Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Moje gospodarstvo
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Moje gospodarstvo

Odgovori Odgovori Stranica  <123>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
mandevila View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Status: Offline
Bodovi: 341
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mandevila Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Prosinac 2011 u 09:22
super gec,super nektarine i sve ostalo a krajolik prekrasan

HVALA
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Silvy View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2406
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Prosinac 2011 u 12:31
Dobrodošao superGec!

Predivno imanje i vrijedne pčelice. A na proljeće ćemo uživati u cvjetićima i pčelicama.

Pozdrav sa Kvarnera.smile113

Na vrh
enrikova nona View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6269
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Prosinac 2011 u 12:22
jesu ti to nektarine?
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
superGec View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 28
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje superGec Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Prosinac 2011 u 12:19
Evo još par starijih slikica nek se nađe!

Moje ptice - par Penati (Platycercus elegans)

hobi košnica u panju

Pletare + jumbo pletara

Nektarine pred branje.

Na vrh
superGec View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje superGec Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Prosinac 2011 u 12:13
Razmislit ću o ovome savjetu ali mislim da jedno drvo na veću ispašu bagrema neće bitno utjecati! Hvala
Na vrh
zagorka View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 688
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zagorka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Prosinac 2011 u 09:13
Dobrodošao i pozdrav iz Zagorja  Smile Prekrasno imanje i pohvale tvojim vrijednim ljubimicama Smile

Moja iskustva sa evodijom su slična tvojima; od četiri sadnice jedna je preživjela i ta napreduje puževim korakom... Gledičiju smo imali na pčelinjaku do prošle godine, zamjenili smo je lipom. Cvala je kada i bagrem i jako je mutila bagremov med pa razmisli još oko njezine sadnje Wink

Medno smile167

Na vrh
Fany54 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 2946
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fany54 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Prosinac 2011 u 19:14
kao prvo želim ti dobrodošlicu vidim lijep i uredan vočnjak , masu košnica a nadam se u proljeće da će biti mnogo i cvijeća, imanje ti je prelijepo SG, e pa neka ti je sa srećom druženje sa namasmile113
Na vrh
sarajka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3644
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sarajka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Prosinac 2011 u 18:43
ponovo sam prošetala i gle pčelica mali milion,ma kod tebe sve vrijednice,jedva čekam  da vidim nove slikice,hajdee samo  pokazuj to što imaš ,nas sve interesuje smile113
Na vrh
superGec View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje superGec Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Prosinac 2011 u 00:46
Originalno poslano od člana Carol Carol napisao:

Dobro došao na  CIF sa svojim pčelinjim društvom. Dal  sam dobro vidla, na jednoj slici iz vrta, mlade bambuse (tek niču iz trave) ?  Ako jesu, onda ti budu za čas zarasli voćke, jer i ja imam sličnih iskustava, i onda trebaš još i pandu.

Nemaš brige sa bambusima kosilica radi, ostavljam samo one koji mi se sviđaju i ne smetaju
Na vrh
Carol View Drop Down
Trajnica
Trajnica
1. Najljepši vrt - Zima 2013/14

Bodovi: 2208
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Carol Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Prosinac 2011 u 23:52
Dobro došao na  CIF sa svojim pčelinjim društvom. Dal  sam dobro vidla, na jednoj slici iz vrta, mlade bambuse (tek niču iz trave) ?  Ako jesu, onda ti budu za čas zarasli voćke, jer i ja imam sličnih iskustava, i onda trebaš još i pandu.
Vu plavem trnaci mi hiža stoji

od zelenih veja je videti ni..
Na vrh
gute Fee View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 7699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gute Fee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Prosinac 2011 u 23:47
I ja sam prosetala tvojim imanjem i moram ti reci da sam odusevljena ! Med jako cijenim , meni je lijek (mijesam ga sa cimetom = za srce) ! Zelim ti u tvom radu od sveg srca puno uspjeha a takodjer i ispunjenje svih ostalih zamisli !
smile186
Na vrh
superGec View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje superGec Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Prosinac 2011 u 14:01
Originalno poslano od člana baka baka napisao:

Dobro došao ti i tvoje pčelice. Lijepo da si i njih ovako predstavio, nije to baš prizor koji svatko od nas može vidjeti čestoBig%20smile.

Inače vidim da je Vrbovec dobio pojačanje....Thumbs%20Up

Hvala, "VRBOVEC UNITED"
Na vrh
superGec View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje superGec Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Prosinac 2011 u 13:56
Originalno poslano od člana misty-da misty-da napisao:

Evo i mene da ti poželim dobrodošlicu! Imanje ti je prostrano a opet sve je uredno, vjerujem da ste se namučili da ga dovedete u takvo stanje ako je toliko dugo bilo zapušteno.
Ne mogu se pohvaliti da previše volim med, ali ga poštujem i kad mogu i trebam koristim ga kao lijek jer on to i jeste. Sjećam se da su pčelari kod kojih sam kupovala med dok sam još živjela u Dalmaciji, vodili svoje pčele na pašu na mjesta obrasla ljekovitim biljem, a takav med za neke bolesti djeluje bolje nego i najcjenjeniji lijekovi. U okolici mjesta gdje sada živim postoje cijele šume bagrema i bazge, a neki pčelari su svoja velika polja zasadili kestenom pa imamo gdje kupovati med. Vjerujem da si proučio sve o medu i pčelama i o njihovim proizvodima osim meda (propolisu, cvjetnom prahu i pčelinjem otrovu) , ali ako ti ustreba kakav savjet samo pitaj, ovdje mnogi svašta znaju!
A i ja čekam proljeće da vidim kakvim ćeš delicijama počastiti svoje, koliko sam shvatila, nove ljubimice, jer cvijetovi na voćkama kratko traju, a te malene vrijednice vole i druge cvjetiće

Moja je preporuka da svakako posiješ nevene, to je lijepo cvijeće iz prirodne ljekarne, pomaže kod mnogih tegoba a pčelice ga silno vole!

Hvala na podršci i dobrodošlici ovo su ovogodišnje slike iz proljeća. Inače lokacija imanja je u raju za pašu bagrema jer su okolo nepregledne šume istog te većina pčelara moje županije dolazi baš ovdje i ima ga stvarno dosta za sve! Nakon bagrema selim košnice na druge lokacije (paše) amorfa,lipa,kesten,lipica(planinska ili gorska livada),vrijesak,medun,metvica, zlatošipka ovisno o godini i medenju pojedinih vrsta! Na  imanju sam posadio bagrem uz košnice i to nije problem čisto radi hlada inače sve mahunarke odlično mede i pčele ih vole! Imam raznog bilja i drveća i naravno da mi je gušt i izazov još malo zasaditi ,uzgojiti iz sjemena i neke druge vrste kao i svima ovdje! Muku mučim sa Evodijom (pčelinjim drvom) od 5 sadnica mi je ostala na životu samo jedna! I još samo da ti kažem, Bazga je biljka na koju ne idu pčele  jer im ne odgovara!
Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3544
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Prosinac 2011 u 12:29
Evo i mene da ti poželim dobrodošlicu! Imanje ti je prostrano a opet sve je uredno, vjerujem da ste se namučili da ga dovedete u takvo stanje ako je toliko dugo bilo zapušteno.
Ne mogu se pohvaliti da previše volim med, ali ga poštujem i kad mogu i trebam koristim ga kao lijek jer on to i jeste. Sjećam se da su pčelari kod kojih sam kupovala med dok sam još živjela u Dalmaciji, vodili svoje pčele na pašu na mjesta obrasla ljekovitim biljem, a takav med za neke bolesti djeluje bolje nego i najcjenjeniji lijekovi. U okolici mjesta gdje sada živim postoje cijele šume bagrema i bazge, a neki pčelari su svoja velika polja zasadili kestenom pa imamo gdje kupovati med. Vjerujem da si proučio sve o medu i pčelama i o njihovim proizvodima osim meda (propolisu, cvjetnom prahu i pčelinjem otrovu) , ali ako ti ustreba kakav savjet samo pitaj, ovdje mnogi svašta znaju!
A i ja čekam proljeće da vidim kakvim ćeš delicijama počastiti svoje, koliko sam shvatila, nove ljubimice, jer cvijetovi na voćkama kratko traju, a te malene vrijednice vole i druge cvjetiće

Moja je preporuka da svakako posiješ nevene, to je lijepo cvijeće iz prirodne ljekarne, pomaže kod mnogih tegoba a pčelice ga silno vole!
Time is something you can never get back..
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Prosinac 2011 u 12:13
Dobro došao ti i tvoje pčelice. Lijepo da si i njih ovako predstavio, nije to baš prizor koji svatko od nas može vidjeti čestoBig%20smile.

Inače vidim da je Vrbovec dobio pojačanje....Thumbs%20Up
Na vrh
superGec View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje superGec Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Prosinac 2011 u 11:58
Originalno poslano od člana Božikovine Božikovine napisao:

Dobro došao SG.
Gospodarstvo i košnice ti već sad izgledaju super. Želimo ti da ostvariš sve svoje zamisli i da posadiš sve što si zamislio.
Bumo se našli da malo razmjenimo iskustva.

Medno i nek ti sve cvjeta.

To je najmanji problem da se nađemo, problemi kasnije dolaze he he
Na vrh
superGec View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje superGec Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Prosinac 2011 u 11:55
Originalno poslano od člana anabistrica anabistrica napisao:

Dobro došao Gec s lijepim urednim voćnjakom. Jel to stvarno nema u njemu krtičnjaka ili me oči varaju? Blago tebi!!!

Ima,ima al ovo je bilo friško slikano iza košnje pa su grablje i kosilica odradile svoje,he he
Na vrh
Božikovine View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 13142
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Božikovine Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Prosinac 2011 u 10:06
Dobro došao SG.
Gospodarstvo i košnice ti već sad izgledaju super. Želimo ti da ostvariš sve svoje zamisli i da posadiš sve što si zamislio.
Bumo se našli da malo razmjenimo iskustva.

Medno i nek ti sve cvjeta.
Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5914
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Prosinac 2011 u 09:54

SuperGec, i ja ti želim dobrodošlicu a osobito me veseli kaj smo dobili još jedan lijepi plac koji ćemo pratiti kako će se puniti novim biljkama!!

Rekavši suprugu da smo dobili još jednog iskusnog pčelara ( ja sam nabrojila samo u onom prvom redu 20 košnica, a mislim da ih ima još 2 puta toliko) veselit će se i MM, jer je dobio muško društvo koje se razumije u pčele!!  Za sada samo uči i skuplja teoretska znanja a praksa će kasnije, ali volje ima....uh!!! 

Srdaćan pozdrav  smile113
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode

Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Prosinac 2011 u 00:46
Dobro došao GecClap već sad uživamo u tvom carstvusmile141
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <123>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.