Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Vrtno cvijeće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Vinka: Madagaskarski zimzelen-Catharanthu
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Vinka: Madagaskarski zimzelen-Catharanthu

Odgovori Odgovori Stranica  <1 34567 15>
Korisnik
Poruka
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Srpanj 2012 u 22:14
Andina, ja ih nemam dugo..negdje prije mjesec dana sam ih nabavila...jako sam zadovoljna s njima, za sada
moon hvalaBig%20smile
aralija to mi je skoro najljepša boja, lijepo ih je vidjeti kod tebe na stubamaClap (stalkuWink sad  sam se vratila i ispravilaWink) dobro da postoji ovaj editLOL
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Najljepši vrt pod kišom 2014

Bodovi: 3306
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Srpanj 2012 u 21:52
Aralija, preslatke su ti vinkice! Kako si ih samo lijepo posložila i kako su se razbujale! Predivno! 
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik)
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7070
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Kolovoz 2012 u 18:04
Dogodine one su moj favorit za vrt jer ljeta su sve više vruća a njima to ne smeta, a ima ih u svim bojama za kombinirat ( stvarno je dobar ovaj edit pa možeš sve nadopunit)
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Kolovoz 2012 u 17:31
Kupila sam ih na placu po 5 kn kom., sutra ću ih presaditi, sad su samo tako stavljeni u cvijetnjak

Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Kolovoz 2012 u 17:39
Slatkice! Clap
Na vrh
dadinica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5177
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dadinica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Kolovoz 2012 u 17:58
Moje vinkice stvaraju mahunice. Znači li to da zameću sjeme?
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Kolovoz 2012 u 18:14
da,  kad sazri možeš sakupiti sjeme, samo pazi da se mahunice ne raspuknu, ako su u vrtu - samozasijat će se
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Kolovoz 2012 u 18:49
Pričekaj da u mahunici vidiš kako je sjeme nabubrilo, ponekad se vidi kroz mahunicu i da je potamnilo, a onda je pokušaj nježno otkinuti savijanjem prema dolje. Ja to radim jednim prstom. Ako se lako odlomi, zrela je, a ako pruža otpor i ne da se odlomiti, ostavi je još da sjeme dozori. Ipak ti se može dogoditi da se mahuna raspukne, a sjemenke poispadaju, no ne brini, bit će mahunica u izobilju do kraja cvatnje.
Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Kolovoz 2012 u 10:59
zahvaljujući Andini i ja sam postala fan ovih jednostavnih i nezahtjevnih cvjetnica...curke, predivne primjerke imateSmile.
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...

zagreb
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Kolovoz 2012 u 18:03
Andina....Heart već su posađene. Baš si lijepo objasnila kako do sjemena. Možda i meni uspije.
Retriver Sara...Andina nas je sve "zarazila"
Na vrh
ANTHEA View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 274
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ANTHEA Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Kolovoz 2012 u 20:52
evo, da samo pokažem moje ljepotice.... pokazala sam ih već u svom dvorištu ali moram i ovdje kako su prelijepe......do popodneva na najjačem suncu i baš im je lijepo!

Nije dovoljno ljubav posaditi, treba je i zalijevati.
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Kolovoz 2012 u 20:56
anthea smile227
koliko udaljiš sadnicu od sadnice
Na vrh
dadinica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5177
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dadinica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Kolovoz 2012 u 22:27
Andina hvala na objašnjnju Jeste da smo se zarazile... no, lijepa nam je zaraza!!
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Kolovoz 2012 u 22:32
Anthea, ovo izgleda fantastično! Imat ćeš cvijeća sve dok dobro ne zahladi!
I ja sam danas prvi put u istu teglu stavila tri vinkice pa me baš zanima kako će to podnijeti.
Na jednoj stranoj web stranici pročitala sam da one vole rahlo tlo i da ih je dobro saditi na mjesta gdje se zemlja osipa (kosi tereni) jer svojim razgranatim korijenjem vežu tlo. Ipak, pritom trebaju dosta vlage u tlu pa mi onda nije jasno kako to ide jedno s drugim. Confused
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Kolovoz 2012 u 11:37
sad vidim kod svojih da imaju male mahunice..zelene..kako pokupiti sjeme? trebam čekati valjda da sazrije..ima netko više iskustva..molim pojašnjenje
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Kolovoz 2012 u 12:46
Mari, pogledaj osmi post na ovoj stranici i slike mahunica i sjemena na stranici http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=2046&PN=2
Sve će ti biti jasno.
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Kolovoz 2012 u 15:56
hvala Andina
Na vrh
ANTHEA View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ANTHEA Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Kolovoz 2012 u 11:46
Originalno poslano od člana moon moon napisao:

anthea smile227
koliko udaljiš sadnicu od sadnice

sadila sam prema svojim teglama...oko 25-30 cm razmaka ali bilo bi njima još ljepše da je još mjesta jer se jako razbujaju, čak mi i ove na sredini bijele imaju premalo mjesta
Na vrh
ANTHEA View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ANTHEA Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Kolovoz 2012 u 11:48
Originalno poslano od člana Andina Andina napisao:

Anthea, ovo izgleda fantastično! Imat ćeš cvijeća sve dok dobro ne zahladi!
I ja sam danas prvi put u istu teglu stavila tri vinkice pa me baš zanima kako će to podnijeti.
Na jednoj stranoj web stranici pročitala sam da one vole rahlo tlo i da ih je dobro saditi na mjesta gdje se zemlja osipa (kosi tereni) jer svojim razgranatim korijenjem vežu tlo. Ipak, pritom trebaju dosta vlage u tlu pa mi onda nije jasno kako to ide jedno s drugim. Confused

moje su do popodneva na vrelom suncu ali ih dobro svako jutro zalijem i navečer još i jako im je ijepo i uopće im ne smeta što su u teglama.....
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Kolovoz 2012 u 23:05
One su stvarno ljepše kad su u skupinama. Moje na balkonu ove godine slabo cvatu pa sam zato i odlučila staviti ih tri u istu teglu. Neka bude više cvjetića. Ne znam je li to zbog ovog jakog sunca ili je u pitanju genetski materijal, no nisu ni sjena onim dvjema od prošle godine. 
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 34567 15>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,234 sekundi.