Zvončike - Campanula |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 891011> |
Korisnik | |
kika ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Natalija, ovo je sobni zvončić, Campanula isophylla. Osjetljiva je na niske temperature pa se s toga sadi u tegle i zimi stavlja u hladne i svjetle prostorije. Postoji još i u bijeloj boji.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
ovih dana mi je procvjetala još jedna zvončika, ali ne znam njeno ime
![]() ako je netko prepozna - super |
|
![]() |
|
andrea01 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Katruža i moje mišljenje je isto, predivni dok cvatu, ali kad odcvjetaju
![]() Dobro se sjećaš mimar, dvogodišnja biljkica, prve godine ne cvjetava. ![]() |
|
![]() |
|
katruža ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 12 Kolovoz 2007 Status: Offline Bodovi: 787 |
Mimar, ja sam ih sijala prije nekoliko godina, a onda kad sam ih u kasno ljeto čistila od ocvalih cvijetova, sjeme sam samo rastresla po gredici i svake godine su rasli i cvijetali, do prošle godine.
Sada ih više nemam jer su mi "nelijepi" kad odcvatu, ali dok cvatu, prekrasni su!
|
|
![]() |
|
mimar ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Natalija, ovaj sam posejala prosle godine (umalo da strada zato sto sam cekala cvet do sada, zauzimao je mesto, ali sada vidim da se cekanje isplatilo). Cvetao je dugo, puno cvetova visine skoro metar i osim zalivanja nista posebno nije tretiran. Vrlo atraktivna i nimalo zahtevna biljka. Pokusacu da sakupim seme jer nisam sigurna da ce ovaj ostati i za sledecu, koliko se secam pisalo je na kesici dvogodisnja biljka. Ili gresim?
![]() ![]() |
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
wow!!!
![]() jesi kupila biljčice ili si ga sijala? |
|
![]() |
|
mimar ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Hvala svima, nadam se da cu uspeti da ga ostavim u kategoriji TRAJNICA ![]() .
![]() |
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
![]() |
|
andrea01 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Danas sam vidjela predivnu krupnih cvjetova, niska, ali kombinacija je super, sredina cvijeta bijela, a vrhovi trokutića su plavi. Ćak sam i cijenu zapamtila!
![]() A i u prolazu na par mjesta pronašla rascvjetane primjerke koje će trebati malo razrijediti!!! ![]() |
|
![]() |
|
hvala svima na komplimentima
![]() |
|
![]() |
|
Sensa ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 18 Ožujak 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 51 |
Evo belog cvetica, ali Natalija tvoja plava je bozanstvena.
![]() |
|
![]() |
|
krasne su, pogotovo ova bijela
![]() nazalost, jos nisam naisla na bijelu uzivo |
|
![]() |
|
Sensa ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 18 Ožujak 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 51 |
Natalija prekrasno je. Evo mojih campanulica bela i plava.
![]() ![]() |
|
![]() |
|
ove sto ja imam su definitivno trajnice, sa obje slike
a sad da li su u pitanju bile neke druge vrste... lako moguce jednu godinu sam i ja kupila neke zvoncike koje mi nisu prezimile vani, ali njima su i cvijet i list bili drugaciji |
|
![]() |
|
katruža ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 12 Kolovoz 2007 Status: Offline Bodovi: 787 |
Andrea01, ova na Natalijinoj prvoj slici je trajnica. Imam je već par godina vani, na gredi i nikad nije smrzla.
|
|
![]() |
|
Društvo, danas sam ostala zbunjena. Bila sam u MBM-u i u dijelu "Ljetnog cvijeća" naišla na campanulu. Djelatnica koja se tamo zatekla nije mi bila sigurna dali je to trajnica tj. odgovor mi je dala "Odite na dio sa trajnicama pa ćete naći nešto slično." To me naravno zbunilo.
Koja su vaša iskustva? |
|
![]() |
|
VERA1 ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 134 |
Natalija prekrasne su, moje još ne cvatu , dobila sam mali štručak od šogorice i jedva čekam da počnu cvjetati . Pošaljem sličicu . |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Ovo je plavo ludilo.
![]() |
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
iris ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
ma bilo bi previše da još i mirišu
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Triša, i ja sam ih gledala prije par tjedana i bile su 50 kn, pa se nisam odlučila. Baš sam si i ja mislila ići ih ponovo pogledati, možda je manja cijena.
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
natalija prekrasna je, a danas sam je kibicirala u konzumu, ali malo je imala cvjetića, a činilo mi se puno 35 kn - možda sam ipak trebala uzeti.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 891011> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |