Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Slavujev vrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Slavujev vrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 7374757677 282>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
 Ocjena: Ocjena teme: 5 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
arčik View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Status: Offline
Bodovi: 1121
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arčik Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2015 u 19:01
SlavujVk,
baš si mi lepo objasnila šta da uradim sa lavandom...ja sam znala da, ne stvaraju, nove grančice na drvenasti deo, ali mi nije bila jasna rezidba...nekako mi to bilo previše agresivno, da ih skroz ošišam...tako da su mi ogolele i izgledaju jadno...moraću na proleće da se pozabavim njima...
:raz_061:...imam još jedno pitanje...juče, vraćajući se iz šetnje, pokupila sam semenkice ukrasnog slaka...znam za taj grm, još od letos...predivna svetlo plava boja...krupan cvet...vrlo neobičan primerak...merkala sam kad će uzreti seme, pa da uzmem malo...zaboravila sam da to uradim ranije..i eto pao sneg...juče sam to uradila...virio je preko ograde...šta misliš, da li je dobro to seme...i da li mogu da ga zasejem u nekoj saksijici, pa da ga posle prenesem na otvoreno...
:megi:...

"Budi hrabra, a ostalo će doći samo."
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
OSica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1105
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OSica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2015 u 07:57
Prekrasno i pod snijegom.A moja kućna srećica u kaliću se izgleda suši.Očito sam ju trebača posaditi vani.
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt - Ljeto 2013

Bodovi: 5466
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Siječanj 2015 u 22:27
Provirila kućna srećica i još uvijek se zeleni

Mladi kukurijeci uživaju na suncu

perunike

kaloper

biskupska kapica

Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Siječanj 2015 u 23:29
Hvala lucyHeart
To je puzava dunjarica. Obožavam tu biljku i imam je na nekoliko mjesta u vrtu.
Na vrh
lucy View Drop Down
Trajnica
Trajnica
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 2541
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lucy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Siječanj 2015 u 23:12
Kao i uvijek, jako lijep prikaz vrta i biljaka u njemu. A da se priroda uspješno bavi i kiparstvom, dokazala je djelom s bršljanom.
Koje ono crvene bobice proviruju ispod snijega? Je li to vatreni trn?
Sutra je novi dan.
Na vrh
miska View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje miska Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Siječanj 2015 u 20:46
Predivne slike!smile55
Baš mi je godila večernja šetnja
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Siječanj 2015 u 20:07

Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Siječanj 2015 u 19:48

Iron cross sam u jesen izvadila i ostavila u potpuno suhoj zemlji. Danas sam malo "virnula" i iznenadila se kada sam vidjela da je jedna lukovica stvorila još tri malene.
U posudi, u koju sam stavila puno lukovica, neke su nove izašle na površinu.

Na vrh
gute Fee View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 7699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gute Fee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Siječanj 2015 u 22:18

Kako ova lavanda divno mirisi !  Predivna je !       Smileys2 bilder

Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Siječanj 2015 u 22:00
Originalno poslano od člana arčik arčik napisao:

SlavujVk, za slike nemam ništa novo reći...
:zvekira:...kao i uvek prelepe...ali ova koju sam iskopirala, posebno mi se sviđa...to je lavanda, zar ne...
:raz_023:...čitala sam negde, da ona mora agresivnije da se šiša, kako bi se podmladila...
:ide:...meni se baš sviđa kad je ovako, kao drvce...

arčik, to je drvce lavande. Odgojila sam ga od kultivara koji mi nije lijep kao prava lavanda koju imam kao grm.
Razlika između kultivara i prave lavande je velika. Prava lavanda je donešena iz prirode, ima kraće stabljike, cvjetove intenzivnije boje, ljepše oblikovan grm, sitnije iglice i manje eteričnog ulja koje je puno kvalitetnije i skuplje.
Razlika između prave lavande i kultivara

prava lavanda

berba lavande

Lavanda se orezuje u proljeće nakon što prođe opasnost od niskih temperatura, i poslije cvjetanja.
Orezuje se "u zeleno", što znači da na grančici mora ostati makar 1 cm zelenog djela jer iz drvenastoga neće potjerati.
Da bi bila kuglastog oblika, dobro je svake 2-3 godine grm u jesen izvaditi, iskopati veću rupu i sve drvenaste djelove, do zelenog djela, zakopati u zemlju.

Pozdravljam te sa ovom sličicom lavandinog cvijeta
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Siječanj 2015 u 21:34
rubensicaHeart

miska
Heart
Drago mi je da vam se sviđa ovakav prikaz mojih biljaka, da ste prepoznali trud i volju. Hvala vam.Heart

aralija Heart

za tebe još jedna slikica snježnog dana, današnji sunčani zalazak i snijeg koji polako nestaje.
Možda mi se učinilo, ali danas mi je na trenutak zamirisalo proljeće. Vidjeti ćemo da li me nakon toliko godina rada u vrtu osjećaj prevario.Big smile

Na vrh
arčik View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arčik Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Siječanj 2015 u 20:30

SlavujVk, za slike nemam ništa novo reći...
:zvekira:...kao i uvek prelepe...ali ova koju sam iskopirala, posebno mi se sviđa...to je lavanda, zar ne...
:raz_023:...čitala sam negde, da ona mora agresivnije da se šiša, kako bi se podmladila...
:ide:...meni se baš sviđa kad je ovako, kao drvce...

Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7070
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Siječanj 2015 u 19:14
smile55
Originalno poslano od člana SlavujVk SlavujVk napisao:

Vidi, vidi mojih nuštarki. Josipa, arim, baš vas je lijepo vidjeti u mom smrznutom vrtu. Hvala vam!Heart

Neću komentirati jer oni koji me poznaju znaju koliko mi ovakve sličice griju dušu i tijelo.
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
Na vrh
miska View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje miska Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Siječanj 2015 u 19:07
bug,bunny,countrySavršene slike i način na koji ih posložiš,kako piše Moon
Nekoliko tisuća pahuljica,a onda potsjetnik na ljepotu
koja spava ispod debelog pokrivačasmilie_wet_137.gif
smilie_love_117.gif

Na vrh
rubensica View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 325
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rubensica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Siječanj 2015 u 10:35
Volim kad ovako poslozis slicice
“Nije dovoljno samo živjeti!” – reče leptir, “Potrebno je imati malo sunca, malo slobode i malo cvijeća!” (H.C.Andersen)
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Siječanj 2015 u 10:12
Izviruje i hipericum

Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Siječanj 2015 u 10:11
Sunce obasjalo grmić suručice i aubrietu koja raste ispod njegovih grana. Prošlog proljeća mi je taj duet bio najljepši prizor u vrtu.

ovako su izgledali na početku ožujka

a ovako kada su procvjetali

Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Siječanj 2015 u 10:07
Sunčano zimsko jutro, snijeg kopni, biljke proviruju i raduju se toplini sunčevih zraka.

Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Siječanj 2015 u 23:34
moon

arčik

smile76

Drago mi je što ste primjetile da me oduševljavaju sitni detalji u vrtu. Svaki puta kada prođem kroz vrt, dobro pregledam svaku biljku i rijetko mi nešto novo promakne.
Cvijet božura će svatko vidjeti, i zbog boje i zbog veličine

U sjeni cvjeta kopitnjak, nizak, neugledan, sitnih listova kojima je prekrio svoje cvjetove. Da bi ih vidjeli, treba se sagnuti, razmaknuti listove i uživati u još jednom remek djelu prirode.

Jesi li ikada vidio išta savršenije od pahuljice snijega?
                    Njezina složenost, njezin izgled, njezina simetrija,
                    njezin sklad sa samom sobom i posebnost u odnosu na sve drugo.
                    ...budi pahuljica snijega...
                    N.D. Walsch

Na vrh
arčik View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arčik Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Siječanj 2015 u 20:45
predivno......ti stvarno umeš da zabeležiš lepe prizore... za tebe...
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 7374757677 282>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,375 sekundi.