Prepoznajte mi ovo |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1314151617 243> |
Korisnik | |
tropi ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2008 Status: Offline Bodovi: 745 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ostajem pri lichnys i prilažem dvije slike iz našeg vrta Lychnis coronaria ![]() a ova druga je Stachys ![]() |
|
izbalansiranu dijetu čini po jedan kolač u svakoj ruci!
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
tropi ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2008 Status: Offline Bodovi: 745 |
treća bi mogla biti neka od rijeđih Kalanchoa
|
|
|
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
I ja imam taj phlox u kamenjaru i lijepo cvjeta u proljeće, a nisam znala kako se zove. Bravo za forum i internet.
|
|
život je more
|
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Hvala Tropi, to je to!
![]() |
|
![]() |
|
SLAVONKA ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Listopad 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1489 |
ovo sam kupila a nije pisalo što je pa ako netko zna da mi prepozna ![]() |
|
čovjek uči dok je živ
|
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Imam još jednu biljčicu na raspoznavanje: nazvala sam ju jednogodišnjom potočnicom radi sličnosti s njom. mali plavi cvjetići, visine 40 cm, a sjemenke su ljepljive, točnije plosnate i sa strane imaju čičak (nadam se da kužite kaj mislim
![]() ![]() |
|
![]() |
|
kika ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
Tropi, u pravu si. Mogla bi biti Kalanchoe beharensis.
Mene je malo vrh biljke asocirao na cvjetiće Euphorbie.
|
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Da li netko zna koje su ovo biljke i da li je ova druga vrtna biljka, ako je gdje da je posadim?
![]() ![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
SLAVONKA ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Listopad 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1489 |
pod broj 1 mi sliči na rhipsalis a broj 2 mislim da je neka nova vrsta sanseverije,vidjela sam ju prije par dana u pevecu i baš sam išla čitat kako se zove.
|
|
čovjek uči dok je živ
|
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
![]() Prepoznaje li tko ovu trajnicu s desne strane ???
Ako je to Creeping Phlox ja sam zadovoljna jer je to onda ono što shasha ima na izobilje !!!
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
Danas sam u hotelu snimila ova tri cvijeta, a neznam kako se zovu, pa molim ako netko zna da odgovori
1. ![]() ![]() 2. ![]() 3. ![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
to je Cordyline svakako,ali sad dali je terminalis ili compacta nisam siguran
|
|
|
|
![]() |
|
evo je ako je to ta
sanseveria cylindrica
![]() |
|
čovjek uči dok je živ
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Phlox je sigurno no jel taj tvoj"Creeping" ili neki drugi,ne znam.(meni je phlox-phlox
![]() |
|
![]() |
|
dzomba ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 16 Kolovoz 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2454 |
Oh,Hvala ti najljepsa!!!!!!!
|
Ako Se Desi Da Jednog Dana
Nestanu Sva Stabla Covjeku Ce Preostati Samo Njegovo Genealosko Stablo Da Nad Njim Place.. |
|
![]() |
|
kika ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
1. Euphorbia tirucalli
2. Sanseveria cylindrico
3. moguće i da je ovo neka vrsta Euphorbie, kut snimanja me malo zbunjuje
|
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Jesi vidjela, shasha, do jučer sam taj cvijet zvala "one tortice", a sad već stručni naziv. Blaženi internet
![]() Ali ti to ne znači da sam zapamtila! I meni će to biti phlox
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
pogledaj pod temu potočnica tamo sam nekom odgovorio Cynoglossum
|
|
|
|
![]() |
|
Provjerila sam sve tri na google i sve ste točno napisali. Ova Kalanchoe beharensis je jako visoka pa je nisam mogla drugačije snimiti. Hvala Kika i Tropi.
|
|
život je more
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Ovoj prvoj nikako da ime zapamtim a drugo mi liči na begoniju.Ako je begonija onda je sobna,znači ne van na sunce.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1314151617 243> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |