Slavujev vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7071727374 282> |
Korisnik | |
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kada smo kupili zemljište tu je bio pašnjak i ta je trava ostala do danas. korova nemam puno ni u vrtu ni na travnjaku. bitno ga je počupati dok se ne raširi i osjemeni. redovito je kosim i povremeno zalijem. |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
rueliju sam dobila ovog proljeća od naše vrijedne dadinice. bila je mala biljčica i vrlo brzo je narasla i puna je pupova. cvjetići su joj prekrasni ali žive kratko, u jutro procvjeta i pred večer je već na zemlji. Drago mi je da ti epifilium raste. To je lisnati kaktus kojem je domovina prašuma i koji voli da mu se zemlja ne isušuje. Ja nisam neki veliki ljubitelj kaktusa pa se nisam puno ni trudila oko njega. Sadnicu sam dobila od jedne bake koja ima epifilium visok skoro 2 metra i koji u jednoj večeri otvori preko 10 cvjetova. jednom sam bila na toj cvjetnoj fešti. to je bio doživljaj, i ulica je mirisala. ta baka je stara i ne može se više o njemu brinuti i rekla je da ga želi meni pokloniti. bila bih sretna da imam uvjete za zimovanje kao što ti imaš, ovako mi je puno i ovo što imam. epifilium cvjeta na starim velikim listovima i uz tvoju brigu i dobro prezimljavanje, sigurna sam da će ti na godinu procvjetati. |
|
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Evo me, draga na klupici...odmaram i uživam u tvom vrtu.... Joj kako sve miriši, kako se sve šareni i kako donosi mir i spokoj...
![]() |
|
Rijeka
|
|
![]() |
|
Miro
![]() |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Vrt je u stalnoj mijeni, lijepo ga je pratiti pri promjeni boje, vizure,... u kompletu mi se sviđa tako da bi bio grijeh nešto posebno izdvojiti
![]() |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Dobro veče,čitam što pišeš o epifiliumu,ja nemam iskustva s takvim kaktusom,a s obzirom da ga sad imam i lijepo mi raste po tvojim uputama,reci još samo gdje mora na zimovanje,s ostalim kaktusima na hladnom bez zalijevanja ili.......?
|
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
moon,
lijepo si opisala vrt. neko vrijeme se neće ništa puno promjeniti a jako se radujem kraju kolovoza kada počijnju cvjetati sedumi i asteri. tada bude još jedan prasak boja jer se biljke koje cvjetaju cijelo ljeto oporave od jakog sunca i uz procvjetane oblake astera dogodi se još jedan prasak boja. |
|
![]() |
|
sve o epifiliumu ću ti napisati kada pitam baku koja mi ga je dala. ja sam ove godine nešto krivo napravila jer mi je odbacio 4 pupoljka. |
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Šetala sam u ovo ljetno veče po tvom vrtu i uživala u svakom koraku. Prava eksplozija boja i oblika
![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
LISNATI KAKTUS epiphylum oxypetalum
orhideja kaktus kraljica noći Mnogi ga svrstavaju u rod cereusa koji su stupasti i rastu u zemlji. Lisnati kaktus je epifitski kaktus, kaktus prašume i kišnih tropskih šuma južne Amerike. Ova fascinantna i rijetka biljka nije parazit. On je samo putnik koji se u mračnoj šumi preselio na stablo. Dijeli stanište sa drugim epifitskim biljkama poput orhideja i bromelija. Ne uzima hranu od svog domaćina, hrani se iz okoline u kojoj živi a tu se može pronači ptičji izmet, mrtvi insekti i mahovina. Krupni bijeli cvjetovi se počinju otvarati sa zalaskom sunca i njihov miris je izvan ovoga svijeta. Zatvaraju se i venu prije nego sunce izađe. Dok je pupoljak, cvijet raste prema dolje. Nekoliko dana prije otvaranja počinje se savijati i rasti prema gore. Cvijet ovog kaktusa je još jedan dokaz koliko priroda može biti veličanstvena. Za uzgoj u našim uvjetima mu je ljeti potrebna polusjena ili filtrirano sunce. Na punom suncu bolje cvjeta ali mu listovi gube lijepu zelenu boju. Pošto je epifitska biljka, nema veliko korjenje i bilo bi ga dobro posaditi u mjevašinu pjeska, treseta, ilovače, šljunka i mahovine. Ljeti ga zaljevati jednom tjedno a zimi samo kada se zemlja potpuno isuši i paziti da nema vode u podlošku. Prezimljuje u prostoriji sa ostalim kaktusima. Može se uzgajati u visećim košarama. U prirodi naraste do 20 m. Mnogi su za epiphilum rekli: "Vidjeti njegovo cvjetanje je iskustvo života" |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
koja ljepotica na zadnjoj slici
|
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
![]() |
|
niho ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
![]() ![]() |
|
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
|
|
![]() |
|
dadinica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
Skabioza je jako lijepa, tako nježne boje.... a lonicera mi izmamila osmjeh.
Ramblerica je priča za sebe...
|
|
Pozdravi iz Baranje!
|
|
![]() |
|
Leona31 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 23 Prosinac 2012 Status: Offline Bodovi: 3106 |
![]() favorit ![]() |
|
Nije isto covek u pustinji
i pustinja u coveku |
|
![]() |
|
dijana7566 ![]() Neukroćena biljka ![]() DONATOR Pridružen: 25 Veljača 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 3643 |
A što reči? Slike govore same za sebe, ma ne govore ,pršte od ljepote!
|
|
Pozdrav iz Osijeka
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
prekrasan vrt, simfonija u malom
|
|
![]() |
|
klaudija8 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 03 Ožujak 2013 Lokacija: Hercegovina Status: Offline Bodovi: 848 |
predivno
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
ajama
niho ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7071727374 282> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |