Pelargonije ili muškatle |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 8586878889 94> |
Korisnik | |
Pupsy ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 28 Ožujak 2008 Status: Offline Bodovi: 40 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja sam u proljeće pokušala svoje pelargonije razmnožiti reznicama ali sve te nekako sporo napreduje pa sam si kupila 3 nove..jer nikako se ne mogu dočekati da sare procvijetaju.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
maya ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 501 |
Ja ih tako stalno pelcam,ubodem u zemlju i poslije mjesec dana pocinjem sa prihranom.Znaci ipak se nismo razumjele.Nema veze bitno je da one nama rastu i cvjetaju.
![]() |
|
Nije isto zivjeti i biti ziv!
|
|
![]() |
|
ines ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1095 |
Da, ja sam govorila o prošlogodišnjim pelargonijama koje sam u proljeće samo presadilau frišku zemlju. Što se tiče pelcanja nisam probala, ali pri presađivanju mi se par odlomilo i ja sam ih samo zapiknula u teglu i sad već puštaju mlado lišće tak da ili sam imala sreću ili je postupak isti. Piknuti u zemlju, zaliti i nakon 2-3 tjedna početi s prihranom
|
|
![]() |
|
maya ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 501 |
Moze biti.Sreca pa nemam pelcera,nema ni nedoumice. Ines cekamo tvoj odgovor. |
|
|
|
![]() |
|
aglaja ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 11 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 561 |
Ines, Maya, cini se da ipak pricate o razlicitim stvarima. Ines govori o presadjivanju proslogodisnjih, a Maya o pelcanju muskatli. I ja sam misljenja da je suvisno prihranjivati biljku koja tek treba da se zakoreni ili se tek zakorenila, isto kao i prihranjivati posejano seme ili klijance.
|
|
Aglaja
|
|
![]() |
|
Super,znaci mogu i ranije da pocnem sa prihranom.Uvijek sam se bojala da je prerano za mladu biljku,ali kad ti mozes mogu i ja.Hvala.
![]() |
|
|
|
![]() |
|
ines ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1095 |
prihrana se podrazumijeva, ali ja s njom počnem 2 tjedna nakon što ih presadim
|
|
![]() |
|
Jeste li probali da ih malo dohranite.Ja mojima svake godine jednom nedeljno dodam gnojivo za pelargonije.Bude cvjetova i previse.Jedino kad zasadim pelcere ne dohranjujem jedno mjesec dana dok se ne prime i onda krece normalno.
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Ja sam svoje od lani na jesen skratila i ostavila u posudama u kojima su i bile cijelo ljeto. Povremeno sam ih preko zime zalila i to je to. Na proljeće sam ih samo presadila u frišku zemlju i procvale su mi kojih tjedan -dva nakon ovih što sam kupila ove godine. Nikakva specijalna procedura
|
|
![]() |
|
kika ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
Andrea, to sam se i ja pitala. Planirala sam pitati Lanu 2 što im je radila da joj tako brzo i obilno cvatu. Sve moje koje sam ikada imala iz vlastitog uzgoja procvale su dosta kasnije od kupljenih.
|
|
![]() |
|
andrea01 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
A moje prošle jeseni pelcane nikako da počnu cvasti! Zašto?
|
|
![]() |
|
Meni su pelargonije u koritima na balkonu i nisu nadkrivene pa me zanima da li da ih maknem s ove kiše s obzirom da pada već tri dana. Kaj mislite hoće li im to smetati? Ipak je to malo previše zalijevanja.
![]() |
|
![]() |
|
sabaheta ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 02 Lipanj 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 41 |
sad sam upravo gledala slike ovog cvijeća što ga zovete pelargonije mene interesuje jesu li pelargonija,muškatin i sardon ista biljka,jer sam upravo vidjela slike nekih biljaka koje moja majka zove sardonima pa me interesuje jeli to neki narodni izraz za pelargonije.prije nekoliko sedmica ja sam kod čovjeka koji na ulici prodaje cvijeće kupila on mi je rekao da se zove muškatin međutim neki mi kažu da se taj cvijet zove sardon pa me zanima jeli to jedno te isto.
|
|
ensar
|
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Danas sam u jednom vrtu vidjela onu starinsku vrstu sa rozim cvijetom a list joj ima tamni kružni dio, naraste visoko do 80- tak cm i izgleda pravi grm. Takve je imala i moja svekrva, veliki grmovi u zemlji, ali sam izgubila tu vrstu.
|
|
![]() |
|
Pupsy ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 28 Ožujak 2008 Status: Offline Bodovi: 40 |
uskoro očekujte i cvijetić moje nove pelargonije,
kako ja nisam uspijela da stavim sliku staviti će ju admin |
|
![]() |
|
Lavandablue ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 25 Travanj 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 601 |
Dobrodosla romira!
![]() |
|
![]() |
|
romira ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 04 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 66 |
![]() ![]() hvala....ove godine sam se obogatila sa crvenim čoketama
|
|
![]() |
|
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
romira da to su pelargonije (kod nas ih još zovu muškatli, đirani, kako kažeš na Hvaru čokete ..... to su narodni nazivi) kod tebe nisu niske temperature pa mogu biti cijele godine vani, na kontinentu bi se smrzle. Ova tvoja je puzava vrsta, a imaš još i uspravne pelargonije zonale, engleske pelargonije......ma ima ih preko 280 vrsta)
|
|
![]() |
|
romira ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 04 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 66 |
![]() |
|
Lavandablue ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 25 Travanj 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 601 |
aglaja,
hvala na odgovoru.
manči,
to znači svaku semenkicu posejati u posebnu posudu.
Ja ću posejati sutra, pa ćemo videti sta će biti.
Javiću rezultate.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 8586878889 94> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |