Anđeoske trube - Datura |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1314151617 19> |
Korisnik | |
makk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Evo moje
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
makk identičnu tvojoj sam lani vidjela uz put, nasipali su neku zemlju pa donijeli sjeme, to je ona stramonium
ali ove godine ništa nije poniklo, što mi je čudno jer je bilo čahura sa sjemenom ko u priči ove duple ljubičaste ima moj stari, sije ih svakog proljeća a travina je prezimila u tegli, sklonjena u plastenik i sad posađena u vrt opet cvjeta pa je moguće i tako sačuvati preko zime |
|
![]() |
|
makk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
Iako su zbilja lijepe ja ih više neću sijati.
Uz stan nemem mjesta za njih, a u velikoj bašti ih ionako ne vidim kad cvjetaju. A da su lijepe, jesu. |
|
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Andina, datura je jednogodišja biljka, bilo joj je krajnje vrijeme da procvjeta
![]() Na proljeće ponavljaš gradivo.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
iako ti je kasno konačno više procvala, radujem se s tobom i prelijepa ti je !
ps. tak me nasmijao ovaj tvoj cvijetić koji pleše s pčelicama ![]() |
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Tnx! Eto, sad sam još nešto zapamtila! Ma već sam ja to sigurno pročitala na forumu, ali od silnih informacija zavrti mi se u glavi i sve pomiješam! ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
andina super, vidim da ti je u tegli pa je možeš skloniti na zimu, mislim da je neko suho i negrijano mjesto sasvim dovoljno, čak i da je mračno
sačuvati ćeš gomolj iz kojeg će ti dogodine opet izbiti biljka kod nas u dalmaciji gomolj preživi i vani, u vrtu, nadzemni dio propadne, ali ne treba je opet sijati, kao ljubičaste npr. koje su i kod nas jednogodišnje |
|
![]() |
|
martab ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 29 Kolovoz 2012 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 114 |
moze mi neko reci kada najbolje sejati dature?naime,dobila sam semenke ljubicastoj pa razmisljam da je odma posejem.u proljece dobila sam daturu od 20cm,mladu,no ona do danas nije procvetala.u cemu je rec?
|
|
![]() |
|
mislim da je bolje sačuvati sjeme za iduću sezonu, a zašto ti ta nije procvjetala?
ne znam, možda joj je bilo prevruće ovo ljeto, možda je bila u premaloj tegli... nešto joj očito nije odgovaralo... bijela ili ljubičasta? |
|
![]() |
|
martab ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 29 Kolovoz 2012 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 114 |
sama neznam sta cu sa njom,treba biti crvena puna.ako ne procvata i ne uberem seme,propasce mi.
|
|
![]() |
|
stefica.n ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 09 Ožujak 2012 Lokacija: Sl.Brod Status: Offline Bodovi: 1443 |
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Prekrasno Štefice, kako su se rascvaleee !!!
A gle moje, ma još samo malo sunca im treba: ![]() |
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
evo je, noćna ptica, a miriše fenomenalnooooo
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Stefice,Glikice blago Vama
![]() ![]() |
|
![]() |
|
marta ne mora biti... prije sam napisala da je trava svoju ljubičastu sačuvao zimus u plasteniku, ove sezone posadio (skupa s teglom) u vrt i opet cvjeta crvenu, k tome i duplu, još nikad nisam vidjela, baš bi bilo super da ti procvjeta i da nam se hvališ tu ![]() |
|
![]() |
|
dijana7566 ![]() Neukroćena biljka ![]() DONATOR Pridružen: 25 Veljača 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 3643 |
Divne su vam dature!
|
|
Pozdrav iz Osijeka
|
|
![]() |
|
evo je još jutros, a već sad kad ovo postavljam, uvenula je :
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Štefice, Glikice, krasne su vam dature! I kažete da mirišu predivno! Moja je malo mirisala, morala sam doslovno zabosti nos u cvijet da bih osjetila miris. Jest da je bio poput parfema, ali vrlo slab. Zašto? Je li normalno da datura slabo miriši?
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1314151617 19> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |