Pachypodium |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1718192021 32> |
Korisnik | |
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
totalno "ludo".
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Ako je za vjerovati Wikipediji - klikni Pachypodium ambongense raste u svom prirodnom staništu samo na karbonatnim stijenama. Kako da zamiješam takav supstrat da bi odgovarao p. ambongenseu ? |
|
![]() |
|
mememe ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: ZG / PU Status: Offline Bodovi: 578 |
Dođi u Istru i uzmi malo domaće zemlje sa malo više vapnenca. ![]() |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
mememe, jednostavno a vjerojatno i najbolje rješenje.
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Pinus,bravo
![]() |
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
mememe ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: ZG / PU Status: Offline Bodovi: 578 |
Ja sam više ljubitelj zelenog dijela naših pachya i adeniuma ali saundersii ima stvarno dobar cvijet, jedino mi je ljepši kod densifloruma i horombense.
|
|
![]() |
|
Potpisujem to što si napisao. Zanimljivi su mi i zeleni kada ne cvatu. Izgledaju kao da su sa nekog drugog planeta. A što se tiče cvatnje tu je saundersi u prednosti naspram drugih pahiča. Prvo, cvijeta mladi a drugo pušta relativno veliki broj grana. Slično kao i adenium cvijet formira samo na vrhovima grana. Više grana kod njega znači i više cvijeća. @mememe dali si pincirao svoje ovogodišnje sijance p. saundersia ? |
|
![]() |
|
nisam, kad je bilo vrijeme cinilo mi se da su premali, sad kad su malo narasli pretpostavljam da je prekasno?
|
|
![]() |
|
![]() |
|
I na koji način ih pinciraš točno? par milimetra ispod vrha žiletom?
|
|
![]() |
|
![]() ![]() Evo isti saundersii iz dva kuta. Kako ga pravilno pincirati? Ovo su dva od moja četiri P. succulentum ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() @mememe, bebaći p. succulentuma imaju lijepi kaudeks i skladno izgledaju. Saundersi je možda malo premršav ako uzmemo u obzir koliko je stari. DA imaju malo više hrane u supstratu ili da ih malo jače prihranjuješ tokom aktivne vegetacije mislim da ne bi bilo slabo. Kada bi bio moj rezao bi ga ovako kako sam označio, neposredno ispod gornja dva lista. Čekao bi da u proljeću krene sa vegetacijom a zatim rezao. |
|
![]() |
|
rezat cu ga i ja tako, poslusat cu tvoju sugestiju. Za bilo kakve intervencije da pricekam s proljecem znaci? Makar cini mi se da su jos aktivni. Succulentum je sad aktivan jer je u zadnjih mjesec dana rasao kako sam primjetio. I succulentum i saundersii su jednako gnojeni i u jednak supstrat posadeni. Gnojenje ce pricekat do travnja, ne bih htio da se izduze.
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
![]() |
|
Moon, dobrodošla u klub ljubitelja pahića !!!
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Hvala Pinus, nekako sam dugo odoljevala izazovu tog kluba, no tko bi propuodolio ovom čuperku za 15 kn
![]() Morala sam ponovo prelistati cijelu temu da vidim što s njim sad preko zime. Listajući ponovo sam vidjela te divne primjerke.
Nisam vidjela, ili mi je možda promaklo, da je nekome procvjetao P. Lamereti? Da li je tebi Pinus možda cvjetao? I još me nešto zanima, naime na jednom mjestu si pisao da ćeš jednog svog pahića orezati jer nisi zadovoljan izduženošću stabljike pa me zanima da li si ga orezao i da li se na tom mjestu razgranao (kao adenium). Ispričavam se ako nisam pažljivo čitala i sad pitam nešto o čemu je već bilo riječi, no ipak mi se čini da je taj dio ostao nedorečen, pa Pinus, molila bih te odgovor, a ako si već o tom pisao, samo reci pa ću ponovo potražiti
![]() |
|
![]() |
|
@moon, ne p. lamerei mi do sada nisu cvjetali. Od tri p. lamereia kupljena u konzumu prije dvije godine ostao mi je samo ovaj u sredini. Jednog sam izgubio pokušavajući na njega cijepiti p. namaqanum a drugog zato što ga nisam zalijevao preko zime. I tebi predlažem da ga preko zime bar jedan puta mjesečno malo zaliješ bez obzira ima li lišća na njemu ili nema. U međuvremenu sam za sitne novce (3,3 €/ 2 kom) od shop.vzacnykytky.cz kupio dva P. lamerei var.ramosum koji se mladi granaju tako da svoje P. lamerei ne namjeravam rezati. Lijepi su mi i takvi kakvi su na ovoj slici. Ovako posloženi izgledaju mi kao braća Dalton ! Samo ne znam koji mi manjka Joe ili Averell ? ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1718192021 32> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |