Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Krasula - Crassula
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Krasula - Crassula

Odgovori Odgovori Stranica  <1 4950515253 84>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Kolovoz 2012 u 20:44
Mateus, pomogla bi slikica. Možda je baš ta kombinacija puno vode i puno sunca naškodila tvojoj krasuli. Ne smijemo zaboraviti da su ovih dana vrućine bile prestrašne pa se tvoja biljčica počela kuhati. Samo nagađam. Ja imam kapitalca, ali je ipak završio u sjeni, samo sat-dva jutarnjeg sunca. 
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Anastazija_ View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
1. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 6004
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Kolovoz 2012 u 12:58

Mateus, moja crassula hobbit ima tamne vrhove kad je na suncu.
Vjerojatno to znači da što ima više sunca vrhovi su tamniji, po zimi posvijetle.
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
Na vrh
Mateus View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 43
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mateus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Kolovoz 2012 u 12:52
dragi moji treba mi pomoć. nešto se ružno događa s ovom mojom novom krasulom. nemam ju ni mjesec dana i čini mi se da umire. listovi su joj se skroz smežurali i mekani su. neki su požutjeli i otpali. trudila sam se napraviti sve kako treba: prekontrolirala sam korijen, presadila sam ju u novu, propusnu zemlju, ima dosta sunca... možda sam ju previše zalila. kako je na suncu s ostalim kaktusima zalila sam ju malo više jer se zemlja odmah posuši na ovim temperaturama. i ostale kaktuse i sukulente malo više zaljevam zbog toga ali njima ne smeta. jednom sam ih pognojila mislim da sam i nju malo zalila s time... jel zbog toga? ne diram ju zadnjih 10 dana od straha. ima li spasa? a toliko sam ju željela i eto na... smile220
Na vrh
Mateus View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mateus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Kolovoz 2012 u 16:19
moram se malo javit jer sam malkoc iznenađena.
znala sam da postoje crassule ovate gollum, hobbit i gandalf. i tako sam bila uvjerena da ja imam hobbiticu dok danas nisam prčkala po netu i otkrila da zapravo imam golluma.
da ne duljim, evo slikice za sve koji su mislili kao i ja.

crassula ovata gollum

crassula ovata hobbit

da li netko zna kamo se može nabaviti ova hobbitica? još nigdje nisam vidjela taj crni vrh a baš mi se sviđa.

Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Kolovoz 2012 u 18:27
Ma daj, i na put od sto milja krećeš tako da napraviš prvi korak, pa drugi, pa.... a ti si već na četvrtom, dalje ćeš lako !
Na vrh
stefica.n View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1443
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stefica.n Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Kolovoz 2012 u 18:22
Glikice,to je staro nekoliko godina,imam još dvije vrste krunice i enrikova nona mi neki dan poklonila jedan za koji još ne znam kako se zove pošto nemam pojma o njima. Vi koji ih imate na stotine smijali bi se mojoj kolekciji od 4 komada

Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Kolovoz 2012 u 18:08
Eto vidiš Štefice da imaš još sukulenata !!! A imat ćeš i još neke, samo da znaš ! Za 2-3 tjedna.

Na vrh
stefica.n View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1443
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stefica.n Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Kolovoz 2012 u 16:59

Na vrh
11111 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2457
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje 11111 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Kolovoz 2012 u 16:36
fala.. okinila san joj donje listove koji su bili ogromni...par miseci je kod mene i uduplo je narasla..držin je u hladu i zalijen svaki drugi dan
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Kolovoz 2012 u 14:57
belčice u pravu si, je kalanhoa - kod 11111, k. beharensis "fang", i ja sam je uzela prije 2 dana Wink
Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 2763
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Kolovoz 2012 u 14:26
1111 meni to liči na neku kalanhou. 
belica,zagreb
Na vrh
dzeni View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 386
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dzeni Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Kolovoz 2012 u 09:31
Wow,krasna krasula Glikica.Pitam se koliko je stara?
sutnja je zlato....
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Kolovoz 2012 u 22:27
Morala sam ju maknuti u još veću hladovinu, sad ima samo par sati jutarnjeg sunca, a vidim da bi trebala i friziranje !

Na vrh
11111 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2457
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje 11111 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Kolovoz 2012 u 14:37
jeli ovo lijevo neka krasula ???

što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
Na vrh
Mateus View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mateus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Kolovoz 2012 u 10:43
Hvala vam puuuno na savjetima smile78
Napravit ću kako ste mi rekle. I pazit sa zaljevanjem.
Nadam se da će sve biti kako treba.
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Kolovoz 2012 u 06:52
Potpisujem Belicu i samo da dodam da paziš kod zalijevanja da ti se voda ne zadržava u tom ukrasnom loncu, polij ga , dobro ocijedi i onda vrati u posudu.
Anastazija, lijepe su ti krasule, a i ukrasni lonci su bome prekrasni, odlično upareno.
Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 2763
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Kolovoz 2012 u 05:38
dobro jutro Mateus, evo ajd da ti ja blic riješim dileme. Presadi ju u propusnu zemlju, novu biljku uvijek treba presaditi kad ju kupiš u adekvatnu zemlju. Slobodno možeš otkloniti te listove što ti smetaju da ju oblikuješ. I stavi ju negdje van u polusjenu ako imaš mogućnosti za to naravno, nema potrebe da ju držiš unutra. To je debelo premalo svjetla za nju.
belica,zagreb
Na vrh
Mateus View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mateus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Kolovoz 2012 u 22:44
smile219 svima!

Napokon sam si kupila crassulu hobbit i zamolila bih vas za par savjeta.
Za početak, s obzirom da je bila u cvjećarni i to u sjeni, da li bi ju trebala postepeno privikavati na sunce? S obzirom na trenutačne temperature od 40 stupnjeva, mislim da je bolje da idem pomalo. Stavila sam ju na sjeverni prozor na kojem ima jutarnjeg sunca do cca 10-10:30 ujutro. Jel to ok?
Mislim da ju ne bi trebala presadit jer mi se čini da nije vaza još premala. Ali nisam sigurna za zemlju jer ne znam kad su ju presađivali pa dal da joj promjenim zemlju?
I na kraju, da li i kako mogu odstraniti ove male listiće  i ovu grančicu pri dnu? Htjela bi da mi ima lijep oblik tako da sam mislila to maknut i ostatke zasadit.
Stvano su mi te krassule hobbiti prekrasne pa bi htjela da mojoj bude što ljepše. Unaprijed hvala Smile
evo moje nove ljubimice

Na vrh
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3901
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Kolovoz 2012 u 12:45
[QUOTE=Anastazija_]

Bravo Anastazija,prekrasne crassule!Clap
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Kolovoz 2012 u 22:54
predivne crassule
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 4950515253 84>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,469 sekundi.