Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Trajnice
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Vučika - Lupinus polyphyllus
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Vučika - Lupinus polyphyllus

Odgovori Odgovori Stranica  <1 45678 15>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 5914
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Svibanj 2012 u 11:42

Uploaded with ImageShack.us

I ja se moram pohvaliti mojima, baš su se razrasle !!  Ima čak 9 svjetova !!

Kada ocvatu, ako ne želite biljku iscrpljivati dozrijevanjem sjemenja, ispod cvijeta odrežite stapku i očekujte ponovnu cvatnju !!  Ne obilnu kao prva cvatnja,  ali ih ima na svakoj odrezanoj  stabljici 2-3 nova manja cvijeta !!
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
mimar View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2123
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mimar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Svibanj 2012 u 23:35
Uvek kada sam sejala u saksije, nisu prezivljavali presadjivanje pa sam ih prosle godine u rano prolece posejala direktno u bastu i evo ih cvetaju.

Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 2763
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Svibanj 2012 u 19:46
ma moon gledam oko mene u susjedstvu već pupovi ogromni, a kod mene 5 listića i ni traga pupovima. ma nema veze- slijedeće godine.
belica,zagreb
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Svibanj 2012 u 19:39
Belica hoće, ma oni rastu i šire se za ne povjerovati, sad će doći njihovo vrijeme
Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Svibanj 2012 u 15:54
a ja javljam da od mojih vučika ove godine definitivno neće biti ni jedan cvijet, jer slabo nekak rastu. Unhappy
belica,zagreb
Na vrh
ana22 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 36
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ana22 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Svibanj 2012 u 10:48
Vučike sijane u trećem mjesecu

Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Ožujak 2012 u 11:48

By belicasmelica at 2012-03-27
evo kako to trenutno izgleda.. sitni dinamitni
belica,zagreb
Na vrh
tikvić View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2349
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tikvić Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Ožujak 2012 u 08:26
 Bit će tu i više od jednog cvijetića. Ja sam moje sijala prošlog proljeća i svi su mi već iste godine cvijetali, neki čak i dva puta. Samo im moraš otkinuti cvijetnu stapku kad ocvijetaju.
Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Ožujak 2012 u 07:14
i moji niču iz sva 3 korijena koja sam kupila, sada je teeeško čekati, nestrpljenje je gadna stvar.. i još sad kad sam neki dan po placu hodala vidim da ima lijepih velikih za kupiti i to samo za 10 kn.. ma nema veze i naši će biti lijepi i sigurno će nas bar jednim cvijetićem nagraditi..
belica,zagreb
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Ožujak 2012 u 20:30
Ja sam danas posijala. 
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
blue sky View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3013
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje blue sky Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Ožujak 2012 u 20:08
ja sam svoje sijala ove godine i sada mi niču, baš me zanima dali će cvjetatiWink
Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Ožujak 2012 u 09:27
zahvaljujem na brzom odgovoru, onda i treća ide lagano u zemljicu...
belica,zagreb
Na vrh
Ante3009 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 838
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ante3009 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Ožujak 2012 u 07:36
Slobodno možeš i tu treću posaditi u zemlju. Kako si kupila tri korijena/gomolja one će cvijetati iste godine. Očekuj cvatnju u već u svibnju.
Vrt je kompleks estetske i oblikovne namjere, a biljka je vrtlaru ne samo biljka - rijetka, neobična, obična ili osuđena na nestanak - ona je i boja, oblik, volumen i arabeska u jednom
Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Ožujak 2012 u 06:07
Dobro jutro svima koji ne spavaju u ovo lijepo nedeljno jutro.. konačno sam i ja jučer kupila ovu biljku za svoj vrt.. kupila sam 3 korijena pakirana u vrećici , 2 posadila u vrt, 1 u teglu. Vidim da su nekima cvijetali već iste god, a nekima ne. mene zanima koliko im treba po vašem iskustvu da uopće niknu.. oko 2tj?
belica,zagreb
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Srpanj 2011 u 07:24
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
magnolija View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 691
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje magnolija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Svibanj 2011 u 11:21
predivno, počela sezona lupinusa
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Svibanj 2011 u 10:42
Prvi put u mojem vrteku..
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
jjadra View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 60
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jjadra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Ožujak 2011 u 19:09
Originalno poslano od člana magnolija magnolija napisao:

da u principu se po listovima i stabiljci može razlikovati baš kao što si rekla.

Hvala Wink
Na vrh
maso View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1048
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maso Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Ožujak 2011 u 18:16
...i moje bebice izvirile, predivna je biljcica!
Na vrh
magnolija View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 691
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje magnolija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Ožujak 2011 u 18:00
da u principu se po listovima i stabiljci može razlikovati baš kao što si rekla.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 45678 15>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.