Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Franjicine kopanjice
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Franjicine kopanjice

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2324252627 51>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
FranjicaZG View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Status: Offline
Bodovi: 4567
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Kolovoz 2008 u 10:02
Triša, vjerujem da ipak ima malo života za mene samu jednog dana (za puuuuno godina) kad MKM više ne bude s nama i da neću zajedno s njom "preseliti"....smile96
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Kolovoz 2008 u 22:41
Draga moja, nikad se ne zna - možda jednog dana u mirovini dođeš k nama, ako budeš imala sreću da poživiš koliko i tvoja KM. Ma što ja blebećem naravno da će se i ona preseliti jednog lijepog dana zajedno s tobom.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Kolovoz 2008 u 21:15
Kopanjice su lijepe, baš lijepe ali bušova kopanjica, koja je postala kamenjar, još je lijepša. Sad ću beton oko nje obojiti u plavo pa ću sanjati da sam uz more smile96. Mladost ludost - kad sam mogla preseliti na more pomalo bahato sam purgerski tvrdoglavo odlučila ostati u metropoli a sad kao prava smile220kukam i naričem. Pravo mi budi! Ne znam čime sam zaslužila vas sve koji mi uljepšavate dane u smogom i betonom uništenom gradu.
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Kolovoz 2008 u 23:27
Uvijek me oduševi energija tvoje mame, pa se uvijek sjetim kako si mi rekla da te podsjećam na nju, pa ću što drugo mogu poželiti nego da u njenim godina budem kao ona.

SilveK nezna da si bez fotića, pa ne možeš slikat kopanjice - kad se djeca vrate biti će i toga.
RIJEKA

Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Kolovoz 2008 u 21:45
Tebi stvarno nikad nije dosadno smile156

A nove slike kopanjica?????
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Kolovoz 2008 u 21:11

Evo i mene samo da se javim kao živa. Doduše nakon obilaska 3 zagrebačka groblja došlo mi je da na jednom ostanem ležati. Ljudi, nisam morbidna ali takav je mir i tišina (samo MKM kraj mene nešto brunda). Digla me u 8,30 da nam ne zbrišu naši dragi mrtvi a i da stignemo na Misu.

Previjala sam se od smijeha kad smo obišle 3 (tri) crkve ne bi li prisustvovale Misi a kad tamo zbog godišnjih odmora Mise otkazane. Moram priznati da mi je to uljepšalo dan. Tko vas šiša narode, popovi otišli na more. Jasno u Gospi Lurdskoj naši dragi fratri odrađuju svoje i lijepo sam MKM ostavila na Misi u 11,30 a ja odjurila pristaviti ručak. Natrag u grad po nju, pa onda serviranje stola ... kraljica majka sjedi i čeka da joj se stavi čaša pred nju. Gledala na pol oka reprizu rukometa (nećete vjerovati ali sam počela gledati tekmu u 3 ujutro i uopće ne znam kako je počela jer sam zaspala) i jednostavno sam joj rekla da se ONA mora malo odmoriti ako hoće obići još koje groblje. Sve si nešto mislim da si mjerka gdje bu ostala smile191a kako na svakom ima puno dagih ljudi (muževa, bivših ljubavi, sestru, majku) nije joj lako odlučiti pa sigurno traži vremena za razmišljanje i nastavak života slijedećih desetak godina kako bi mogla donijeti odluku gdje će - jednog dana kad će!

Poslije tekme, farbanje, da samo znate kako sam lijepa, bacanje pogleda na Tonkovo cvijeće koje izgleda sve jadnije i tužnije, jučer sam im nagovijestila da se događaju strašne stvari.... i za promjenu šetnja po još jednom groblju. MKM stvarno voli groblja, ne gleda ona cvijeće i uređenje, ne, sve si nešto mislim da se špancira i misli "aha, ja sam živa i dobro mi je a vas nema, pa ma kako da vam bilo, stojim iznad vas..." . Meni bi bilo logičnije da smo otišle u Maksimir ili na Zrinjevac, popile kavicu, posjedile malo, pogledal izloge...a ne, šetnja po grobljima...
Ponovno su mi se rascvjetale gazanije, jutros su me iznenadile svojom predivnom žutom bojom a vidim da mi i nešto novo žuto - jasno, sprema uljepšati dan. Kako je noćas padala kiša nisam ništa zalijevala već samo malo pogledala cvijeće , nešto mi se čini da je onaj famozni prkos koji je već dva puta niknuo (a nezgodnim udaranjem moje Mie nikada nije uspio narasti, pa sam ga iskoristila kao zemljicu za milion bells)  uspio i treći puta niknuti, premalene su stabljičice a jedva čekam da vidim što to niče u 8. mjesecu.
Uglavnom sam ova dva dana posvetila MKM, da barem nakon toliko pažnje cvijeta smile60, ma ona bi još a ja se moram malo od nje domoriti i zato sam izabrala "bolju zanimaciju" - plaćanje računasmile96a za nagradu - malo druženja s vama!
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Kolovoz 2008 u 21:25
Vidiš to je dokaz da premještanje  biljkama škodi. Taman se nauče na jedno stanište i onda ih zbog nekog razloga selimo, e evo što se događa.
Ja ipak mislim da bi se to trebalo oporaviti, i da ti TPK sigurno neće zamjeriti.
Bravo za spremanje zimnice, blago tebi imaš TKM koja ti pomaže, ma baš si "sretnica."
RIJEKA

Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Kolovoz 2008 u 20:54
Bila sam jako disciplinirana i nisam do sada palila komp jer inače ne bi ništa napravila.
Preokrenula sam svoj kat naglavačke (miriši kao livadica poslije kiše) a i sredila dio maminog stana. Rekla sam jutros da ću oprati i njezine prozore pa se MKM nakon što smo dobro obišle plac, pogledale unuke i obavile veliku kupovinu u dućanu na kraju grada, očistile mladi grah i pripremile ga zajedno s mahunama za zaleđivanje lijepo primila posla i sama oprala dva velika trokrilna prozora. S jedne strane sam bila ljuta što se mučila a s druge strane kad sam vidjela koliko je ponosna sama na sebe počela sam i ja biti ponosna na nju.
Zabrinuta sam za cvijeće dečka MPK. Mandarinica je odbacila plod a sad odbacuje i lišće, božićna zvijezda odbacuje lišće (kad je donešena  na čuvanje izgledala je kao grm hortenzije). Bit će svašta kad se mladi vrate s mora. Bojim se samo da mi u ljutnji ne vrati moju kćer!smile39 
Ima li možda netko za posuditi/prodati/pokloniti drvce mandarine visine 60 cm sa jednim plodom veličine prepeličjeg jajetasmile143(baš sam se navikla carevati sama na katu i ne bi mi pasalo da se moja voljena princeza vrati kući /moram samo paziti da ona ovo ne pročita jer će bitismile42.
Moje je cvijeće lijepo koliko u ovim uvjetima može biti a kaktusarij je predivan, svi su se mali kaktusići pomakli s mjesta, ima novih bebica i izgleda preslatko.
Orhideja je odbacila cvijetove, odrezala sam joj granu iznad trećeg pupa (koliko sad moram čekati na novi cvijet?)
Evo, dosta za početak, idem na tuširanje i onda malo knjigu u ruku pa odmaranje.
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Kolovoz 2008 u 10:59
E pa treba povremeno napisati bar nekoliko riječi, da dnevnik ne ode na kraj priče, i ja ga koji puta zenemarim, ali evo i danas imam jednu sitnicu, pa ću napisati.
RIJEKA

Na vrh
rijeka53 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1517
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rijeka53 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Kolovoz 2008 u 09:40

...aaaaaaaaaaaa konacnoooooooo da vidimo.... ops citamo te
Čips - umjetnost prodavanja jednog krumpira po cijeni cijelog kilograma
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Kolovoz 2008 u 07:57
Doma nema veze pa se niti ne javljam.
Moje cvijeće je predivno, rascvala se tekoma a ispod magnolije procvjetala CIKLAMA. To je neka sirotica kućna nakon što je ocvjetala i uvenula dobila izgon u veliku kopanjicu i sada me nagradila sa nekoliko cvijetića. Predivna je. Magnolija ima problema s vručinama tako da je odbacila pola lišća - spaljeno je. MKM "uživa" jer mora najmanje dva puta dnevno pomesti lišće jer mene nema po cijele dane doma.
Malo sam zabrinuta za cvijeće MPK i njezinog dragog, bila jedna prekrasna mandarinica i jednostavno je dva dana nakon što je došla k meni na "njegu" OTPALA. Vjerojatno zbog preseljenja? Paradajzi koji niti cvijetaju niti rađaju su "sami od sebe" uvenuli!
Kruška "skitnica" odbacuje grane. Jednostanvo imaju previše plodova i svaki dan poneka grana otpadne. Sve razmišljam da dio krušaka potrgam kako bi ostale barem grane.
Malo sam uspjela oplijeviti i jedva da uspijem zaliti i "baciti pola oka" na hostu koja ima preeeedivne bijele cvijetove. Hortenzija je očito na krivom mjestu i ne događa se ništa s njom pa mislim da ću je na jesen preseliti? Što misilte o tome?
Bušova kopanjica prekrasna. Žednjak se ne vidi od cvijetova.
Jasno, dobra majčica posudila fotić MPS i sad ne mogu ništa fotkati.
Evo, na brzinu uz prvu jutarnju kavu, na poslu,  poredala sam  novosti (jedva sm pronašla svoj dnevnik od kada se nisam javljala).
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Srpanj 2008 u 10:15
Franjice, a što reći, sve sam to već lijepo čula od tebe uživo, što me naravno puno više veseli nego ovako pročitano, ali slike  "bakica" su me oduševile, odmah sam ih poslala sestri koja misli da je u 70.g. prestara za ići na more.
Veliku pusu šaljem Dariu, Nino je s mamom na Susku, možda se sjetio poslati mu barem porukicu, ali nisam baš sigurna.
Reportaža je pametna, ne preopširna, duhovita, pomalo ozbiljna i nikada depresivana - ali to si jednostavno TI.
RIJEKA

Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Srpanj 2008 u 09:49
S tobom je Franjice uvek zabavno i komicno.Nasmijes me do suza
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Srpanj 2008 u 23:22
Baš si me lijepo nasmijala za laku noć Franjice. Tebi stvarno nikad nije dosadno. E da mi je bilo vidjeti uživo kontrolu koja je našla 2 l rakije i 2 kg bijelog praha kod bakicasmile96
Na vrh
Šeflera View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2274
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Šeflera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Srpanj 2008 u 18:40
Vidla fotke! Curkama je baš bilo dobro! Nekad je starijim ljudima teško shvatiti da neke stvari više nemogu raditi kao nekad! Moji su roditelji još mladi, a i deda i baka se još jako dobro drže. Ali osjeća se zamor u njihovim tjelima, ali mozak bi htio da mogu još više! A onda im mi moramo stisnuti kočnicu kako bi ih zaustavili prije nego se zalete u drvo!

No mene zanima ko je onu rakiju smlatil u "medicinske " svrhe!?
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5398
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Srpanj 2008 u 16:56
Franjice, Franjice....pa tebi stvarno treba godišnji!!!!!!!!!

Malo vi osvježite onu ideju o konvoju...........nešto ćemo smislit.....smile116
Na vrh
vera4 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2922
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vera4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Srpanj 2008 u 15:54
Imam osjećaj da ti je samo falio Wes Craven da snimi 18 nastavak Strave u ulici bakica. Što je najgore, i mi smo blizu toga, a gdje j uživanje što su, konačno!, djeca narasla, uletio si u mirovinu i riješio se diša. Pospremiš kuću i ručak za 2 h a ostalo vrijeme uživaš.  Cry
Na vrh
iris View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4502
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje iris Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Srpanj 2008 u 14:59
sve u svemu bilo ti je zabavno Smile
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Srpanj 2008 u 14:02

Tjedan se vuče kao godina, posla ima i nema, jedva se prebacujem na radni ritam. Doma samo pregledavam i veselim se suboti, da mi ne bi bilo prelijepo dobivam radnu subotu. Poslije podne pokosila livadicu, obrezala živicu, porezala ružice, konačno posadila Verino cvijeće, presadila neke biljčice, navečer šok – isključen mi telefon, nema Foruma (negdje sam zametnula neki račun i sad moram čekati ponedjeljak pa da to sredim.

Nedelja polagana, odlazak na plac, MKM na Misu a poslijepodne podsjećanje na GO, okupila se “ekipa iz snova”, obje seniorke me se silno zaželjele pa se došle malo družiti, pojačanje sa mojom sestricom, netjakom i jasno njihovom maltezericom. Ugodno druženje na livadici prekidaju MPK i njezin dečko. Sutra odlaze na GO pa su mi donijeli “dječicu” na čuvanje. Dobih hrpu cvijeća radi urednog zalijevanja i 4 (četiri) tegle paradajza visokog oko 1 metar, bez cvijeta i ploda. Baš me zanima što da radim s paradajzom. Ima li netko ideju zašto nema niti cvijetova niti plodova a biljke su lijepo razvijene? Sve sam pofotkala da ne bi bilo zabune kad se vrate. Božićna zvijezda još uvjek lijepa ali nije više u punoj formi a na mandarinici 1 (jedan) plod. MPK zatrpala sobu cvijećem svog dečka i sad vidim da ću moći zaboraviti produžene vikende!

Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Srpanj 2008 u 13:53

Nakon ogorčene borbe uspjela sam izboriti pravo na dugo očekivani godišnji odmor. Moja ekipa iz snova kreće.

Jasno da, kad sam ja u pitanju, niti najjednostavniji let do Pule ne može proći bez komplikacija. Na kontrolnoj točki otkrivaju da jedna baka nosi 2 litre rakije u avion, ispalo je da je to medicinski alkohol za drugu baku šećerašicu, no bijeli prah u vreći od 2 kg jedva smo uspjeli objasniti. Nikako da policajci shvate da smo morali ponijeti brašno iz Zagreba jer ga u Istri nema a na kontroli ustanovili da smo zaboravili germu (kvasac) pa nastao đumbus. Smjestila ja svoje kraljice (MKM i njezino veličanstvo – svekrvu moje sestre, zajedno broje  170 godina), povezala ih, namijestila sjedišta, podijelila novine I uspjela se smjestiti

kad nas izbace iz aviona – pukla guma (ne znam samo kome, pilotu ili avionu). MKM ima neseser sa lijekovima, ručnu torbu, štap, šešir, svekrva moje sestre ima vreću s brašnom i rakijetinom, ručnu torbu, šešir a ni ja nisam baš bez prtljage – ruksak, ručna torba, novine… ma da vam je samo bilo vidjeti kako ja tjeram svoje krdo ispred sebe  i vučem prtljagu – kao prava dama!

Pogled iz aviona očaravajući – brdo smeća na Jakuševcu prekrilo pogled na grad!

Princ nas čeka u Puli, srčeko moje malo, pomaže teti nositi stvari, usput mi kaže da sam bedasta, da sam trebala lijepo pola stvari baciti u grmlje a ne tako se mučiti.

Livada oko kuće pokošena prije 2 tjedna i sve je ponovno zeleno, rascvjetano, ma nije bitna “cijena”  koju ću platiti no sad znam da sam konačno stigla u raj!

Dani svi jedan sličan drugome, dizanje u 8 sati, mjerenje šećera, šetnja od 1,5 km sa MKM do kioska – bez Večernjaka se ne može, kuhanje ručka (MKM je umirovljenica i smatra da ne treba ništa raditi), kartanje poslije ručka, za promjenu Čovječe ne ljuti se (baka grize, ako ne pobijedi – skoči joj šećer, moj netjak (njezin unuk)  najpametnije dijete na svijetu pa je pušta pobijeđivati), odlazak na plažu, dijete u moru prije no što sam shvatila da smo stigli do njega, MKM polako u vodu, svekrva se namaće i gnjuri, zabava do neba.

Dok ih pogledavam niti ne stignem uživati u moru.

Poslije večere – za promjenu kartanje ili za malo zadovoljstva zalijevanje i pljevljenje. Smokvica prvi puta rodila, najslađa smokva u životu

mini ružice prelijepe, olijanderi ogromni, čak se primilo 6 od 8 grančica koje smo lani samo upiknule u zemlju.

Moj dvojac od 170 godina dobiva produženje boravka na moru, ma čak dva puta, GO mi polako počinje ličiti na doživotnu robiju – nema mu kraja.

Sestrina šogorica, kćer jedne od bakica iz moje ekipe odlučuje da se moramo spasiti i malo odmoriti od njihovih veličanstava koje stalno izvoljevaju, sa njezinom prijateljicom odlazimo na Brijune. Predivnih 5 sati, čista uživancija, ne znam što mi je bilo ljepše - Brijuni ili druženje sa dvije normalne žene!

Ma što da vam velim, sve što je lijepo prekratko traje, ponovno

Kišica nam pada samo po noći, . Ujutro smo okruženi dijamantima

Sunčeko zalazi kao smiraj vatre

na livadici procvjetale – orhideje (to je zato što mi ni MPS ni MPK ne odgovaraju kako se ponaša  moja miljenica u Zagrebu)….

Konačno svanuo dan rastanka sa seniorkama a netjak i ja na brzinu kod Vere4, jasno da smo zakasnili na autobus jer je ekipi trebalo 3 sata da se posjedaju u auto za Zagreb. Kod Vere4 – stvaran raj zemaljski (tek sam kod nje shvatila kako mi je dobro jer su moje staričice pokretne i relativno bistre, bar mogu dobro zafrkavati, a njezina svekrva – biljčica u kolicima). Što da vam kažem, Trisha dovela unuka pa se on i netjak igraju, Verin muž i kćer dogovaraju gradnju kuće a nas tri smo se u jedan glas napričale….

Opet zakasnili na autobus (bilo mi se teško dići od pršuta i sira), Trisha me vozi do Peroja – najljepši dan mojeg GO prebrzo je prošao. Želudac se javlja, nije mu jasno čime sam ga to natrpala, ne prepoznaje meso!

Predzadnji dan me vrijeme uvjerava da moram kući i neka ne tugujem jer nije sve tako lijepo kako sam počela zamišljati – pada kiša, puše vjetar – odurno.

Nećakinjin me dečko mazi mesekom (moj netjak ne jede meso pa sam bila na povrću 15 dana), ubih se mesom sa roštilja, želudac s buni, ne spavam cijelu noć. Tko mi je kriv što nemam mjere.

Jasno, zadnji dan – more kao ulje, malo rashlađeno, taman da mi odgovara temperatura, ne da mi se izaći, plivam, plivam, plivam…

Buđenje u cik zore (04,20 – pa to je i prije zore, vani je još sumrak), letimo najkraćim putem za Zagreb, sa slijetanjem u Zadru… I gotovo je gotovo. Sad još samo treba smisliti kako ukrasti neki vikend pa da si stvarno priuštim malo odmora:
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2324252627 51>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,266 sekundi.