Fuksija - Fuchsia |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 56789 35> |
Korisnik | |
bugicaza5 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dobro nam došla! ![]() Tvoja fuksijica mi je već sada prelijepa, mogu zamisliti kako će to biti divan grmić kad se razraste. Moje su još mlade i bila bih sretna kad bi izgledale kao tvoja.
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Ivana-Mia ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 30 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 1278 |
Kirka,ne brini,ova tvoja fuksijica uopće ne izgleda loše. Lijepo je potjerala,sad samo treba sačekati da se razgrana.
p.s.- dobro nam došla,nadamo se da ćeš nam uživati s nama,u našem cvijetnom društvu.
|
|
![]() |
|
Kirka ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 23 Ožujak 2014 Lokacija: Sukošan/Zadar Status: Offline Bodovi: 16 |
Aaaaaaaa sad sam sretna ko malo dijete! Joj, ja sam tek sad shvatila gdje se mora rezuckati. Sram me reći što sam joj radila, i
gle frajerica je ipak dobra :)) Hvala što si me utješila :) Dobro vas našla! |
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
Kirka, ovo nije ružnjikavo, predivna je! baš je kako treba biti u ožujku. fino se pomlađuje a vidim i da iz zglobova koji na prvi pogled izgledaju goli, idu pupići. jedino šta možeš napraviti da bi imala više cvijetoje je da joj zakidaš vrhove. kako cvijeta na vrhovima grana, više grana znači i više cvijetića!
umalo zaboravih, dobrodošla!
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
|
Kirka ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 23 Ožujak 2014 Lokacija: Sukošan/Zadar Status: Offline Bodovi: 16 |
Cure i dečki, bok i pozdrav svima! Pročitala sam svih 29 strana ovdje, i u glavi mi je totalni kaos, i naravno zavidnost na sve vaše pre pre pre krasne fuksije! Možda sam trebala pročitati prije nego sam uneredila svoju fuksiju. Kupila sam je bujnu prošle godine, i na jesen sam ju poprilično pokratila. Zimila je na balkonu, jer su nam temperature u Dalmaciji to dopuštale. Čak je prije nekih mjesec dana i procvala i prolistala koliko nam je toplo tu. Onda sam ju i u(ne)redila misleći da će buknuti. I evo što mi je sad na balkonu. Mislim da će se održati, baca listove i sve to, al mi je ružnjikava. Neki savjet?
![]() |
|
![]() |
|
bugicaza5 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Cimi, prelijepa slika!
![]() |
|
![]() |
|
Cimicifuga ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Pod polusjenom se podrazumijeva da biljka nije stalno u sjeni već da može biti pod nekom krošnjom kroz koju može samo malo prodrijeti sunca ili da može biti izložena suncu rano ujutro ili predveče. Ja sam neke svoje imala obješene u krošnji magnolije koja raste uz istočni dio kuće tako da su izjutra dobile malo sunca kroz krošnju, a poslije podne su bile u sjeni kuće. Evo kako je to izgledalo: ![]() |
|
![]() |
|
Moje fuksije će biti na kuhinjskom prozoru, sjeverna strana kuće - dakle, potpuni hlad. Iako, najvjerojatnije im je najbolji položaj sa jutarnjim suncem (istočni). Stavila sam ih samo jedan dan na sunce i jedna mi je uvenula, srećom brzo se oporavila.
Kako Cimicifuga kaže, sunce ne bi trebalo direktno tući ni po fuksiji, ali ni po tegli.
|
|
![]() |
|
frenky ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 04 Veljača 2014 Lokacija: zagreb Status: Offline Bodovi: 103 |
malo blesavo pitanje ali sto je polusjena? jel to znaci da ni u koje doba dana ne smije zraka sunca bit direktno na biljci nego da biljka treba bit u nekakvoj sjeni ispod neke vece? bas me buni ta polusjena, vecina hoce polusjenu a ja ne znam kako ju napravit. jedino da im papirnate sesirice stavim ;)
|
|
![]() |
|
Da, ne podnose, znam. Mislila sam da im neće smetati malo ovog prijeproljetnog sunca. Ali, i to im ne paše.
|
|
![]() |
|
Cimicifuga ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Bugice, fuksije ne podnose direktno sunčevo svjetlo i zato se niti dok su male, niti kada narastu ne smiju izlagati direktno suncu. Fuksija voli svijetlu polusjenu i svježe tlo, stoga treba paziti da sunce ne pada niti na posudu.
|
|
![]() |
|
Evo, ja sam svojih pet malih fuksija pincirala. Jednu nisam jer je premala. Vrhove sam zapiknula u zemlju, možda se ožile.
![]() Jučer su mi one u žardinjeri preko dana bile vani, lagano je jedna povenula, odmah sam ih unijela unutra, valjda joj je škodilo sunce. Tri su u plasteniku na balkonu i preko dana i preko noći, lijepo rastu i ništa im ne škodi.
|
|
![]() |
|
administrator ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Cimi jako dobro napisano.
Strpite se sa iznošenjem biljaka van, jer bi mogli ostati bez svojih biljaka. |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Fuksije mogu ići van kada noći ne budu više tako hladne kao što su sada. Najniža temperatura koju ona podnosi je bar 5 st. C i to je za prezimljavanje kada nije u vegetaciji. Kada krene u vegetaciju onda najniža temperatura za nju mora biti dosta iznad 5 st. C. Nisam nigdje pročitala, ali po mome u vegetaciji ju nebi van stavljala prije nego najniže temperature ne budu bar 10 st. C. Za sada ih možeš preko dana staviti van, a po noći nazad u kuću.
|
|
![]() |
|
frenky ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 04 Veljača 2014 Lokacija: zagreb Status: Offline Bodovi: 103 |
kad fuksije mogu van? moje jos u kuci
|
|
![]() |
|
gute Fee ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
Cim stignem i raspakiram se , odmah drugi dan cu i ja to pokusati !
Naravno , ako dobijem kakav pelcercic ! |
|
![]() |
|
Samo daj
![]() |
|
![]() |
|
Cimi, zahvaljujem
![]() |
|
![]() |
|
vijolica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 1265 |
Eeee,vidiš,svašta se ovdje nauči
![]() Kad sam kod Bugice vidjela ovako lijepi uspjeh odmah sam je išla kopirati. |
|
![]() |
|
gute Fee ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
Kao pelcerice ? Zar je to moguce ? Meni je to izmaklo , nisam to znala ! ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 56789 35> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |