Aloe |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1112131415 29> |
Korisnik | |||
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|||
![]() |
|||
Sponzorirani linkovi | |||
![]() |
|||
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
||
Fiki, čekaj proljeće, bit će aloja, polako !
|
|||
|
|||
![]() |
|||
Fiki ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 11 Prosinac 2011 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2792 |
||
Ja sam danas prekopavao Tržne centrove,Vrtne centrove,vrtlarije ,sjemenarne ,čak sam i neke moljkao reznicu ali nigdje nisam uspio naći Alou Abore.... Baš sam
![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
||
Glikice nemam, ovo mi je prva pa sam se nadala da je ona ljekovita Aloe Arborescens. Ljekovita je još Aloe Vera (Aloe barbadensis Miller) i Aloe Ferox. Hvala na ponudi
![]() |
|||
![]() |
|||
||
Moon, jel imaš ti one ljekovite aloe ? Ako nemaš, poslat ću ti ja na proljeće pelcere, imam mladih što sam odvojila, ali bojim se sad po zimi slati .
|
|||
|
|||
![]() |
|||
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
||
aaaaa.....baš sam se nadala da je možda ljekovita
![]() |
|||
![]() |
|||
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
||
Moon, pogledaj OVDJE. Mislim da je tvoja ista. Aloe ciliaris. Ako je ciliaris u tom slučaju nije ljekovita.
![]() |
|||
![]() |
|||
||
![]() |
|||
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
||
Pinus,
![]() |
|||
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|||
![]() |
|||
||
Lijepa je
![]() |
|||
![]() |
|||
Camellia ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2012 Lokacija: Dugo selo Status: Offline Bodovi: 6620 |
||
![]() I moja ljepotica Aloe variegata |
|||
![]() |
|||
ania ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 08 Prosinac 2012 Status: Offline Bodovi: 23 |
||
Hvala ti na komplimentu.
![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
||
@ania, zbilja su sretne. Kod mene prozori na sve strane. A sunce ? U jutro grije sa jedne,
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A zavirm ja malo i u tvoje slikice. Vidim da su i tvoji sukulenti više nego sretni. ![]() |
|||
![]() |
|||
ania ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 08 Prosinac 2012 Status: Offline Bodovi: 23 |
||
Pinus, koliko ti to sunčanih prozora imaš? Sretne tvoje biljke!
|
|||
![]() |
|||
||
aralija, da noći su hladnije ali temp. ipak ne pada ispod 17C tako da nema potrebe da štitim aloe.
|
|||
![]() |
|||
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
||
Ovo je predivno, koja je noćna temperatura, a i kako ih štitiš noću s obzirom da je blizu stakla pa pretpostavljam (bez obzira na izo staklo)da je noću hladnije???????
|
|||
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|||
![]() |
|||
||
E sad i ja pametna, da nisam vidjela ovu Pinusovu aloju, ne bih u svoju zavirila, kad ono......cvjetnih pupova čak tri !!! A stoji mi u dosta hladnom prostoru. Svjetla ma puno, ali joj je dosta zima, no ipak ona će procvasti. Možda za nekih mjesec dana tek !
|
|||
|
|||
![]() |
|||
||
Fiki, vidim da nitko ne reagira na tvoj post, pa da ti onda ja kažem : Veliš smrzla se i kako da ju spasiš ? Evo ovako, baci ju i na proljeće nabavi novu, s tim da iduće jeseni nastojiš da ti se ne smrzne. Grubo, ali tako je !
|
|||
|
|||
![]() |
|||
schumy ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 26 Kolovoz 2011 Status: Offline Bodovi: 465 |
||
To je točno Glikce, stalno "razvrstavaju" i "raspremaju" već poznate i usvojene nazive i porodice, samo da bi gospoda sa Zapada mogla proizvesti čim više "doktora znanosti". Dosta mi je sjetiti se priče sa notocactusom koji se sada "preselio" u novu porodicu i zove se parodia...... Tako da "zbunjoza" ima i van ovoga našeg foruma itekako... |
|||
**za čistu prirodu i obilje pčelica
|
|||
![]() |
|||
||
Pinus, Camellia....divne su vam |
|||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1112131415 29> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |