Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Vrtno cvijeće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Anđeoske trube - Datura
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Anđeoske trube - Datura

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1314151617 19>
Korisnik
Poruka
makk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Status: Offline
Bodovi: 1162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje makk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Kolovoz 2012 u 20:22
Evo moje

(")
    (\|/)
   __L_
   \___/http://cvjetnaoaza.blogspot.com
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3901
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Rujan 2012 u 06:57
Originalno poslano od člana tikvić tikvić napisao:

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

Draga,prekrasne anđeoske trebe,a tek boje,a ja sam mislila,da ih ima samo bijeleClapClapClapClapClap
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Rujan 2012 u 10:41
makk identičnu tvojoj sam lani vidjela uz put, nasipali su neku zemlju pa donijeli sjeme, to je ona stramonium
ali ove godine ništa nije poniklo, što mi je čudno jer je bilo čahura sa sjemenom ko u priči

ove duple ljubičaste ima moj stari, sije ih svakog proljeća
a travina je prezimila u tegli, sklonjena u plastenik i sad posađena u vrt opet cvjeta pa je moguće i tako sačuvati preko zime
Na vrh
makk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje makk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Rujan 2012 u 11:21
Iako su zbilja lijepe ja ih više neću sijati.
Uz stan nemem mjesta za njih, a u velikoj bašti ih ionako ne vidim kad cvjetaju.
A da su lijepe, jesu.
     (")
    (\|/)
   __L_
   \___/http://cvjetnaoaza.blogspot.com
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Najljepši vrt pod kišom 2014

Bodovi: 3306
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Rujan 2012 u 21:11
Ova se otvorila prije sat vremena. To je moja prva datura, a sijala sam je proljetos. Tako sam sretna što je procvala!

“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik)
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Rujan 2012 u 00:33
Andina, datura je jednogodišja biljka, bilo joj je krajnje vrijeme da procvjetaWink
Na proljeće ponavljaš gradivo.
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 2763
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Rujan 2012 u 06:37
iako ti je kasno konačno više procvala, radujem se s tobom i prelijepa ti je !

ps. tak me nasmijao ovaj tvoj cvijetić koji pleše s pčelicama LOL
belica,zagreb
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Rujan 2012 u 12:12
Originalno poslano od člana bebolina bebolina napisao:

Andina, datura je jednogodišja biljka, bilo joj je krajnje vrijeme da procvjetaWink
Na proljeće ponavljaš gradivo.

Tnx! Eto, sad sam još nešto zapamtila! Ma već sam ja to sigurno pročitala na forumu, ali od silnih informacija zavrti mi se u glavi i sve pomiješam! LOLLOLLOL
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Rujan 2012 u 23:24
andina super, vidim da ti je u tegli pa je možeš skloniti na zimu, mislim da je neko suho i negrijano mjesto sasvim dovoljno, čak i da je mračno
sačuvati ćeš gomolj iz kojeg će ti dogodine opet izbiti biljka

kod nas u dalmaciji gomolj preživi i vani, u vrtu, nadzemni dio propadne, ali ne treba je opet sijati, kao ljubičaste npr. koje su i kod nas jednogodišnje
Na vrh
martab View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 114
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje martab Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Rujan 2012 u 08:32
moze mi neko reci kada najbolje sejati dature?naime,dobila sam semenke ljubicastoj pa razmisljam da je odma posejem.u proljece dobila sam daturu od 20cm,mladu,no ona do danas nije procvetala.u cemu je rec?
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Rujan 2012 u 10:55
mislim da je bolje sačuvati sjeme za iduću sezonu, a zašto ti ta nije procvjetala?
ne znam, možda joj je bilo prevruće ovo ljeto, možda je bila u premaloj tegli... nešto joj očito nije odgovaralo...
bijela ili ljubičasta?
Na vrh
martab View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje martab Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Rujan 2012 u 11:43
sama neznam sta cu sa njom,treba biti crvena puna.ako ne procvata i ne uberem seme,propasce mi.
Na vrh
stefica.n View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1443
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stefica.n Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Rujan 2012 u 15:53
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Rujan 2012 u 19:30
Prekrasno Štefice, kako su se rascvaleee !!!
A gle moje, ma još samo malo sunca im treba:

...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Rujan 2012 u 21:55
evo je, noćna ptica, a miriše fenomenalnooooo

Na vrh
martab View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje martab Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Rujan 2012 u 22:55
Stefice,Glikice blago Vama predivne su vase dature,moju izgleda ceka sudbina
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Rujan 2012 u 02:04
Originalno poslano od člana martab martab napisao:

sama neznam sta cu sa njom,treba biti crvena puna.ako ne procvata i ne uberem seme,propasce mi.

marta ne mora biti...
prije sam napisala da je trava svoju ljubičastu sačuvao zimus u plasteniku, ove sezone posadio (skupa s teglom) u vrt i opet cvjeta

crvenu, k tome i duplu, još nikad nisam vidjela, baš bi bilo super da ti procvjeta i da nam se hvališ tu Wink
Na vrh
dijana7566 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

DONATOR

Bodovi: 3643
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dijana7566 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Rujan 2012 u 07:25
Divne su vam dature!
Pozdrav iz Osijeka
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Rujan 2012 u 15:17
evo je još jutros, a već sad kad ovo postavljam, uvenula je :

Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Rujan 2012 u 20:32
Štefice, Glikice, krasne su vam dature! I kažete da mirišu predivno! Moja je malo mirisala, morala sam doslovno zabosti nos u cvijet da bih osjetila miris. Jest da je bio poput parfema, ali vrlo slab. Zašto? Je li normalno da datura slabo miriši?
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1314151617 19>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.