Sedumi-žednjaci-tustike |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 910111213 22> |
Korisnik | |
pčelica7 ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
baklon je južna strana, uvučen, nemože ni kiša ni snijeg po teglama, još ih stavim na prozor....dok je ovako hladno zalijevanja nema, zemlja mora biti skroz suha..... |
|
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Na koju stranu ti je okrenut balkon ? Jel jako zaštićeno ? Kod mene je jako hladno i ne vjerujem da bi uspio prezimiti vani. |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
|
pčelica7 ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
Glikice, daj Bože da preživi, ako ne, posadim ponovo....
Anastazija, pa da u Zgbu sam, na balkonu je i prošle godine zimovao, a znamo kakva je zima bila ![]() meni se isto sviđa kad ovako porumeni
|
|
|
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
pčelice, kaj ti svoga držiš vani ![]() Super izgleda. Moj se unutra sav izdužio i posvijetlio. Ono kad je zatoplilo sam ga iznesla van, ali ga se nisam usudila ostaviti vani nego sam ga vratila unutra. |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Baš su lijepi ovi sedumi. Kao što Moon reče, naročito zbog one rumene boje, a cvatnja je još draža pojava na njima. Naročito u ovo doba, a i to slatko iščekivanje da konačno procvatu.
Pčelice, valjda će ga taj debeli snježni prekrivač zaštititi od hladnoće. |
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
evo i moje jučerašnje slike u tegli na balkonu
![]() a oni u vrtu kod ureda je pod debelim snježnim pokrivačem, pitanje je hoće li preživjeti???
|
|
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Pa da, oni cvjetaju od siječnja do lipnja, baš su fora u ovom manje cvjetnom razdoblju. Meni su lijepi s tim crvenkastim nijansama
![]() Vidjela sam Anastazijinog, sav je rascvvjetan, krasan
![]() |
|
![]() |
|
onda bi i ja skoro mogla imati tako, samo da se otopi hrpa snijega koja ga prekriva, taj mi je u vrtu kod ureda, ovaj na balkonu dobiva onu crvenkastu boju.....ej jesi vidila kako kod Anastazije_ cvate, ona ga ima unutra
|
|
|
|
![]() |
|
pčelice7.....danas sam slučajno opazila da se jedan cvijet otvorio i to ne na ovom slikanom koji je na terasi na zaštićenom od kiše, već je procvjetao onaj koji je na otvorenom i koji je bio krcat snijegom i kojega kiša nemilosrdno zalijeva.
Jedan sam stavila tako van, a drugi sam spremila da ga kiša ne pere čisto da isprobam kako mi može prezimjeti i eto taj izloženi kiši, vjetru i snijegu bolje izgleda od ovih skroz posušenih na terasi i prvi je procvjetao. Još ostaje vidjeti kako će se ponašati kad bura krene sad u veljači i ožujku. |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() QUOTE]
pčelice...još uvjek je takav kao i prije mjesec dana, vjerojatno čeka onaj zimsko proljetni period kad inače cvjeta
![]() |
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Da, za palmeri pitam i za onaj moj dlakavi......Imaju pupove već ne znam kooliko dugo, nikako da procvatu, a nije mi sad fora unijet ih u kuću na toplo.
|
|
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
A kojim sedumima???
Sedum palmeri,zavisi od klime,cvijeta krajem zime,početkom proljeća.
|
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Koliko vremena treba sedumima da procvatu od dana kad se primjete pupovi ? Pola godine ?
|
|
|
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
![]() |
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
![]() |
|
Camellia ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2012 Lokacija: Dugo selo Status: Offline Bodovi: 6620 |
Našla sam ono što si tražila.Pogledaj u pp.
|
|
![]() |
|
ania ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 08 Prosinac 2012 Status: Offline Bodovi: 23 |
Hvala ti na trudu. Pretražila sam već po tvojim pm uputama. Znam na koje se biljke odnose ovi linkovi, drže ih na stolu sa sukulentima. Nadala sam se da se odnosi i na onaj stol sa kaktusima. Bilo bi mi najbolje da pitam u samom Bauhausu jer po natpisu na posudama nisam bila uspjela naći.
![]() Još jednom, puno ti hvala! ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Camellia ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2012 Lokacija: Dugo selo Status: Offline Bodovi: 6620 |
evo ti link Decorum plants i EdenCollection.nl |
|
![]() |
|
ania ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 08 Prosinac 2012 Status: Offline Bodovi: 23 |
Da li bi mogla staviti link za tu stranicu? Imam dosta kaktusa iz Bauhausa kojima nikako ne mogu otkriti puni naziv.... |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 910111213 22> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |