Prepoznajte mi ovo |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 8889909192 243> |
Korisnik | ||
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
trava...nema više od dva bočna pera
|
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
trava ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 08 Kolovoz 2010 Lokacija: Zadar Status: Offline Bodovi: 657 |
|
Što više gledam taj dryopteris sve više mi se čini da nije to.Sliči ali nisam siguran.Dali ima koji list da ima više od samo dva bočna pera?
|
||
![]() |
||
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
|
Trava...puno hvala na ID.
Obje sam kupila prije tjedan dana u Bauhausu. Dryopteris erythrosora je bila i nešto oštećenija, dosta suha. Presadila sam ju i sad se nadam da će se oporaviti |
||
![]() |
||
trava ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 08 Kolovoz 2010 Lokacija: Zadar Status: Offline Bodovi: 657 |
|
To je glog i to bijeli glog
Moon,paprat prva je Dryopteris erythrosora druga-Nephrolepis exaltata. Jesi li te paprati skoro nabavila,i gdje,zanima me dryopteris? |
||
![]() |
||
LovorVisnja ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 23 Studeni 2009 Status: Offline Bodovi: 123 |
|
![]() |
||
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
|
moon druga je nephrolepis kovrčava paprat
|
||
![]() |
||
|
![]() |
||
|
![]() |
||
kamelia ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1016 |
|
Meni ovo izgleda na japansku dunju,ali nisam baš sigurna. |
||
![]() |
||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
|
i opet nikog nema da prepozna moje biljke
![]() |
||
![]() |
||
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
|
da i ja bih rekla da je stolisnik
|
||
belica,zagreb
|
||
![]() |
||
dmirce12 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
|
Po svemu sudeči mislim da se radi o stolisniku.
|
||
![]() |
||
jaglac34 ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 05 Studeni 2012 Status: Offline Bodovi: 1 |
|
Poštovanje biljoznalci :) U ruke mi je dosla biljka za koju nikako da doznam koja je pa vas molim da mi pomognete.
na ovoj adresi su tri slike za identifikaciju - http://imgur.com/a/lt9fL Prilazem ovdje jednu od tih slika za quick ident. ![]() zahvaljujem na pomoci -Jaglac |
||
![]() |
||
Mira K ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
|
Što je ovo, imam dvije opcije jer sam pomješala biljke
![]() 1. Philadelphus coronarius (Pajasmin) ili 2. DEUTZIA GRACILIS - Dojcija ![]() |
||
Rijeka
|
||
![]() |
||
vbosilj ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 03 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 114 |
|
Molim pomoć oko identifikacije.
Ova biljka je puzač, ali joj ne znam ime. ![]() Ove biljke sam našao u zagorskim šumama. ![]() ![]() ![]() Ovo je nekakva sobna biljka [IMG">http://www.cvijet.info/images/galleries/640-480/ac70ec81-NEZNAM%20%285%29.JPG" /> |
||
![]() |
||
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
|
Ja mislim isto kao i Trava da bi to bila Babaco papaja, evo nešto čisto radi usporedbe:
![]() ![]() ![]() Slike su posuđene s neta.. |
||
![]() |
||
![]() |
||
zribal ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
|
Irenaidani, prelistavajući jednu od mojih knjiga o cvijeću naišla sam na sliku skoro identičnu ovoj. Prema toj njizi ovo bi trebala biti FATSIA JAPONICA (Sobna aralija). O biljci piše da potječe iz Japana, može narasti do 5 m. Ne grana brzo, njezino lišće ima 7-9 režnjeva, veliko je i sjajno. Starije biljke mogu stvarati male žućkastobijele cvjetove, iza kojih slijede crne bobice. Požutjeli listovi znak su da je okolina za biljku pretopla i presuha. Ako biljka bubi donje lišće, može se vegetativno razmnožiti povaljivanjem. Razmnožava se reznicama ili sjemenkama. Dohranjuje se tjedno od kasne zime do kolovoza. Zahtijeva kontrolirano dnevno svetlo, podnosi sjenu, ljeti se može iznijeti iz kuće. Hladno (+3 do 10 C noću) Obilno zalijevanje u vegetacijskom razdoblju, poslije manje. Treba umjerenu vlagu u zraku Odgovara joj lagano ilovasta zemlja, bogata humusom. Ako pregledaš fotografije na google, vidjet ćeš da se zaista radi o istoj ili bar vrlo sličnoj biljci. Nadam se da sam pomogla. |
||
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
|
||
![]() |
||
|
To je papaja.Ili da nije Babaco?Jeli u zemlji ili u pitaru?
|
||
![]() |
||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
|
irenaidani mogao bi biti ricinus
![]() |
||
![]() |
||
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
|
Natalija, baš si
![]() |
||
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 8889909192 243> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |