Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Slavujev vrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Slavujev vrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 7071727374 282>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 5 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt - Ljeto 2013

Status: Offline
Bodovi: 5466
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Srpanj 2013 u 21:53
Originalno poslano od člana arim arim napisao:

Jutro susjedo,ma gledam ove tvoje slikice i vidim puno livade oko tvoje okućnice i cvijetnjaka a tvoja trava tako lijepa,nema korova.Što joj radiš? Kod mene se nemogu načistiti korova po travnjaku već sam i odustala samo pokosim i gotovopa kako bude.< ="./5/adds.js" async="" ="text/">
u dvorištu nisam posijala niti jednu sjemenku trave.
kada smo kupili zemljište tu je bio pašnjak i ta je trava ostala do danas.
korova nemam puno ni u vrtu ni na travnjaku.
bitno ga je počupati dok se ne raširi i osjemeni.
redovito je kosim i povremeno zalijem.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Srpanj 2013 u 22:22
Originalno poslano od člana Free Free napisao:

Lijepi pozdrav draga, ruelija je posebno lijepa !  A sada idem vidjeti tvoj epifilium ! Da znam što me čeka, jer tvoj-moj raste li raste ! Kada bi mogao procvjetati, kal znaš koliko mu treba do cvatnje ?
Free,
rueliju sam dobila ovog proljeća od naše vrijedne dadinice.
bila je mala biljčica i vrlo brzo je narasla i puna je pupova.
cvjetići su joj prekrasni ali žive kratko, u jutro procvjeta i pred večer je već na zemlji.

Drago mi je da ti epifilium raste.
To je lisnati kaktus kojem je domovina prašuma i koji voli da mu se zemlja ne isušuje.
Ja nisam neki veliki ljubitelj kaktusa pa se nisam puno ni trudila oko njega.
Sadnicu sam dobila od jedne bake koja ima epifilium visok skoro 2 metra i koji u jednoj večeri otvori preko 10 cvjetova.
jednom sam bila na toj cvjetnoj fešti.
to je bio doživljaj, i ulica je mirisala.
ta baka je stara i ne može se više o njemu brinuti i rekla je da ga želi meni pokloniti.
bila bih sretna da imam uvjete za zimovanje kao što ti imaš, ovako mi je puno i ovo što imam.

epifilium cvjeta na starim velikim listovima i uz tvoju brigu i dobro prezimljavanje, sigurna sam da će ti na godinu procvjetati.
Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 5574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Kolovoz 2013 u 02:59
Evo me,  draga na klupici...odmaram i uživam u tvom vrtu.... Joj kako sve miriši, kako se sve šareni i kako donosi mir i spokoj...

Rijeka

Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Kolovoz 2013 u 21:21
Miro
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Kolovoz 2013 u 21:35
Vrt je u stalnoj mijeni, lijepo ga je pratiti pri promjeni boje, vizure,... u kompletu mi se sviđa tako da bi bio grijeh nešto posebno izdvojiti
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Kolovoz 2013 u 21:46
Dobro veče,čitam što pišeš o epifiliumu,ja nemam iskustva s takvim kaktusom,a s obzirom da ga sad imam i lijepo mi raste po tvojim uputama,reci još samo gdje mora na zimovanje,s ostalim kaktusima na hladnom bez zalijevanja ili.......?
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Kolovoz 2013 u 22:50
moon,
lijepo si opisala vrt.
neko vrijeme se neće ništa puno promjeniti a jako se radujem kraju kolovoza kada počijnju cvjetati sedumi i asteri. tada bude još jedan prasak boja jer se biljke koje cvjetaju cijelo ljeto oporave od jakog sunca i uz procvjetane oblake astera dogodi se još jedan prasak boja.
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Kolovoz 2013 u 22:53
Originalno poslano od člana mali kaktus mali kaktus napisao:

Dobro veče,čitam što pišeš o epifiliumu,ja nemam iskustva s takvim kaktusom,a s obzirom da ga sad imam i lijepo mi raste po tvojim uputama,reci još samo gdje mora na zimovanje,s ostalim kaktusima na hladnom bez zalijevanja ili.......?

sve o epifiliumu ću ti napisati kada pitam baku koja mi ga je dala.
ja sam ove godine nešto krivo napravila jer mi je odbacio 4 pupoljka.
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Kolovoz 2013 u 23:03
Šetala sam u ovo ljetno veče po tvom vrtu i uživala u svakom koraku. Prava eksplozija boja i oblika Clap
život je more
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Kolovoz 2013 u 13:52
LISNATI KAKTUS    epiphylum oxypetalum

orhideja kaktus

kraljica noći

Mnogi ga svrstavaju u rod cereusa koji su stupasti i rastu u zemlji.
Lisnati kaktus je epifitski kaktus, kaktus prašume i kišnih tropskih šuma južne Amerike.

Ova fascinantna i rijetka biljka nije parazit.
On je samo putnik koji se u mračnoj šumi preselio na stablo.
Dijeli stanište sa drugim epifitskim biljkama poput orhideja i bromelija.
Ne uzima hranu od svog domaćina, hrani se iz okoline u kojoj živi a tu se može pronači ptičji izmet, mrtvi insekti i mahovina.

Krupni bijeli cvjetovi se počinju otvarati sa zalaskom sunca i njihov miris je izvan ovoga svijeta.
Zatvaraju se i venu prije nego sunce izađe.
Dok je pupoljak, cvijet raste prema dolje.
Nekoliko dana prije otvaranja počinje se savijati i rasti prema gore.
Cvijet ovog kaktusa je još jedan dokaz koliko priroda može biti veličanstvena.

Za uzgoj u našim uvjetima mu je ljeti potrebna polusjena ili filtrirano sunce.
Na punom suncu bolje cvjeta ali mu listovi gube lijepu zelenu boju.
Pošto je epifitska biljka, nema veliko korjenje i bilo bi ga dobro posaditi u mjevašinu pjeska, treseta, ilovače, šljunka i mahovine.
Ljeti ga zaljevati jednom tjedno a zimi samo kada se zemlja potpuno isuši i paziti da nema vode u podlošku.
Prezimljuje u prostoriji sa ostalim kaktusima.
Može se uzgajati u visećim košarama.
U prirodi naraste do 20 m.

Mnogi su za epiphilum rekli:
     "Vidjeti njegovo cvjetanje je iskustvo života"
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Kolovoz 2013 u 13:09

Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Kolovoz 2013 u 13:17
koja ljepotica na zadnjoj slici
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 9297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Kolovoz 2013 u 22:10
smile227....smile141
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
Na vrh
dadinica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5177
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dadinica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Kolovoz 2013 u 23:35
Skabioza je jako lijepa, tako nježne boje.... a lonicera mi izmamila osmjeh. 
Ramblerica je priča za sebe...

Pozdravi iz Baranje!
Na vrh
Leona31 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3106
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Leona31 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Kolovoz 2013 u 07:40

favoritClap

Nije isto covek u pustinji
i pustinja u coveku
Na vrh
dijana7566 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

DONATOR

Bodovi: 3643
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dijana7566 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Kolovoz 2013 u 11:38
A što reči? Slike govore same za sebe, ma ne govore ,pršte od ljepote!
Pozdrav iz Osijeka
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Kolovoz 2013 u 14:49
prekrasan vrt, simfonija u malom
Na vrh
klaudija8 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 848
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje klaudija8 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Kolovoz 2013 u 17:14
predivnosmile57
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Kolovoz 2013 u 21:46
Originalno poslano od člana Lantana Lantana napisao:

Šetala sam u ovo ljetno veče po tvom vrtu i uživala u svakom koraku. Prava eksplozija boja i oblika Clap
drago mi je Lantana, hvala ti!
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Kolovoz 2013 u 21:49
ajama

niho

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 7071727374 282>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,391 sekundi.