Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Aloe
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Aloe

Odgovori Odgovori Stranica  <1 89101112 29>
Korisnik
Poruka
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 11895
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2012 u 19:17
A tako,znači imaju vlasnika,a ja sam mislila da su i te pobjegle iz nečijeg dvorišta u divljinu,to je onda druga priča......
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
montokuc View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 196
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje montokuc Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2012 u 19:19
Da li je to Aloe nobilis?Prepoznajes li je?
A vlasnika poznajem,mogu ga pitati!
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2012 u 19:25
Ne prepoznajem ju,ali mi je odmah prirasla za srce,jako je lijepa ,pogotovo su mi lijepe te vrste koje se više ko šire ,a ne idu previše u vis.Ajde molim te budi tako dobar i pitaj bar za par malih sadnica (makar jednu-dvije)za mene,a svakako ako ti se sviđaju pitaj i za sebe....Nisu teške za uzgoj.Imam dvije,ali ne znam koje su vrste,neki kažu ciliaris,netko neke druge,tako da ne znam što imam,ali ove sigurno nisu.Imam ih već dosta dugo......
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
montokuc View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 196
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje montokuc Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2012 u 19:38
Originalno poslano od člana monstera monstera napisao:

Ne prepoznajem ju,ali mi je odmah prirasla za srce,jako je lijepa ,pogotovo su mi lijepe te vrste koje se više ko šire ,a ne idu previše u vis.Ajde molim te budi tako dobar i pitaj bar za par malih sadnica (makar jednu-dvije)za mene,a svakao ako ti se sviđaju pitaj i za sebe....Nisu teške za uzgoj.Imam dvije,ali ne znam koje su vrste,neki kažu ciliaris,netko neke druge,tako da ne znam što imam,ali ove sigurno nisu.Imam ih već dosta dugo......

Vazi,pitat cu ga u 4. mjesecu kada dodjem u Hrvatsku pa cu te kontaktirati.
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2012 u 19:49
Puno,puno ti Hvala,valjda nećemo to oboje zaboraviti do 4.mjeseca...
Na vrh
schumy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 465
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje schumy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Siječanj 2012 u 15:20
Dobar dan, moja aloa vareigata se polako priprema da procvate, pogledajte ovaj divni cvijet "u pripremi" (??!!)
Komentare molim (!?)

Pozdrav................schumy   smile137
**za čistu prirodu i obilje pčelica
Na vrh
irenaidani View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 817
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje irenaidani Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Siječanj 2012 u 01:00
Na vrh
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje irenaidani Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Siječanj 2012 u 01:01
Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3340
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Siječanj 2012 u 17:18
moje aloice

za ovu nisam siguran jeli aloa...

Na vrh
schumy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 465
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje schumy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Siječanj 2012 u 11:40
Kamenjar, prekrasne aloice, ispod jedne vidim "pušenje ubija" - ne samo ljude nego i bilje!!!
Pozdrav.............schumy
**za čistu prirodu i obilje pčelica
Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Siječanj 2012 u 16:48
hvala schumy aloe jako volim još uvjek ih ispitujem jer neke od njih vole direktno sunce cijeli dan a neke moraju u sjenu jer ne podnose sunce.al kako god zahvalne su i ako im ne paše smještaj listovi pocrne al cim ih stavis na pravo mjesto oporave se...
za pušenje..od nečeg se mora umrt LOL (u tim kutijama su mi sjemena od cvijeća)
Na vrh
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje irenaidani Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Siječanj 2012 u 22:12
Bravooooooooo  ,predivne...smile55
Na vrh
Emma_86 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 8
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Emma_86 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Siječanj 2012 u 11:44
Molim čim prije savjet i pomoć...

Dobila sam jučer na poklon malu Alou humilis. Naglašavam da inače nisam neki talent za biljke, volim ih ali mi sve brzo pougiba i onda ih pokušavam uzaludno spasiti i samo se rastužim
Zadnju sam imala neku mini ružicu koju su napali neki gadovi nametnici, i tražila po cijelom ZG lijek za nju, špricala je time..i opet je uvenula uglavnom nakon toga sam dala dečku zabranu da mu kupuje biljke.

I tako ipak nakon dugo vremena dođe jučer meni Aloica... i odem odmah po netu pretraživat malo se informirat, i potaknuta time što sam tu vidjela, izvadim ja nju iz teglice (ima plastičnu s rupicama i ukrasnu glinenu, iz Kauflanda je inače), i padnem u šok kad skužim da joj je korijenje onako šuplje i curi nešto/kao da je gnjilo, i zemlja je dosta vlažna.

Pretpostavljam da to nije dobro, pa me zanima što sad hitno da radim s njom? Zasad sam ju samo izvadila iz teglice i tako stoji izvađena. U stanu je.

Dajte mi molim vas prve smjernice u što da ju presadim, kakva zemlja, kolika teglica (ova sad je mala ne znam je li premala, ali korijenje se vidi svugdje).

Pomozite da ju spasim, pa ću vas onda kasnije udaviti sa detaljima u vezi držanja, please

p.s. izvana meni normalno izgleda, lijepa zelena, ima i dva pupoljka/cvijet, ili kako se već zove
Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Siječanj 2012 u 13:27
a da poslikas i stavis slikicu pa ce ti vec znalci znati reci sta i kako da radis..poslikaj korjen,ako je gnjilo ja bi osjekla ga..aloa se lako zakorjeni i bez korjena...
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Siječanj 2012 u 13:29
za početak je izvadi iz toga svega i ostavi da se prosuši, da sva vlaga "izađe" iz zemlje i korjenja
Na vrh
Emma_86 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Emma_86 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Siječanj 2012 u 15:23
Hm evo samo da se izborim sa stavljanjem slika pošto sam nova na ovom forumu valjda ću skužit...

Evo sad sam ju oslobodila te zemlje i otkinula te šuplje, mekane korijene koji cure. Ostalo je još dosta po meni normalnog korijenja pa se nadam da će uspjet ipak...

Na vrh
Emma_86 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Emma_86 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Siječanj 2012 u 15:59
Evo kad sam ju tek izvadila iz teglice, slikala sam i teglicu da vidite veličinu (8 cm je promjer samo, pa me zanima treba li joj veća?)

A ovo je kad sam skinula zemlju, počupala sam neke trule korijene i ovo je ostalo:

Ima li potencijala???

Idem popodne u vrtni centar Kalia, recite molim vas što da joj kupim? Zemlju za sukulente i kaktuse, i to je to? Vidjela sam da neki od vas rade neke posebne mješavine zemlje/nešto sa šljunkom, neke drenaže... a meni to zvuči kao znanstvena fantastika ufff...

Dakle moram kupit zemlju i što još? Veću teglicu, da ili ne?
Na vrh
Fermina-Daza View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1594
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Siječanj 2012 u 16:24
Dobro očisti sve trulo korijenje i ostavi je da se posuši dan-dva.

Kupi zemlju za sukulente i kaktuse ( ona dobro drenira vodu ).

Obavezno promijeni lonac, možda jedan broj veći ali i ne mora.Aloji ne treba puno zemlje.Važno je da bude drugi lonac za slučaj da je ovaj nečim zaražen.

Nakon 2-3 dana posadi je u taj novi lonac i novu zemlju i samo lagano zalij odstajalom vodom.

Ni u ludilu aloju ne stavljaj u dodatni, ukrasni lonac koji zadržava vodu od zalijevanja pa zato i dolazi do truljenja korijena.Možeš je staviti na podložak ali nakon zalijevanja baci vodu iz podloška.Korijen aloje ne smije biti u vodi.Ima ona dovoljno vode u listovima.

Zalijevaj je vrlo malo zimi, sada nakon presadnje, dok se ukorijeni jednom tjedno a poslije jednom u 15 dana.

Ne prihranjuj je sada zimi nikakako, tek,eventualno kad zatopli.

I ima potencijala, čak da uopće nema korijenje, primila bi se.

Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
Na vrh
Emma_86 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Emma_86 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Siječanj 2012 u 16:51
Hvala najljepša!

Dakle još neka stoji bez zemlje... sad sam odrezala još jedan, ovaj na slici najdeblji korijenčić koji visi, jer sam vidjela da je i on na polovici truli (vidi se na slici i taj dio).

Inače sam ja više životinjski fan, no i kad dobijem biljčicu volim se za nju propisno brinuti.

Inače, mislim da ću se sad malo više javljati na ovom forumu, jer se spremamo u drugi stan koji ima balkon pa eto... tek sam jučer dobila ovu biljku, a već se lagano zarazila s biljkomanijom hehe, pa gledam što bi moglo na balkon, što unutra...

Hvala još jednom, pitat ću ja još svašta ,a zasad samo još: da Aloa sad obavezno stoji u stanu, nikako na balkonu? Na što toplijem i svjetlijem mjestu?
Na vrh
lana84 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 7
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lana84 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Siječanj 2012 u 11:37

Aloicu ne ispod +5 stupnjeva i na što svijetlijem mjestu držati :)

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 89101112 29>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,813 sekundi.