Vučika - Lupinus polyphyllus |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 15> |
Korisnik | |
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Uploaded with ImageShack.us I ja se moram pohvaliti mojima, baš su se razrasle !! Ima čak 9 svjetova !! Kada ocvatu, ako ne želite biljku iscrpljivati dozrijevanjem sjemenja, ispod cvijeta odrežite stapku i očekujte ponovnu cvatnju !! Ne obilnu kao prva cvatnja, ali ih ima na svakoj odrezanoj stabljici 2-3 nova manja cvijeta !! |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
mimar ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Uvek kada sam sejala u saksije, nisu prezivljavali presadjivanje pa sam ih prosle godine u rano prolece posejala direktno u bastu i evo ih cvetaju.
![]() |
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
![]() |
|
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
ma moon gledam oko mene u susjedstvu već pupovi ogromni, a kod mene 5 listića i ni traga pupovima. ma nema veze- slijedeće godine.
|
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Belica hoće, ma oni rastu i šire se za ne povjerovati, sad će doći njihovo vrijeme
|
|
![]() |
|
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
a ja javljam da od mojih vučika ove godine definitivno neće biti ni jedan cvijet, jer slabo nekak rastu.
![]() |
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
ana22 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 05 Svibanj 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 36 |
Vučike sijane u trećem mjesecu
![]() ![]() |
|
![]() |
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
tikvić ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 08 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2349 |
Bit će tu i više od jednog cvijetića. Ja sam moje sijala prošlog proljeća i svi su mi već iste godine cvijetali, neki čak i dva puta. Samo im moraš otkinuti cvijetnu stapku kad ocvijetaju.
|
|
![]() |
|
i moji niču iz sva 3 korijena koja sam kupila, sada je teeeško čekati, nestrpljenje je gadna stvar.. i još sad kad sam neki dan po placu hodala vidim da ima lijepih velikih za kupiti i to samo za 10 kn.. ma nema veze i naši će biti lijepi i sigurno će nas bar jednim cvijetićem nagraditi..
|
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Ja sam danas posijala.
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
blue sky ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3013 |
ja sam svoje sijala ove godine i sada mi niču, baš me zanima dali će cvjetati
![]() |
|
![]() |
|
zahvaljujem na brzom odgovoru, onda i treća ide lagano u zemljicu...
|
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
Ante3009 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 15 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 838 |
Slobodno možeš i tu treću posaditi u zemlju. Kako si kupila tri korijena/gomolja one će cvijetati iste godine. Očekuj cvatnju u već u svibnju.
|
|
Vrt je kompleks estetske i oblikovne namjere, a biljka je vrtlaru ne samo biljka - rijetka, neobična, obična ili osuđena na nestanak - ona je i boja, oblik, volumen i arabeska u jednom
|
|
![]() |
|
Dobro jutro svima koji ne spavaju u ovo lijepo nedeljno jutro.. konačno sam i ja jučer kupila ovu biljku za svoj vrt.. kupila sam 3 korijena pakirana u vrećici , 2 posadila u vrt, 1 u teglu. Vidim da su nekima cvijetali već iste god, a nekima ne. mene zanima koliko im treba po vašem iskustvu da uopće niknu.. oko 2tj?
|
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
![]() |
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
magnolija ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 08 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 691 |
predivno, počela sezona lupinusa
|
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Prvi put u mojem vrteku..
![]() |
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
jjadra ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 13 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 60 |
Hvala ![]() |
|
![]() |
|
maso ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 05 Studeni 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1048 |
...i moje bebice izvirile, predivna je biljcica!
|
|
![]() |
|
magnolija ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 08 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 691 |
da u principu se po listovima i stabiljci može razlikovati baš kao što si rekla.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 15> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |