Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Duda-Lave -moj vrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Duda-Lave -moj vrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 122123124125126 133>
Korisnik
Poruka
Duda-Lave View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 3007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Duda-Lave Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2012 u 21:22
otapanjem snjega polako se nazire lagani užas

aloa je u komi potpuno smrznuta

peka sa sukijima je pod snježnom kapom nadam se da nisu izgubljeni

baš sam super glupa da nisam nekako zaštitila najstariju cikasicu

sve terešpanje ovak izledaju

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Duda-Lave View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Duda-Lave Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2012 u 21:31
interesantna je ova vrsta salvije em divno cvate skoro cijelo vrijeme (osim zime) em je pokazala da može izdržati dobro sušu i jarko sunce a bogme i zimu

felicija u komi ali nadam se zelenom korijenu

moji krasni ostići su svi ovaki,kad prođe ova zimska huja porezat ču ih pa čemo vidjet

lantane mi ne ulijevaju povijerenje da su opstale

mirišljava pelargonija samo budi nadu u svoj  jaki korijen nadzemni dio je kompletan gotov

nevjerovatno ali svaka grančica calistemona se doslovno rasprsnula iznutra...šta da radim s njim jel gotov zauvijek?

i ovo je čudo ova polygala m. nije se smrzla možda gdije koji samo malo vrh ali čak i cvijetovi su neoštečeni

Na vrh
sarajka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3644
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sarajka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2012 u 21:39
užas.ma to je stvarno katastrofa,tako mi je žao palmi,ma za plakat je tako divne biljke da su otišle,ipak je tu dosta godina trebalo da naraste tolika,šta više reči
Na vrh
Anastazija_ View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
1. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 6004
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2012 u 22:02

Ja se nadam da budu ti palme preživjele (nisu one baš takve mimoze), a i većina ostalih biljaka.
Samo ih nemoj prerano maknuti. Na svoje oči sam vidjela čudesan oporavak biljaka koje su jako loše izgledale čim je zatoplilo.
Daj im vremena i budi strpljiva, nije još sve izgubljeno.
                  smile79
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
Na vrh
Duda-Lave View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Duda-Lave Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2012 u 22:13
Originalno poslano od člana sarajka sarajka napisao:

užas.ma to je stvarno katastrofa,tako mi je žao palmi,ma za plakat je tako divne biljke da su otišle,ipak je tu dosta godina trebalo da naraste tolika,šta više reči
je draga moja imaš pravo samo 20g i kusur
Na vrh
Duda-Lave View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Duda-Lave Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2012 u 22:14
ma je ja sama sebi stalno govorim budi strpljiva ...ma k vrapcu najrađe bih uzela fen da sav snjeg otopim
Na vrh
Anastazija_ View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
1. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 6004
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2012 u 22:20

Ako još bude minusa i jakog vjetra dobro je da su ti biljke pokrivene snijegom - on ih štiti i grije, kolko god to čudno zvučalo.
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
Na vrh
sarajka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3644
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sarajka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2012 u 22:20
e znam ,i nama ga je preko glave,molimo Boga da više ne pada,evo već najavljuju novi,sada su nam u pitanju i krovovi nad glavom,samo da ne bude velikih padanja inače će biti baš užas
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2012 u 22:33
Ne izgleda dobro, ali nije tako strašno. Veliki dio ovog cvijeća će se obnoviti, jedino aloe, one neke jednostavno strunu. Cikasica će baciti nove listove, a ove kad požute odreži da joj ne crpe snagu, jer ionako već neće pozeleniti!
Bar se Love nagrudala LOL, uvijek nešto dobro, nešto loše. Mjenjat ćemo na proljeće što ostane Wink
život je more
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2012 u 22:40
Veliku nevolju je donio ovaj snijeg i hladnoća. Kod nas  ( na kontinentu) je to uobičajeno ali kod vas u primorju je strašno. Ne očekuješ takvo što a onda ti sve pokvari. Vjerujem da će se mnoge biljke oporaviti kad dođu topliji dani i da im nije korjen smrznut.
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
gute Fee View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 7699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gute Fee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2012 u 23:09
I ja vjerujem da tvoj vrt spava zimski san i da nece trajati tako dugo kao kod Trnoruzice da se ponovo probudi ! Zelim tebi , zelim svima nama da nam proljece sto prioje pokuca na vrata i da se sve biljcice probudiju i procvjetaju !    smile79
Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Veljača 2012 u 10:13
Ovako, kako si prikazala izgleda zaista užasno. Definitivno, svi moramo biti spremni na štete ovoga proljeća gdje god naši vrtovi  bili. Sukulenti će ti otići zbog prevelike vlage, ali s drugim biljkama pričekaj, kako kažu Anastazija i Lantana, daj im šansu.
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...

zagreb
Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5914
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Veljača 2012 u 10:37
Poslije kiše (snijega) dolazi sunce  !!!!!!    Pa koliko god štete bilo na bilju, ti ćeš opet zasaditi nove biljčice!!   Ovo ti je samo bila prirodna selekcija ! Žalosna, ali ... napravila ti je mjesta za novo bilje!!

Ne vjerujem da će opet biti takve zime, nešto takvo naleti svakih 10-tak godina, a negdje sam čula da nas očekuje samo još par godina snijega, a dalje vjerojatno globalno zatopljenje  stupa na snagu!!!

Želim da ti snijeg čim prije ode, pa da počneš sa proljetnim radovima, a ovu žalost od smrznutog bilja, vrlo brzo će izbrisati prvi cvijetići a i tvoja Lave smile78!!
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode

Na vrh
Duda-Lave View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Duda-Lave Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Veljača 2012 u 11:04
hvala cure na podoršci smile78 ...ma znam da svi vrtovi ovak izgledaju i znam da ima puno gorih stvari koje su se dogodile ljudima diljem zemlje pa ovo moje cmizdrenje izgleda razmaženo i glupo...al šta ću takva sam za sve se vežem tako i za svaku biljkicu koju posadim...no napokon danas je 3c pa se i ja nadam uskoro kraju ove zime  
Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6701
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Veljača 2012 u 15:18
ma sve će biti OK, dobro je napisala Free to shvati kao prirodnu selekciju u vrtu, a to će biti kod svih nas u vrtu.
Ovo ćemo proljeće zasigurno pomlađivati vrtove. Bit će nam još ljepši.....Hug
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža

(zgora Opatije)
Na vrh
Cvijetomanijak View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm
*moderator - povrća

Bodovi: 496
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cvijetomanijak Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Veljača 2012 u 18:02
Ja jos moram sigurno tjedan dana cekat da bi mi izvirile biljkice ,al nemoj se nervirati ...sad barem imas mjesta za nove vrste ...:-)
Na vrh
Duda-Lave View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Duda-Lave Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Veljača 2012 u 21:41
nama mi druge nego onda ovako provest zimu haha
smile65smile114smile117smile107smile118smile168smile210

smile173smile175smile221smile220smile56smile160
Na vrh
blue sky View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3013
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje blue sky Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Veljača 2012 u 22:12
duda i meni su se posmrzavale lize ali one koje sam spremila, tako da je ova zima bila za pamćenje- nadam se da dogodine neće biti takva
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Veljača 2012 u 00:31
Oporavit će se
Na vrh
Duda-Lave View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Duda-Lave Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Veljača 2012 u 09:43
hvala curke ,nadam se i ja da više nas neće zadesit ovakva huja ,no evo odma i izviještaja ,jutros sunčano,mirno bez vjetra i temp.na mom balkonu 8c 
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 122123124125126 133>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,484 sekundi.