Babotok |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 200201202203204 207> |
Korisnik | |
vule ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 401 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
super,samo tak nastavi
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
toni ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Veljača 2008 Lokacija: Babotok Status: Offline Bodovi: 13567 |
Zahvaljujem se svima na ljepim komentarima.Kod mene je nekad ko u postanskom uredu.Jedan bi poslo fax,drugi ga ocekuje.Ovaj oce nesto kopirat,drugi oce nesto printat iiiiiiii.
![]() |
|
toni
o Babotok,moj Babotok |
|
![]() |
|
FranjicaZG ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 10 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 4567 |
Toni ti si i naš čarobnjak, uvijek nađeš nešto novo da nas razveseliš |
|
![]() |
|
vera4 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: American Samoa Status: Offline Bodovi: 2922 |
Bravo! Pa kad netko kaže "dosadno mi je." Ima milijun krasnih zanimacija i korisnih, kao ova, samo treba volje.
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
rijeka53 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1517 |
![]() ![]() ![]() |
|
Čips - umjetnost prodavanja jednog krumpira po cijeni cijelog kilograma
|
|
![]() |
|
Šeflera ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Stankovo Status: Offline Bodovi: 2274 |
Bravo Toni!!!!!
![]() |
|
![]() |
|
toni ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Veljača 2008 Lokacija: Babotok Status: Offline Bodovi: 13567 |
Evo da se i ja predstavim,odnosno to za mene cini vecernjak
![]() ![]() |
|
toni
o Babotok,moj Babotok |
|
![]() |
|
toni ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
ma nisam,trebas imat samo malo rece i fotoaparat oko vrata.
|
|
toni
o Babotok,moj Babotok |
|
![]() |
|
vera4 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: American Samoa Status: Offline Bodovi: 2922 |
Ti si čarobnjak.
|
|
![]() |
|
Šeflera ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Stankovo Status: Offline Bodovi: 2274 |
Krasna duga, tj duge!
![]() |
|
![]() |
|
toni ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
![]() |
|
toni
o Babotok,moj Babotok |
|
![]() |
|
toni ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Ne da sam jednu snimio vec dvije.Bile su jedna do druge.Ovo jos nisam vidio.
![]() |
|
toni
o Babotok,moj Babotok |
|
![]() |
|
toni ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Danas predvece sam ju uspio snimiti.Nazalost nisam ju mogao uhvatiti cijelu.Cim sam se vise udaljavao od nje da ju cijelu snimim a ona se sve vise priblizavala meni.
![]() |
|
toni
o Babotok,moj Babotok |
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
Grozim se i ja gusjenica,ali kad vidim sta oluja uradi od domova,toga se najvise plasim.
Gverc nisam nikad pila ali bas bi volela.Kestenov med jesam,i svidja mi se. |
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
E, pa svašta sa tim gusjenicama!
Pocrvenila sam samo što sam člitala!!!
Pa to je strašno , u tolikom broju......
Kod nas na borovima čahuri se borov prelac i gusjenice u proljeće se spuštaju u kolonama niz stabla....vrlo neugodne opekline ako dođu na kožu ili oko.....sreća nema ih u velikom broju.....
![]() Gverc mi se više sviđa!!!
![]() |
|
![]() |
|
toni ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
![]() |
|
toni
o Babotok,moj Babotok |
|
![]() |
|
toni ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Mjesec dana nakon oluje
![]() |
|
toni
o Babotok,moj Babotok |
|
![]() |
|
toni ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
hvala kikasad smo dobro informirani.Ja sam znao da ima meda ali kako se pravi nisam znao.Fino je za piti
|
|
toni
o Babotok,moj Babotok |
|
![]() |
|
kika ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
Za sve koji ne znaju što je Gverc, šaljem vam recept za izradu ukraden sa interneta.
![]() DOMAĆI GVERC
Za 60 l gverca potrebno je: 45 l vode 15 kg kestenovog (nikako bagremovog) meda grožđice za aromu i "Vrelko" (kvasac za pospješivanje vrenja) po potrebi PRIPREMA: U 3 l vode stavlja se kilogram meda u saću. Dobro je da saće bude s puno peludi ili, kako su stari Podravci govorili, hrđe. To se kuha u bakrenom kotlu dva sata. Prije nego se ohladi obere se vosak. Nakon 3 dana: talog "sjedne" dolje, a gverc se odlije i stavi na toplo da zavri. Ako ne vrije, stavlja se "Vrelko". Prije vrenja mora u gvercu biti 18 – 20 posto sladora, što se mjeri posebnim mjerilom. Kad završi vrenje, poslije dvadesetak dana, bude 10 – 12% alkohola, onda je to "pravi gverc". U bačvi može stajati i godinu dana. Gverc se ne pije bez leda. |
|
![]() |
|
toni ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
neka mjesavina sa medom jako slatko a pije se hladno
Pa to se odnekada prodaje na kramovima,a i na nekim priredbama
|
|
toni
o Babotok,moj Babotok |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 200201202203204 207> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |