Duda-Lave -moj vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 122123124125126 133> |
Korisnik | |
Duda-Lave ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 27 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3007 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
otapanjem snjega polako se nazire lagani užas
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 27 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3007 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
sarajka ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 3644 |
užas.ma to je stvarno katastrofa,tako mi je žao palmi,ma za plakat je tako divne biljke da su otišle,ipak je tu dosta godina trebalo da naraste tolika,šta više reči
|
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Ja se nadam da budu ti palme preživjele (nisu one baš takve mimoze), a i većina ostalih biljaka. Samo ih nemoj prerano maknuti. Na svoje oči sam vidjela čudesan oporavak biljaka koje su jako loše izgledale čim je zatoplilo. Daj im vremena i budi strpljiva, nije još sve izgubljeno. ![]() |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
ma je ja sama sebi stalno govorim budi strpljiva ...ma k vrapcu najrađe bih uzela fen da sav snjeg otopim
|
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Ako još bude minusa i jakog vjetra dobro je da su ti biljke pokrivene snijegom - on ih štiti i grije, kolko god to čudno zvučalo. |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
|
sarajka ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 3644 |
e znam ,i nama ga je preko glave,molimo Boga da više ne pada,evo već najavljuju novi,sada su nam u pitanju i krovovi nad glavom,samo da ne bude velikih padanja inače će biti baš užas
|
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Ne izgleda dobro, ali nije tako strašno. Veliki dio ovog cvijeća će se obnoviti, jedino aloe, one neke jednostavno strunu. Cikasica će baciti nove listove, a ove kad požute odreži da joj ne crpe snagu, jer ionako već neće pozeleniti!
Bar se Love nagrudala ![]() ![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Veliku nevolju je donio ovaj snijeg i hladnoća. Kod nas ( na kontinentu) je to uobičajeno ali kod vas u primorju je strašno. Ne očekuješ takvo što a onda ti sve pokvari. Vjerujem da će se mnoge biljke oporaviti kad dođu topliji dani i da im nije korjen smrznut.
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
gute Fee ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
I ja vjerujem da tvoj vrt spava zimski san i da nece trajati tako dugo kao kod Trnoruzice da se ponovo probudi ! Zelim tebi , zelim svima nama da nam proljece sto prioje pokuca na vrata i da se sve biljcice probudiju i procvjetaju !
![]() |
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Ovako, kako si prikazala izgleda zaista užasno. Definitivno, svi moramo biti spremni na štete ovoga proljeća gdje god naši vrtovi bili. Sukulenti će ti otići zbog prevelike vlage, ali s drugim biljkama pričekaj, kako kažu Anastazija i Lantana, daj im šansu.
|
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Poslije kiše (snijega) dolazi sunce !!!!!! Pa koliko god štete bilo na bilju, ti ćeš opet zasaditi nove biljčice!! Ovo ti je samo bila prirodna selekcija ! Žalosna, ali ... napravila ti je mjesta za novo bilje!!
Ne vjerujem da će opet biti takve zime, nešto takvo naleti svakih 10-tak godina, a negdje sam čula da nas očekuje samo još par godina snijega, a dalje vjerojatno globalno zatopljenje stupa na snagu!!! Želim da ti snijeg čim prije ode, pa da počneš sa proljetnim radovima, a ovu žalost od smrznutog bilja, vrlo brzo će izbrisati prvi cvijetići a i tvoja Lave ![]() |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
hvala cure na podoršci
![]() |
|
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
ma sve će biti OK, dobro je napisala Free to shvati kao prirodnu selekciju u vrtu, a to će biti kod svih nas u vrtu.
Ovo ćemo proljeće zasigurno pomlađivati vrtove. Bit će nam još ljepši..... ![]() |
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
Cvijetomanijak ![]() Mladi grm ![]() ![]() *moderator - povrća Pridružen: 31 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 496 |
Ja jos moram sigurno tjedan dana cekat da bi mi izvirile biljkice ,al nemoj se nervirati ...sad barem imas mjesta za nove vrste ...:-)
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
nama mi druge nego onda ovako provest zimu haha
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
blue sky ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3013 |
duda i meni su se posmrzavale lize ali one koje sam spremila, tako da je ova zima bila za pamćenje- nadam se da dogodine neće biti takva
![]() |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
hvala curke ,nadam se i ja da više nas neće zadesit ovakva huja ,no evo odma i izviještaja ,jutros sunčano,mirno bez vjetra i temp.na mom balkonu 8c
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 122123124125126 133> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |