Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Uređenje i planiranje vrta
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Ideje za vrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Ideje za vrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 7891011 29>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
kamilica View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm
ZLATNI DONATOR

Status: Offline
Bodovi: 914
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamilica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Travanj 2012 u 13:02

desno od uresnice je cleoma... pa bijeli i roza kokotić, crvena liza, koprive razne, rudbekija (krupna, takvu ima jedan od mojih susjeda). ne kužim jel ovo kod kopriva božur ?  Ma prava divota. Zirbal hvala na sličici.

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
lilie View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2319
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lilie Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Travanj 2012 u 11:26
Originalno poslano od člana zribal zribal napisao:

Ja bih osobno bila zadovoljna i presretna s jednom ovakvom gredicom.

I ja, i ja. Predivno!

Ono iza sa velikim lišćem i crvenim cvijetom je ricinus.
Roza cosmos- uresnica (kraj drveta).
Mislim da ima i zečje uši, bijele margarete, ukrasna trava- ne znam naziv.

Možda drugi više prepoznju.
znati mnogo ne znači biti mudar
Na vrh
gospina trava View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5954
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gospina trava Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Travanj 2012 u 09:25
Originalno poslano od člana zribal zribal napisao:

Slažem se s vama da je ovo vrlo lijepo. Međutim, mislim da je ovo većini nas nedostižno bez profesionalnog vrtlara ili u najmanju ruku nas samih pod uvjetom da se posvijetimo isključivo njezi vrta. Ja bih osobno bila zadovoljna i presretna s jednom ovakvom gredicom.
[IMG">http://www.cvijet.info/images/galleries/640-480/bdf1b713-cvijece-v.jpg" />

Nema strogu formu, ima prelijepe biljke i nije prevelika, odnosno dostupna je sa svih strana. Uz sve to gusto posađena pa ne raste korov što zanči nema okopavanja. Ako netko prepozna biljke voljela bih da mi napiše bar ono što zna (ja vidim samo ricinus i ukrasne koprive kao poznate biljke) kako bih pokušala sačiniti neku maketicu.

e, ovo mi se dopada!

Na vrh
Sanja123 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2021
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Sanja123 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Travanj 2012 u 08:54
A ono crveno, visoko u pozadini su možda kane
U jednom malom dijelu svijeta ja sam najvažniji čovjek.Bog me je postavio ondje,dodijelio mi posebno mjesto s posebnom zadaćom.On čini sve da u tom svijetu budem sretan-a ponekad mi pomaže cvijećem.
Na vrh
Sanja123 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Sanja123 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Travanj 2012 u 08:50
Malo je mala i nejasna slika (a neki od nas čoravi), ali onaj žuti cvijet u sredini su rudbekije
U jednom malom dijelu svijeta ja sam najvažniji čovjek.Bog me je postavio ondje,dodijelio mi posebno mjesto s posebnom zadaćom.On čini sve da u tom svijetu budem sretan-a ponekad mi pomaže cvijećem.
Na vrh
zribal View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 822
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zribal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Travanj 2012 u 08:41
Slažem se s vama da je ovo vrlo lijepo. Međutim, mislim da je ovo većini nas nedostižno bez profesionalnog vrtlara ili u najmanju ruku nas samih pod uvjetom da se posvijetimo isključivo njezi vrta. Ja bih osobno bila zadovoljna i presretna s jednom ovakvom gredicom.

Nema strogu formu, ima prelijepe biljke i nije prevelika, odnosno dostupna je sa svih strana. Uz sve to gusto posađena pa ne raste korov što zanči nema okopavanja. Ako netko prepozna biljke voljela bih da mi napiše bar ono što zna (ja vidim samo ricinus i ukrasne koprive kao poznate biljke) kako bih pokušala sačiniti neku maketicu.
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
Na vrh
Sanja123 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Sanja123 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Travanj 2012 u 07:53
Baš sam s pitala kada ćeš stići staviti slikice. Super su, kamenja u izobilju, po mom ukusu. Potočić prekrasan. Što se slikica tiče, ne sekiraj se. Primijetila sam da ti se, kada ih uploadiraš, uvijek prikažu prvo velike, a zapravo su točno veličine kao što trebaju biti. Tek kasnije ih vidiš umanjene.
Na vrh
dijana7566 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

DONATOR

Bodovi: 3643
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dijana7566 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Travanj 2012 u 07:42
Aha došle slike k sebi. Valjda moraju prespavatiWink
Pozdrav iz Osijeka
Na vrh
lilie View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2319
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lilie Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Travanj 2012 u 00:26
Predivno. Pravi veliki kamenjar.
Ovako se bolje vidi LOL Wink.
znati mnogo ne znači biti mudar
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dijana7566 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Travanj 2012 u 23:24
E pa stvarno neznam šta se dešava. Sve sam slike smanjila i pravilno okrenila a sad ovoConfused
Pozdrav iz Osijeka
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dijana7566 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Travanj 2012 u 23:22
Moram vam pokazati jedan za mene vrlo lijep vrt. Šteta je samo da je hladno i priroda se još nije probudila:

Potok je pravi nije umjetno napravljen.

Uljeva se u jezerce s ribicama.

Jedna "Nordiska kućica" u kojoj je smješten veeliki roštilj ili peka.

Unutar kućice to izgleda ovako:

Pozdrav iz Osijeka
Na vrh
Sanja123 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Sanja123 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Travanj 2012 u 16:23
Ostala sam bez teksta.....
Na vrh
arim View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1377
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arim Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Travanj 2012 u 14:41
Zanimljive ideje

http://www.blackrhinoservices.com/succulentcontainers.html
“Život je kao ogledalo: ako mu se namrštiš, namrštiće se i ono tebi; ali ako mu se nasmiješ, uzvratiće ti osmijehom.” – Vilijem Takerej
Na vrh
ljiljus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3244
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ljiljus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Travanj 2012 u 13:35
Kupljen sedum burrito!!!!!!!  smile186
Lipik
Na vrh
ljiljus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ljiljus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Travanj 2012 u 01:29
dado 84, OTOK, mali kaktus, Anastazija, hvala vam! smile79
Lipik
Na vrh
Anastazija_ View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
1. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 6004
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Travanj 2012 u 23:30

S obzirom na to da sam našla da piše Sedum morganianum "burrito", svi ste bili u pravu  Wink.

U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Travanj 2012 u 22:14
Mislim da sam već negdje vidjela ovu sliku i da je pisalo da je to sedum burrito.
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Travanj 2012 u 21:15
Mogao bi biti sedum burrito.
Lošinj

Ne bojim se juga, ne bojim se bure, ne bojim se neba, dubine ni dna
Podivljali valovi me uzalud jure, na krilima vjetra poletjet ću ja...
Na vrh
dado_84 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1031
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dado_84 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Travanj 2012 u 21:03
mozda Sedum morganianum, no malo je previse daleko ali po fomi me podsjeca na tu biljku.
Spasimo Hrvatsku kupujmo domaće!
Na vrh
ljiljus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ljiljus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Travanj 2012 u 19:33
[QUOTE=muhlenbergia][/QUOTE
]Zna li netko kako se zove ova zelena biljka što puže iz tegli ???
Lipik
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 7891011 29>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,235 sekundi.