Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 326327328329330 407> |
Korisnik | |
cupsica ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2013 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 247 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hvala ![]() Tako je, polako ali sigurno napredujemo. I ponosna sam jako na svoje male klijance ![]() P.S. ja još uvijek blejim u tvoj vrt, stvarno svaka čast... Ljubomorna sam na vas s vrtovima... Moja terasa koliko god velika bila nikada neće imati mogućnosti kakve vi imate sa svojim vrtom. Prekrasan je ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Kako izgledaju sukulenti na kraju zime ako ih preko zime zalijevamo i držimo na toplom ? Na slici je
Adenium obesum Anouk. Slikao sam danas. Obratite pozornost na kaudeks. Nedavno
je dignuti iz supstrata. Kada se sljedeću godinu kaudeks udeblja mislim da će izgledati sasvim
pristojno. |
|
![]() |
|
cupsica ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2013 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 247 |
Pinus, ako će i malo nalikovati na ovaj vaš hip hip hureeeej ![]() |
|
![]() |
|
A evo i mojih klijanaca
![]() Prve dvije slike su klijanci posijani 19.09., od 5 komada dobila sam 4 ljepotana... Peti je proklijao, pa propao ![]() ![]() ![]() Treća slika je sjeme posijano prije 3 dana... Ne vidi se baš dobro, ali svi su proklijali osim ovog zaokruženog crvenim... Nažalost, ove nisam sijala svakog zasebno, jer sam taman ostala bez plastičnih čašica, a bila sam lijena ići u dućan ![]() ![]() Od 8 sjemenki, 7 proklijalo... Ja zadovoljna ![]() Očito je bila stvar do sjemenki, jer od onih sjemenki koje sam posadila 30.08. nije niti jedan proklijao, a ne radim baš ništa drugačije... Zato ovo klija ko ludo ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
odlično Cupsica, baš mi je drago zbog tebe. Znam kako je to kad si početnik i kad se uhvatiš u koštac sa tako nečim. Ja bih ti samo nešto savjetovala, onu četvoricu malo zagrni supstratom oko korjena da ti budu stabilniji.
Pinus, anouk krasan, od glave do pete. Imam i ja cvijet, a bome i mahunu: |
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
To onaj moj?
|
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Yep !
|
|
|
|
![]() |
|
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
Mislila sam si :) nedavno je jedan otisao u novi dom, imao je kolko mi se cinilo tri para mahuna u tom trenutku :D moji nemaju problema sa oprasivanjem, to je sigurno :))
|
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
Dini55 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 24 Ožujak 2013 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 151 |
Pinus hvala na linkovima! Na ovom prvom linku koji je u pdf obliku ne znam na koji način mogu naručiti sjeme. Ima li možda jos koji link uz taj link na pdf? Ili možda ja nešto ne kužim. |
|
![]() |
|
Kad je moj bio u cvatu, gurnula sam ga u grm origana koji je isto bio u cvatu i bila je najezda pčela na njega. Ko zna, možda se adenium križao sa origanom, pa dobijem neku posve novu biljku ?
|
|
|
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Dini pogledaj ovdje je direktan link: Mr. Ko new price list - Adenium seeds. Potrebni podaci za kupnju navedeni su na kraju
stranice. Do sada
nisam ništa kupio od Mr Ko. No, na Adenium Yahoo Groups glavnina diskusije se već mjesecima od kada ju
pratim vodi o Mr Ko , njegovim biljkama i sjemenu. Kao da Tajlanđani i ostali
uzgajivači adeniuma ne postoje.
Pretpostavljam da je korektni trgovac a po kvaliteti ne sumnjam da je sam vrh. |
|
![]() |
|
Zato sto oni tamo ne kuze uopce koliko tajlandjani,vijetnamci, indijci a u zadnje vrijeme bogme i australci bolje i vise uzgajaju od njih. A to je zato sto su becinom hrpa starceka kojima moderna komunikacija nije jaca strana. Veliki i najbolji uzgajivaci uopce ne sudjeluju tamo pa ovi misle da ih ni nema. Ajd Rinoa se javi tu i tamo jer su ju nesto prozivali za boje cvjetova.
|
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
Dini55 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 24 Ožujak 2013 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 151 |
Hvala, našao sam na dnu link koji vodi na ebay, pa mi je sada lakše :) Sutra cu vjerojatno naručiti.
Imaš li možda koji savjet koji da uzmem za početak? :) |
|
![]() |
|
Zagrnuti ![]() Ja, kao poslušni školarac, sve savjete odmah poslušam ![]() Dini55, Rinoa ti je super, od nje si sjeme naruči... ![]() |
|
![]() |
|
Dini, neki pametan savjet ti ne mogu dati, to je ipak stvar ukusa. No kad
već pitaš uzeo bi neki hibrid sa malim cvijetom. Čitam da većina hibrida ne može „držati“ veliki
dupli ili trostruki cvijet. Cvijet se
odmah objesi slično kao kod narcisa i
kratko traje. Meni to nije lijepo ali kažem čisto stvar ukusa. Iskreno, hibridi me više ne zanimaju. Imam ih za
sada dosta (3 roza, 1 bijeli i 2 crvena). No na proljeće bi htio sijati još nekoliko
osnovnih vrsta adeniuma koje za sada još nemam: multiflorum, crispum, oleifolium i boehmianum. Ako netko zna gdje mogu nabaviti sjeme tih
adeniuma bilo bi to super. |
|
![]() |
|
Pinus: Crispum: http://www.ebay.com/itm/Adenium-Obesum-Crispum-Fresh-Viable-50-Seeds-/281152165803?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4175f997ab |
|
![]() |
|
Ili ako želiš pričekaj da meni stigne to sjemenje, naručila sam ga prije tjedan dana, pa ti dam pola... Što ću sa 50 sjemenki...
|
|
![]() |
|
Narnia ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 18 Srpanj 2013 Lokacija: Nis Status: Offline Bodovi: 79 |
Poslednji cvetovi ove sezone
http://shack.com/i/1n2muzj - ![]() |
|
![]() |
|
Krasan je.
|
|
|
|
![]() |
|
Cupsica, to bi bilo idealno! I jos bolje krace cu cekati :).
Slazem se s Glikicom, krasan cvijet! |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 326327328329330 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |