|
Odgovori ![]() |
Stranica <1 8283848586 89> |
Korisnik | |
ines ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1095 |
![]() |
Moje orhideje su ocvale, odrezala sam stapke i šta sad? Mislim kamo da ih stavim i kako ih sad njegujem? Svi savjeti su dobrodošli
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
![]() |
moji phalovi su na sjevernom prozoru i svih ovih godina jako dobro napreduju. Imaju dovoljno svjetla bez direktnog sunca i to im odgovara.
|
|
![]() |
|
CANDIDA ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 16 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 38 |
![]() |
nema smole, nije na suncu direktno, ona ti je na prozorskoj dasci s unutarnje strane, na onom kaj se kao zove klupica ali imam bambusove rolete koje taman spustim da je zrake ne prže nit dodiruju. ne obasjava ju. a za phal. sam na jednom sajtu našla da trebaju južnu stranu, a jaugoistok je najbliže tome kaj joj mogu ponuditi. ja nemam pojma, pa zato pitam?!
|
|
![]() |
|
bubica 78 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 01 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 259 |
![]() |
orhideje vole vlagu, tako da mora biti vlažna uvijek, zalijevaj kad vidiš da nema više kondenzata. Neki prakticiraju potapanje, ja više volim dobro dobro zalijevanje.
redovito prskanje biljke (ne cvijetove) sa vodom. ne direkt na suncu, malo mi je čudno da ti je na jugoistočnoj strani, nekako mi je to previše sunca, orhideje vole sjenu. Po zimi može kraj prozora,a po ljeti u sjenu. Popipaj listove, ako osjetiš "smolu" po njima (posebice) ispod lista možda ima previše svijetla. |
|
začin mora teći
|
|
![]() |
|
CANDIDA ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 16 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 38 |
![]() |
najveći list mi se naborao ispod, zašto, zbog nezalijevanja?
|
|
![]() |
|
![]() |
hvala, ja volim tako te biljčice u drugačijim bojama.
e, da, kako se to zalijeva? uronim što u vodu, samo dno? i još vidim da ima kondenzat vode, par kapi, dal da ju zalijem, inače, supstrat je suh gore. |
|
![]() |
|
ines ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1095 |
![]() |
Inače, prelijepa je
|
|
![]() |
|
![]() |
Za početak nemoj je seliti, malo koje cvijeće to voli. Imaš malo niže temu o orhidejama tamo ćeš naći hrpu savjeta što kako, kada i zašto
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
evo, potaknuta ovim forumom i predivnim sajmom cvijeća u Ludbregu, dobila sam na dar prvu orhideju, prelijepa je...
Nažalost o orhidejama znam vrlo malo, i zato otvaram temu, mada ih ima puno, o brizi za orhideje od samog početka... Moja orhidejica je u plastičnoj tegli, vidi se korijen, supstrat nije još potpuno suh. Krećem sutra u nabavu gnojiva. Držim ja na prozoru kojeg svako jutro otvaram, na jugoistočnoj je strani, ali cvjetak nije direktno na suncu. Navečer je selim na stol odmah ispod prozora i ne znam jel to dobro? nažalost, okrenuta je naopačke ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Branka ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 27 Prosinac 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3031 |
![]() |
ma ja sam se tamo isto reg. ali ja se nemogu nikako snaći ,
|
|
![]() |
|
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
![]() |
ma budem kad mi ocvjetaju cvjetici s njega jer ima tri cvjeta na njemu tako da ga nebi dirala sada.... :)
|
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
![]() |
zvjezdana super znači mali keiki je na vidiku
pogledaj na orhideje.net imaš mislim od sanje sve slikano šta trebaš raditi s keikijem, kad odrezati, kako posaditi
|
|
![]() |
|
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
![]() |
i btw na onom phalenopsisu mi tjera korjenčiće... tako da budem imala mladu orhidejicu jupi :)
|
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
![]() |
znam da je zato sam je i kupila, bas me zanima sta ce biti...
|
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
![]() |
vanda je jedna od "težih" orhideja za uzgoj
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 27 Prosinac 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3031 |
![]() |
ups .. supstrat mora biti vrlo zračan to sam našla u knjizi za orhideje
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
![]() |
vanda - sve vande potječu iz monsunskih područja srednje azije . vanda coerulea potječe iz burme gdje raste kao epifit u krošnjama visokih hrastova.
uspravna stabljika, visoka 60- 80 cm gusto je pokrivena kožnatim , zimzelenim , kratkim , ponešto mesnatim listovima. cvat joj je visok do 45 cm , a raste postrano i u rahlom rasporedu nosi 7-15 svijetloplavih cvijetova mirisnih .cvijetovi su joj široki7-10 cm , s malim tamnoljubičastim usnama . cvate od listopada do prosinca. pozna ti su brojni kultivari. najbolje uspijevaju u koritima uz zagrijavanje tla. supstrat za sadnju mora biti vrlo tračan , akako je on gotovo bez hranjivih tvari , u vegetaciji se morajute biljke prignojavati npk (15:10:15) gnojivom |
|
![]() |
|
bubica 78 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 01 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 259 |
![]() |
Da.
![]() |
|
začin mora teći
|
|
![]() |
|
![]() |
pa posalji mi link na pm pa cu otic tamo. ili mislis na orhideje.net?
|
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
![]() |
Vande su dosta skupe. Cijene negdje oko 40-50e, barem kada su u cvatu.
Ima jedan dosta dobar forum, baš za orhideje, ali ne znam kako su pravila ovog foruma o stavljanju linkova drugih foruma.
|
|
začin mora teći
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 8283848586 89> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |