Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Adenium obesum - Pustinjska ruža
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Adenium obesum - Pustinjska ruža

Odgovori Odgovori Stranica  <1 252253254255256 407>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
dadinica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 5177
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dadinica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Srpanj 2012 u 08:17
Ma dat ću ja njemu i piti i jesti, pretvorit ću ga u sumo borca.
A za antidot- kasno stiže Marko na Kosovo ravno!(Tako meni baka znala reći kad sam kasno palila)
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Srpanj 2012 u 00:42
@dadinica, Thumbs%20Up za bebu adeniumaLOL mislila sam da znaš kako se bebe bedinaju, kad onoooTongue ni pit im nedašsmile156cicijooooo
Efikasan antidot na ovoj temi je smile42
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
dadinica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dadinica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Srpanj 2012 u 00:20
Pa ja IMAM adenium!!!!!!!!
12. o6. sam u paketu od Andine dobila uz naručenu gauru i još par biljčica, među kojima je bila i jedna koja je izgledala kao 3 cm dug prstić sa par malih-malih lističa na vrhu. Posadila sam je kao i ostalo cvijeće, zalijevala malo (pa kad je biljčica mala) a ona ni makac do neki dan kad je dobila jedan listić, danas vidim da joj ide još jedan. A ja već mislila da ništa od toga kad ne raste. Budući da o njima pojma nemam danas sam malo čitala temu. Ajme mene nikada neću naučiti sve a zapalila sam se za njih.
Alaj se sada Bebolina negdje slatko smije!
Dakle, molit ću lijepo, ubuduće uz ovako vrele i zarazne teme servirajte i antidot.
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Srpanj 2012 u 23:56
Originalno poslano od člana marsha marsha napisao:

Bebolina, najljepša hvala
Naknadno ga poslikam.
Nema na čemuHeart 
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
marsha View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 576
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Srpanj 2012 u 23:34
Bebolina, najljepša hvala
Naknadno ga poslikam.
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Srpanj 2012 u 23:27

Bebolina, a ako su ocvali cvjetovi na kupovnome? znači nema nikakvih pupova. Kakve su onda šanse da bi mogao skoro cvjetati?
Koliko se često zalijevaju ovi iz reznica?
Malci su fantastični [IMG]smileys/smiley1.gif" align="middle" />
Kod njih je super što je svaki na svoj način drugačiji i zanimljiv.
Šanse su velike da za mjesec dana ponovo pun pupova, samo ih redovito prihranjuj i drži vlažan supstrat. Po listu ćeš vidjeti da li mu je vode dosta ili im je malo. Od premalo vode listovi žute, dok od previše vode dobiju tamne fleke. To je moje osobno iskustvo
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Srpanj 2012 u 23:22
Originalno poslano od člana pčelica7 pčelica7 napisao:

smile141za ove ljepotane, očito im se sviđa rovinjsko sunce
Lako moguće da je baš to u pitanjusmile156
Na vrh
marsha View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Srpanj 2012 u 23:16
Bebolina, a ako su ocvali cvjetovi na kupovnome? znači nema nikakvih pupova. Kakve su onda šanse da bi mogao skoro cvjetati?
Koliko se često zalijevaju ovi iz reznica?
Malci su fantastični [IMG]smileys/smiley1.gif" align="middle" />
Kod njih je super što je svaki na svoj način drugačiji i zanimljiv.
Na vrh
pčelica7 View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 1966
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje pčelica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Srpanj 2012 u 22:56
smile141za ove ljepotane, očito im se sviđa rovinjsko sunce
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Srpanj 2012 u 22:47
Prve sam sijala lani u kolovozu, ostali su iz kasnije, neki i iz zimske sjetveApprove
Svi su dobro, zdravi i jedri...ovo im pakleno sunce godi, a žedni su stalno. Obilno ih zalijem ujutro a pred većer nešto manje...
Na vrh
marsha View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Srpanj 2012 u 22:27
Bebolina, prekrasni sad već veći malci.
Koliko su sad stari?
Nemam fungicida niti išta sličnog pa mislim da ću korijen samo malo oprat s kišnicom.
Držat ću ga dalje od malaca i polako privikavat na sunce jer ko zna u kojim uvjetima su sve bili.
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Srpanj 2012 u 22:12
Evo i malaca koje sam jučer obećalaThumbs%20Up

Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Srpanj 2012 u 22:07
Originalno poslano od člana dadinica dadinica napisao:

Bebolina... tj. Kraljice adeniuma... predivni su!
he heLOLTongue
Samo za tebeBig%20smile

Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Srpanj 2012 u 22:06

Kupila sam jednu reznicu u baumaxu. Sve reznice su vidi se nedavno ocvale. Kad bi opet mogli baciti pupove? Namjeravam ga presadit. Da li da mu operem korijenje u vodi prije prebacivanja u novu zemlju?
Mislim da smo svi mi koji smo kupili adenium iz reznice, bez obzira da li s puno ili malo pupova/cvjetova, nakon kratkog vremena ostali skoro pa bez ijednog, sve se osipalo. Nakon što bi se prilagodili na nasLOL kroz dva do tri tjedna, svi bi krenuli iz početka, tako će i tvoj!
Dobro mu je korijenje oprati u blagoj otopini fungicida prije novog, adekvatnog supstrata, jer ovaj u kojem dolaze na naše tržište, je ravan nuli
Na vrh
dadinica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dadinica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Srpanj 2012 u 21:07
Bebolina... tj. Kraljice adeniuma... predivni su!
Na vrh
marsha View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Srpanj 2012 u 21:04
Kupila sam jednu reznicu u baumaxu. Sve reznice su vidi se nedavno ocvale. Kad bi opet mogli baciti pupove? Namjeravam ga presadit. Da li da mu operem korijenje u vodi prije prebacivanja u novu zemlju?
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Srpanj 2012 u 20:34
Originalno poslano od člana 11111 11111 napisao:

bebolina....ti očeš da ja umrem gledajuči tvoje slike....a??
Nemoj, nemojLOL biti će još novih pupoljaka, novih boja, ma divoticeLOLTongue

Na vrh
11111 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2457
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje 11111 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Srpanj 2012 u 17:04
bebolina....ti očeš da ja umrem gledajuči tvoje slike....a??
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
Na vrh
Emilly View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1664
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Emilly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Srpanj 2012 u 08:44
Originalno poslano od člana voki voki napisao:

Moj debeljuca je cvetao u decembru prošle godine sa nekoliko cvetova, sada nema cvetove, ali se deblja i dalje...

Ajme, ovo je nešto predobro! Taj ne mora ni cvjetati kad je i ovako predivan! Clap
Na vrh
Emilly View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1664
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Emilly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Srpanj 2012 u 08:43
Bebolina, prekrasni su ti. Sve jedan ljepši od drugog Clap
Moji sijanci stari 2,5 god su svi izbacili pupove (čak i bijeli). Jedva čekam da krenu sa cvijetovima. Nisu ni do koljena ovim tvojim duplim i troduplim, ali ih obožavam Embarrassed
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 252253254255256 407>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,703 sekundi.