Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Pachypodium
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pachypodium

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2526272829 32>
Korisnik
Poruka
majcka View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Status: Offline
Bodovi: 447
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje majcka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Veljača 2014 u 19:46
Majkata.

Baš ti dobro izgledaju.
Eksotika je kul
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Veljača 2014 u 10:49
Aralija, ovi tvoji su za svaku pohvalu, 
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Ožujak 2014 u 08:44

pachypodium brevicaule, prošlogodišnji sijanac / 10. 3. 2014
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Ožujak 2014 u 17:26

pachypodium saundersii, dvije god. stari sijanci 
Na vrh
mememe View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 578
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mememe Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Ožujak 2014 u 13:07
Pinuse svaka čast!

Ja sam nažalost kapitulirao sa pachyma i adeniumima tu u ZG gdje živim, očito je nekome smetalo da držim te biljke pa je svako malo usred zime dodavao vodu i otvarao prozor, kidao grane ili ako se sjećaš čak u jednom navratu jedns je biljka ukradena - najviše mi je žao što su stradali saundersii koji su mi bili najdraži, a stvarno nisam imao mogućnost ih skloniti u stan. Dok se ne preselim na bolje mjesto ona tri succulentuma koja su ostala ću najvjerojatnije poslati u Pulu gdje ih čekaju dva lemereia ili ih podijeliti. Do tad ću uživati u tvojim slikama i slikama ostalih forumaša :) Sretno u daljnjem uzgoju.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Travanj 2014 u 09:43

mememe, bez dobrih uvjeta bolje i ne pokušavati jer je uzgoj tada samo jedna jeza.

Na slici je pachypodium eburneum ili pachypodium densiflorum. Kupio sam ga 2011 god. od Plappa koji je naveo oba dva imena pod upitnikom. Ove godine je formirao  po prvi puta cvjetni pup. To će uskoro definitivno riješiti dilemu. Eburneum cvjeta bijelim cvijetom a densiflorum žutim. 

Na vrh
cupsica View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 247
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje cupsica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Travanj 2014 u 21:19
Originalno poslano od člana cupsica cupsica napisao:

Slika je prošlogodišnja, ponavljam ju tako da vidite o kojoj se vrsti radi Smile

Naime, moja palmica je uredno prezimila, imala je krasno lišće cijelu zimu. Prije par dana sam ju iznjela van i od onda je odbacila svo lišće. Prvo je lišće pocrnilo, a nakon toga otpalo.

Trenutno nema niti jednog lista Confused

Što joj bi i ima li joj spasa?  Da li je moguće da je to samo reakcija na promjenu ili?
Na vrh
majcka View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje majcka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Travanj 2014 u 07:13
Ako je tempiran imalo kao Fikus benjamin, onda je odbacio lističe zbog promjene svijetla. Ali pošto ne poznejam toliko Pachipodium lamerei zaista ne znam, dali je to to.

A moglo je biti i previše sunca odjednom. Ili možda ne još dovoljno toplo????
Eksotika je kul
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Svibanj 2014 u 08:44

pachypodium horombense,   9. 5. 2014 / dvije godine stari sijanac – prvi cvijet Smile
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Svibanj 2014 u 21:25
pachypodium horombense
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Svibanj 2014 u 08:19

Pachypodium decaryi, godinu dana stari sijanci. Optimalna temp. potrebna za klijanje je  od 25 – 30 C.  Od 4 sjemenke  (2,6 €)  proklijale su dvije. Nema bodlji zato mi je  od svih pahiča najsličniji  adeniumu.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Lipanj 2014 u 08:13
pachypodium baronii var. windsorii
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Lipanj 2014 u 09:28
pachypodium bispinosum, 16. 6. 2014
Na vrh
Carol View Drop Down
Trajnica
Trajnica
1. Najljepši vrt - Zima 2013/14

Bodovi: 2208
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Carol Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Lipanj 2014 u 10:44

Pinus, ovaj zadnji je prekrasan. Izgleda mi da je to već postariji primjerak po razgranatosti i deblu.
Vu plavem trnaci mi hiža stoji

od zelenih veja je videti ni..
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Lipanj 2014 u 12:05

Carol, p. bispinosum  je specifičan zbog velikog broja tankih grana. Slično kao i njegov rođak adenium cvjetove formira samo na vrhovima grana. Dakle puno grana znači puno cvijeća. Ove godine je počeo cvjetati sredinom zime (ovdje) i još uvijek je pun cvijeća.

Kod mene je proveo tri zime, pretpostavljam da je bio 2 do 3 god. stari prilikom kupnje

Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Srpanj 2014 u 19:01
15. 7. 2014

Pachypodium namaquanum. Bešlić 2011, pogledajte ih OVDJE 2 cm visoke. Čitam da je namaquanum  preko zime rastući sukulent.  Ovi moji se očito ne drže toga pravila. Ove godine su krenuli  sa vegetaciju početkom ljeta a obično krajem zime/početkom proljeća odbace lišće i uđu u stanje mirovanja.  Miruju tokom proljeća.

Probao sam jednog od ova tri sa slike cijepiti na pachypodium lamerei ali je taj pokus neslavno završio. Namaquanum raste relativno sporo ali ipak ne toliko sporo da bi ga bilo potrebno cijepiti. Osim toga sada vidim da su ljepši necijepljeni primjerci koji rastu na vlastitom korijenu.
Na vrh
majcka View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje majcka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Srpanj 2014 u 20:07
Divota!!
Eksotika je kul
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Srpanj 2014 u 13:10

pachypodium lamerei, 20. 7. 2014

Bio je previsoki.  Sa teglom oko 130 cm. Do kraja ove sezone rasta narastao bi za sljedećih 20 cm. Previše je bio opasan i nespretan za manipuliranje. Ovako se nadam da će se razgranati na mjestu rezanja  i potjerati nove pahiće iz baze biljke. Možda će jednog dana ponovno dobro izgledati, tko zna ? 

Na vrh
majcka View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje majcka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Srpanj 2014 u 18:43
Jao bože. Skratio ga je za glavu. Šta li je uradio siroti Pachy????

Pinuse, nadam se, da če uspijeti što si naumio. Jer sigurno bi bila šteta, da se ovaka ljepota ne oporavi. Držim palčeve.
Eksotika je kul
Na vrh
temzi View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1316
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje temzi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Srpanj 2014 u 19:00
Pinus svaka čast, prekrasni pahići, a za zadnjeg držim fige da postane još ljepši!
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2526272829 32>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.