Zamioculcas |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456 17> |
Korisnik | |
*Bonsai* ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 25 Veljača 2012 Status: Offline Bodovi: 89 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
irenaidani, i bebolina puno hvala poslusat cu vase savjete
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
|
|
![]() |
|
![]() |
|
irenaidani ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 19 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 817 |
ey bonsai...koliko ja znam odkad ga imam -zute listove zakopam i iz njih pusti nove grane..dosta sporo napreduje ali ide...a presadivat nemoj...mozda ti se javi jos netko...
![]() |
|
![]() |
|
*Bonsai* ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 25 Veljača 2012 Status: Offline Bodovi: 89 |
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
moj lijepo raste,stovise cak brzo...nema par mjeseci da sam ga kupila i pravo se razrasto..zaljevam ga jako rijetko,svakih 20-25 dana
![]() |
|
![]() |
|
irenaidani ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 19 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 817 |
![]() |
|
Kiki-ko? ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Veljača 2010 Status: Offline Bodovi: 6667 |
Prošlo je više od godinu dana odkada moj zamić nije dobio list.A mala ukorijenjena grančica samo stoji i ništa.
Ovo je zamić u jednom trgovinskom centru.Ogroman je makar na fotki ne izgleda.A cvijet prvi put vidim.
![]() ![]() |
|
Da imam rep mahala bi s njim
|
|
![]() |
|
Rouge ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 09 Rujan 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3 |
najdraže su mi potpuno neplanirane kupovine dragih biljčica. :)
u dućanu, maloprije pod pauzom, slučajno vidim prekrasni zamioculcas za 20 kn. nisam odoljela i odmah kupila 2 biljčice. evo ih stoje pokraj mene u uredu sada i čekamo odlazak doma da se presadimo. :D hepi sam kao malo dijete. :) uslikam ih i ovaj puta definitivno, kako sam već ranije napisala, stavim fotkice i nje i noline i malog fikusića (od milja moj fajkus) i anturijuma i kućne srećice. sve moje cvijetno blago. :) |
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
ja nisam znala da voli da bude stisnuta i presadila sam čim sam je kupila...al za sad mi lijepo raste ..moram stavit sliku
|
|
![]() |
|
AAnčica ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 13 Lipanj 2011 Status: Offline Bodovi: 55 |
Orhideja 4 ne sekiraj se samo ju ostavi da se dobro osuši neće joj ništa biti bit će ona ok
![]() |
|
![]() |
|
Lora ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 21 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4104 |
Ovo je moja lanjska- Stoji na suprotnoj strani prozora, izmedju je još i stol. Zalijevam je vrlo rijetko ali temeljito.Osim toga redovito orošavam lišće.
![]() |
|
Rijeka Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn |
|
![]() |
|
orhideja4 ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 22 Svibanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 134 |
bi ja ali me strah da ću ju slomit prilikom vađenja jer zemlja nije suha da mi fino ispadne, možda bolje da je pustim nek se sama osuši
|
|
![]() |
|
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
ako te strah da je premočena lijepo ju presadi u novu zemlju i dobro ;)
|
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
orhideja4 ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 22 Svibanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 134 |
Hvala Zvjzdana, uglavnom sam pohvatla kako se prinuti o njoj samo me strah da mi nebi sagnjila od te silne vlage, polile su je u intersparu ko da lubenicu polivaju
|
|
![]() |
|
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
paše joj sjena i ne previše vlage ja pustim da se osuši zemlja između zaljevanja... ono nemoraš stalno visiti nad njom zaliješ kad se sjetiš :D
|
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
Pozdrav svima.
Kupila sam danas jednu ljepoticu visine 50ak cm u Interšparu, jadnica je jako jako zalivena ali djeluje zdravo. Užas kako drže cvijeće. Čitam da ju treba jako malo zalivati, a na njenoj etiketi piše da sami odaberemo položaj i mjesto biljke te da joj se zemlja nikad ne smije osušiti, hm? Što je ispravno? Ja sam ju stavila u hodnik ![]() Uploaded with ImageShack.us |
|
![]() |
|
Tanja 20 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 20 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 294 |
Hana predivan ti je zaimoculcas. Joj kad će moj biti takav :(
|
|
"Velika srca vole, dok mala traže da budu voljena"
|
|
![]() |
|
hanaK ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 17 Travanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 216 |
![]() |
|
![]() |
|
hanaK moze ali aj nisam probala navodno se uzme grana i stavi u vodu da pusti zile prolistaj malo mislim da su neke forumasice o tome pricale da su radile
|
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
cvjećarka12 ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 07 Ožujak 2011 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 44 |
e ja sam svoga presadila, promijenila mu zemlju i korijen koji mi je izgledao o,k potrpala u manju teglu.jadničku su ostale samo 4 grane a sada nek nam je bog na pomoči
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456 17> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |