Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Moj prvi vrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Moj prvi vrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 160161162163164 184>
Korisnik
Poruka
vanja View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 4968
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vanja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Veljača 2010 u 19:50
Smrčko, šaljem ti sve velike pohvale za tvoje cviće, čestitka tvom braci na diplomi.
I mene kao i Proljeće zanima o kakvom sojinom brašnu je riječ, kako se to dodaje cviću, di ga se kupuje ...
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Veljača 2010 u 22:12
pozdrav Smrcko tebi i tvojim ljubimcima
drago mi je da si s nama
nedostajali su mi tvoji veseli smajlići
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Veljača 2010 u 23:53
Cure hvala na lijepim rječima i pohvalama-
1. Inače imam veliki kofer, od onih sam što tegle sa sobom i svoje ručnike. S obzirom da sam mami nosila cvjeće, ta kutija je stala u moj lađa- kofer. Taman agavica stala, savila joj krilca.
Najveći problem je bio što su sve kopali i zavlačili ruke po koferima. Imala sam srećom kutiju sa voćkama i povrtaljkama, litrom rakijice i eko-vinčeka.Prvo kopaju kutiju. Pita me imam li mesa tu, velim " Tu nemam ". Pitaju opet imam li što za prijaviti prije kopanja, a ja "Tu nemam , samo imam litru rakije".
Naleti na moju "hranu specijale" i pita me što mi je to, a ja velim" Imam cel.Confused"
Rasplet: carinik kaže vozaču " Pomozi joj da spakira paket ".
Pa ja sam zaštićena kao pandaBig%20smile

2. Pročitala sam  za sojino brašno da je hranjljivo za biljke, i poboljšava tlo. U svijetu stavljaju i mekinje (ili su ljuskice) u tlo kao hranjljivo za cvjeće i povrće ( a može i brašno). S obzirom da mi brašno od soje koje sam dobila preko zdravstva nije pasalo, ja ostatak naguram u cvijeće.  Razlika se vidi, dracena izgleda kao nabildanaWink. I najvažnije preživjela mi zimu. Isto tako sam koristi vidjela od kvasca koji sam razmućivala prije 2 god.( 5 lit vode + kockica svježeg  kvasca).

Ima jedna anegdota. Moja susjeda otišla kod nekih samaca da naplati račune i u hodniku im vidi sobni puzavac Scindapsus aureus  ogromnih listova. Pitala ih čim ga zaljevaju da je list kao lepeza i nikad to nije vidjela. Oni joj kažu isključivo pivom, a kako su trknuti možda je i istina. Pivo ima raznih vitamina i silikonaBig%20smileLOL
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Veljača 2010 u 10:38
Ja mislim, smrcko da ti je to sojino brašno od GMO soje - pa su ti sad i biljke GMO nabildane ! LOLLOLLOL
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Veljača 2010 u 12:02
Pa Hojčeka nema veze, još nije tolika kriza da će cvjećke na salatuLOL Nek su one meni lijepe i rumene i velikeWink
A dobro si, vidi mene kako sam nabildana u zadnje vrijeme. Ponesi koju ciglu sa svoje strane da nam auto ne bude na 2 kotačaLOL
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Veljača 2010 u 14:04
LOL 
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Veljača 2010 u 14:31
Dobro se vratila Smrcko, koliko ste već napisale jedva sam stigla sve pročitati, bravo za "šverc" agave, iako ti ljudi nebi vjerovali da si agavu švercala iz Bosne, a kod nas uz more ih toliko ima LOL
život je more
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Veljača 2010 u 14:53
Ma Lanatanica časna riječ, samo nije bila u toj posudi već u dosta plićoj i listove sam joj isavijala. Strapala sam je u kutiju. Vidiš da ih ima isjeckanih, polomila ih.
Ovdje u našem dijelu Rijeke nema agava, bar ih nisam vidjela i nisu na dohvat prstijuLOL. I Hojčeka je nabavila tek u zadnje vrijeme od Lorice, a u blizini mene je.

Svima
Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6701
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Veljača 2010 u 15:52
Stalno se vraćam na sliku agave i pokušavam zamisliti kako si ju samo uspjela strpati u kofer Wink...LOL
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža

(zgora Opatije)
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Veljača 2010 u 15:57
Pa kad malo gledaš - od Hamare do Lore da nema agava nebi niti bilo uredu,
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2010 u 02:17
Korjenčice i ja se pitam kako sam je strapala, ma savijala sam joj uši u kartonsku kutiju. A između ušiju sam strpala domaća jaja

E da Triša sad smo inovatorice u ovom kraju, pravit ćemo mi i tekilu pa na kavici ispod stola lagano puniti čaše

Da vam predstavim mali eksperiment .
Moji prvi adenijumčići. Malo se vidi cimeta na rubu, to je dio eksperimenta.
Takođe tu je i perlit da mu grije

Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2010 u 02:18
Jest da se ništa ne vidi, ali vjerujte tu su Wink
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2010 u 07:00

Sad lijepo špricaj, pokri i grij sjemenke !

Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2010 u 21:02
Strjepim nad njima, nosam ih i lovim topli zrak. Sad su iznad kamina na rešetci za mikrovalnu, ne smijem ih zaboraviti.

Imam i ja adenijume 
Na vrh
Lora View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4104
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lora Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2010 u 23:34
a ja ti ne opraštam što nisi agavu uzela od mene kad sam nudilaWink

Jučer sam gledala ima još mladih koje su preživjele zimu

Rijeka

Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2010 u 23:49
Ali ja imam tvoju agavu Loricasmile78, stoji mi pred ulaznim vratima i iz nje je niknuo onaj invazivni cvijet što ti je sa desne strane staze koja vodi do agave.
Samo agava još miruje, jer smo je jesenas vadili. Ma uzmem ja još koju agavicuWink
Evo našla sam sliku te biljke i agavice. Ako mi bude smrzla dolazim po novu.

Ove dvije aloice su mi smrzleCry

Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Veljača 2010 u 01:05
Moja tillandsia dobila je novi krevetić Smile

Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Veljača 2010 u 06:16
Mene zanima kakva je razlika od onih tilandsia koje smo gledale u MBM-u i ove tvoje. Mojih 5 različitih zaljepljenih na deblo je crklo samo tako. A vidi ove tvoje kako napreduje. Možda sam ih trebala otkinuti od onog ljepila.
Na vrh
bromelija View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
No.3 Najljepše orhideje2014

Bodovi: 3292
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bromelija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Veljača 2010 u 13:53
tillandsiatija je jako lijepa a ne vidim rasadnik ademića...ima li bebeicasmile169
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Veljača 2010 u 16:58
Hojčeka ne znam koja je razlika, ali ima više vrsta tiland. Pa iskreno ne dopada mi se ideja ljepljenja biljke, ona apsorbira tekućine, možda je to može i ubiti. Možda joj je potrebna vlažnija prostorija, a kod mene se ovdje kuha i manji je prostor.
Ja sam moju držala cijelo ljeto na suncu i šprickala je. Pošto mi je jako vruće u dnevnom i do 35 stepeni skoro svaki drugi dan je stavljam pod mlaz vode i dobro protresem , voda se ne smije zadržavati između listova.

Ove naše su zračne tilland. Osobene su zato što imaju ljuskaste listove što im omogućuje apsorpciju vlage iz zraka, pa čak iz prašine.
Mogu čak apsorbirati hranjljive tvari iz prašine, a ako ste mislili da im ne treba  hranjivo grješite, pa nitko ne živi bez hrane. Može ih se pošpricati jednom mjesečno đubrivom za orhideje ( ali nisam 100% sigurna da li je za orhideje.

Tillan. usneoides je najbolja za zimske vrtove, dok druge vrste mogu i u kuću.

Moja vrsta bi bila  T. oaxacana, da i cvjetaće neupadljivim cvjetovima. Što će se desiti nakon cvjetanja bog zna, vidim na centralnom dijelu naznaku za cvjetanje.

Pa ne bi rekla da mi napreduju, jer nije ništa veća nego sam je donijela, samo su se listovi počeli sušiti, što me zabrinjava. I ima neki milmetarski izdanak, koji je takav već mjesecima. Možda ako mi ugine osnovna biljka ostane taj izdanak ako ikada naraste. Pojma nemam što će se  odgrati s tom biljkom, samo da mi doživi izlazak na sunce.Hug

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 160161162163164 184>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,594 sekundi.