Slavujev vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2223242526 282> |
Korisnik | ||
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
Mira K ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
|
Draga Slavuj, upoznala sam te i preko emisije Zlatna dolina vinkovačke TV prikazan 20.5.2012. To mi je bilo nešto posebno! Još jedan spoj osobe i slavujevog vrta, sada mi je slika potpuna. Zaista su imali što posnimiti, gledaoci čuti i vidjeti . Mi smo počašćeni tvojom temom na ovom forumu.
![]() |
||
Rijeka
|
||
![]() |
||
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
|
I ja željno očekujem, valjda će zasjat sunašce i tvoj vrt će zasjat punim sjajem ako i na sličicama na TV
![]() |
||
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
||
![]() |
||
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
|
Danas sam od drage Mire k dobila link -Nachtigall Serenade
ANDRE RIEU [slavujeva serenada] napisati ću nešto o ptici po kojoj sam dala ime sebi i vrtu. Slavuj voli ravnicu, ali ne izbjegava ni brdovita područja ako u njima ima dovoljno lisnatog drveća i grmlja. Najomiljenija mjesta za njega su lisnate šume sa mnogo prizemnih biljaka a još više voli grmlje ispresjecano potocima i jarcima, obale velikih voda i vrtove u kojima ima gustog grmlja. Ne pretjeruju oni koji tvrde da u Španjolskoj,na primjer,svaka živa ograda ili svaki grm skriva po par slavuja. Proljetno jutro na Montseratu, večernja šetnja po bedemima Alhambre, mora ostati nezaboravna svakome tko zna slušati. Istodobno čuješ po stotinu slavuja,svugdje odjekuje ista pjesma. Čitavu veliku, zelenu Siera Morenu možemo smatrati kao jedan slavujev vrt a takvih je brda mnogo. U većim vrtovima bi trebalo zasaditi gusto grmlje i u njima ostaviti lišće koje u jesen otpadne. slavuj će ubrzo pronači takva mjesta. Gusto grmlje ga štiti, a u otpalom lišću pronalazi insekte kojima se hrani, dok se neprijatelj odaje šuškajući po lišću. Slavuj se ponaša promišljeno i ozbiljno, njegovi su pokreti puni dostojanstva, držanje mu odaje ponos i ta ga osobina uzdiže iznad ostalih ptica. U slavujevom pjevanju vlada takvo bogatstvo tonova i zanosna harmonija kakvu ne nalazimo ni kod jedne druge ptice. Izmjenjuju se blage sa gromkim strofama, tužne sa radosnim, zanosne sa uzbuđenim. Melankolične tonove bi mogli usporediti sa čistim zvucima frule. Pauze između pjevanja pojačavaju djelovanje ove čarobne melodije. Slavujeva pjesma obuhvača 20-24 strofe. Na slavujevu pjesmu mnogo utiče i sredina u kojoj se nalazi. [pripremila L. Matijević] |
||
![]() |
||
bucka123 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 665 |
|
Tvom vrtu između ostalog posebnu draž ne daju samo valovite gredice već i brežuljkasti teren. Jesi li takvo zemljište zatekla ili si ipak uzela stvar u svoje ruke. |
||
Nemoj hodati ispred mene,možda te neću moći pratiti. Nemoj hodati iza mene, možda te neću znati voditi.Samo hodaj pokraj mene i budi mi prijatelj.
|
||
![]() |
||
|
kaktusi još spavaju a kakvo je vrijeme teško da će se uskoro probuditi. |
||
![]() |
||
|
arim, ono bijelo je kukurijek.
|
||
![]() |
||
dadinica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
|
Ima li već kakvih novosti u ovom bajkovitom vrtu?
|
||
Pozdravi iz Baranje!
|
||
![]() |
||
|
sretna sam što su svi dani kada su bili svatovi bili idealni, valjda je to nagrada meni za sav trud koji sam uložila da održim svaku biljčicu,pogotovo prošle godine kada je bila nemilosrdna suša.svatovi su bili 11.8. |
||
![]() |
||
arim ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Ožujak 2009 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 1377 |
|
Pa koliko on raste u visinu?Za njega nisam uopće bila zainteresirana mislila da je sićušan.
|
||
“Život je kao ogledalo: ako mu se namrštiš, namrštiće se i ono tebi; ali ako mu se nasmiješ, uzvratiće ti osmijehom.” – Vilijem Takerej
|
||
![]() |
||
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
|
Krasne slike i opisi, ugoda za oko i dušu i tako neprimjetno i bez napora naučim ono što nisam znala
![]() |
||
![]() |
||
Mira K ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
|
Najprije da prenesem post koji sam ti danas popodne ostavila u temi razgovor uz kavu
![]() ANDRE RIEU - Nachtigall Serenade I da se najprije ispričam i da ti kažem da mi je jako žao što sam od dana otvaranja tvoje teme ( kada je moj rođendan ![]() ![]() Ali eto, ništa nije slučajno... ![]() Ovim sam se linkom, nadam se iskupila jer sam znala da su ti slavuji drage ptice i da si po toj ptici dala sebi forumsko ime i ime svom vrtu. Nakon tvog prijašnjeg posta mi je sve jasno. Pregledala sam sve stranice, još ne temeljito kako sam shvatila da trebam i vrtit ću se, kao i mnogi drugi nekoliko puta na početak pa polako.. Ovdje, u tvom vrtu i postovima se polako šeće... I svaki je post važan, svaka slika. Ostala sam zadivljena svim, baš svim što sam vidjela i pročitala i sada mi je teško reći i izdvojiti nešto posebno ali ipak hoću a to je Ruža rambler-Chevy case ![]() ![]() To je početak mog dolaska u tvoj svijet pun biljaka, znanja, priznanja, rukotvorina, tradicije, rada, obitelji, ljubavi ... Biti ću ti redoviti gost draga Slavice - Slavuj ![]() |
||
Rijeka
|
||
![]() |
||
|
on je još višlji od bijeloga. pisala sam o kukurijeku na početku moje teme. bilo bi dobro da si zapisuješ ponešto o biljkama jer se puno stvari ne može zapamtiti. ti svoj vrt tek počinješ stvarati a ako želiš da ti biljke opstanu i cvjetaju moraš ih poznavati. |
||
![]() |
||
|
dadinica, aralija
mogu pokazati samo sivilo,raskvašenu zemlju i biljke koje se muče na hladnoći i nemilosrdnim vjetrovima a toga mi je dosta. |
||
![]() |
||
|
draga Miro,
namjerno sam pustila slike ranog proljeća, ove godine u mom vrtu da ne bih porukom narušila ljepotu riječi, serenade i slike moje najdraže ruže. Jednostavno nemam riječi da bilo što kažem! Spojiti slavuja, violinu i proljeće može netko tko me predobro pozna.... a ti si prvi puta u mojem vrtu! VELIKO HVALA!!! |
||
![]() |
||
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
|
ova slika je predivna ,sta je ovo s lijeve strane od rudbeckije ,ljubicaste boje ...kaktuse si bas lijepo dekorirala ,predivni su |
||
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
||
![]() |
||
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
toni ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Veljača 2008 Lokacija: Babotok Status: Offline Bodovi: 13567 |
|
![]() |
||
toni
o Babotok,moj Babotok |
||
![]() |
||
11111 ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
|
||
![]() |
||
arim ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Ožujak 2009 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 1377 |
|
Slavuj zbilja lijepo zboriš o slavuju,puno toga nisam znala. Unazda godinu dvije čujem ga u blizini svoje kuće e sad neznam što ga privuklo osim vrbe i magnolije nema ništa novog u okolišu.
A tvoj proljetni vrt prekrasno je i ovako promatrati u iščekivanju buđenja mnogih njegovih stanovnika. Što ti ono ono bijelo cvijeta pored klupe? |
||
“Život je kao ogledalo: ako mu se namrštiš, namrštiće se i ono tebi; ali ako mu se nasmiješ, uzvratiće ti osmijehom.” – Vilijem Takerej
|
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2223242526 282> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |