Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt > Moj povrtnjak
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Povrtlarska brbljaonica
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Povrtlarska brbljaonica

Odgovori Odgovori Stranica  <1 3233343536 381>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 11895
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Veljača 2014 u 20:58
 Kaktusiću meni je to pravilo broj 1 otakako sam upoznata s biljakama..čemu samo siliti sjeme i biljke, nasilu ih prilagođavati umjetnom grijanju i svim mogućim i bespotrebnim glupostima , a kad je pravo vrijeme za to..sve izađe i nikne ko ludo...ja često viđam žene na placu gdje kupuju najveće flance paradajza..jednom sam čak prokomentirala kod jedne prodavačice koja mi je ponudila velike flance paradajza ( bilo je to još na početku dok nisam sijala svoje flance)  rekla sam joj kako ih ne bi uzela ni da mi ih hoće dati zabadave...samo se nasmijala i rekla: " Vidim da si dobro upućena i da puno znaš o povrću !" Smile Na to smo se obje nasmijale..a onda sam nastavila svojim putem...

Inače reći ću samo da sam što se tiče sjetve gotovo uvjek zadnja, a berba je isto kad beru i oni koji posiju puno prije mene..

Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
@kaktus View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2374
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje @kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Veljača 2014 u 20:42
Originalno poslano od člana monstera monstera napisao:

Curke drage, ne znam čemu brzate sa sjetvom...meni je to još sve rano...a i povodim se za  dobrim starim provjerenim receptom, čim manje biljke za presaditi dožive i manji šok i daju veći prinos...veće biljke samo se sile i ne daju uroda koliko bi inače trebale....zato nikad ne žurim s time...možda paprikama i treba malo duže vremena za nicanje i rast...ali paradajze sad saditi, a tek u petom mjesecu idu van....mogu misliti kakvi će biti do petog mjeseca...Inače ovo pišem iz vlastitog iskustva, a i svašta sam saznala od ljudi kod kojih sam dugo radila uglavnom pa skoro sa svim vrstama povrća.... a i sad sam već nekih 12-13g. u istom poslu, što i nije baš malo...Embarrassed

Slažem se sa tobom,(moj svekar to isto kaže što manja biljka prije se primi)a on je stariji od mene pa ga ja slušam
Razum nam može reći što trebamo izbjegavati,
ali samo nam srce kaže što moramo učiniti.(Joubert)
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Veljača 2014 u 20:27

Curke drage, ne znam čemu brzate sa sjetvom...meni je to još sve rano...a i povodim se za  dobrim starim provjerenim receptom, čim manje biljke za presaditi dožive i manji šok i daju veći prinos...veće biljke samo se sile i ne daju uroda koliko bi inače trebale....zato nikad ne žurim s time...možda paprikama i treba malo duže vremena za nicanje i rast...ali paradajze sad saditi, a tek u petom mjesecu idu van....mogu misliti kakvi će biti do petog mjeseca...Inače ovo pišem iz vlastitog iskustva, a i svašta sam saznala od ljudi kod kojih sam dugo radila uglavnom pa skoro sa svim vrstama povrća.... a i sad sam već nekih 12-13g. u istom poslu, što i nije baš malo...Embarrassed

Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Veljača 2014 u 20:21

Morala sam danas iskoristiti priliku i otići po sjemenje, inače ne znam kad bi više uhvatila priliku i MM-a za odlazak po isto....A baš mi i nije dan za nešto, bolesna sam danas ko pas...Imam osjećaj da će mi želudac i glava eksplodirati...Ouch

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Veljača 2014 u 20:19
Originalno poslano od člana bugicaza5 bugicaza5 napisao:

Njami smile144, hvala na kolačima i tortici, TM-u sretan i veseo rođendan! A baš sam si mislila gdje si cijelo jutro, a ti u poljoapoteci... Neka, baš je dan za to - prekrasan i sunčan. Već te vidim smile161

Nego, da pitam (valjda može ovdje), imam par sjemenki lap lapa (valjda sam dobro zapamtila?) iliti ukrasnog graška, koliko da sijem u jednu viseću okruglu teglu, a da mi budu onako lijepo bujni?

Hvala Bugi ! Embarrassedsmile78smile84 Ovakoc, lab, lab je ukrasni grah ako se ne varam..navodno ga neki siju van u zemlju, ja sam ga lani probala posijati, po nekoliko zrna u kućicu..i moram reći baš me razočarao...očito mu nije mjesto odgovaralo pa je kilavio, kilavio dok nije krepucnuo...tako da ja i lab lab nismo si baš na "ti"....a da mi je krasan je..ali gov....malo me neće....ili me  ne voli...ConfusedOuchOuchOuch

Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Veljača 2014 u 20:12
ja sam danas nešto malo sijala.malo paradajzića i paprike,malo peršina i puno cvijeća.do nicanja ih držim iznad radijatora,a onda u grijanoj sobi uz balkonski prozor.čim malo zatopli ide sve na terasu gdje je za sunčana vremena temp.i previsoka ,jer je sunce skoro cijeli dan
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
Na vrh
desert rose View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2547
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Veljača 2014 u 16:30
Bugice, nisam vidjela kako lab lab izgleda kao viseća biljka... uglavnom se sadi kao penjačica, uz ograde a posebno mi je lijep posađen uz luk po kojem se penje... imam i ja par sjemenki, dobro je da si me podsjetila na njega! 
Ne vjerujem u duhove, ali vjerujem u snove, a ponekad i u bajke...
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8291
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Veljača 2014 u 15:37
Ispravljam se - lab laba smile96
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Veljača 2014 u 15:03
Njami smile144, hvala na kolačima i tortici, TM-u sretan i veseo rođendan! A baš sam si mislila gdje si cijelo jutro, a ti u poljoapoteci... Neka, baš je dan za to - prekrasan i sunčan. Već te vidim smile161

Nego, da pitam (valjda može ovdje), imam par sjemenki lap lapa (valjda sam dobro zapamtila?) iliti ukrasnog graška, koliko da sijem u jednu viseću okruglu teglu, a da mi budu onako lijepo bujni?
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Veljača 2014 u 14:54

Posebno su me oduševile mađarske začinske slatke papričice koje nije bilo moguće nigdje naći ni za lijek..Da su dosta skupe jesu..ali želja i potreba ne pitaju  cijenu...Smile

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Veljača 2014 u 14:50
 Curke drage, ja konačno došla iz posjete poljoapotekama....Moram reći kome treba nekoliko vrsta paprika, što sitnih, što krupnih i srednjih plodova,  ima i začinske mađarske ljute i slatke papričice, raznih začina i ljekovitog bilja, raznih vrsta salata i zelja,  mini paradajzića i još svašta nešto...Agrokuća je ove godine nadmašila i samu sebe..zbilja kod nas imaju jako velik izbor svega i svačega....Dok je Graminea poluprazna..čista klasika od sjemenja već godinama...OuchThumbs Down nešto su se slabo opskrbili sjemenjem....

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2014 u 23:02
 Hvala draga ! smile78smile84Šteta da mi nisi bliže...Unhappy  zašto su svi dragi ljudi uvjek daleko od mene ?.....Ouch

Na vrh
vijolica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1265
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vijolica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2014 u 22:57
Sretan rođendan TM!
Lojači su ti predivni,a vjerujem i predobri!

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2014 u 22:34

MM danas ima rođendan, pa evo da vas malo počastim...Embarrassedsmile84

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2014 u 22:32

Njima je baš lijepo...Embarrassedsmile84 Cijeli boravak su mi zamirišali....

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2014 u 22:29

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2014 u 22:26
 Nisam obilazila poljoapoteke, ali sam si dala truda, jer osim Valentinova imam i slavljenika, pa sam morala malo više raditi...LOLLOL

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2014 u 22:24

Bugi šipak je posađen, kako se drži, još je rano bilo što govoriti, treba proći malo vremena da se udomaći .... Smile
Na vrh
huskybucka View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 234
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje huskybucka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2014 u 18:23
Drustvo gdje ste ?:)
Ne znam kako kod vas ali kod mene je bio danas preekrasan dan,odlican :)
Iskoristila sam ga naravno u duhu povrtlarstva:)
Isla sam malo u pohod po poljoapotekama skupljati sjeme koje mi fali:)
Skupila sam skoro sve,ali kukuruz secerac i zacinsku papriku naci nikako:( morat cu pronjuskati po njuskalu...
Pazite kad kupujete sjeme jos uvijek rade onaj trik da prodaju staro sjeme :/
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Veljača 2014 u 20:21
Malo kasnim ovdje. Mons, vidim da si vrijedna. Jesi posadila šipak, kako se drži? Kod mene je ludnica od kiše i magle, ne može se apsolutno ništa raditi. Ali, zato sam posijala vinke smile127, valjda im neće biti prerano.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 3233343536 381>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,359 sekundi.