Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Adenium obesum - Pustinjska ruža
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Adenium obesum - Pustinjska ruža

Odgovori Odgovori Stranica  <1 156157158159160 407>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Srpanj 2012 u 20:09
stefica.n, bravo za tvoje bebaće. Lijepo izgledaju, reci kada si sijala ?
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
stefica.n View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1443
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stefica.n Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Srpanj 2012 u 20:21
Sijala sam ih 29.03. ali neki manji neki već se lijepo granaju
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Srpanj 2012 u 20:47
Originalno poslano od člana Pinus Pinus napisao:

Danas sam kalemio (klikni) reznice adenium obesuma   koje sam dobio od @beboline.   Dali sam uradio sve onako kako sam trebao uraditi veliko je pitanje ?   No, mislim da neću dugo čekati na odgovor.
Bravo dečecClapClap
Još ti nešto nedostaje!
Bez ovoga nema uspjeha
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Srpanj 2012 u 21:06
Ja sam kalemio po ovom linku. Bebolina, za ovu tehniku sa malim "valjčićima" koju si ti pokazala nisam znao. Spoj reznice i podloge je kod mene u obliku slova "V" . Sutra ću sve zaštititi najlon vrećicom da spriječim isušivanje.

ps. Sada sam u dilemi. Dali da pustim tako kako je ili da sutra probam sa valjčićima ? Što bi bilo bolje ?
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Srpanj 2012 u 21:11

Ja sam kalemio po ovom linku. Bebolina, za ovu tehniku sa malim "valjčićima" koju si ti pokazala nisam znao. Spoj reznice i podloge je kod mene u obliku slova "V" . Sutra ću sve zaštititi najlon vrećicom da spriječim isušivanje.
Obe metode su ok, ne brini. Poželjno je zaštitit najlonom čim prije. Ako si sve napravio po pravilima i propisima, idući tjedan ćeš već vidjeti rezultatWink
Ja sam isprobala oba modelaThumbs%20Up
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Srpanj 2012 u 21:12

ps. Sada sam u dilemi. Dali da pustim tako kako je ili da sutra probam sa valjčićima ? Što bi bilo bolje ?
Pusti kako je!!!
Drugu turu probaš s valjčićimaWink
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Srpanj 2012 u 21:18
Pustiti ću da stvar legne do sutra ujutro. Tada ću odlučiti.

ps. E, a što ako neće biti druge ture ? Gdje ću dobiti reznice ?    
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Srpanj 2012 u 21:24

Pustiti ću da stvar legne do sutra ujutro. Tada ću odlučiti.

ps. E, a što ako neće biti druge ture ? Gdje ću dobiti reznice ?    
Ne brini za reznice, poslat ću ti ih!!!
Znaš da sam od riječi kad nešto obečamEmbarrassed
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Srpanj 2012 u 21:29

@bebolina, ti si

Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Srpanj 2012 u 21:41

@bebolina, ti si

HvalaSmile
Idući tjedan stiže kosooki po grančicu onog ljubičatog, tako da kad si on uzme dovoljno za kalemljenje, odmah dio šaljem tebiWink O danu slanja dogovorimo u pp, jer što prije stigne do tebe, što ga prije sljubiš s podlogom, to su rezultati boljiWink
Na vrh
marsha View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 576
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Srpanj 2012 u 22:08
Bebolina, Pinus pa vi cuda radite od njih :-)
Bebolina, jesmo vidjeli tvoje kalemljene?
Koliko moraju biti stari za kalemiti?
Na vrh
marsha View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 576
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Srpanj 2012 u 22:11
Stefica prelijepi su i pravi kapitalci!!!
Koliko uopce adeniumi rastu preko zime? Bojim se cim zahladi da ce stat s rastom.
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Srpanj 2012 u 22:21
@marsha, niste vidjeli moje kalemljenjeTongue prvo je bilo neuspješno, dok sam drugo jednostavno zaboravila fotnut.
Sa godinu dana su oni već spremni za kalemljenje, ako su jaki i jedri, može i prije
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Srpanj 2012 u 22:37
Originalno poslano od člana marsha marsha napisao:

Stefica prelijepi su i pravi kapitalci!!!
Koliko uopce adeniumi rastu preko zime? Bojim se cim zahladi da ce stat s rastom.
Slažem se s tobom da su Šteficini baš pravi kapitalciClap
Ako imaju uvijete oni se lijepo i zimi razvijaju. Ja ću moje velike iduće zime stavit na mirovanje. Ove zime im to nisam smjela jer su mi tek stigli s istoka, putovali skoro dva mjeseca u katastrofalnim uvijetima
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Srpanj 2012 u 15:28
Kao da su svi zanijemili nakon što su vidjeli što Bebolina i Pinus čine !!! Bome sam i ja, kad sam ovo vidjela oznojili su mi se dlanovi ! Ljudi moji, ovo je SF, bar za mene i za sada.
Ipak, pokušat ću i ja nešto , do sada mi je Maris poslala sjemenke Broken%20Heart, na žalost nisu mi uspjele, nadalje Tea mi je opet poslala sjemenke, friško posijane, držite mi fige, a Bebolina mi je poslala 2 bebača......
Sad strepim nad svim tim, valda ću već jednom uspjeti. Cure, puse vam šaljem, neću zahvaljivati, neka se sami pohvale.
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
stefica.n View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1443
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stefica.n Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Srpanj 2012 u 19:10
Glikice,uspjet ćeš,samo malo strpljenja.
Na vrh
gute Fee View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 7699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gute Fee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Srpanj 2012 u 23:59
Koji ste vi majstori  ClapClapClapClapClap ! Ja sam radi mojeg predugog izbivanja na sjeveeru kontinenta dozivjela veliku stetu ! Od 10 lijepo isklijalih i naprednih biljcica uspjela sam sacuvati samo ovaj jedan jedini !

Na vrh
bromelija View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
No.3 Najljepše orhideje2014

Bodovi: 3292
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bromelija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2012 u 08:08
Kalemila sam i ja nešto za probu na mojima rozikusima pa da podijelim iskustvo....
nije mi uspijela tehnika sa valjčićem jednostavno se osušio iako sam stavila vrečicu i sve radila kao na snimci ali mi je zato uspijelo sa zarezivanjem samo sam stavila jednu reznicu it o malo dužu možda i predugu ali je predivno krenula ...razmišljam da i nju skratim ali ću time odgodit cvijetanje pa planiram malo sačekati...
budem sliknula da vidite
Skoro sam zaboravila pohvalit vaše predivni su...ClapClapClapClap i sretno pinus
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Najljepši vrt pod kišom 2014

Bodovi: 3306
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2012 u 09:12
Pinus, držim palčeve! Mora uspjeti. To si kalemnio na onog svog crvenog? Zanimljivo bi bilo vidjeti cvijet domaćina, cvijet biljke s kojeg je uzeta grančica za kalemljenje i cvijet koji je rezultat kalemljenja. Naravno da za to treba vremena, ali eto ... prijedlog za razmišljanje...

Bebolina, sa svakom sličicom nam daješ novi poticaj za uzgoj ovih krasnih biljčica. Do sada me uopće nije zanimalo kakvog će cvijeta biti moji, no sad postajem znatiželjna, a još ću se načekati do prvog cvijeta.
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik)
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Najljepši vrt pod kišom 2014

Bodovi: 3306
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2012 u 09:17
Tek sam jučer pronašla zadovoljavajuće teglice od terakote i presadila svoje sijance stare dva mjeseca.
Evo kako su izgledali prije presađivanja.

A evo ih poslije.

Jedan od njih se grana, a nisam ga pincirala.

“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik)
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 156157158159160 407>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,578 sekundi.