Moj vrt u nastajanju |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1112131415 27> |
Korisnik | ||
Mamaa ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 07 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 4461 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ružice su ti krasne
![]() ![]() |
||
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?
|
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
|
Rekoh ja: imamo takmičenje: čije su ruže najljepše!
Krasne su ti sve, doista!
![]() |
||
![]() |
||
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
|
Hvala na pohvalama.
Zaista sad uživam u njima.Još malo. Ljeti se kod nas ruže loše drže. |
||
![]() |
||
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
|
A ovu starinsku ružu sa puno latica zovemo rusica.Od nje se pravi odličan liker - ružolin.Već mi se peče na suncu.
![]() |
||
![]() |
||
|
Ovu stablašicu sam sama uzgojila od obične ruže:
![]() |
||
![]() |
||
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
|
Ta starinska ruže je tako lijepa da bi mi bilo žao od nje napraviti liker.
Nisam nikad probala, mora bit jako fino.
|
||
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
||
![]() |
||
Štefica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 19 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1800 |
|
![]() I sve druge ruže su ti lijepe. |
||
![]() |
||
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
|
Prekrasne su ti ruže Frmina, ona žuta mi je posebna, moja susjeda ima takvu i jako intenzivno miriše.
|
||
život je more
|
||
![]() |
||
|
Da drugo cvijeće ne bi bilo zapostavljeno, evo što još cvijeta u mom vrtu.
Ova hortencija je lani bila plava.Ove godine sam je preokrenula u crveno ali nije to još sasvim prihvatila:
![]() Pavitina je kupljena za vino-crvenu a dobila zapravo ovu boju.
![]() Ovo nešto sliči prkosu ali nije prkos.Stalno cvijeta:
![]() Procvjetale i neke aloje:
![]() ![]() |
||
![]() |
||
griva1978 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 01 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1612 |
|
.....
![]() ![]() ..ja u siječnju porezala reznice i zasadila si ih u teglu ![]() ...a kako se to okreće bojaaaaa??? ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
|
mmm ruže miriše do mene,aloe me oduševile
![]() |
||
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
||
![]() |
||
hana ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 4007 |
|
svega lijepog ima kod tebe
|
||
![]() |
||
|
U vrtnim centrima ima prehrana za hortencije, u prahu.Talijanski proizvod.Jedna je na bazi aluminijeva oksida ili što?Taj prah se dodaje da cvijeta plavo. Drugi prah je na bazi kalcij sulfata sa željezom i oboja cvjetove u crveno. Pospe se žličica praha oko hortencije i dobro zalije.Svakih 15-ak dana. ![]() |
||
![]() |
||
|
Hvala, Hana.Ali i aparat čini čuda. Ja ove godine nisam baš zadovoljna.Prerano je postalo užasno vruće.Mnogim biljkama to ne odgovara, posebno ružama.Počele su već oboljevati i napadaju ih svake beštje. ![]() |
||
![]() |
||
nuna ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 812 |
|
Fermina -Daza jako lijepe ruže,moje najdraže cvijeće.Ja isto imam onu starinsku ružu i od nje sam napravila sok.
|
||
![]() |
||
griva1978 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 01 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1612 |
|
alkemičarka!! :)))))) |
||
![]() |
||
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
|
Joj ljepote! A ti si još " majstorica"! Uzgajaš, preokrećeš... 'Ajd mi odaj tajnu kako bojaš hortenzije u plavo, odnosno crveno. Moje su sve roza nisu baš neke velike, odnosno kako koja, jer su na sasvim krivom mjestu - izložene suncu cijeli dan. ![]() ![]() |
||
![]() |
||
|
Da, ima odgovor.
Ja sam ovu hortenciju kupila kao plavu a ove godine je preokrenula u crveno (još nije gotovo to preokretanje ) sa prahom na bazi kalcij sulfata i željeza (kupljenom u vrtnom centru )
![]() I presadila sam ih u polusjenu pa su mi puno bolje ove godine.
Kod nas je velika žega i teško ih je održavati na suncu.
|
||
![]() |
||
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
|
Ja isto Frmina mislim da one traže sjenu, nekad su je žene kod nas držale u dvoru gdje je ovijek jedan dio dana bila sjena, meni je nikakva, ove godine sam je preselila u zemlju pa kako joj bude.
|
||
život je more
|
||
![]() |
||
|
Fermina kraljice!!
![]() ![]() |
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1112131415 27> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |