Moj prvi vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 160161162163164 184> |
Korisnik | |
vanja ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4968 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Smrčko, šaljem ti sve velike pohvale za tvoje cviće, čestitka tvom braci na diplomi.
I mene kao i Proljeće zanima o kakvom sojinom brašnu je riječ, kako se to dodaje cviću, di ga se kupuje ... |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
pozdrav Smrcko tebi i tvojim ljubimcima
![]() drago mi je da si s nama nedostajali su mi tvoji veseli smajlići |
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Cure hvala na lijepim rječima i pohvalama
![]() 1. Inače imam veliki kofer, od onih sam što tegle sa sobom i svoje ručnike. S obzirom da sam mami nosila cvjeće, ta kutija je stala u moj lađa- kofer. Taman agavica stala, savila joj krilca. Najveći problem je bio što su sve kopali i zavlačili ruke po koferima. Imala sam srećom kutiju sa voćkama i povrtaljkama, litrom rakijice i eko-vinčeka ![]() ![]() ![]() Naleti na moju "hranu specijale" i pita me što mi je to, a ja velim" Imam cel. ![]() Rasplet: carinik kaže vozaču " Pomozi joj da spakira paket ". Pa ja sam zaštićena kao panda ![]() 2. Pročitala sam za sojino brašno da je hranjljivo za biljke, i poboljšava tlo. U svijetu stavljaju i mekinje (ili su ljuskice) u tlo kao hranjljivo za cvjeće i povrće ( a može i brašno). S obzirom da mi brašno od soje koje sam dobila preko zdravstva nije pasalo, ja ostatak naguram u cvijeće. Razlika se vidi, dracena izgleda kao nabildana ![]() Ima jedna anegdota. Moja susjeda otišla kod nekih samaca da naplati račune i u hodniku im vidi sobni puzavac Scindapsus aureus ogromnih listova. Pitala ih čim ga zaljevaju da je list kao lepeza i nikad to nije vidjela. Oni joj kažu isključivo pivom, a kako su trknuti možda je i istina. Pivo ima raznih vitamina i silikona ![]() ![]() |
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Ja mislim, smrcko da ti je to sojino brašno od GMO soje - pa su ti sad i biljke GMO nabildane !
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Pa Hojčeka nema veze, još nije tolika kriza da će cvjećke na salatu
![]() ![]() A dobro si, vidi mene kako sam nabildana u zadnje vrijeme ![]() ![]() |
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
![]() |
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Dobro se vratila Smrcko, koliko ste već napisale jedva sam stigla sve pročitati, bravo za "šverc" agave, iako ti ljudi nebi vjerovali da si agavu švercala iz Bosne, a kod nas uz more ih toliko ima
![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
Ma Lanatanica časna riječ, samo nije bila u toj posudi već u dosta plićoj i listove sam joj isavijala. Strapala sam je u kutiju. Vidiš da ih ima isjeckanih, polomila ih.
Ovdje u našem dijelu Rijeke nema agava, bar ih nisam vidjela i nisu na dohvat prstiju ![]() Svima ![]() |
|
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Stalno se vraćam na sliku agave i pokušavam zamisliti kako si ju samo uspjela strpati u kofer
![]() ![]() |
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Pa kad malo gledaš - od Hamare do Lore da nema agava nebi niti bilo uredu,
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Korjenčice i ja se pitam kako sam je strapala, ma savijala sam joj uši u kartonsku kutiju. A između ušiju sam strpala domaća jaja
![]() E da Triša sad smo inovatorice u ovom kraju, pravit ćemo mi i tekilu pa na kavici ispod stola lagano puniti čaše ![]() Da vam predstavim mali eksperiment ![]() Moji prvi adenijumčići. Malo se vidi cimeta na rubu, to je dio eksperimenta. Takođe tu je i perlit da mu grije ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Jest da se ništa ne vidi, ali vjerujte tu su
![]() |
|
![]() |
|
Sad lijepo špricaj, pokri i grij sjemenke ! |
|
![]() |
|
Strjepim nad njima, nosam ih i lovim topli zrak. Sad su iznad kamina na rešetci za mikrovalnu, ne smijem ih zaboraviti.
Imam i ja adenijume ![]() |
|
![]() |
|
Lora ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 21 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4104 |
a ja ti ne opraštam što nisi agavu uzela od mene kad sam nudila
![]() Jučer sam gledala ima još mladih koje su preživjele zimu
|
|
Rijeka Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn |
|
![]() |
|
Ali ja imam tvoju agavu Lorica
![]() Samo agava još miruje, jer smo je jesenas vadili. Ma uzmem ja još koju agavicu ![]() Evo našla sam sliku te biljke i agavice. Ako mi bude smrzla dolazim po novu. Ove dvije aloice su mi smrzle ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Moja tillandsia dobila je novi krevetić
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Mene zanima kakva je razlika od onih tilandsia koje smo gledale u MBM-u i ove tvoje. Mojih 5 različitih zaljepljenih na deblo je crklo samo tako. A vidi ove tvoje kako napreduje. Možda sam ih trebala otkinuti od onog ljepila.
|
|
![]() |
|
bromelija ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
tillandsiatija je jako lijepa a ne vidim rasadnik ademića...ima li bebeica
![]() |
|
![]() |
|
Hojčeka ne znam koja je razlika, ali ima više vrsta tiland. Pa iskreno ne dopada mi se ideja ljepljenja biljke, ona apsorbira tekućine, možda je to može i ubiti. Možda joj je potrebna vlažnija prostorija, a kod mene se ovdje kuha i manji je prostor.
Ja sam moju držala cijelo ljeto na suncu i šprickala je. Pošto mi je jako vruće u dnevnom i do 35 stepeni skoro svaki drugi dan je stavljam pod mlaz vode i dobro protresem , voda se ne smije zadržavati između listova. Ove naše su zračne tilland. Osobene su zato što imaju ljuskaste listove što im omogućuje apsorpciju vlage iz zraka, pa čak iz prašine. Mogu čak apsorbirati hranjljive tvari iz prašine, a ako ste mislili da im ne treba hranjivo grješite, pa nitko ne živi bez hrane. Može ih se pošpricati jednom mjesečno đubrivom za orhideje ( ali nisam 100% sigurna da li je za orhideje. Tillan. usneoides je najbolja za zimske vrtove, dok druge vrste mogu i u kuću. Moja vrsta bi bila T. oaxacana, da i cvjetaće neupadljivim cvjetovima. Što će se desiti nakon cvjetanja bog zna, vidim na centralnom dijelu naznaku za cvjetanje. Pa ne bi rekla da mi napreduju, jer nije ništa veća nego sam je donijela, samo su se listovi počeli sušiti, što me zabrinjava. I ima neki milmetarski izdanak, koji je takav već mjesecima. Možda ako mi ugine osnovna biljka ostane taj izdanak ako ikada naraste. Pojma nemam što će se odgrati s tom biljkom, samo da mi doživi izlazak na sunce. ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 160161162163164 184> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |