao tvoja
ne treba mi nit cvjetati |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
schumy, . . .
![]() |
|
![]() |
|
schumy ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 26 Kolovoz 2011 Status: Offline Bodovi: 465 |
Znači Božikovine su "pokupile" 100,00 kn!
Sada ih moramo prikupiti?! Hvala Nataliji i ostalima na pohvali, zaista je neobična ova AGAVA, sporo raste a "kamenog" je ustroja i izgleda. Čuvam ju već 10-tak godina, malo je narasla a mislim da ću se cvijeta načekati...... Pozdrav.........schumy ![]() |
|
**za čistu prirodu i obilje pčelica
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
ovo na ovoj slici je definitino agava victpria reginae
ali stvarno je prekrasna, što jest, jest ![]() |
|
![]() |
|
schumy ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 26 Kolovoz 2011 Status: Offline Bodovi: 465 |
Dobro jutro forumaši,
"prčkao" sam po fotićima i izbrisao nehotice slike iz mojeg posta o aloi od 25.09., ali ću ih sada ponoviti: ............."Dobro jutro forumaši, evo mojih dvaju od par vrsta aloa koje imam u kolekciji. Ova veća je stara oko 10 godina, lijepo izgleda, forme je kao kamen, sa krutim i oštrim listovima i bodljama kao nož....."....... ![]() ![]() Ljubitelji aloa, kako vam se sviđaju ove moje? schumy Mislim da će sada biti u redu.... schumy |
|
|
|
![]() |
|
pčelica7 ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
schumy, slike nestanu kad ih obrišete iz albuma photobucket |
|
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
![]() |
|
Božikovine ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 13142 |
Teška su vremena, mora se ići na sigurno. ![]() |
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Meni je prekrasna,ma kako da se zove,
ja za ljepotu špilam.
![]() |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Božikovine, ti špilaš na sigurno. Mislim da to nije pošteno. Ne, ne. . .
![]() |
|
![]() |
|
Božikovine ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 13142 |
Mi stavljamo 100kn na agavu.
![]() |
|
![]() |
|
Dobro jutro i tebi schumy, meni je ova tvoja 10 godina stara „aloa“ jako slična Agavi victoriae-reginae. Daj malo pogledaj i ti sam pa presudi.
|
|
![]() |
|
Dobro jutro forumaši, evo mojih dvaju od par vrsta aloa koje imam u kolekciji. Ova veća je stara oko 10 godina, lijepo izgleda, forme je kao kamen, sa krutim i oštrim listovima i bodljama mao nož..... ![]() ![]() Ljubitelji aloa, kako vam se sviđaju ove moje? schumy |
|
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Silvy ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
Hvala puno Fermina-Daza, ima toliko sličnosti među svima da ih lako pobrkam.
Moram još puno ućiti od Vas iskusnih cvjetoljubaca. Hvala na linkovima. |
|
![]() |
|
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
To što ti je pomogla ne znači da je aloe vera.
Ova tvoja NIJE Aloe vera barbadensis, Mill. Ali može biti da ima ljekovitih svojstava jer mnoge su aloje ljekovite, neke više neke manje. Najljekovitije su:A. arborescens, A. barbadensis i A. Ferox. Ali da se ne ponavljam i da ne dupliciramo temu evo link na kojem je to malo bolje pojašnjeno: http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=713&PN=38 i ovaj na Ljekovitom i začinskom: http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=4788 |
|
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
|
|
![]() |
|
Silvy ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
Anči39 mislim da je tvoja Aloa Chinensis, također ljekovita među ostale tri
(Barbadensis, Arborescens i Ferox). Ja pomalo učim, googlam, ako griješim - ispravite me. Svoju sam isprobala, iscijedila sok-popila ga malo, namazala ubode, opekline i dr. |
|
![]() |
|
![]() |
|
AloeVera ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 16 Srpanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4 |
Zelim da vas obavestim a ko hoce neka poslusa ,a ko nece nemora,
NIJE SVAKA BILJKA KOJA LICI NA ALOJU ZAISTA I ALOJA !!! Ovde sam primetio da ljudi skoro svaki kaktus nazivaju Alojom, vrlo cesto ljudi mesaju Agavu sa Alojom, cak se i biljke koje podsecaju na nju vidim predstavljaju da je Aloja !!! MOLIO BIH VAS, morate znati da je jedina prava Aloja ona koja ima latinski naziv Aloe vera Barbadesis Miler i jedino je ona lekovita Aloja. U svetu postoji preko 300 podvrsta ove biljke ali nisu lekovite, neke od njih su i jako opasne po zdravlje. JOS NESTO VAZNO, list ALOE VERE Barbadensis Miler tek kad napuni 5 - 6 godina starosti ima u sebi preko 250 hranljivih i korisnih materija, ali se od tog celog lista koristi samo sredisnji deo bez zelenih delova. Zeleni delovi lista, koje zene na svoju ruku melju i prave domace napitke je izuzetno opasan jer izaziva krvave prolive i moze izazvati i druge probleme. A ako se sredisnjem delu lista dodaje ili se mesa sa Alkoholom na taj nacin se ubijaju sve hranljive i zastitne materije koje biljka prirodno ima. Zato budite oprezni i vodite racuna sta berete i sta koristite, Aloe Vera nije kaktus, ona pripada porodici Lilacea kojoj pripada i Beli luk, to je lekovito a koje kakvi kaktusi ce vam doneti samo komplikacije. Detaljnije mozete videti na www.aloe-vera.rs |
|
![]() |
|
anči39 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3042 |
Evo moje
|
|
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
|
|
![]() |
|
administrator ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
nije ljekovita :(
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2021222324 29> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |