Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Moj novi dom
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Moj novi dom

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1516171819 151>
Korisnik
Poruka
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 3544
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Svibanj 2010 u 06:36
Rosa čini se da dijelimo sličan ukus, a karanfilići su uistinu prelijepi, mislim da bi pristajali svakom vrtu! LOL

Anaida, Anči, hvala vam što ste i moj skromni vrt posjetile i pohvalile Smile
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Medvjed34 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1640
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Medvjed34 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Svibanj 2010 u 18:58
misty sve je posađeno vani, za sada. napravio sam mali rasadnik u kojem ću sve biljke pustiti da se ukorjene pa onda na jesen presađivati kamo već koja spada. tata takve rasadnike naziva školica
Živi svaki dan kao da ti je prvi
Na vrh
Inox View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 538
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Inox Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Svibanj 2010 u 08:18
Svratih malo u Tvoju oazu gdje, kako kažeš, najbrižljivije njeguješ mir. Misty uspijeva Ti, uspijeva. Sluti se da si ga i sama našla pa puštaš da se lagano prelijeva u Tvoj vrt. Vidi se i osjeća se da tu vlada jedna fina harmonija u čijoj ćeš ugodnoj melodiji, kad sve stasa, uživati idućih godina. Vjerujem da ćeš i Ti u zagrljaju prirode svoga vrta  otkriti jednu novu dimenziju življenja kao što se to dogodilo Cimi i meni u "našem raju".
Samo je misao apsolutno slobodna, sve su ostale slobode manje ili više ograničene.
Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Svibanj 2010 u 06:26
Originalno poslano od člana lilie lilie napisao:

Šetam i gledam. Lijep ti je vrt. Karanfilić, jorgovan i weigelia prekrasni.

Misty-da i Lantana može li reznica veigelie?

Lilie draga ja je još nemam, ova slika je iz susjedina vrta, trebat ću se strpiti do jeseni da pokušam zakorijeniti reznicu Confused
Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Svibanj 2010 u 18:54
Stefkaja, mali kaktus, predivan je i paket, a još ljepše je u njemu sve ono što se ne vidi LOL

gioia šteta da joj ne možeš osjetiti miris, ali dobro je da je ne vidiš sada kad je skoro već ogoljena u zemlji Ermm

medo ja sam sva mokra, ali sve je posađeno! Thumbs%20Up Pokušaj ipak raspoznati biljčice koje ne mogu vani prezimiti. Sigurno si i ti dobio sadnice murtile, pa onda kad nemožeš na more, pomiriši ih, to je pravi miris Dalmacije Smile

Lantana draga, nemoj tugovati, morala sam otići, ali ponijela sam svoju Dalmaciju i posebno Brač u srcu. smile84

Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Svibanj 2010 u 08:13
Originalno poslano od člana OTOK OTOK napisao:

Dobro mi je poznat taj osjećaj kad otvoriš Lantanin paket. Znam da si uživala, a tek kad se biljčice udomaće i počnu rasti ......

Toplo se nadam da će htjeti zamjeniti svoje plavo okružje ovim zelenim Tongue
Moram pronaći teglu za mladu maslinu, makar je žilava, teško da bi mogla podnijeti ovu zimu. Noćas sam je sanjala Embarrassed i baš se pitam ima li uopće ikoga tko će uzgajati maslinu u tegli? Ermm

Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2010 u 19:03
Danas sam dobila paket. Veliki paket pun sadnica za moj vrt i pun hrane za moju dušu. Velik je za oko, ali je i veći od toga jer je u njega stalo i puno pažnje, dobrote i razumijevanja. Poslala ga je žena koju nikada nisam srela niti upoznala u stvarnosti, s otoka na kojem sam provela sva ljeta svog djetinjstva i mladosti.
Split je centar Dalmacije, ali prava Dalmacija, ona iskonska sa svojim mirisima mora, borova, česmine, brnistre, lavande, ruzmarina i (meni najautentičnijeg mirisa) murtile, ta Dalmacija živi na otocima.
U ovom paketu stiglo je sve to, malo škrte bračke crvene zemlje, nekoliko reznica s ljubavlju njegovanih ruža (od kojih ova narančasta miriše kao da je još na grmu!), miris murtile ispunio je moj slavonski balkon, a stigao je i pinjol (šiška dalmatinskog bora), nisu izostale ni morske školjkice..
Cijelo popodne gledam, dodirujem i osjećam sve to što je stiglo u ovom paketu, za sve ovo hvala nije dovoljno, a samo to mogu draga Lantana

Svježina i miris ovih pupoljaka najbolje govore o tome s koliko je srca sve ovo poslano!

Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Svibanj 2010 u 19:19
Originalno poslano od člana Medvjed34 Medvjed34 napisao:

misty sve je posađeno vani, za sada. napravio sam mali rasadnik u kojem ću sve biljke pustiti da se ukorjene pa onda na jesen presađivati kamo već koja spada. tata takve rasadnike naziva školica

Nije ni to loša ideja, ovaj put je meni bilo lakše, dalmatinske biljčice poznajem bolje pa su sve već na stalnim mjestima. Možda sam nešto i zbucala, ali uvijek me ovo tješi

Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Svibanj 2010 u 10:13
Originalno poslano od člana Inox Inox napisao:

Svratih malo u Tvoju oazu gdje, kako kažeš, najbrižljivije njeguješ mir. Misty uspijeva Ti, uspijeva. Sluti se da si ga i sama našla pa puštaš da se lagano prelijeva u Tvoj vrt. Vidi se i osjeća se da tu vlada jedna fina harmonija u čijoj ćeš ugodnoj melodiji, kad sve stasa, uživati idućih godina. Vjerujem da ćeš i Ti u zagrljaju prirode svoga vrta  otkriti jednu novu dimenziju življenja kao što se to dogodilo Cimi i meni u "našem raju".

Istina je Inox, ovdje sam tek osam mjeseci, a kao da sam oduvijek! Tu novu dimenziju življenja koju ste otkrili Cimi i ti, ja tek otkrivam, a već mi izgleda kao da otkrivam vlastiti raj! LOL
Na vrh
stefkaja View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3563
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stefkaja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2010 u 19:06
Predivan paket si dobila..smile141 za tebe i Lantanu
Na vrh
Medvjed34 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Medvjed34 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Svibanj 2010 u 20:50
Da, izgleda da sam ja ovaj puta izvukao deblji kraj, barem što se poznavanja bilja tiče. no, ne brinem nimalo jer znam da će se primiti upravo one biljke kojima je namijenjeno da se ukorjene. sve u ovom svijetu ima svoje zašto i zato pa vjerujem da će biti baš onako kako treba, i tebi i meni
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2010 u 19:29
Kako si lijeppaket dobila,vrt si sjajno napredujeClap
Na vrh
radosnica View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 183
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje radosnica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Svibanj 2010 u 22:21
Bila sam nekoliko puta kod tebe ali nikako da nešto napišem. Strahovito osjećam bujicu tvojih osjećaja. Ti si ko tempirana bomba osjećaja pa kad to pretočiš u vrt....jako sam znatiželjna kako ćeš ga oblikovati. Wink
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2010 u 20:46
ima svega u paketu,a meni bode oci narandzasta ruza
Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Svibanj 2010 u 07:03
Originalno poslano od člana radosnica radosnica napisao:

Bila sam nekoliko puta kod tebe ali nikako da nešto napišem. Strahovito osjećam bujicu tvojih osjećaja. Ti si ko tempirana bomba osjećaja pa kad to pretočiš u vrt....jako sam znatiželjna kako ćeš ga oblikovati. Wink

Ovaj vrt imam tek osam mjeseci, proći će godine dok se približim nekim od vrtova kojima se ovdje divim. Najljepše u njemu je upravo ono što su mi vješte vrtlarice s ovog foruma nesebično odvojile iz svojih vrtova, pa kako da to ne volim i ne cijenim??
A nema sretnije ljubavi nego što je ljubav prema cvijeću, ono sve uzvraća, pa čak i kad ode znaš da će se vratiti LOL
Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Svibanj 2010 u 06:23
Originalno poslano od člana Retriver Sara Retriver Sara napisao:

nakon malo duljeg odsustva, (opravdanog), evo me opet na ovim stranicama punih romantike, sjete i savršenog sklada i mira između jednog ljudskog bića i biljaka koji se međusobno tako fascinantno nadopunjuju.
Kod tebe je uvijek sve tako beskrajno eterično, prozračno, lelujavo, a istovremeno tako jednostavno i domaće da djeluje nevjerojatno umirujuće.
lijepi pozdrav

U svom vrtu najbrižljivije njegujem upravo mir i tako sam sretna kad to još netko osjeti! A kako sam početnica, fascinirame me sve u njemu, znam provesti sate samo gledajući..
Kad gledam vaše vrtove jasno mi je da će trebati godine da se barem približim ljepoti kakvu vi već imate, ali ovo je kao i u svakoj drugoj ljubavi, čekanje i strepnja imaju posebnu draž Wink
Hvala vam što i to samnom dijelite
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Svibanj 2010 u 15:22
Misty skoro si me rastužila s koliko si osjećaja opisala Dalmaciju, naš otok i sve što te na njega podsjeća. Samo ti posadi i neka raste, neka te sjeća na lijepe dane...
život je more
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Svibanj 2010 u 07:34
Dobro mi je poznat taj osjećaj kad otvoriš Lantanin paket. Znam da si uživala, a tek kad se biljčice udomaće i počnu rasti ......
Na vrh
Medvjed34 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Medvjed34 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2010 u 21:00
Misty, vidim da je i tebe Lantana obradovala predivnim iznenađenjem. Prekrasno je to koliko su ljudi ovdje nesebični i rado dijele svoju sreću s drugima

Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Svibanj 2010 u 07:05
Originalno poslano od člana Medvjed34 Medvjed34 napisao:

Da, izgleda da sam ja ovaj puta izvukao deblji kraj, barem što se poznavanja bilja tiče. no, ne brinem nimalo jer znam da će se primiti upravo one biljke kojima je namijenjeno da se ukorjene. sve u ovom svijetu ima svoje zašto i zato pa vjerujem da će biti baš onako kako treba, i tebi i meni

Nema razloga za brigu Medo, fotić imaš, znalaca je ovdje ko u priči, a znaš da ja stalno pratim što se događa u tvom vrtu i da ću rado pomoći Smile
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1516171819 151>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,281 sekundi.