monsterin eko povrtnjak |
Odgovori
|
Stranica <1 7071727374 138> |
| Korisnik | |
monstera
Cvjetni guru
Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 19 Srpanj 2013 u 23:21 |
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
|
|
![]() |
|
| Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
monstera
Cvjetni guru
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 19 Srpanj 2013 u 23:23 |
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
|
|
![]() |
|
monstera
Cvjetni guru
Opcije poruke
Hvala(1)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 19 Srpanj 2013 u 23:24 |
|
|
![]() |
|
monstera
Cvjetni guru
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 19 Srpanj 2013 u 23:29 |
|
|
![]() |
|
monstera
Cvjetni guru
Opcije poruke
Hvala(1)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 19 Srpanj 2013 u 23:30 |
|
|
![]() |
|
monstera
Cvjetni guru
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 19 Srpanj 2013 u 23:32 |
|
|
![]() |
|
milica7
Cvjetni guru
Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 20 Srpanj 2013 u 10:57 |
|
Krasan ti je luk. Stavila sam slike moga sjemena pa ako želiš pogledati na mojoj temi da vidiš usporedbu......
|
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
milica7
Cvjetni guru
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 20 Srpanj 2013 u 11:04 |
|
Jel' ovo češnjak ili crveni luk? Ovo u prvom planu kao da je jedna glavica bez režnjeva....
|
|
|
|
|
![]() |
|
monstera
Cvjetni guru
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 20 Srpanj 2013 u 14:14 |
|
Milice !
![]() Ovo sve je češnjak.. A ovaj div možda tako izgleda na slici, ima ogromne režnjeve i za čudo nema ih puno, ali su jako krupni..Nije se još posušio kako treba, a ima i jako čvrstu opnu pa je stoga možda slabo vidljivo da ima režnjeve.. Crveni luk, ja nisam niti vadila, još je u zemlji...![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
milica7
Cvjetni guru
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 20 Srpanj 2013 u 14:35 |
|
Znam da se još ne vadi crveni luk. Mi smo uvijek vadili poslije 26.7. Ovaj na slici je baš krupan a nisu baš vidljivi režnjevi pa mi se učinilo da je crveni luk......
|
|
|
|
|
![]() |
|
monstera
Cvjetni guru
Opcije poruke
Hvala(1)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 20 Srpanj 2013 u 14:55 |
|
Zaboravila sam još nešto dodati, usporediti, kako god........ Pa stoga Oprostite i ne zamjerite mi.....
![]() Ovako imam još jednu vrstu češnjaka ( onaj od Dadinice, ima fotka ovdje)....Moja usporedba te dvije vrste ide ovako: Dadinice češnjak : Opis i karaktersitike :
Sorta: Jesenki, vjerojatno neka starija sorta Veličina: Rekla bih dosta krupne glave Boja ovojnice: Blago prošarano ljubičastim i žučkasta Stabljika: Bez sjemena, pri zriobi meka Karakteristike čistog režnja češnjaka, okus i miris: Režanj ili češanj, žućkaste boje, sočan, ljut, srednje oštar intenzivan miris Moj češnjak: Opis i karaktersitike : Sorta: Jesenski Veličina: Također dosta krupne glave Boja ovojnice: Blago prošarano ljubičastim i bijela Stabljika: Uvjek sa sjemenom, pri zriobi jako tvrda, skoro drvenasta Karakteristike čistog režnja češnjaka, okus i miris: Režanj ili češanj, totalno bijel, sočan, ljut, jako oštar intenzivan miris |
|
|
|
![]() |
|
monstera
Cvjetni guru
Opcije poruke
Hvala(1)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 20 Srpanj 2013 u 15:03 |
|
Da Milice, baš stvarno ovdje na slici izgleda kao crveni luk, no nije, češnjak je ...To je jedan od tri kapitalca na slici ( stvarno su jako veliki ) što im je tako pogodovalo, ne znam....Inače kažu da češnjaku odgovara više sušno vrijeme, možda je to jedan od razloga, a možda i to što na tom dijelu gdje je bio posađen nije nikad do sad bio češnjak...
![]() ...Kako sam malo čitala i istraživala, on ne trpi sam sebe i na isto mjesto nije ga više dobro saditi najmanje četiri godine.....No budući da ja više nemam dijela gdje bi mogla njega posaditi, a da je miran i da se zemlja ne ore, nema mu druge nego opet na isto mjesto...Živi bili pa vidjeli, iduću godinu, hoće li mi biti takav ( moram priznati da čisto sumnjam... ) |
|
|
|
![]() |
|
milica7
Cvjetni guru
Opcije poruke
Hvala(1)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 20 Srpanj 2013 u 16:38 |
|
Lijepo si sve to objasnila.....
![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
monstera
Cvjetni guru
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 20 Srpanj 2013 u 18:10 |
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
huskybucka
Već proklijao
Pridružen: 20 Kolovoz 2010 Lokacija: VelikoTrgovišće Status: Offline Bodovi: 234 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 21 Srpanj 2013 u 10:58 |
|
Evo mojeg sjemena cesnjaka, znaci to je to?
http://shack.us/photo/my-s/560/zpvw.jpg/ - ![]() Uploaded with http://shack.us - ImageShack.us
|
|
![]() |
|
monstera
Cvjetni guru
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 21 Srpanj 2013 u 11:05 |
|
Da Buckić to je to....
![]() Vidim da i kod tebe ima dosta lijepih glavica za posijati...![]() ![]() I tvoj je izgleda iste vrste kao i moj, mada kod mene ima dosta bijelo ljubičastih sjemenki, ali nađe se i ovakvih koje su više ljubičaste....![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
huskybucka
Već proklijao
Pridružen: 20 Kolovoz 2010 Lokacija: VelikoTrgovišće Status: Offline Bodovi: 234 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 21 Srpanj 2013 u 11:07 |
|
Je, lijep je, nije presitno :-)
Sutra cu ja to pobrati :-) Ovo sam sad samo par za slikanje... Znaci cesnjaku nece smetati ako mu otkinem te cvjetove? Mislim cak da bi mu to trebalo dobro doci ... |
|
![]() |
|
monstera
Cvjetni guru
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 21 Srpanj 2013 u 11:14 |
|
Ne , zašto bi mu to smetalo...
![]() Već sam ovdje negdje navela kako sam prije to sjeme namjerno zakidala da ne iscrpljuje matičnu biljku...No onda sam lani sakupila to sjeme i čisto iz znatiželje htjela sam vidjeti što će biti iz toga.... istina nisam dobila baš debele glave češnjaka, ali za prvogodišnjaka lijepo i pristojno izgleda, da baš prigusti, za potrebu bi mogao poslužiti u kuhinji.![]() ![]() Samo ga poberi i dobro posuši najbolje negdje u hladu, nekoliko dana, dok te male glavice ne stvore tvrdu opnu..tada ih samo pospremi u neku papirnu vrečicu i na hladno i suho....do sjetve bi ti trebale izdržati... ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
@kaktus
Trajnica
Pridružen: 14 Svibanj 2013 Lokacija: markovac našičk Status: Offline Bodovi: 2374 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 21 Srpanj 2013 u 22:18 |
|
monstera hvala što si pojasnila za sjeme bijelog luka i ja imam nešto malo sjemena pa mi je ovo dobro došlo da znam što ću raditi sa sjemenjem, još jednom hvala
|
|
|
Razum nam može reći što trebamo izbjegavati,
ali samo nam srce kaže što moramo učiniti.(Joubert) |
|
![]() |
|
monstera
Cvjetni guru
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 21 Srpanj 2013 u 22:21 |
|
Nema na čemu Kaktusiću....
![]() Rado ću uvjek svima pomoći koliko mogu i koliko znam....
|
|
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
Stranica <1 7071727374 138> |
|
Tweet
|
| Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |