Korisnik |
Tema Pretraga Opcije teme
|
Anastazija_
Cvjetni guru
1. Najljepši vrt - Proljeće 2014
Status: Offline
Bodovi: 6004
|
Objavljeno: 05 Siječanj 2012 u 13:06 |
I da, kaj se tiče kuglica glinopora - ako se već stavljaju, ja ih ne bi stavljala u prozirnu teglu sa orhidejom, jer se one stavljaju da bi zadržavale vlagu, a orhideje ne vole zadržavanje vlage blizu korijenja. Glinopor se može staviti ispod tegle da bi se povisila vlažnost zraka i na taj način stvorila oko orhideje, za nju povoljnija mikroklima.
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
 |
Sponzorirani linkovi
|
|
 |
Anastazija_
Cvjetni guru
1. Najljepši vrt - Proljeće 2014
Bodovi: 6004
|
Objavljeno: 05 Siječanj 2012 u 13:00 |
Tea, na stranici 48 pročitaj kako ja svoje održavam da opet ne ponavljam, a njihove slike imaš na 51. stranici. Inače stoje na južnom prozoru, ali je vani natkrivena terasa pa im sunce dođe samo kratko ujutro. Ispod prozora su radijatori otvoreni na najjače i sad su sve pune novih cvjetnih grana, očito im položaj odgovara. Druge su mi u kupaoni, prozori sjever-sjeverozapad, u kupaoni još toplije nego u ostatku kuće i isto su super i cvjetat će. Nadam se da sam bar malo pomogla.
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
 |
Zvjezdana
Trajnica
DONATOR
Bodovi: 2055
|
Objavljeno: 05 Siječanj 2012 u 11:49 |
pa ima dosta korijenja ali dok ima zemlje ne trebaš ju presađivati... i predivna je
|
Per aspera ad astra.
|
 |
Zvjezdana
Trajnica
DONATOR
|
Objavljeno: 05 Siječanj 2012 u 11:48 |
maris40 napisao:
Dobro jutreko želim.Evo i mene s pitanjima,Zvjezdana kako gnojiš svaka dva dana ,nije li to malo prečesto?[IMG]smileys/smiley1.gif" align="absmiddle" alt="Smile" />Sjetih se još jednog pitanja,kakva je to mliječna voda?Tea,zar im nebi tamo bilo prehladno?I da,Tea kakva je to sad tuga,donedavno smo se smijali i ohrabljivali?
|
napisala sam svaka dva puta gnojim znači svaki drugi put kad zalivam onda stavim gnojivo
a mlječna voda uzmeš malo mlijeka i staviš u vodu
|
Per aspera ad astra.
|
 |
maris40
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR
Bodovi: 3958
|
Objavljeno: 05 Siječanj 2012 u 11:43 |
Palcice,baš se ne razumijem ali na 72 str.sam stavila slike korjenčića od moje orgideje,pa su mi rekli da je krcata i da bi ju trebalo presaditi ali tek nakon cvatnje.Ti pogledaj usporedbe radi.Jako ti je lijepa dejica.
|
 |
Tea
Neukroćena biljka
Bodovi: 3658
|
Objavljeno: 05 Siječanj 2012 u 11:36 |
palcice,krasna ti je  Kolko pupova  Super boja,jako je zanimljiva
|
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
 |
palcica
Mladi grm
Bodovi: 687
|
Objavljeno: 05 Siječanj 2012 u 11:24 |
evo moje orhideje, jučer je dobila
ovo je moj 1. susret sa tim divnim cvitom
samo sam tila pitat jel normalno da je u ovakvom pitaru sa jako malo zemlje
|
 |
maris40
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR
|
Objavljeno: 05 Siječanj 2012 u 11:23 |
To nebi znala,ja svoju nikad nisam špricala,a vidjela si kakve velike zelene listove ima.
|
 |
Tea
Neukroćena biljka
|
Objavljeno: 05 Siječanj 2012 u 11:16 |
Špricala sam ih od kad su kod mene i prestala prije oko 2 tjedna,tu negdje.Jel moguće da treba ponovo špricati?
|
|
 |
maris40
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR
|
Objavljeno: 05 Siječanj 2012 u 11:13 |
A špricaš ih od prije ili je to nešto novo?Sad sam pročitala da im žuti lišče kad im fali gnojiva,a kad je lišće zeleno a izostane cvatnja onda pak dobiva previše gnojiva.Tko će ga znati,možda je kod tebe ipak u pitanju premalo svjetlosti.Ja bi ih bez razmišljanja stavila u tu hladniju prostoriju ali s više svjetlosti ,i ostavila bi ih na miru tjedan dana ,bez špricanja i zaljevanja.
|
 |
Tea
Neukroćena biljka
|
Objavljeno: 05 Siječanj 2012 u 11:04 |
Jednu sam dobila oko Božića i njoj je jedan list prije nekoliko dana skroz požutio i maknula sam ga i sad joj nastavlja žutiti idući najmlađi  A drugu sam dobila prije 2,3 mjeseca i njoj ne žuti ni jedan,za sad je u redu.Jedan i druga su bile na istom mjestu a ova koju sam dobila prije je za sad dobro.Ne znam šta da radim s drugom.Premještam ju na svijetlo na toplom i ništa.Pretpostavljam da je svijetlo u pitanju,makar sam ih i prestala špricat.
|
|
 |
maris40
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR
|
Objavljeno: 05 Siječanj 2012 u 10:55 |
Pa od kad je taj problem?Oprosti nisam ga uopće registrirala.Znam da se stalno divim kako vama ide sve od ruke,a ja ne mogu s ovom jednom na kraj.    Možda da ih ipak staviš na hladnije ali svjetlije mjesto.
|
 |
Tea
Neukroćena biljka
|
Objavljeno: 05 Siječanj 2012 u 10:53 |
E maris baš si me nasmijala..dok se ti mučiš hoće li ti dejica zadržati pupove,ja se borim sa svojom hoće li zadržati listove  Baš sam se vezala za dejice...ak kaj je najbolje,s drugom je sve u redu,do sada...
|
|
 |
maris40
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR
|
Objavljeno: 05 Siječanj 2012 u 10:40 |
Dobro jutreko želim.Evo i mene s pitanjima,Zvjezdana kako gnojiš svaka dva dana ,nije li to malo prečesto?  Sjetih se još jednog pitanja,kakva je to mliječna voda?Tea,zar im nebi tamo bilo prehladno?I da,Tea kakva je to sad tuga,donedavno smo se smijali i ohrabljivali?
|
 |
Tea
Neukroćena biljka
|
Objavljeno: 05 Siječanj 2012 u 10:27 |
Pitam zato jer joj u sobi s centralnim žute listovi i nema baš svijetla a bit ću tako žalosna ako propadne
|
|
 |
Zvjezdana
Trajnica
DONATOR
|
Objavljeno: 05 Siječanj 2012 u 10:13 |
neznam tea šta bi bilo vjerujem da bi mogla održati se ali nebi cvjetala... nemam baš iskustva s tim... mislim da bi emilly ili hana mogle znati odgovor na to
i da marti predivan ti je phal sviđaju mi se ti točkasti
|
Per aspera ad astra.
|
 |
Zvjezdana
Trajnica
DONATOR
|
Objavljeno: 05 Siječanj 2012 u 10:12 |
ja zaljevam kad vidim da je suho unutra i to zalijem da stoje u vodi i pustim dva tri sata nekad i preko noći ako zaboravim i onda izlijem van vodu... gnojivo dodajem otprilike svaki drugi put i zalijem s mliječnom vodom jednom mjesečno (to sam tek prvi put prošli mjesec)
|
Per aspera ad astra.
|
 |
jasss
Nedavno posijan
Bodovi: 39
|
Objavljeno: 05 Siječanj 2012 u 10:07 |
ljiljus napisao:
Ako si gledala vrtlaricu na TV, ona kaže čak samo jednom mjesečno potapati i uopće ne prskati listove |
hmmm...gotovo ih svi prskaju.. iako sam ja jedno vrijeme samo potapala, nekih cca 3 mj, bez prskanja, ali mi se tada zracno korijenje sušilo i nije nista tjeralo (vanjsko), i sada kad sam krenula ponovo s prskanjem korijenja i listova korijenje je krenulo, možda da pokušam samo korijenje prskati... ma luda sam već od svih tih informacija  hvala svima, vidjet cu kako ce se one držati tokom idućih dana, pa se javim.
|
 |
Tea
Neukroćena biljka
|
Objavljeno: 05 Siječanj 2012 u 09:54 |
Ljudi,šta bi se dogodilo da stavim dejicu na 15tak stupnjeva i na svijetlo??Kako bi reagirala??Ja više ne znam od svih silnih kombinacija  Ajmo znalci
|
|
 |
ljiljus
Neukroćena biljka
Bodovi: 3244
|
Objavljeno: 05 Siječanj 2012 u 09:45 |
Ako si gledala vrtlaricu na TV, ona kaže čak samo jednom mjesečno potapati i uopće ne prskati listove
|
 |