Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 259260261262263 407> |
Korisnik | |
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
idem......
javim se.... |
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Razmotaj je odmah, baš smo znatiželjni zbog čega i zašto ne niće...
Ja sam jučer ujjutro posijala nekoliko sjemenki i već danas su dvije pokazale klicu
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
nisam ih duboko posadila, tek malo pritisnula prstom u substrat, folija ne dodiruje tlo.....
ne vidim nšta neobično, nikakve plijesni ili tako nešto..... u jutro ću jednu sjemenkicu pokušati razmotati. |
|
|
|
![]() |
|
maris40 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 21 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3958 |
Ajde barem jedan ,moji su cijelu noć bili u termosici,lijepo su nabubrili. ![]() |
|
![]() |
|
maris40 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 21 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3958 |
Belina,malac je
![]() |
|
![]() |
|
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
Belina pravi micek
![]() |
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Mali,ali snažan! ![]() |
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
![]() |
|
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
hm... nisam onda jedina. Ok čekam rezultate sijanja, kod mene kao što sam ti rekla 1 bi izgleda mogao izviriti...
|
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
Glikica i Belica, ja svoje danas posijala ,izvještavam daljnji razvoj događaja.
![]() |
|
![]() |
|
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
izvadi jednu, i odmotaj joj omotac. ako je trula onda su ti ih napale plijesni.
jesu li bile duboko zakopane? sjemenke adeniuma trebaju biti pri povrsini, i polozene na povrsinu, ne upiknute vertikalno. ako ti je folija dirala povrsinu zemlje vjerojatno su se nakotile gljivice, posebno bez fungicida... ovisi i o supstratu, trebao bi biti sterilan... |
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
moje sjemenke ni nakon 10 dana ne pokazuju znakove života, baš sam žalosna, a jako sam im se radovala.
|
|
|
|
![]() |
|
Ja sam se danas na Trešnjevačkom placu u ugodnom druženju s Maris i kavici, ponovila za još jedan ocvali primjerak i to samo za 15 kn. Pa tko želi trk na plac.
![]() |
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
![]() |
|
sve jedan lijepši od drugog
![]() Pitanje imam... koliko je najduže trebalo da sjemenke proklijaju? Maris 40 je bila tako draga pa mi je poklonila par kom. Ostavila sam ih preko noći potopljene, ujutro poredala i lagano pritisnula na zemlju, pokrila folijom- ma sve onako školski, ali prošlo je već više od tjedan dana i ništa...ima li uopće nade? |
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
bebolina, tvoji nemaju premca!
wolfsbane, jako su ti zanimljivi, ne sumnjam da će ti biti prelijepi! moram se i ja malo pohvaliti ![]() |
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
|
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
ajd sad malo ovih ruznijih za promjenu
![]() prvo onaj s poremecajem osobnosti, i dalje misli da je drvo. poslala sam sliku uzgajivacu od kojeg je doslo sjeme, nije siguran ali misli da je moguce da je to adenium arabicum, koji voli stvarati takav oblik. i njemu je bio cudan, ali pozitivno je sto kaze da su takvi primjerci jako cijenjeni jer su izvrsna podloga za adenium bonsai - sto je meni savrseno jer sam odlucila da definitivno necu pustati adeniume da idu puno u visinu :) ![]() ![]() pa onaj koji se odmah poceo granati, sada su vec vidljive grancice, iz te ture sijanaca on je definitivno najnapredniji. presadila sam ga jucer u malo bolju kombinaciju supstrata. ![]() pa jos jedan koji pocinje pokazivati naznake rasta u pazuscima listova, nadam se da ce to biti grancice. puno ih sad ima takvih, sto mi je drago ![]() ![]() slicno ![]() ovoga sam jucer isto presadila i skratila mu glavni korijen za probu, najozbiljnije se ne sjecam da je imao te listice sa strane,al nemoguce da ih je pustio preko noci lol ![]() ovoga su pri dnu napale gljivice (vidi se na drugoj slici), bio je u mixu sa zemljom, izvadila sam ga, odrezala napadnuti dio i presadila u anorganski supstrat. bude se oporavio, imam jos jednog koji se drzi samo o centralnoj niti ali ne posustaje, bas me zanima oce prezivjeti. ![]() ![]() ovaj je jako jako mali, pretpostavljam da ga je isto napalo nesto jer dugo nije mrdao, nisam dirala nista nego ga pustila da se snadje sam. sad je potjerao hrpicu listica i podebljao si stabljicicu, bit ce nesto od njega ![]() i na kraju jedan za Pinusa :D ovaj je najstariji, i prezivio je sve moje greske do sada (A bilo ih je dosta hahah), nedavno je poceo pustati listice iz svakog pupa na caudexu. kako smo pricali o pinciranju, i to me potaklo na daljnje istrazivanje, tako sam zakljucila da ne zelim da ide u vis (a krenuo je bio) kad vec pokazuje volju za pustanje izdanaka. taman naletila na one skice pinciranja, i rekoh ma sta taj je otporan budem ga otpilila pa kud puklo, bar cu znat za ubuduce. eto ga sad celavog ![]() ![]() |
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Emilly ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 11 Listopad 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1664 |
Predivni su, ali meni je i dalje favorit onaj sa sitnim pupovima. Taj će ziher biti najljepši
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 259260261262263 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |