Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Duda-Lave -moj vrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Duda-Lave -moj vrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 89101112 133>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2012 u 22:40
Veliku nevolju je donio ovaj snijeg i hladnoća. Kod nas  ( na kontinentu) je to uobičajeno ali kod vas u primorju je strašno. Ne očekuješ takvo što a onda ti sve pokvari. Vjerujem da će se mnoge biljke oporaviti kad dođu topliji dani i da im nije korjen smrznut.
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2012 u 22:33
Ne izgleda dobro, ali nije tako strašno. Veliki dio ovog cvijeća će se obnoviti, jedino aloe, one neke jednostavno strunu. Cikasica će baciti nove listove, a ove kad požute odreži da joj ne crpe snagu, jer ionako već neće pozeleniti!
Bar se Love nagrudala LOL, uvijek nešto dobro, nešto loše. Mjenjat ćemo na proljeće što ostane Wink
život je more
Na vrh
sarajka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3644
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sarajka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2012 u 22:20
e znam ,i nama ga je preko glave,molimo Boga da više ne pada,evo već najavljuju novi,sada su nam u pitanju i krovovi nad glavom,samo da ne bude velikih padanja inače će biti baš užas
Na vrh
Anastazija_ View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
1. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 6004
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2012 u 22:20

Ako još bude minusa i jakog vjetra dobro je da su ti biljke pokrivene snijegom - on ih štiti i grije, kolko god to čudno zvučalo.
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
Na vrh
Duda-Lave View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Duda-Lave Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2012 u 22:14
ma je ja sama sebi stalno govorim budi strpljiva ...ma k vrapcu najrađe bih uzela fen da sav snjeg otopim
Na vrh
Duda-Lave View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Duda-Lave Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2012 u 22:13
Originalno poslano od člana sarajka sarajka napisao:

užas.ma to je stvarno katastrofa,tako mi je žao palmi,ma za plakat je tako divne biljke da su otišle,ipak je tu dosta godina trebalo da naraste tolika,šta više reči
je draga moja imaš pravo samo 20g i kusur
Na vrh
Anastazija_ View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
1. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 6004
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2012 u 22:02

Ja se nadam da budu ti palme preživjele (nisu one baš takve mimoze), a i većina ostalih biljaka.
Samo ih nemoj prerano maknuti. Na svoje oči sam vidjela čudesan oporavak biljaka koje su jako loše izgledale čim je zatoplilo.
Daj im vremena i budi strpljiva, nije još sve izgubljeno.
                  smile79
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
Na vrh
sarajka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3644
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sarajka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2012 u 21:39
užas.ma to je stvarno katastrofa,tako mi je žao palmi,ma za plakat je tako divne biljke da su otišle,ipak je tu dosta godina trebalo da naraste tolika,šta više reči
Na vrh
Duda-Lave View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Duda-Lave Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2012 u 21:31
interesantna je ova vrsta salvije em divno cvate skoro cijelo vrijeme (osim zime) em je pokazala da može izdržati dobro sušu i jarko sunce a bogme i zimu

felicija u komi ali nadam se zelenom korijenu

moji krasni ostići su svi ovaki,kad prođe ova zimska huja porezat ču ih pa čemo vidjet

lantane mi ne ulijevaju povijerenje da su opstale

mirišljava pelargonija samo budi nadu u svoj  jaki korijen nadzemni dio je kompletan gotov

nevjerovatno ali svaka grančica calistemona se doslovno rasprsnula iznutra...šta da radim s njim jel gotov zauvijek?

i ovo je čudo ova polygala m. nije se smrzla možda gdije koji samo malo vrh ali čak i cvijetovi su neoštečeni

Na vrh
Duda-Lave View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Duda-Lave Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2012 u 21:22
otapanjem snjega polako se nazire lagani užas

aloa je u komi potpuno smrznuta

peka sa sukijima je pod snježnom kapom nadam se da nisu izgubljeni

baš sam super glupa da nisam nekako zaštitila najstariju cikasicu

sve terešpanje ovak izledaju

Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2012 u 14:42
uživa se i kod vas na snijeguBig%20smile
a ono s crvenim cvjetovima i je jedna vrsta slaka
http://biovrt.com/2010/11/15/ipomea-sloteri-crveni-ukrasni-slak/
Na vrh
Duda-Lave View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Duda-Lave Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2012 u 14:33
Originalno poslano od člana maslacak7 maslacak7 napisao:

Draga moja  vidim i tebi je ova zima unistila svasta.. Tko bi rekao da ce i kod nas biti tako jaka zima,ha ? Tvoe stete su jos male,ja sam ostala izgleda bez cijelog kucnog bilja, vani  u vrtu isto...Bas sam neki dan govorila dragom da sa sa cvijecem opet na nuli Cry..  stavrno nas je sredilo..
Nego kad su maskarice da vas dodem vidjeti Wink

u nedjelju javim ti sat Big%20smile vidimo se
Na vrh
maslacak7 View Drop Down
*Moderator Foruma
*Moderator Foruma
DONATOR

Bodovi: 2828
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maslacak7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2012 u 13:27
Draga moja  vidim i tebi je ova zima unistila svasta.. Tko bi rekao da ce i kod nas biti tako jaka zima,ha ? Tvoe stete su jos male,ja sam ostala izgleda bez cijelog kucnog bilja, vani  u vrtu isto...Bas sam neki dan govorila dragom da sa sa cvijecem opet na nuli Cry..  stavrno nas je sredilo..
Nego kad su maskarice da vas dodem vidjeti Wink

Na vrh
Duda-Lave View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Duda-Lave Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Veljača 2012 u 13:55
ajmeee imaš pravo i  ja volim zelenilo i toplinuuuuuu
Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3340
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Veljača 2012 u 13:13
Originalno poslano od člana bergenia bergenia napisao:

Ova slika je toliko lijepa............izgleda gotovo nestvarno!

nisam htjela gledat snijeg ,radije sam se vratila malo unatrag i uzivala u ovoj ljepoti..ovo je stvaarno slika za divljenje
Na vrh
Duda-Lave View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Duda-Lave Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Veljača 2012 u 13:02
e da ovaj slak ima manje cvijeteke  od uobičajenog našeg slaka,uspijela sam čak tri sijemenke nač izgleda da je to neko uredno obiro..
a da sad se spremamo za maškare.Lavandin vrtić če biti lokomotiva(teta) i vagončići (klinci)s tim da svako svoj vagončić napravi po svojoj volji..moja Lave je izabrala biti u stilu H.Pottera haha prava mala vještica...puno smo već toga napravile još imamo par sitnica i to je to
Na vrh
Duda-Lave View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Duda-Lave Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Veljača 2012 u 12:58
e ovakva je situacija šta sam uspijela vidjet,
 u nepovrat je otišao calistemon dakle sve grančice od največe do najmanje su se doslovno rasprsnule i dupkom su pune leda (inače je on u zavjetrini),jedna felicija se ipak zeleni ispod jednog dijela koji je uspio ostati pokriven,ostići su mislim total caput interesantno da je nepromijenjena na listovima ona čudna crvena salvija,sve lantane su užasno smeđe(neke su imale i cvijeteke kad sam došla ),mirišljava pelargonija je definitivno otišla kompletna iznad zemlje ali se ipak nadam s obzirom da joj je korijen velik da je preživjela,letni jorgovan se dži ok,mladi ružmarini su sumnjivi,plumbago je jako zamotan pa nisma uspijela vidjet kako je,ksalisi su sparušeni a oni puzavci rogiči su kod mene u vrtu smrznuti ali hvala Bogu vidim da na obali ispod parkinga su izgleda ok,
škicnula sam i situaciju na balkonu gdije je cvijeće u zimskom kutu...ma čista koma su terešpanje,a za plakat je i ostalo cvijeće...dakle jedino što je meni nevjerovatno se super drži i ne pokazuje neke znakove smrzavanja je polygala mirtifolia to me zaista iznenađuje jer znam da moji neki susjedi su ostali bez nje i kad je bila puno blaža zima..
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Veljača 2012 u 23:01
nosila sam sad laptop da pokažem polovici uvalu kraj koje smo bili prošlo ljeto pa nije mogao vjerovati koliko snijega je palo smile107da ovo ne vidim ne bih vjerovala

nego glede slaka, koliko sam ja uspjela pronaći to je ipomea sloteri...evo linkića http://biovrt.com/2010/11/15/ipomea-sloteri-crveni-ukrasni-slak/

skupi koju sjemenkicu LOLWink
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Veljača 2012 u 22:38
Lijep se uživale u snijegu! Clap
Ja mislim da će se velik dio biljki oporaviti, jer nije smrzla zemlja. Kad okopni održi samo umistene djelove. Cikas je izdržljiva, mislim da su samo listovi ofureni.
život je more
Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5914
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Veljača 2012 u 21:58
Sada ima Lave pravu zanimaciju, pa još svoju vlastitu skakaonicu i to još u svom dvorištu !!!!!  A ovu sličicu sa Slanice ima da povečate, da ljetni turisti vide da mogu kod tebe i zimi, na skijanje!!Wink

Nadam se da ti biljčice neće stradati!!!  Baš bi bilo šteta!!!  Preslatki slakić , skroz je neobičan, listići nepoznati ali zato cvijetić poznati ali neobične boje!!! Heart Jesi li uspijela uhvatiti sjemenke ??

Ako izuzmemo lopatanje (ali i to ti dobro dođe za razgibavanje) nadam se da se i ti povaljaš malo s Lave po snijegu!!  smile79
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 89101112 133>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,297 sekundi.