Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Dnevnik radova
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Silvekin dnevnik
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Silvekin dnevnik

Odgovori Odgovori Stranica  <1 910111213 47>
Korisnik
Poruka
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Travanj 2008 u 23:32
Ma normalno da će biti, samo više ne na gredici nego u velikim teglama....ili mreži. Bum nekaj smislila do jeseni, pa krećem u nabavu...
Danas je opet počela padati kiša baš kad sam se vozila doma ... a korov na vrtu buja, htjela bi sijati cvijeće...Nadam se sunčanom vikendu.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2008 u 22:23
Danas je baš počeo vjetar kad sam stigla s posla, ali nije počelo kišiti, pa sam ipak uspjela raditi na vrtu. Konačno sam dovršila gredicu krumpira, s tim da je onaj prvi već niknuoLOL Travica je porasla kao luda, pa sam imala puno posla prvo s čupanjem trrave i korijenja da bi mogla saditi... I baš kad sam završavala s pripremom gredice počeo je opet vjetar kao lud - čak se i MM zabrinuo za mene i doletio na vrt da mi pomogne da čim prije završim da me ne napuše vjetar.... Prvo pomoć oko čupanja korova - on započeo s najvećim - kamilicom LOL. Dok smo utvrdili da se to ne čupa, počela sam kopati rupe za krumpir, on je trebao zagrnuti - kod prve rupe uzeo 2 najveća grumena zemlje i nabio na gomolj - ok, onda smo i utvrdili da treba ipak zemlju malo i razrahliti prstima ako su grumeni veliki... Stvarno lijepo od njega što je došao pomoći, ali neznam kakav bi to bio vrtlar od njegaLOL Na kraju je još i zasijalo sunce pa sam uspjela i sve prekriti travom koju je MM nakosio - ajd, to mu dobro ide. Ostatak trave sam stavila u debljem sloju na staze između gredica - da ne raste trava.
Super je što sad imam dosta trave za prekrivanje, nadam se da će tako biti cijelo ljeto.

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2008 u 23:12
Dobro je Silve ti si ipak uspjela nešto. Kod mene je premokro, pa nismo još pofrezali, ali sitići ćemo.
TM je pravi, vidiš kako ti pomaže ,kad je gusto.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5398
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2008 u 23:22
I moj MM je pravi!! Ha ,ha... Danas je pomagao pri sadnji tako da je kopao rupe. Ljudi moooojiiii, on iskopa tolike rupe da će jednom proviriti u Australiji....
A usput čizmama potaraca sve oko sebe ( pogazi), pa uništi sitni rasad ili neku zanimljivu biljčicu samoniklu......smile48
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Travanj 2008 u 08:55

Bitna je volja.Eto Silvekin ima volje a ona strpljenja da ga nauči.

Iako nekad ispada da bi sve same brže napravile nego kad dobijemo takvu pomoć.Ko Manči  isto, usput toliko štete naprave da se korist slabo vidi.No bolje i tako nego da gunđaju i da su totalno nezainteresirani.Naučit će oniWink

Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5398
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Travanj 2008 u 09:41
Da, shasha, moj već i zna ponešto oko rajčica, tu ga pustim da je glavni ( mali  psihološki trik ) i skuplja humus ispod rogača, skuplja travu za malčiranje.....ALI samo ako je za korisno bilje  tj. jestivo !!! Ha, ha!smile54
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Travanj 2008 u 22:43
Danas sam otišla na sajam cvijeća u Prelogu. Ništa posebno, jedan šator sa štandovima na kojima de prodavalo cvijeće za balkone i terase uglavnom - ništa za slikati...Čak je i ponuda na placu u Čakovcu veća... Jedino što me oduševilo je bio dio s trajnicama - kupila sam višegodišnji kokotić plavi, crveni kukurijek, i još nešto trajnica za koje zapravo ni neznam kak će izgledati dok procvatu...

I na jednom štandu sam našla ljubičaste duple trube   smile198 - odmah sam uzela 2 komada za svaki slučaj... I normalno, nisam mogla odoljeti nekim petunijama, ljubičastom alisumu i još nekim biljčicama kojima neznam ime... Bila sam gotova za 10 min, jadni MM je hodao za menom i nosio pune vrečice...i uzdisao...LOL

Danas sam sve to uspjela posaditi, pa sam još malo sijala cvijeće oko kuće i na vrtu. Ustanovila da ono što sam imala poršle godine na vrtu, unatoč svem skupljenom sjemenu, više neću morati sijati i strepiti hoće li niknuti - cosmos je niknuo samoinicijativno u velikom broju (a prošle godine sam bila na mukaka s njim...). Jedini nedostatak svega toga je što zapravo sve gredice moram lagano ručno plijeviti i dobro gledati što sve raste u toj đungli korova...
Na vrh
Šeflera View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2274
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Šeflera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Travanj 2008 u 22:46
Žuto- kako volim žuto cvijeće.
Što je ono žuto?
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7005
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Travanj 2008 u 10:44
Silvek vidim da nisi imala mira, ali nisam ni ja, samo da te utješim...
A samo da znaš da su one šumske jagode koje si spremila Andrei završile kod mene u vrtu!!!Ja sam se ponudila da ih joj predam, a ona je rekla da si posadim, ja tako i učinila...
Inače moj mali princ ti jako voli jagode papati, tako da ste obje učinile dobro djelo!!!smile79
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Travanj 2008 u 15:31
SilveK - znamo da ne možeš proći mimo cvijeće, pa još nekakvog sajma, a da ne doneseš doma cjelu košaru, koje ovako na kupu izgleda super, sad preostaje sve to posadtiti.
RIJEKA

Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Travanj 2008 u 22:52
Ok,sad mi je malo manje žao kaj nisam išla u Prelog(nadam se da ću uspjeti ići ovaj vikend u Ludbreg)
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Travanj 2008 u 23:06
Šeflera, mislim da je ono žuto (i nanančasto i crveno) nemezija, bar joj je slična, ali nisam sigurna...
Proljeće, super za jagode, ako buš još  trebala samo javi - imam za izvozLOL
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Travanj 2008 u 23:09
Danas sam uspjela odvojiti samo 1 sat za vrt, tako da sam nabrzak pripremila jednu malecku gredicu za cvijeće i posijala orijentalni mak i cleome. Inače sam jučer opet slomila motičicu, onu novu - mislim da oni to rade za izložbu a ne za radLOL: MM je bio jako vrijedan i danas mi je to dao zavariti na poslu...Opet je cijela - sam kako dugo???Confused Navečer sam se uspješno oduprijela napasti u kauflandu i kupila samo 2 sadnice mini ruža penjačica - eto, i to je karakter (labilan..Smile.)
Na vrh
iris View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4502
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje iris Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Travanj 2008 u 23:17

slab karakter ali jake ruke LOL

Na vrh
FranjicaZG View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 4567
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Travanj 2008 u 23:30
Silvek, Silvek kak ti dobro znaš s biljkicama a zakaj onda gunđaš na najnježniju biljkicu u svom vrteku! Pa već si valjda naučila da muški samo glume da ne znaju raditi kak bi se što prije maknuli od posla koji im baš nije najdraži. Mislim da bi svom motoristu mogla kupiti malo veću motornu kosilicu pa nek juuuuuuri po travnjaku(nije ni čudno da mi je mužek zbrisal kad sam tak sva kak smile191
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7005
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Travanj 2008 u 12:19
Onako je kako sam i rekla, stvarno si neumorna- bravo za tebe!!!Thumbs%20Up
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Travanj 2008 u 21:33
Ah Franjice, pa i moramo biti vražje, ako se nebreju nositi s tim, nek se vrate svojim mamama LOL - takvi nam niti ne trebaju LOL

Evo, jučer sam se zaboravila pohvaliti: Procvao je plavi phlox i počelo je rasti drvce ananasa koje sam dobila od Shashe

Shasha, smile78

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Travanj 2008 u 21:42
SilveK i za tebe i sa Shashu, a tek za ploks  - ma ne znam što bi rekla, ja bi to sve imalasmile79
RIJEKA

Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Travanj 2008 u 22:27
Silvek,Phloxići su nam ipak istiWink Bravo za ananas,a kad smo kod toga,smetalo mi je par grančica onog "smežuranog" lješnjaka pa sam ga odrezala i pokušavam ga zapelcati.Ak mi držiš palčeve možda ti jednog damLOL
A samo sam htjela reći kak mi je laknulo smile182vidjevši da nisi baš nekaj radila.Naime nisam ni ja pa mi je lakše pogotovo ti radoholičarka neumorna,da nisi nekaj puno radila.Big%20smile
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Travanj 2008 u 22:59
Nisam stigla, bila sam na poslu od 6 do 19:30 LOL. Još sutra pa gotova gužva na poslu...
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 910111213 47>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.