Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Aloe
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Aloe

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1516171819 29>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Lipanj 2012 u 21:30

Dali sam i ja fulao temu ? Čini mi se da ovo ipak nije haworthia ?
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Kiki-ko? View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6667
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Kiki-ko? Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Lipanj 2012 u 10:06
A ovo?

Da imam rep mahala bi s njim
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Lipanj 2012 u 05:40
smiley ovo nije agava, čini mi se da je haworthia u pitanju 
Na vrh
Smiley View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 8
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Smiley Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Lipanj 2012 u 17:58
Lijep pozdrav svima :)

Evo imam jedno pitanje što se tiće vrste moga kaktusa, zgleda mi ko iz porodice Aloa vera al nisam ziher?? Imam ga jedno mjesec dana, bio je još sičušniji al je sada se rastvorio i počeo rasti pa nadam se da mu donekle dajem dobre uvjete ali htio bi još i bolje :) Uglavnom stoji mi na prozoru na istočnoj strani i zalijevam ga jednom tjednomi to sa odstajalom vodom, ne direktno iz pipe i zasad mu se sviđa kolko vidim.. Imao je i jednu nezgodu da ga je moj stari šutno slučjno s prozora pa je ispao iz zemlje al nazad je posađen i vidim da se opet diže u zrak sve više :) Evo prilažem sliku pa ako bi mi mogo neko objasnit koja je sorta i kako bi ga trebao njegovat bio bih vrlo zahvalan ;)
Evo slikica:

Zahvaljujem se! ;)
Na vrh
JEKA FRA View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 710
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje JEKA FRA Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Travanj 2012 u 14:31
JELENA FRANIC
Na vrh
JEKA FRA View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje JEKA FRA Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Travanj 2012 u 14:43
da natalija upravu si fulala sam
JELENA FRANIC
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Travanj 2012 u 09:39
jeka fra (do sada sam mislila da u nicku piše jelka i tako te oslovljavala, sorry Embarrassed)
ove 2 biljke sa zadnje slike su lijepe i zdrave ali to su gasterie, ne aloe,
one su isto sukulenti, ne vole puno vode, ali ne vole ni jako sunce

Na vrh
JEKA FRA View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje JEKA FRA Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Travanj 2012 u 14:24
JELENA FRANIC
Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 2763
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Ožujak 2012 u 07:03
tako i moja aloja izgleda ali do sad nikad nije cvjetala... baš me raduje da vidim barem tvoju kako cvjeta..Clap
belica,zagreb
Na vrh
schumy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 465
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje schumy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Ožujak 2012 u 06:53
Kamenjar, predivno! Najviše volim iščekivanja kada se nakazuje cvijet u nastajanju kod kaktusa. Svakako nam poslikaj i pokaži ovu tvoju alou u punom cvatu, ne zaboravi!
Pozdrav............schumy
**za čistu prirodu i obilje pčelica
Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3340
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Ožujak 2012 u 22:48
moja aloa se sprema na cvatnju..cijelu zimu mi je bila lijepa i imala je zdravu zelenu boju,cim sam je iznijela van pocela je da gubi svoju lijepu zdravu boju,al mene to ne zabrinjava,za kratko vrijeme ona ce se naviknut na sunce i ponove ce zablistat ..jedino apoe veru ne iznoesim na sunce,njoj to smeta ,a sve ostale aloe se naviknu brzo

pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...

Vir
Na vrh
schumy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje schumy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Ožujak 2012 u 07:04
Kaktusiću, zmaj ovo se svake godine ponavlja. Možda je to i zato jer je to "stari panj", ima oko 10 godina.
Zmaj, tvoja agava je ferox-zasigurno, kaktusić je "od prve" pogodila!
Pozdrav....schumy
Na vrh
zmaj View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 317
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zmaj Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Ožujak 2012 u 08:17
Mali kaktus hvala.
Trebala bi onda svremenom razviti i rozetu. Viđao sam i puno manje u rozetnom obliku.
Schumy tvoja Aloa je neumorna u cvjetanju.
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Ožujak 2012 u 14:27
Zmaj,to je aloa ferox 100%

Schumy,pa kod tebe sve cvate kao da je ljeto.
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.
Na vrh
schumy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje schumy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Ožujak 2012 u 07:54
Dobro jutro svima,
sjećate se moje aloe verigate  koja je počela cvasti još u 12.mjesecu?
Evo, još cvate (snimljeno ovih dana):

Pozdrav......smile213.schumy
Na vrh
zmaj View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 317
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zmaj Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Ožujak 2012 u 23:16
Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us

Ovu Alou sam dobio na poklon početkom desetog mjeseca, od tada je porasla duplo i dobila je dva nova lista.
U dilemi sam da li je to Aloa ferox ili koja druga.
Molio bi za pomoč kod identifikacije, te da li netko zna da li će s vremenom formirati oblik rozete.
Na vrh
malpolon View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 7
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje malpolon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Ožujak 2012 u 15:01
Budući da sam neuspješna u postavljanju fotki evo linkovi, znači riječ je o onom velikom grmu kojeg sam opisala u prijašnjem postu:

- posljedice bure i minusa:
https://picasaweb.google.com/lh/photo/h1HxpWk-BVA68lX2kopwsU27F4wyDKwcx8MHYRCryu0?feat=directlink

- nakon čišćenja:
https://picasaweb.google.com/lh/photo/L5Tl-JjqFGrtYZu1WE05L027F4wyDKwcx8MHYRCryu0?feat=directlink
Na vrh
malpolon View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 7
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje malpolon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Ožujak 2012 u 14:28
Dakle situacija mojih A. arborescens (lokacija otok Silba, sjeverna Dalmacija) za koje sam prije par tjedana komentirala da su pokrepale je slijedeća: svih 5 "grmova" se doslovno otopilo, morala sam odrezati i listove i grane sve do par cm iznad tla.
Srećom, najveća i najstarija, budući da je stvarno bila ogromni grm (bila je preko metra visine te cca 2*0,80 m širine s hrpom pojedinačnih busena) i još je u zavjetrini od bure, je uspjela sačuvati nekoliko minijaturnih izbojaka. Međutim, proći će više godina dok ne povrati svoj stari sjaj Cry, bojim se pomisliti koliko.

Probala sam staviti fotke kako izgleda ta velika u smrznutom obliku te nakon što sam ušla sa škarama (i pilom) u to ali nije mi uspilo. Probati ću ponovo kasnije.

I sad pitanjce/molba - da li tko od vas ima višegodišnji busen (ne cijela biljka nego jedna grana ili kako da se već izrazim) za prodati/pokloniti a da je biljka rasla u prirodnim uvjetima, daleko od prometnica i ostalih zagađenja? Naime trebalo bi mi za napraviti onaj ljekoviti pripravak, a nekako ne bi išla riskirati s biljkama iz rasadnika, ko zna di je to kroz više godina raslo. Za sad svih koje sam pitala a da su imali alou im je krepala...
Spremna sam doći po biljku, ionako sam relativno često na relaciji Zd-Zg, ili ovisno o lokaciji se može organizirati brodski prijevoz ili eventualno slanje busom.

Ako sam na krivom mjestu postavila ovu molbu, unaprijed se ispričavam, recite mi pa ću prebaciti di treba.
Na vrh
Fermina-Daza View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1594
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Veljača 2012 u 20:32
Da,obje su A. barbadensis.Za drugu bih rekla da je već zrela za branje listova jer je, koliko vidim, izgubila pjege.Ali, pričekaj još malo da zatopli i da se učvrsti jer mi se čini malo iskrivljena.Kod branja listova pazi na umjerenost i stabilitet biljke.
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
Na vrh
snoopyx View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 1
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje snoopyx Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Veljača 2012 u 11:32

Pozdrav svima!

smile219

Jučer sam kupila 2 aloe koje sam oduvijek htjela, pa se sad malo više informiram o održavanju i rezanju listova, pa me tako evo i među vama.

Koliko mi se čini, moje su barbadensis, ali vi prosudite. :)

Jedna je još mala, jedva 20cm, a druga je već pola metra visoka i ima tri mladice, pa me zanima koliko su stare? Ermm

Čitala sam da moraju biti barem nekoliko godina (min 3g) stare da bi se listovi mogli rezati... I kad se režu, bilo kad ili ljeti... Držat ću ih u kući.

Ne mogu uplodat sliku, ne dozvoljava mi smile228, pa ću stavit link...

Ova je mala

a ova veća

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1516171819 29>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.