Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Vrtno cvijeće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Vrtno cvijeće
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Vrtno cvijeće

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1314151617 43>
Korisnik
Poruka
rain View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Status: Offline
Bodovi: 953
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rain Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Veljača 2009 u 22:00
Ma, naravno da možeš,trajnice se mogu uzgajati u teglama.Zahtijeveju malo više njege nego posađene u zemlji (zalijevanje,prihrana),pa ako još imaš kakvu malo dublju kopanju...eto ti malog vrta na terasi!poz!
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
nuna View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 812
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nuna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Veljača 2009 u 22:21
Evo niknule mi kadifice i cinije.Cinije su se malo izdužile.Još malo pa počinje pikiranje.

Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6510
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Veljača 2009 u 11:32
Originalno poslano od člana rain rain napisao:

O,da.Njihova sam redovna mušterija,prezadovoljna sam.Biljke su stvarno zdrave i velikog korijena,ali meni je veliko zadovoljstvo kad uspijem uzgojiti neki specijalitet iz sjemena,pa kad biljčica prvi put procvate,to mi je draže nego nove cipele

Rain, ja od njih što dobijem mislim kupim mogu još barem od jednog podijeliti na tri dijela, a nemaš pojma koliko mi je drago da sam tu našla BB jer će zadovoljiti sve moje vrtlarske želje.
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Veljača 2009 u 11:56

Baka Bea ja bi takvog između ostalog, imate takvog?
Na vrh
inaja View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje inaja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Veljača 2009 u 15:18
e stvarno nije fer niko mi ne odgovara samo me ignorišete a nova sam na forumu
Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2545
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Veljača 2009 u 15:32
Originalno poslano od člana inaja inaja napisao:

LJUDI MOLIMVAS ZA POMOĆ muž mi je u intermerkuru kupio 4 cvjetića,problem je u tome što mi se čini da je to vrtno svjeće ili balkonsko a ne sobno.Ako možete da mi odgovorite šta vi mislite šta je to potpuno su isti listovi kao kod jaglaca onih što rastu u livadi ali su svi različitih boja kupio je bjeli žuti narandžasti i roze.ja ih trenutno držim u trpezariji na prozorskoj dasci cvjeta imaju još uvjek ali im brzo uvene.i listovi žute.odgovorite molim vas brzo da bi ih spasila i uradila pravu stvar

Inaja,teško je ovako predpostaviti o kojem se cviječu radi.Uslikaj,pa postavi sliku,lakse i brze ces dobiti odgovor.Ako je to jaglac,po tvom opisu mi se cini da jeste,oni ne vole pretoplo,mogu da opstanu u napolju i u kuci,ali na hladnijem..Napolje ih sadi tek kad prodje opasnost od mrazeva.....To moje sikustvo...SmileI mojima su listovi zutjeli dok ih nisam sklonila iz pretoplih prostorija u stubiste na prozor,i sad su ok..Ako i propadne koji list nije frka,jake su to biljke...
Na vrh
Horti View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1187
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Horti Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Veljača 2009 u 16:06
Inaja, dobrodošla na forumsmile78
Što se tiče tvojih biljčica, mislim da se radi o jaglacu Primula acaulis.
Treba ih smjestiti što dalje od izvora topline, a ne smiju biti niti direktno izloženi suncu. Idealna im je temperatura od 10- 16 stupnjeva. Zalijevati treba umjereno svakih 3-4 dana.
Nakon cvatnje možeš ih posaditi u vrt gdje će iduće proljeće ponovno procvasti ali nešto sitnijim cvjetićima.
Ako ti cvijet kratko traje a lišće žuti najprije će bit da im je pretoplo.
Na vrh
Vlatka View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 49
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Vlatka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Veljača 2009 u 18:31
Dobila sam sjeme cinija jesenas ali ih jos nisam posijala a vidim tu slikice malih cinija?! Jel kasno da se sada siju? Kolika im temp. mora biti za sadnju, kada idu van? Ja zivim u stanu , imam balkon.
Na vrh
rain View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 953
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rain Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Veljača 2009 u 21:25
Zapravo,čini mi se da je još rano sijati ljetnice ako nemaš toplo i svijetlo mjesto za njih.One brzo klijaju i prilično brzo rastu a mogu ići van tek kad prođe opasnost od mraza.Lani sam jednu turu sijala rano i to je bilo dosta kilavo tak da mi je kasnije posijana tura napredovala puno brže i bolje.To,naravno,vrijedi za kućne uvjete na kontinentu.U Primorju ili stakleniku se može sijati puno ranije,tak da sam čisto zavidna onima koji već pikiraju.
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Veljača 2009 u 22:05
Ja sam rain dobila ove godine neke ljetnice posijala sam izraslo je i danas sam pikirala u one razgradive posudice pa što bude, biti će. Trajnice koje sam posijala isti su postupak doživjele jer bi htjela što preživi posaditi u zemlju sredinom trećeg mjeseca ako nebude mrazeva, pa možda ima šanse da u nekim cvjetovima uživam već ove godine.
Na vrh
nuna View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nuna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Veljača 2009 u 23:40
Originalno poslano od člana Vlatka Vlatka napisao:

Dobila sam sjeme cinija jesenas ali ih jos nisam posijala a vidim tu slikice malih cinija?! Jel kasno da se sada siju? Kolika im temp. mora biti za sadnju, kada idu van? Ja zivim u stanu , imam balkon.

Vlatka nije kasno da posiješ cinije.Kako vidiš moje su niknule i kada ih pikiram držat ću ih u kući dok ne prođu mrazevi.Tako da ti svoje možeš i malo kasnije posijati ako im sada nemaš neko toplo mjesto.
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Veljača 2009 u 16:30
Baka Bea pitala sam imate i takvog Kukurjeka tamnog cvijeta kao što je ovaj gore na slici?
Na vrh
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2451
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Veljača 2009 u 19:55
Tija, imam tamnoljubičasti.
Na vrh
Vlatka View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 49
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Vlatka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Veljača 2009 u 23:08
Originalno poslano od člana nuna nuna napisao:

Originalno poslano od člana Vlatka Vlatka napisao:

Vlatka nije kasno da posiješ cinije.Kako vidiš moje su niknule i kada ih pikiram držat ću ih u kući dok ne prođu mrazevi.Tako da ti svoje možeš i malo kasnije posijati ako im sada nemaš neko toplo mjesto.

Imam dasku na prozoru, temp je oko 16-18C u sobi a kada je sunce bude toplije. Dva puta sam nesto sijala ali mi nije uspjelo... valjda zalijem previse ili premalo... Koliko to uopce treba zalijevati?
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Veljača 2009 u 23:17
Vlatka ako imaš špricu onda samo pošpricaj jednom na dan i biti će dovoljno ili zalij samo da zemlja bude vlažna. Kad ja sijem preko teglice stavim onu prijanjajuću foliju za domaćinstvo pa se vlažnost zemlje ne gubi toliko. I samo hrabro
Na vrh
nuna View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nuna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Veljača 2009 u 23:45
Ja sam isto stavila foliju na posudicu.Naravno poslije sijanja sam prvo malo pošpricala vodom pa onda stavila foliju.Kada nikne onda ukloniti foliju.
Na vrh
ljiljan View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 10
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ljiljan Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Veljača 2009 u 16:52
Draga Inaja i ja sam nova na forumu.ali polako uklopt cemo se i mi,pa ima jos vremena ,pa cemo i mi da se hvalimo nasim cvijecem,i nasim vrtovima.
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 9297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Veljača 2009 u 13:00
Nisam baš ni ja dugo udružićemo polako snage, pa ćemo i mi njima pokazivati našu ljepotu, ja sam prvo krenula od kaktusa i sukulenata ,pa ću malo kućno neko će nas zapaziti. Nemoj biti tužna evo ja sam ta primjetila i ubuduće te pratimsmile43 i ja sam takva bila pa evo sad sve podržavam idemo daljesmile229i ovakva sam bila. HAHAHAHA
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Veljača 2009 u 13:59

ja se ispričavam u svoje ime i obećajem da ću odgovarati i na poruke vas "novih sjemena" ako ću naravno znati odgovor

Na vrh
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2451
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Veljača 2009 u 21:28
Poštovani novi cvjetoljupci, žao mi je što ste zaključili da vas nitko nije primijetio - u zabludi ste. Istina je baš suprotna. Pitanje je, zašto nismo svi potrčali odgovoriti, (neki jesu hvala im). Malo ste mogli čitati, pa bi primijetili da svaka biljka ima etiketu na kojoj piše naziv, ponekad i latinski. Ni jedan ni drugi nisu ukras nego nečemu služe. Zar ne bi bilo jednostavnije pročitati i napisati 'Kupio mi MM jaglace kako da ih uzgajam', nego brzopleto zaključiti kako vas nitko ne voli. Druga stvar što me začudila je potreba da se nekoga zadivi ljepotom biljaka ili vrta. Pa valjda sve to radimo prvenstveno radi sebe, da mi sami uživamo u ljepoti koju smo stvorili, a ako to i drugi primijete i vrednuju, tim bolje. Ne znači ako se moj vrt meni sviđa da će se dopasti i drugima, ali je li to bitno za bavljenje biljkama? Svatko ima neke svoje favorite, pogledajte koliko ima forumaša, svaki se nečim bavi, naći ćete istomišljenike. Pročitajte i pogledajte teme, postavite jasno i precizno pitanje, nećete dugo čekati na odgovore, a vaše će iskustvo iz dana u dan biti sve bogatije. poz...
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1314151617 43>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,344 sekundi.