Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Dnevnik radova
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Silvekin dnevnik
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Silvekin dnevnik

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1011121314 47>
Korisnik
Poruka
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Svibanj 2008 u 23:08
Shasha, to je inače tvoj phloksić Wink. Moji budu cvali za mjesec dana, još su malecki.

Jučer sam čak uspjela nakon produženog dana na poslu čak oplijeviti jednu gredicu  scvijećem i zalijati sve biljčice u tegli ispred ulaza....

Danas sam ipak uzela slobodno - otišli smo s društvom planinariti na Ivančicu (planina kod Ivanca - slike stavljam u razglednice), pa kasnije još na jednu feštu.... Inače sam bila prvi put na Ivančici, i prilično sam razočarana - s obzirom da je 1. maj bilo je mnogo ljudi i baš mi je bio šok nakon 2 sata uspinjanja po groznim stazama i puteljcima uz šumu doći na vrh i tamo naići na masu automobila, ljudi koji pečenjare na svakom kutku (iako je to zabranjeno, mislim) - očekuješ svjež zrak, a tamo vatra i smog, masa ljudi koji puštaju glasnu muziku i ostavljaju smeće za sobomConfused, planinarski dom gdje moraš čekati ko idiot u redu za grozan wc (kolegica i ja smo se progurale u muški - bio je manji redLOL - jedan jedini wc!!!!) - cijelim putem nema niti jednog koša za smeće niti jedan kemijski wc -  s obzirom da je Ivančica glavno planinarsko odredište u ovom djelu Hrvatske strašno sam razočarana.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
andrea01 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5238
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje andrea01 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Svibanj 2008 u 23:30
Silvek, ja nikad nisam na planinarskim stazama naišla na koš za smeće!!! Wink
A pravi planinari znaju kak postupati u skladu sa prirodom i ostalim detaljima. Ti koji dođu i zasmetlave nisu pravi planinari, vjeruj mi!!!

Utješila si me da ne radim samo ja od 8-18.30 Cry smile79
P.S. I ja imam phloxa sa slike!!! Baš me danas razveselio!!!!
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5398
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Svibanj 2008 u 09:39
Da, dobro kaže andrea , ti ljudi koji su stigli sa limenim ljubimcima nisu oduševljeni prirodom, nego mesinom na roštilju....
Nemojte me krivo shvatit i mi smo jučer pravili ražanj, ali sve sa mjerom, smeće se uvijek nosi sa sobom do prvog odlagališta....
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Svibanj 2008 u 20:19
Nisam doduše bila na Ivančici, ali kako volim šetati šumom i planinariti nagledala sam se smeća.
Da te utješim ipak je nešto bolja situacija nego pred dvadesetak godina. Mislim da se ipak svijest pomalo budi u ljudima, barem onima koji vole prirodu.
Ali, uvijek neko ali postojati će zauvijek.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
FranjicaZG View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 4567
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Svibanj 2008 u 20:26
Dobro Triša veli, ima ga ali ipak manje nego prije, znači da smo mi nešto naučili svoje klince, sada vi učite svoje klince pa možda jednog dana netko ipak se zacrveni od srama kad ga začuđeno pogledaju jer je ostavio smeće iza sebe - još smo mladi, možda i to doživimo...smile96
a do tada ne bi bilo loše prokomentirati na glas kad ugledamo "pametnjakoviće", vjerujte i to djeluje.
Na vrh
dada28 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2265
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dada28 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Svibanj 2008 u 22:46
Originalno poslano od člana Triša Triša napisao:

SilveK - znamo da ne možeš proći mimo cvijeće, pa još nekakvog sajma, a da ne doneseš doma cjelu košaru, koje ovako na kupu izgleda super, sad preostaje sve to posadtiti.

Kad malo bolje razmislim...svi smo isti!
Sometimes you want to go where everybody knows your name and they're always glad you came..
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Svibanj 2008 u 22:56
Zaboravila sam se još jučer "pohvaliti" da nisam došla doma praznih ruku - morala sam načupati nešto biljčica... no dobro, znam da se to ne smije, ali ja sam ih počupala na stazi gdje bi ih ljudi ionak prije ili poslije zgazili....

Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5398
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Svibanj 2008 u 06:39
Super, SilveK!!!! I ja sam došla sa počupanim biljem.......MM je iščup'o veliki grm kadulje i sad sam je stavila u pitar kao pokus hoće li se održati....i još neke sitne biljčice.....Sve procvjetalo na kamenu i kršu, divota !!!!
Ako prenesemo doma , pa čak i zaštičenu biljku , to je dobro djelo!!!!!!
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Svibanj 2008 u 11:25
Jučer sam radila cijelo poslijepodne na vrtu - raskrčavala sam gredicu za rajčice, MM je kosio travu za prekrivanje gredica. Jedan dio vrta je stvarno zarastao do koljena, MM je to gledao i s nevjericom izjavio kako nezna kako ću ja to uspjeti raskrčiti LOL ma baš je zato izazov što izgleda teško - ne bi bilo zanimljivo kad bi izgledalo jednostavno...
Danas sam na firmi kod suprugovih, tj njegov brat je na firmi - oni u crkvi a ja na forumu LOL - i nadam se da bumo se mogli brzo izvući doma da još stignem na vrt...
Na vrh
FranjicaZG View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 4567
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Svibanj 2008 u 17:26
SilveK, SilveK pogledaj u fotkice kak te Ivek mrko gledi smile48
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Svibanj 2008 u 22:56
Izvukli smo se u 16, pa sam danas stigla dovršiti gredicu za rajčice, na kojoj sam mjestimice ostavila gorušicu u cvatu da skupim sjemenke, a ona inače svojim korjenjem veže dušik pa gnoji tlo. I pred kućom sam konačno posijala ukrasni slak i ukrasni suncokret. Spiarea (mislim da se tak zove je u punom cvatu:

Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Svibanj 2008 u 22:53
Danas, dan prvi cjelodnevnog krčenja neobrađenog djela vrta. Posao mi otežava suša koja je već počela, a radi vjetra koji puše već jedno vrijeme, pa je tlo tvrdo i teško je čupati korov, tako da dosta mlataram motikom. Na kraju ovog tjedna bum imala mišićave ruke kao da sam mjesec dana intenzivno vježbala u teretaniLOL. Danas sam raskrčila jednu cijelu gredicu i još okopala 3 staze uz gredice, posijala tikvice, krastavce, kivano, crveno zelje, lubenice, rotkvicu, korabicu, salatu i nešto cvijeća...Zapravo je već početak petog mjeseca a ja tek radim glavne radove na vrtu, ali eto, i posao i vrijeme promrsili planove...ali mislim da bu sve ok i ako uspijem sve rješiti ovaj tjedan... Samo da konačno padne malo kiše i da prestane puhati vjetar...A alergična sam sve u 16, kišem i šmrcam čim dođem na vrt - tako svako proljeće...kud baš ja?
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Svibanj 2008 u 23:21
Aj  nisi jedina.Istana ja nisam na pelud al sam na travu i zemlju(moš mislit muke kad radim)Ali može se to,meni razne kremice tebi nekaj za šmrckanje i opet sve ispočetkaBig%20smile
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7005
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Svibanj 2008 u 09:04
Silvek, neumorna si, svaka ti čast!!
A što se tiče alergije probaj si u ljekarni kupiti Dimidril tabletice, meni pomognu...Ni ja nisam bila alergična dok nisam došla kod mog muža... da me se ne shvati pogrešno, ovdje je puno prirode pa me nešto smeta ali još ne kužim što???
Thumbs%20Up
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Svibanj 2008 u 22:27
Proljeće, jednom davno sam probala s Dimidrilom, onda sam skužila da mi se od njih spava i da mi je mutno po njima - snižuju tlak i još mnogo nuspojava, tak da to ne želim više prakticirati. Puno su mi bolje Claritine, bez nuspojava, ali jednostavno ne želim piti non stop tablete, jer ipak imaju sve one nuspojave i utječu na organizam, tako da ju uzmem samo kad ne mogu prestati kihati... Inače tako je to uvijek na proljeće, mislim da je u pitanju trava koja sad cvjeta i čak i zemlja, ali nekak sam se priviknula i uvijek imam hrpu maramica uz sebe....dobro da mi oči ne suze, to bi bilo gadno...
Već drugi dan zaredom sam predugo spavala, ali dobro, na godišnjem sam. Danas opet vjetar, baš sam bila ljuta. Sjedila sam nutra i učila (ispit u subotu). Kasnije je moj dragi Pluto, ili kako ga MM zove bager (pas) opet odlučio izaći iz zagrađenog prostora i potkopao ispod ograde uz koju imam s obje strane cvijeće - uništio mirisnu grahoricu koja je nikla rano proljeće i baš imala pupoljke, i još dosta toga što sam posijala...Morala sam tu dosipati 2 kante zemlje, ponovo sijati i sad sam još okolo nabola male bambusove štape, da mu ne padne ne pamet opet...a psi za kaznu na lanac - plakali su cijelo poslijepodne, onda je Pluto na kraju strgao povodnik na sebi - gamad mala, moram ih nekak zadržati doma jer ganjaju ljude po cesti i rade dar mar po selu kad mene nema doma...a pred menom glume male bebe i niti im ne pada na pamet ganjati ljude kad sam ja pokraj...koji glumci. A dok su zatvoreni u zagrađenom prostoru pred kućom, jao mom cvijeću...
Poslije je konačno stao vjetar i zasjalo sunce, presadila sam još ispred kuće neku žutu trajnicu kamenjarku, mali osteospermum, araujiu i rudbekiu - sve su još relativno male, ali mislim da budu bolje napredovale u zemlji nego u tegli u gužvi... Očistila sam nešto malo gredice u vrtu, ali muka, jagode su pune trave i neznam otkud da počnje....a suho, tvrda zemlja, muka. Jednu gredicu sam ogolika motikom od korova - imala je na sebi nekih 5-6 rupa od voluharica - to sam morala prekopati...čak su bila 2 tunela paralelno jedan ispod drugog... I ravno u 19 sati počela kiša. Nije dugo padala, čak je padao i sitni led.. Za pola sata se razvedrilo, i sinula mi ideja da bi sad bilo idealno presaditi ricinus, lakše će se prilagoditi... Dok sam to napravila, počela dam još malo čupati korov - milina, korijenje išlo iz zemlje bez muke, kao munja sam opljevila nekih 6-7 metara gredice... dobro da je pala kiša....ovako bi se ko idiot mučila s motikom, i to nebi bilo to. Sutra se dižem prije i nastavljam...ah da, i nisam kihala - poslije kiše nema peluda u zrakuSmile Inače namjerno ne slikam i ne stavljam slike, mislim na kraju staviti sliku "prije" i "poslije" LOL
Na vrh
Šeflera View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2274
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Šeflera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Svibanj 2008 u 22:33
Ah- radni godišnji!
Ja se našlasmile190- kaj i postoji kakav drugi!?
smile42
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7005
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Svibanj 2008 u 13:54
Žao mi je što se mučiš sa alergijom, što te psi ne slušaju ali sve će to doći na svoje, ne daj se...
Mene ti ta alergija također muči povremeno tako da ni ja ne želim stalno biti na tabletama ali kada me uhvati kišem kao luda a nos i oči ne prestaju curiti, zaista zamorno, tako da si moram popiti ( ja to zovem vesela tableta) jer me već za pola sata popusti...A tko bi to sve trpio...

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Svibanj 2008 u 14:04
Cure stvarno nije nešto u redu, nikad prije nije bilo toliko alergija, pa ni ja srećom ne znam što je to. (sad bi moja kćer rekla da u "tvoje vrijeme" ljudi su s toljagama hodali). No ne dajte  se . Bit će bolje.
SilveK, pa vidim da si e naradila. ne smijem ni misliti koliko će trave biti u mom vrtu, kad dođem biti će točno 15 dana da nije bilo ni travke. No onda dva dana ne izlazim bez obzira na vremenske prilike ili neprilike.

RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
xenia64 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 752
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje xenia64 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Svibanj 2008 u 17:13
mene samo čudi kako je motika ovaj puta ostala čitavasmile96
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Svibanj 2008 u 22:52
Xenia, i ja se pitam kad bu popustila, mislim obje, i mala i velika motika LOL

Danas sam rintala cijeli dan, ujutro me dočekala opet rupa ispod ograde i iskopane biljčice, opet sam sve posadila natrag, a sad s jedne strane stavila 2 crijepa i kamenje. Mislim da se preimenujem u Sizif. LOL

Danas sam na vrtu konačno prešla 60%, a to je psihološka granica koja mi je stvarno trebala da me motivira za nastavak. Sunce je već dosta spržilo zemlju, već počinje biti teško čupati korov. Čak mi je i MM izišao u susret i nakosio travu za prekrivanje gredica, i to kod susjeda, mojih teta - kod nas više nema...sve sam iskoristila.
Sutra je novi dan...
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1011121314 47>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,171 sekundi.