Moje gospodarstvo |
Odgovori ![]() |
Stranica <123> |
Korisnik | |
mandevila ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 341 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
super gec,super nektarine i sve ostalo a krajolik prekrasan
HVALA
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Silvy ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
Dobrodošao superGec!
Predivno imanje i vrijedne pčelice. A na proljeće ćemo uživati u cvjetićima i pčelicama. Pozdrav sa Kvarnera. ![]() |
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
jesu ti to nektarine?
|
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
superGec ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 17 Prosinac 2011 Status: Offline Bodovi: 28 |
Evo još par starijih slikica nek se nađe!
Moje ptice - par Penati (Platycercus elegans) ![]() hobi košnica u panju ![]() Pletare + jumbo pletara ![]() Nektarine pred branje. ![]() |
|
![]() |
|
superGec ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 17 Prosinac 2011 Status: Offline Bodovi: 28 |
Razmislit ću o ovome savjetu ali mislim da jedno drvo na veću ispašu bagrema neće bitno utjecati! Hvala
|
|
![]() |
|
zagorka ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 12 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 688 |
Dobrodošao i pozdrav iz Zagorja
![]() ![]() Moja iskustva sa evodijom su slična tvojima; od četiri sadnice jedna je preživjela i ta napreduje puževim korakom... Gledičiju smo imali na pčelinjaku do prošle godine, zamjenili smo je lipom. Cvala je kada i bagrem i jako je mutila bagremov med pa razmisli još oko njezine sadnje ![]() Medno ![]() |
|
![]() |
|
Fany54 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2946 |
kao prvo želim ti dobrodošlicu vidim lijep i uredan vočnjak , masu košnica a nadam se u proljeće da će biti mnogo i cvijeća, imanje ti je prelijepo SG, e pa neka ti je sa srećom druženje sa nama
![]() |
|
![]() |
|
sarajka ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 3644 |
ponovo sam prošetala i gle pčelica mali milion,ma kod tebe sve vrijednice,jedva čekam da vidim nove slikice,hajdee samo pokazuj to što imaš ,nas sve interesuje
![]() |
|
![]() |
|
Nemaš brige sa bambusima kosilica radi, ostavljam samo one koji mi se sviđaju i ne smetaju |
|
![]() |
|
Carol ![]() Trajnica ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Zima 2013/14 Pridružen: 14 Lipanj 2011 Lokacija: Zagorski breg Status: Offline Bodovi: 2208 |
Dobro došao na CIF sa svojim pčelinjim društvom. Dal sam dobro vidla, na jednoj slici iz vrta, mlade bambuse (tek niču iz trave) ? Ako jesu, onda ti budu za čas zarasli voćke, jer i ja imam sličnih iskustava, i onda trebaš još i pandu.
|
|
Vu plavem trnaci mi hiža stoji
od zelenih veja je videti ni.. |
|
![]() |
|
gute Fee ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
I ja sam prosetala tvojim imanjem i moram ti reci da sam odusevljena ! Med jako cijenim , meni je lijek (mijesam ga sa cimetom = za srce) ! Zelim ti u tvom radu od sveg srca puno uspjeha a takodjer i ispunjenje svih ostalih zamisli !
![]() |
|
![]() |
|
Hvala, "VRBOVEC UNITED" |
|
![]() |
|
Hvala na podršci i dobrodošlici ovo su ovogodišnje slike iz proljeća. Inače lokacija imanja je u raju za pašu bagrema jer su okolo nepregledne šume istog te većina pčelara moje županije dolazi baš ovdje i ima ga stvarno dosta za sve! Nakon bagrema selim košnice na druge lokacije (paše) amorfa,lipa,kesten,lipica(planinska ili gorska livada),vrijesak,medun,metvica, zlatošipka ovisno o godini i medenju pojedinih vrsta! Na imanju sam posadio bagrem uz košnice i to nije problem čisto radi hlada inače sve mahunarke odlično mede i pčele ih vole! Imam raznog bilja i drveća i naravno da mi je gušt i izazov još malo zasaditi ,uzgojiti iz sjemena i neke druge vrste kao i svima ovdje! Muku mučim sa Evodijom (pčelinjim drvom) od 5 sadnica mi je ostala na životu samo jedna! I još samo da ti kažem, Bazga je biljka na koju ne idu pčele jer im ne odgovara! |
|
![]() |
|
misty-da ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3544 |
Evo i mene da ti poželim dobrodošlicu! Imanje ti je prostrano a opet sve je uredno, vjerujem da ste se namučili da ga dovedete u takvo stanje ako je toliko dugo bilo zapušteno.
Ne mogu se pohvaliti da previše volim med, ali ga poštujem i kad mogu i trebam koristim ga kao lijek jer on to i jeste. Sjećam se da su pčelari kod kojih sam kupovala med dok sam još živjela u Dalmaciji, vodili svoje pčele na pašu na mjesta obrasla ljekovitim biljem, a takav med za neke bolesti djeluje bolje nego i najcjenjeniji lijekovi. U okolici mjesta gdje sada živim postoje cijele šume bagrema i bazge, a neki pčelari su svoja velika polja zasadili kestenom pa imamo gdje kupovati med. Vjerujem da si proučio sve o medu i pčelama i o njihovim proizvodima osim meda (propolisu, cvjetnom prahu i pčelinjem otrovu) , ali ako ti ustreba kakav savjet samo pitaj, ovdje mnogi svašta znaju!
A i ja čekam proljeće da vidim kakvim ćeš delicijama počastiti svoje, koliko sam shvatila, nove ljubimice, jer cvijetovi na voćkama kratko traju, a te malene vrijednice vole i druge cvjetiće
![]() Moja je preporuka da svakako posiješ nevene, to je lijepo cvijeće iz prirodne ljekarne, pomaže kod mnogih tegoba a pčelice ga silno vole!
![]() |
|
Time is something you can never get back..
|
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Dobro došao ti i tvoje pčelice. Lijepo da si i njih ovako predstavio, nije to baš prizor koji svatko od nas može vidjeti često
![]() Inače vidim da je Vrbovec dobio pojačanje....
![]() |
|
![]() |
|
To je najmanji problem da se nađemo, problemi kasnije dolaze he he |
|
![]() |
|
Ima,ima al ovo je bilo friško slikano iza košnje pa su grablje i kosilica odradile svoje,he he
|
|
![]() |
|
Božikovine ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 13142 |
Dobro došao SG.
Gospodarstvo i košnice ti već sad izgledaju super. Želimo ti da ostvariš sve svoje zamisli i da posadiš sve što si zamislio. Bumo se našli da malo razmjenimo iskustva. Medno i nek ti sve cvjeta. ![]() |
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
SuperGec, i ja ti želim dobrodošlicu a osobito me veseli kaj smo dobili još jedan lijepi plac koji ćemo pratiti kako će se puniti novim biljkama!!
Rekavši suprugu da smo dobili još jednog iskusnog pčelara ( ja sam nabrojila samo u onom prvom redu 20 košnica, a mislim da ih ima još 2 puta toliko) veselit će se i MM, jer je dobio muško društvo koje se razumije u pčele!! Za sada samo uči i skuplja teoretska znanja a praksa će kasnije, ali volje ima....uh!!!
Srdaćan pozdrav
![]() |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Dobro došao Gec
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <123> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |