moje dvorište i vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 8283848586> |
Korisnik | |||
Emilly ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 11 Listopad 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1664 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Joj fuj puževi! Kod mene ih je isto najezda. Susjedi ne kose svoj vrt, tamo im je fino vlažno, nitko ih ne dira... A kod mene dolaze na klopu
![]() Zato sam se jesenas, teška srca, pozdravila s mojim cvjetnjakom i posadila čemprese. Nadam se da njih neće pojest ![]() |
|||
![]() |
|||
Sponzorirani linkovi | |||
![]() |
|||
anabistrica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() 4. Najljepši vrt - prijatelj životinja Pridružen: 09 Studeni 2011 Lokacija: Marija Bistrica Status: Offline Bodovi: 4011 |
||
Evo i mene u tvom vrtu, Monstera. Imaš lijepog bilja već sada, a do proljeća ćeš se već pobrinuti za vatromet tak da po ljetu ko vidi vrt ostane bez daha. Ima puno biljaka koje ne jedu puževi. I trajnica i jednogodišnjeg. Imam ti ja puževa isto pregršt, a rješavam ih se isto ko i Carol. Okrutno - štapom. Tu nemam milosti. Kad bi barem mogla tak i voluharice i krtice. Zbog krtica mi travnjak izgleda ko njiva. Iduće godine počinjem sakupljati sjeme za dijeljenje i razmjenu, pa da vidiš kak bu ti brzo premali.
Krasna ti je ona slika zalaska sunca. Kad to vidiš zaboraviš na sve probleme (mislim na puževe i ostale napasnike).
|
|||
Lepe ti je Zagorje zelene
|
|||
![]() |
|||
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
||
Hvala Draga Carol! Kao što sam već rekla isprobala sam već sve i svašta u vezi puževa.Ovaj puta ću eksperimentirati s talogom od kave ,pa ćemo vidjeti i taj učinak. Nemaju baš svi problema s njima,kod moje mame ih nema.Tamo kad ljudima pričam o tim puževima,svi me u čudu gledaju,nisu nikad ni čuli za njih i nisu ih nikad ni vidjeli,eto kao da ne živimo u istoj državi.
![]() |
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
Carol ![]() Trajnica ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Zima 2013/14 Pridružen: 14 Lipanj 2011 Lokacija: Zagorski breg Status: Offline Bodovi: 2208 |
||
Draga Monstera, imaš lijepu Brugmansiu ( Anđeosku trubu ), a vrt uz tvoju ljubav će sigurno iz dana u dan biti sve ljepši, samo budi ustrajna. Sa puževima mislim da imamo skoro svi problema. To sa pivom je odlično, mislim na puževe, ali bi morala raditi u pivovari. Zato ja štap u ruke i u lov..... i imaš sigurno pravo da ih Doberman nema, jer nebi tak veselo mahal repom. A voluharice, priča za sebe. Zbog njih nemam tulipane,
![]() |
|||
Vu plavem trnaci mi hiža stoji
od zelenih veja je videti ni.. |
|||
![]() |
|||
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
||
Naprotiv Bebi,meni bi bilo jako drago da se vas ne mogu otarasiti! Što ću kad vas sve volim!
![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
||
doberman ,a što je sa uništavanjem tuđe imovine? Mislim da bih za to puževi mogli zaraditi jaaaako veliku kaznu!
![]() |
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
||
![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
||
![]() ![]() |
|||
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
|||
![]() |
|||
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
||
@doberman
![]() Nije ti loša ideja
![]() |
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
doberman ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 13 Listopad 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 13 |
||
Još da ih i pivom častimo, pa da bude pjesma do zore.
![]() ![]() I onda pozovemo policiju da ih uhapsi zbog remečenja javnog reda i mira.
![]() |
|||
![]() |
|||
||
Lako ih je istrijebiti ako ih nema puno,no kod nas su nekad prava pošast.
![]() |
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
||
Ja sam se s pivom otarasila tih balavaca, nema ih više
![]() |
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
||
Bebi tek sam se sad sjetila!
![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
||
Ne ,neću nikome presuditi,osim puževima!
![]() |
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
||
Pazi ti da se ja ne nađem s njima pa da i meni ne presudiš ![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
||
Teice moji su bili u plastičnim velikim teglama,nisam puno zalijevala,držala u kući,strunule,držala vani strunule,tako da izgleda kod mene je ovo jedini način za opstanak lukovica.
![]() |
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
||
Bebi,već sam svašta probala,nema rezultata,osim skupljati ih i bacati u posudu u kojoj je hrpa soli.Ne znam što sve nisam probala od živog vapna,piva ,soli,muž ih čak išao cijelo ljeto spaljivati po međi,no oni bi se stalno i stalno nagomilavali.Jedino je dobro dok je više sušna godina,mom povrću i svemu drugome to čak i manje smeta,jer i za vrijeme suše u zemlji kakva je kod nas uvjek ima dovoljno vlage.Tako sve što se posadi očito voli takvu zemlju,naočiglede lijepo raste i buja,ali još samo da nema tih balavaca bilo bi prelijepo.
![]() |
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
||
Izgleda da ih previše zaljevaš kad su u teglama.I ja sam jednom dva ubila tako ali naučila sam za sljedeći put.Lukovice stvarno trebaju malo tekućine.Dovoljno ih je jednom tjedno zaliti i dok se zemlja na površini ne isuši ne treba.Sad sve zavisi o kojim je teglama riječ,ja ovo mislim na plastične.Glinene malo i upiju pa se može čak malo obilnije zaliti.Svak si nađe svoje.Ja čak nisam sigurna bi li svoje ljiljane držala u vrtu,baš radi puževa i voluharica,ne bi toliko riskirala
![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
||
![]() |
|||
![]() |
|||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 8283848586> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |