Triša piše dnevnik |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 910111213 40> |
Korisnik | |
Štefica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 19 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1800 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Čitajući ovaj forum čovjek stalno ima želje za promjenama i nečim novim.
Kaj ne,Triša? ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Danas sam iskoristila lijep dan, očistila dio dvorišta od uvelih kadifica i cinija, presadila burgmansiju u jednu veliku teglu, jer će vrt iduće proljeće dobiti novi izgled.
Kako imam problema sa susjedima malo ću preseliti ogradu i povisiti je, a onda će mm napraviti police na cjeloj ogradi iznutra, a ja planiram viseće vrtove u teglama i nešto spuštajuće (pasiflora, bršljan, u kombinaciji.
No o tom potom. Za sada selim zemlju u kante i sve cvijeće bliže kući kako bih oslobodila mjesta za radove.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Hvala ti baš si me razveselio, danas zbilja imamo svakakve mogućnosti.
Kako nije tema, pa u mom dnevniku može sve što se tiče mene ili onog što radim
![]() |
|
RIJEKA
|
![]() |
|
mali gogo ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 780 |
Joj Triša, našao sam jednu stranicu sa elektronskim knjigama, točnije gomilama elektronskih knjiga, pa sam se sjetio tebe. Evo adresa:Osjećam se kao kad sam prvi put kao klinac ušao u knjižnicu: gomila knjiga koje želim pročitati, otvoriti, osjetiti miris starih, požutjelih stranica...
![]() Jedino, molim te, oprosti što ovaj post nema veze sa temom.
|
|
Slavonijo, zemljo plemenita, vele ti si lipo uzorita. Okićena zelenim gorama, obaljana četirim vodama, na priliku zemaljskoga raja.
|
|
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Kod Triše sama pozitiva, stalna akcija. Ja već padan u očaj jer ću valjda ovaj vikend početi pomalo seliti lončanice u garažu a kod Triše ko da sezona počinje, ona sadi, gradi viseće vrtove, posla sve u šesnaest.
Vidim da su moje anemone dobro, ma rekla san ti ja one su ti ko plevel
|
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
hana ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 4007 |
joj ne,ja molim da ne pada još barem sutra- imam posaditi 25 ruža a samo do 12h sam doma tak da imam utrke sa vremenom ko i svi vi. A Triša nam neumorna,bravo
|
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
ne bi bilo lose da dodje malo kise i do mene
![]() |
|
![]() |
|
Proljeće doduše ne počinje,a li imamo mi tebe i tvoje komentare. Pa što ako si u fazi mirovanja, zato hvališ moj rad draga, a to je jako puno. |
|
RIJEKA
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Triša kada čitam što sve radiš, imam osjećaj da proljeće tek počinje...
Ja sam već u fazi mirovanja jer nemam tako puno vrta kao ti, ali proljeće je moje vrijeme!!!
Tako uživam čitati tvoje postove, jer točno mogu osjetiti tvoju sreću kada si među svojim cvijećem.
|
|
![]() |
|
Lukovice su dovezene sa zemljom u karioli od susjeda, pa baš je dobro da su narcisi, njih baš nemam puno, a nekako prvi nas razvesele svojim cvjetovima - sadim sutra.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Aha, kariol su tačke veli Triša
![]() |
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Kariol je narcisa?
|
|
![]() |
|
Dan je bio predivan, pa sam ga iskoristila za neke sitnije radove u dvorištu.
Iskopala sam gomolje dalia, pa ću ih spremiti do proljeća
![]() Lukovice koje sam donijela iz vikendice kada nam je susjed dao nekoliko kariola zemlje bile su u zemlji, a mm zamislite čuda ih je spremio - ne znam što su pa sam u dilemi dali da ih posadim sada ili pustim do proljeća, pustila sam da se malo osuše
![]() Mali sam kamenjar u promjeru oko 40 cm napravila za noćurak koji sam dobila od susjede u vikendici - to je sada mala biljčica, no mogla bi se jako razrasti, možda čak i cvjetati odmah slijedeće godine , jer kažu da iz sjemenke cvjeta tek iduću godinu
![]() Jako sam sretna jer su se korjenkove japanske anemone već lijepo zazelenile.
![]() Ovaj sam neven našla doslovce na smetištu, netko ga je bacio, a on procvjetao. Donijela sam ga doma i posadila u posudu - na proljeće ćemo vidjeti.
![]() Porezala sam malo bršljan ,a još imam u planu orezati i dva stabla amula, no tu trebam pomoć mm. pa ćemo to neki drugi dan.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
taman su se andreine žuta pupavica i rudbekia primile i potjerale listove,kad je danas jača polovica morala nekaj na štalu virnuti i prisloni lojtre 10 cm od biljčica
![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
Tak dugo dok se imaš kamo širiti s biljčicama je dobro....čije god da bilo, mislim da se nitko nebu bunil
![]() |
|
![]() |
|
Danas sam od SilveK dobila gomilu - doslovno sjemenki. Sad već radim planove,k ako da se malo proširim, no dobro ima mjesta u vikendici, ali ja bih htjela i tu i tamo.
Veseli me što ima puno "plavog" - hvala SilveK što si mi to napisala, pa vjerujem da će jednim djelićem mog dvorišta dominirati plava boja.
U okolici kuće - naravno to nije moj teren, ali nije ničiji, odnosno gradski je već će se naći mjesta za malo mojih biljkica, pa nek se šareni ispred ambulante. Osim toga 2m od moje kuće je dugačka ograda od vrtića i jaslica, pa će viseći vrtovi moći i na tu ogradu, a vjerujem da neće nikome smetati. Tete u vrtiću su super, ali ih izgleda ne zanima cvijeće, iako se uvijek dive mom dvorištu.
Ako i to bude premalo uguram se kod Vere 4, pa nek njen mužić misli što će sa nama.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
vera4 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: American Samoa Status: Offline Bodovi: 2922 |
Smislite će ona neke viseće vrtove. Inventivnosti joj ne fali. Zamisli pustiti nju ovako punu volje i energije kod mene cca od ožujka do svibnja. Promijenila bi pol sela .
![]() |
|
Ne znaš da ti je dosta dok ti nije više nego dosta (ne odnosi se na hranu nego puno ozbiljnije)
|
|
![]() |
|
FranjicaZG ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 10 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 4567 |
Mislim da je najpametnije da sa kata na ogradu spustiš neku mežu pa onda možeš napraitit viseće vrtove po ciiiiiijelom dvorištu! Skupljaš kao hrčak i čovjek bi mogao pomislitit da imaš nekoliko stotina kvadrata dvorišta! Veseli me tvoja sreća!
|
|
![]() |
|
Osim Andreinih biljki, koje se drže savršeno - godila ima je izgleda ova kiša, danas su stigle i Shashine.
Ostići svi popikani u zemlju - mislim da ima i narančastih pa se baš veselim.
Encijan - plavi naravno sa zemljom i debelim korjenom već dobio svoje mjesto pod suncem, slika slijedi kasnije, jer je počelo pljuštati, ali taman sam ga uspjela zasaditi.
Da još nisam pronašla mjesto žutom noćurku, jer on naraste prilično velik, pa moram malo progruntati, gdje bi mu bilo zgodno.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Ljudi ako treba da uspiju kajkat ću ima ujutro dok se ne priviknu, a navečer već možemo čakati.
Danas su došle neke nove sjemenkice i jedna nova biljčica iz Skradnika.Dobila sam žuti noćurak, pa se već u proljeće veselim cvjetovima, jer iz sjemenki ide tek iduću godinu. Sutra mu tražim mjeto u dvorištu i dobijete sliku. |
|
RIJEKA
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 910111213 40> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |