Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Pachypodium
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pachypodium

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1718192021 32>
Korisnik
Poruka
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Studeni 2012 u 10:51
totalno "ludo".
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Studeni 2012 u 19:46
Pachypodium ambongense, sijanac 2012

Ako je za vjerovati Wikipediji - klikni Pachypodium ambongense raste u svom prirodnom staništu samo na karbonatnim stijenama. Kako da zamiješam   takav supstrat da bi odgovarao p. ambongenseu ?
Na vrh
mememe View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 578
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mememe Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Studeni 2012 u 20:47
Originalno poslano od člana Pinus Pinus napisao:

Pachypodium ambongense, sijanac 2012

Ako je za vjerovati
Wikipediji - klikni Pachypodium ambongense raste u svom prirodnom staništu samo na karbonatnim stijenama. Kako da zamiješam   takav supstrat da bi odgovarao p. ambongenseu ?

Dođi u Istru i uzmi malo domaće zemlje sa malo više vapnenca.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Studeni 2012 u 21:02
mememe, jednostavno a vjerojatno i najbolje rješenje. Sljedeći puta nosim kući vedro puno istarske zemlje. Ne samo za ambongensea nego i za kalcifilne kaktuse.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Studeni 2012 u 17:00

Evo i drugi !
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Studeni 2012 u 17:38
Pinus,bravoClap
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Studeni 2012 u 07:44

p. saundersii, p namaqanum
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Studeni 2012 u 08:15

Preko noći je otvorio dva nova cvjeta. Ustvari sve cvjetove je otvarao preko noći. Sada je to navika. Ujutro prvo pogledam ima li koji novi cvijet. Trenutno smo na broju 5 !
Na vrh
mememe View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mememe Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Studeni 2012 u 19:26
Ja sam više ljubitelj zelenog dijela naših pachya i adeniuma ali saundersii ima stvarno dobar cvijet, jedino mi je ljepši kod densifloruma i horombense.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Studeni 2012 u 08:49

Originalno poslano od člana mememe mememe napisao:

Ja sam više ljubitelj zelenog dijela naših pachya i adeniuma ali saundersii ima stvarno dobar cvijet

Potpisujem to što si napisao. Zanimljivi su mi i zeleni kada ne cvatu. Izgledaju kao da su sa nekog drugog planeta. A što se tiče cvatnje tu je saundersi u prednosti naspram drugih pahiča. Prvo, cvijeta mladi a drugo pušta relativno veliki broj grana. Slično kao i adenium cvijet formira samo na vrhovima grana. Više grana kod njega znači i više cvijeća.
@mememe dali si pincirao svoje ovogodišnje sijance p. saundersia ?
Na vrh
mememe View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mememe Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Studeni 2012 u 07:28
nisam, kad je bilo vrijeme cinilo mi se da su premali, sad kad su malo narasli pretpostavljam da je prekasno?
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Prosinac 2012 u 17:59

Nije kasno mameme, pogledaj ovaj rez. Hrovatin je rezao ovaj saundersi sa slike dosta kasno. Kod mojih sijanaca se mjesto reza nakon pinciranja više ne pozna.
Na vrh
mememe View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mememe Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Prosinac 2012 u 21:58
I na koji način ih pinciraš točno? par milimetra ispod vrha žiletom?
Na vrh
mememe View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mememe Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Prosinac 2012 u 22:07

Evo isti saundersii iz dva kuta. Kako ga pravilno pincirati?

Ovo su dva od moja četiri P. succulentum njih ne pinciram, samo da se pohvalim hehe

Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Prosinac 2012 u 10:49

@mememe, bebaći p. succulentuma   imaju lijepi   kaudeks i skladno izgledaju. Saundersi je možda malo premršav ako uzmemo u obzir koliko je stari. DA imaju malo više hrane u supstratu ili da ih malo jače prihranjuješ tokom aktivne vegetacije mislim da ne bi bilo slabo.

Kada bi bio moj rezao bi ga ovako kako sam označio, neposredno ispod gornja dva lista. Čekao bi da u proljeću krene sa vegetacijom a zatim rezao.
Na vrh
mememe View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mememe Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Prosinac 2012 u 16:54
rezat cu ga i ja tako, poslusat cu tvoju sugestiju. Za bilo kakve intervencije da pricekam s proljecem znaci? Makar cini mi se da su jos aktivni. Succulentum je sad aktivan jer je u zadnjih mjesec dana rasao kako sam primjetio. I succulentum i saundersii su jednako gnojeni i u jednak supstrat posadeni. Gnojenje ce pricekat do travnja, ne bih htio da se izduze.
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Prosinac 2012 u 22:08
Danas sam se ponovila s jednimPachypodium lamerei, s cvjetnjakom ima 32 cm, tri listića su mu samo ostala, no zato je koštao 15 kn
Odmah sam ga slikala, evo ga

Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Prosinac 2012 u 22:15
Moon, dobrodošla u klub ljubitelja pahića !!!
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Prosinac 2012 u 22:24
Hvala Pinus, nekako sam dugo odoljevala izazovu tog kluba, no tko bi propuodolio ovom čuperku za 15 knLOL

Morala sam ponovo prelistati cijelu temu da vidim što s njim sad preko zime. Listajući ponovo sam vidjela te divne primjerke.

Nisam vidjela, ili mi je možda promaklo, da je nekome procvjetao P. Lamereti? Da li je tebi Pinus možda cvjetao? I još me nešto zanima, naime na jednom mjestu si pisao da ćeš jednog svog pahića orezati jer nisi zadovoljan izduženošću stabljike pa me zanima da li si ga orezao i da li se na tom mjestu razgranao (kao adenium). Ispričavam se ako nisam pažljivo čitala i sad pitam nešto o čemu je već bilo riječi, no ipak mi se čini da je taj dio ostao nedorečen, pa Pinus, molila bih te odgovor, a ako si već o tom pisao, samo reci pa ću ponovo potražitiBig%20smile 
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Prosinac 2012 u 09:11

@moon, ne p. lamerei mi do sada nisu cvjetali. Od tri p. lamereia kupljena u konzumu prije dvije godine ostao mi je samo ovaj u sredini. Jednog sam izgubio pokušavajući na njega cijepiti p. namaqanum a drugog zato što ga nisam zalijevao preko zime. I tebi predlažem da ga preko zime bar jedan puta mjesečno malo zaliješ bez obzira ima li lišća na njemu ili nema.
U međuvremenu sam za sitne novce (3,3 €/ 2 kom) od shop.vzacnykytky.cz kupio dva P. lamerei var.ramosum koji se mladi granaju tako da svoje P. lamerei ne namjeravam rezati. Lijepi su mi i takvi kakvi su na ovoj slici. Ovako posloženi izgledaju mi kao braća Dalton ! Samo ne znam koji mi manjka Joe ili Averell ?
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1718192021 32>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,328 sekundi.