Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt > Moj povrtnjak
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Moja povrtna razbibriga
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Moja povrtna razbibriga

Odgovori Odgovori Stranica  <1 23456 9>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
Smail View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Status: Offline
Bodovi: 2345
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje Smail Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2013 u 09:06
Draga bucka nisam niti ja znala da se zaperci trgaju, moja mama je uvijek klasično uzgaja papriku, a onda čitajuči i guglajuči forume, naišla sam na podatak kod uzgajivača paprike da se trgaju zaperci i da se vrh paprike pncira, tj. otkida tako da ostanu samo tri grane, i paprika cvate krupnim cvjetovima i ima krupne plodove. Već dvije godine radim tako i parika je stvarno puno krupnija. Pokušat ću ako budem imala vremena slikovito pokazati kada još mrvicu poraste paprika izgled prije i poslije trganja zaperaka i vrhova.
Zadržite samo vesele prijatelje.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
enrikova nona View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6269
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2013 u 10:32
možda zbog toga nikad nemam krupnu papriku, naime bude previše plodova , pratim te i probat ću ove godine Thumbs Up
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
KARMEN View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1443
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje KARMEN Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2013 u 14:34
Draga Smail, posjetila sam i tvoj povrtnjak. Stvarno imaš dosta prostora i još k tome i plastenik. Puno posla ali i puno zadovoljstva. Nekada sam imala i ja povrtnjak ali čempresi su učinili svoje tj. narasli, napravili hladovinu i ništa više od povrtnjaka. Tvoj pelin me podsjetio na vrt moje bake u kojem je rastao ogroman pelin kojeg sam kao dijete čupkala i mirisala. Ona je kraj njega posadila crvene makove. Iako je mokro i kiša uživala sam šetajući i prizivajući slike djetinjstva. Tako će i ovaj tvoj mali ljubičasti cvijetić.
Na vrh
Smail View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Smail Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2013 u 17:37
Draga Karmen, baš si srce, toliko si me nahvalila. Ma vrt i nije tako veliki, ali budući da sve sama štiham meni je ogroman, toliko toga sam još htjela posaditi ali začas sam potrošila gredice predviđene za vrt, još si mislim negdje ugurati patliđane pa mak stavljala svagdje po jedan.
Na vrh
Smail View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Smail Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2013 u 17:57
Originalno poslano od člana enrikova nona enrikova nona napisao:

možda zbog toga nikad nemam krupnu papriku, naime bude previše plodova , pratim te i probat ću ove godine Thumbs Up

Eto drago mi je da sam uvela nekakav novitet barem kod mene i tebe, ne znam možda još neko od naših forumaša to radi ali nije spomenuo.
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11895
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2013 u 18:56
Originalno poslano od člana Smail Smail napisao:

Draga bucka nisam niti ja znala da se zaperci trgaju, moja mama je uvijek klasično uzgaja papriku, a onda čitajuči i guglajuči forume, naišla sam na podatak kod uzgajivača paprike da se trgaju zaperci i da se vrh paprike pncira, tj. otkida tako da ostanu samo tri grane, i paprika cvate krupnim cvjetovima i ima krupne plodove. Već dvije godine radim tako i parika je stvarno puno krupnija. Pokušat ću ako budem imala vremena slikovito pokazati kada još mrvicu poraste paprika izgled prije i poslije trganja zaperaka i vrhova.

smile141smile141 Moram priznati da ovo s paprikama ni  ja nisam znala ! Ovo prvi puta čujem i draga moja Smail,  moram reći , Hvala ti na hvale vrijednom postu i savjetu koji si nesebično podijelila s nama još uvjek za neke stvari neznalicama !      Embarrassedsmile79smile84
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
KARMEN View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje KARMEN Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2013 u 09:10

Draga Karmen, baš si srce, toliko si me nahvalila. Ma vrt i nije tako veliki, ali budući da sve sama štiham meni je ogroman, toliko toga sam još htjela posaditi ali začas sam potrošila gredice predviđene za vrt, još si mislim negdje ugurati patliđane pa mak stavljala svagdje po jedan.

Patliđani!!! smile50 svakako im moraš naći mjesto, njami, njami
Na vrh
Smail View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Smail Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2013 u 09:23
Originalno poslano od člana KARMEN KARMEN napisao:

Patliđani!!! smile50 svakako im moraš naći mjesto, njami, njami
Karmen i meni su njam, na sve načine ih obožavam, kupim ih kod jedne bakice koja uvijek sije okrugle, nikada nisu gorki a budu ogromni.
Na vrh
Pustolovka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2013 u 13:10
Ja ne volim patlidzane sem u ajvaru,moze li mi ko napisati barem jedna fin recept od njega,mozda mi se i svidi?
Trud je uzaludan, ako se priroda protivi.

Seneka
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2013 u 08:46
Pustilka , a pohani patliđani?Smile
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2013 u 11:18
pisi kako ih pohas,mozda nasjednem na klopku LOL

Seneka
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2013 u 14:04
Narežeš ih na tanje kolutiće, povegetiš, ako voliš možeš staviti i malo bibera..Kad malo odstoje tako, tj. kad se lagano usole, izmutiš jaja, uvaljaš ih u oštro brašno, pa u jaja i krušne mrvice i pohaš na vrelom ulju....meni osobno su tako fini...SmileSmile
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2013 u 18:04
mons imaj milosti.sline mi cure.tako ja volim tikvice njam,njam...
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2013 u 18:39
Originalno poslano od člana ajama ajama napisao:

LOL samo je udovoljavala mojoj radoznalosti o receptu hehe.

Seneka
Na vrh
Smail View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Smail Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2013 u 09:01
Ja patliđane obično punim sa mesom, prerežem po pola, izdubim malo žicom sredinu, posolim ih stavim da odstoje dok popržim crveni luk da malo omekša, dodam mljeveno meso, obično koristim puretinu (inače za sve )  i onaj dio patliđana koji sam žlicom uzela i jedan paradajz izrezan na kockice, naravno začini po želji, sol, papar, vegeta, origano ili majč. dušica, kada je sve gotovo patliđane malo ocijedim da ne budu premokri, stavim u lađice smjesu pa u pečnicu, pred kraj dodam ribani parmezan, pa kada se zažuti gotovo, mljac, mljac. Varijacije mogu biti različite, može se dodati vrhnje, prezle, bijeli luk, šampinjoni, šunka, .... i sve što mašta dozvoljava 
Ili rižoto od patliđana, sve isto kao i meso samo stavim patliđane. Najbolji su mi narezani kao čips, posolim ih i poslažem na žicu u pečnici i ispečem, kada su govovi nasjeckam list peršina, bijeli luk i maslinovo ulje pa posipam po patliđanima i naravno dobar tek. To su neki osnovni recepti koje radim uz naravno pohane.
Na vrh
KARMEN View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje KARMEN Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2013 u 14:23
Gladna sam!!!
Na vrh
Smail View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Smail Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2013 u 23:24
Originalno poslano od člana KARMEN KARMEN napisao:

Gladna sam!!!
A draga Karmen morat ćeš pričekati da patliđani porastu, tek sam ih u subotu kupila i posadila, jedino da kupiš pa da ih zajedno spremimo.Smile
Na vrh
ljiljus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3244
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ljiljus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2013 u 23:38
Prekrasan ti je plastenik draga Smail, a tek mala pomagačica, smile170
Bit će izobilja u tvom vrtu Clap
Lipik
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Svibanj 2013 u 09:15
Originalno poslano od člana ajama ajama napisao:

I meni su isto tako tikvice dobre, mogu čak reći da su mi bolje od patliđana...SmileSmile
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Svibanj 2013 u 09:36
da malo promjenim temu.
imam osjećaj,ili sam samo nestrpljiva ,da mi u vrtu sve nekako sporo raste.ove godine sam koristila mineralno gnojivo pošto imam jako puno voluharica.(mislim da sam ih navukla organskim tvarima.)
u zemlju sam dodala npk 20 20 20.kad su biljke porasle dodala sam malo kan-a pod svaku biljku.
nekako nisam baš zadovoljna.možda je to zbog ovih hladnih noći,a možda bih ja samo htjela da je sve bujnije.što mislite da dodam još kan-a ili da pokušam s koprivama.imam rastopljeno i kokošje gnojivo.možda da probam.  uh koliko dilema
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 23456 9>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,281 sekundi.