Prepoznajte mi ovo |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 8788899091 243> |
Korisnik | |
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Lijepo bi molila, trebam ID za moja zimzelena stabalca !! Da nebude zabune, nisu drvca, ovo im nije prirodan oblik, već moja ideja, već vrsta ....neznam čega, crnogorice, samo jako se lijepo oblikuje, dobro podnosi rez !
![]() |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
anči39 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3042 |
Hvala belice ![]() |
|
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
|
|
![]() |
|
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
Anči- gaultheria procumbens
|
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
anči39 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3042 |
Zna li netko kako se zove biljčica od arim ?
![]() |
|
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
|
|
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Poznaje li tko ove nareckane listiće? Korov ili kultivirana biljka?
![]() edit moderator 12.05.2013.: procvala ova biljka, to je mak....može se pogledati ovdje (klik)
|
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
![]() |
|
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
je , je to je campanula persicifolia... hvala na id
|
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Belice, po listovima ali i mome iskustve, čini mi se da bi tvoje mogla biti ovakva kampanulica !!
![]() |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
može li itko meni prepoznati ovu biljčicu... kupljena na placu proljetos kao bezimena naravno... nije cvijetala pa to još otežava id za sad...
![]() |
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Trava.jeeee hvala ti na trudu
![]() |
|
![]() |
|
1- sedum rupestre
2. verbena 3 premutno, ali djeluje kao ružmarin 4 premutno 5 ? |
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
trava ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 08 Kolovoz 2010 Lokacija: Zadar Status: Offline Bodovi: 657 |
I malo slikaj iz bližeg.
![]() |
|
![]() |
|
Lovro ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
vbosilj, daj molim te nanovo poslikaj te svoje biljke!
Ne vjerujem da ih niko neće prepoznati, al slike su malo tamnije pa možda to otežava identifikaciju! |
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
![]() |
|
vbosilj ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 03 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 114 |
Molim pomoć oko identifikacije.
Ova biljka je puzač, ali joj ne znam ime. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
trava ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 08 Kolovoz 2010 Lokacija: Zadar Status: Offline Bodovi: 657 |
Evo napokon rješenja,dobio sam odgovor na forumu growingontheedge,ta paprat je Pteris quariaurita-Tricolor.Prekrasna je.
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
trava....ponovo ja tebi odgovaram na tvoj pp, o krcat je i ne prima više poruka.
Tu ću ti odgovoriti: možeš postaviti moje slike i hvala ti
|
|
![]() |
|
Nažalost nema sorusa,a i da ima to je nešto potpuno drugačije od dryopterisa,više sliči na neki adiantum ili ?
|
|
![]() |
|
Slikala sam jedan list s prednje strane
i poleđina lista
|
|
![]() |
|
Za tu sam i ja mislioje tvoja ,ali kad se malo bolje pogleda može se uočiti sasvim drugačija građa listića na vrhu i njihov razvoj u složenije listove.Ova zadnja je Dryopteris erythrosora,a ona i ima zubiće po obodu listova.Još jedan pouzdan način za identifikaciju je slika sorusa ako ih ima na poleđini lista,ako možeš uslikati i poleđinu lista?
|
|
![]() |
|
dado_84 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Srpanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1031 |
Postovani cvijetoljupci :)
bilo bi ljepo da prilikom trazenja identifikacije navedete, ako se radi o biljkama iz prirode, staniste gdje ste biljku ubrali, opis biljke (sto duzi to bolji) a ako se radi o kupljenim biljkama da navedete izvor jer se po njihovim katalozima i dobavljacima moze lakse utvrdi o kojoj se biljci radi. Sama slika (a pogotovo ne mutna) nije dovoljna za identifikaciju. |
|
Spasimo Hrvatsku kupujmo domaće!
|
|
![]() |
|
trava...ja sam se raspisala u odgovoru na tvoj pp, a ono sve otišlo u vjetar, krcat ti je pp
![]() Mislim da si dobro identificirao, ne moraš brinuti, evo pronašla sam i na netu sliku pa ju stavljam, moja je ista ovakva
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 8788899091 243> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |