Slavujev vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 195196197198199 282> |
Korisnik | |
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Listam zadnje stranice tvoje teme i ne mogu zaboraviti rečenicu koju sam pročitala: pošto su snovi ovih dana ??? Neznam odgovor ali znam da se tvojim vrtom može sanjati bez obzirom na cijenu snova !!
Vrt je posebno lijep ovih ranojesenskih dana, iako je tvoj vrt prelijep u svako doba !! Prepun je boja !! Kod tebe bi slikari mogli uzimati boje za svoje slike !! Došla sam da ti se zahvalim na predivnom poklonu koji si mi poslala po Glikici ! Znam da se na cvijeću ne zahvaljuje, ali morala sam, jer tvoja cvjetna gesta....... me zbilja dirnula !! Za sljedeći dolazak Glikice u naše krajeve (koji je već dogovoren) lijepo molim, kaj košta da košta, zakorjeni mi ovu ljepoticu, perovskiju ![]() Naime, kod nas je nikad nisam imala prilike kupiti ! Od jagode sam donijela reznice ali mi se nekak čudno"drže" ! Da li znaš kako je se može još i u koje vremenskom periodu najlakše zakorijeniti !! Nadam se da ćeš uživati u grmiću koji sam ti poslala, nadam se da ga nemaš, iako moram priznati, čudno bi mi bilo da ga nemaš, možda ja samo nisam dobro vidjela !! ![]() Čuvaj mi se, dunjo moja, ženo koja živiš u vrtu snova !! |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
tikvić ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 08 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2349 |
Draga Slavice ovo je tako lijepo, pjesnički napisano i istovremeno tako riječito opisana ne baš lijepa slavonska stvarnost. Nažalost nije to samo slavonska stvarnost, već većine nas na Balkanu.... Da se mi ipak vratimo nečem lijepom, a to je tvoj vrt, koji je, bez obzira na našu stvarnost, uvjek blistav i raskošno lijep. |
|
![]() |
|
Jaca123 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 23 Travanj 2012 Lokacija: križevci Status: Offline Bodovi: 1482 |
Moram se javiti,jer se ja samo šuljam potiho po tvom vrtu.Za cvijeće je već sve rečeno, a mene si danas podsjetila na ne tako davna vremena,kad sam i ja bila u jednom od tih autobusa.Vinkovačke večeri,prijateljstva i predivni domaćini.
![]() |
|
![]() |
|
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
sarajka ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 3644 |
uživala sam zaista,Slavonija me uvijek oduševljavala,što priroda,što divne i bogate njive,što običaji,hrana,nošnja a sve to ćine divni dobročudni,blagi ljudi zato volim svratit do tebe i žalim što nemam vremena da češće svratim
|
|
![]() |
|
klaudija8 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 03 Ožujak 2013 Lokacija: Hercegovina Status: Offline Bodovi: 848 |
bit ce, ali hoce li biti pozvani opet budemo vidjeli, ako se ukaze prilika doci cu da vidim taj raj.
javim ti komentare kad se vidim sa njima, za nas je Slavonija sinonim za gostoprimstvo a Slavonke za vrsne kuharice
![]() |
|
![]() |
|
klaudija, bit će još jeseni,
ako budeš imala priliku svakako dođi a voljela bih čuti komentare od tvojih rođaka, kako im je bilo u Slavonij? |
|
![]() |
|
klaudija8 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 03 Ožujak 2013 Lokacija: Hercegovina Status: Offline Bodovi: 848 |
ooo, tako mi je drago da si ih primjetila
![]() ![]() tako sam sretna da su osvjetlali obraz Hercegovine I ponosna da su nasi. da sam znala da tako blizu stanujes mozda bi se I ja uputila sa njima da se uzivo divim tvom carobnom vrtu!!!! puno pozdrava draga
![]() |
|
![]() |
|
ajama, sutra
moj "utvaj" ispred kuće se pretvorio u parkiralište autobusa iz cijele Hrvatske jer stanujem blizu stadiona, i kako koja grupa dolazi do autobusa, tako pjevaju i sviraju, nešto prekrasno! |
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
slavice nemoj reći da nisi napravila ni jednu fotkicu.jedva sam čekala da dođe večer da nam nešto pokažeš.
|
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
vidjela sam danas KUD Jasenica iz Mostara. oduševila me ženska nošnja, pogotovo pokrivala za glavu i medaljončići na čelu. danas je bilo dosta toplo, pa mislim da su se dečki dobro ugrijali i od skakanja i od krznenih ogrtača. moram ti reći da su sigurno dobri jer na vinkovačke jeseni dolaze samo najbolji i svakom društvu je velika čast i priznanje nastupiti na ovoj manifestacij. kada kažem dobri to znači da moraju imati originalnu nošnju, obuću i pokrivala za glavu, da su im plesovi izvorni i da ih dobro plešu. organizatori ovu priredbu pripremaju godinu dana, obilaze društva i biraju najbolje. tko je gledao otvorenje u petak i mimohod danas, mislim da je imao što vidjeti i nauživati se ljepote nekih prošlih vremena koje mi slavonci ne zaboravljamo i koje nosimo u srcu. |
|
![]() |
|
dadinica
arim miska ![]() |
|
![]() |
|
hvala ti za ono "hodajuće" i moram ti reći da sam ja još daleko od enciklopedije. kod mene je pravilo da puno znam samo o biljkama koje imam u vrtu, i o kojima mogu pričati iz vlastitog iskustva. sve dok biljku ne posadim u svoj vrt-ne želim ništa o njoj učiti i znati. hvala ti za sunčane pozdrave sa tvoga lijepog otoka! ![]() |
|
![]() |
|
njihovi štandovi su uvijek najljepši, najprirodnij i "najslavonskij" žao mi je što nisam slikala kada su jedne godine, u halu gdje je sajam, donijeli pravi starinski drveni ambar. postavili ga na drvene stupce a njegovu okolinu predivno ukrasili. |
|
![]() |
|
hvala ti! ![]() |
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Često zavirim u tvoj vrt, ponekad nešto napišem ali uglavnom idem tiho, bez tragova da ne remetim taj mir i ljepotu........Išla sam nekoliko puta na Vinkovačke jeseni ( imamo prijatelje u Vk) a danas ću gledati povorku na TV jer ne mogu ove godine drugačije.
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
Vrt je predivan
![]() Na Vinkovacke jeseni je otislo I KUD iz susjednog sela- KUDJasenica iz Mostara koji ce nastupiti.
|
|
![]() |
|
arim ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Ožujak 2009 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 1377 |
Ovo sa Bosutom se i sada događa...za vrijeme Vinkovačkih samo se malo zaustavi na mostu iznad Bosuta čut ćeš uvijek pitanje " u kojem smjeru teče" i nakon nekog vremena i pažljivog promatranja obično čuješ pogrešan odgovor...hahahahaha to mi je super.Često pomislim da neznam u kojem smjeru ide nebi znala samim promatranjem odrediti smjer a to ti je naša mirna rijeka.
|
|
“Život je kao ogledalo: ako mu se namrštiš, namrštiće se i ono tebi; ali ako mu se nasmiješ, uzvratiće ti osmijehom.” – Vilijem Takerej
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 195196197198199 282> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |