Moja cvijetna razbibriga |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1516171819 37> |
Korisnik | |
Inox ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 13 Prosinac 2009 Lokacija: VG Status: Offline Bodovi: 538 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Smail
![]() Inače... naučio, shvatio, uočio simboliku i zbog toga namjerno ne citiram Tvoj tekst. Svoga patuljka i uspomenu čuvaj samo za sebe. Meni je patuljak lijep i takav u svojoj "naivi", a vrijedan zbog povijesti svoga nastanka. Ako se odlučiš maknuti post, nema veze. Ostati će mi u pamćenju jedan simpa patuljajk sa velikom mrkvom. |
|
Samo je misao apsolutno slobodna, sve su ostale slobode manje ili više ograničene.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
smail
![]() ![]() imamo isti mali sarenolisni zbunic ![]() |
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Lijep vrt i zanimljiva priča o kamenju, stijeni....
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
vidim da će i moj Floki imati novog prijatelja patuljka
![]() moram priznati da je moje zanimanje za njih sve veće i da ću morati proširiti kolekciju...ma simpa su skroz ![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
Smail ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2010 Lokacija: Dugo Selo Status: Offline Bodovi: 2345 |
Ahoj Inox,
moram priznati da si mi izmamio veliki osmjeh na licu kada sam vidjela Tvoj post, kako kažu od uha do uha, znam da se nećeš predomisliti kao ja jer Ti čvrsto stojiš iza svog izričaja.. Što se tiče Tvog osvrta na kamenje u mom vrtu, ono ima posebnu simboliku u mom životu pa tako i u vrtu, kamenje predstavlja stijenu na koju sam se dugo godina sa sigurnošću naslanjala, a onda je ta stijena postala sitna kao pijesak i na kraju nestala, tako i kompozicija kamenja u mom vrtu, na početku su velike gromade a iza njih slijede sve manji kamenčići da bi se na kraju pretvorili u pijesak. Eh sada onaj "lik usred ljepote" je namjerno sakriven i dostupan samo mom pogledu jer je izrađen samo za mene, neke godine, a sigurno prije 99. jer poslije nije mogao nastati, to je bio prvi uzorak malo nespretno napravljen (trebalo ih je biti cijela ekipa ali ih je pregazilo vrijeme koje je isteklo). Budući da sam prozvana da je zaboravljen ja ga ipak posuđujem drugim pogledima, možda ću se sutra predomisliti i promjeniti ovaj post ali eto danas je vidljiv. Nadam se da će Tvoja patuljačka ekipa biti zadovoljna i da neće napraviti nikakve huncutarije u mom kamenjaru. Pozdrav Tebi, dragoj Cimi i svim vašim patuljčekima na Trgu.
Trebalo bi ga malo renovirati,ali se bojim da tada nebi izgledao kao prvi original. |
|
Zadržite samo vesele prijatelje.
|
|
![]() |
|
Smail ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2010 Lokacija: Dugo Selo Status: Offline Bodovi: 2345 |
-Suncee, moon pozdrav, lijepo vas je vidjeti kod mene.
|
|
|
|
![]() |
|
Inox ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 13 Prosinac 2009 Lokacija: VG Status: Offline Bodovi: 538 |
Hi Smail,
![]() Neznam hoću li se i ja sutra predomisliti i bitno promijeniti ovaj post kao Ti svoj danas kod mene? ![]() Kada ne želiš ponavljati ono što su drugi prije tebe rekli da ne ispadneš kopija, kad obavezno želiš biti drugačiji i original, a to ti ne uspijeva, onda je možda najbolje šutke i bez riječi prošetati tvoji imanjem, diviti se osebujnom, raznovrsnošću biljaka bogatom kamenjaru zavidnih dimenzija, gdje dijapazon tonova zelenih i žute boje stvara izniman vizualni sklad, a ritmična mijena listova, listića, trava i travćica raznolikošću veličina stvara strukturalni igrokaz u kojem je kamen izazovni kontrapunkt….i sve je to jako lijepo i u redu, ali nešto ipak nije. Usred sve te ljepote, jednog se "lika" netko srami i dotakne ga samo marginom kadra i to sa strane, s leđa i dovoljno daleko da ga se ne može ni prepoznati. Da, jedan je patuljak ostavljen da čami u osami anonimnosti, izvan pogleda i reflektora popularnosti koji bi mu u suprotnom mogli promijeniti život na CiF-u. Ako to sazna, moja patuljačka ekipa će Ti iz čiste huncutarije onim Tvojim crvenim traktorom preorati cijeli kamenjar. Da se to još ispraviti. Fotkaj ga u gro planu, objavi fotku i učini ga zvijezdom dana i sve je zaboravljeno, a ja povlačim moju patuljačku ekipu na startnu poziciju, na njihov trg. …a meni valjda, pri slijedećem posjetu Tvojoj baušteli, padne na pamet nešto suvislo natipkati. ![]() |
|
Samo je misao apsolutno slobodna, sve su ostale slobode manje ili više ograničene.
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
![]() |
|
![]() |
|
sunceeee ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Lokacija: Hrv. zagorje Status: Offline Bodovi: 1634 |
Uvijek je lijepo k tebi navratiti!
|
|
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega! Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
|
|
![]() |
|
Anči pozdrav i tebi, ti si mi uvjek dragi gost.
-misty-da hvala ti što si navratila.
Ivna i tebi
![]() kuc, kuc freeland eto mene k tebi sa mojim cvetekima, nije stalo sve u auto pa sam iznajmila kamion
![]() ![]() -Zelenka dobro nam došla na forum a pogotovo u moj vrt, ah kamenje ti je draga moja posebna priča, prvo ti odem razgovarati s njim, pa ga malo gledati a onda polako pakiram u auto, koliko mala corsica može voziti i slažem u dvorište. Onaj slatki grmić ne samo bijeli, nego i crveni i rozi se zove biserak, još je mali ali do godine bit će on već pravi grm. Hvala ti što ti se sviđa narančasta boja, obožavam boje ma gdje bile, zato i postoje da se koriste. Dođi mi opet bit će mi drago.
- Lovro i tebi pozdrav i hvala na posjeti , pusa tvom malom Lovri.
|
|
|
|
![]() |
|
Lovro ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
![]() |
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
![]() |
|
Zelenka ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 26 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 207 |
Smail
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Smail, ja ti oslobodim cijeli južni veliki prozor za nju pa je pošalji na zimovanje, za prvi maj dođeš po nju!!!! Vidiš, to bi bio biznis, nešto kao pansion za zimogrozne ljepotice!!! Nebi bila velika cijena, grančica tu, sjemenkica tamo....pa ipak sam ja skromna cura!!! Eto, vidiš draga domaćice, na kaj vuće tvoja cvjetna razbibriga!!! Pozdrav ![]() |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
ivna ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
Smješkice moja, veeeeliki pozdrav
![]() ![]() |
|
![]() |
|
misty-da ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3544 |
Pregledala sam sve zaostatke, a ovo me oduševilo!!! Tako slatke, nježne kuglice !
![]() |
|
Time is something you can never get back..
|
|
![]() |
|
anči39 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3042 |
Već češ ti sve popuniti
![]() |
|
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
|
|
![]() |
|
Hvala ti Lora na posjeti, kažeš umorila si se, trebala si javiti da ti skuham
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Lora ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 21 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4104 |
Evo me opet u šetnji tvojim prelijepim vrtom. Uživala sam šetajući u svakoj biljčici. Malo sam se umorila ali je vrijedilo
|
Rijeka Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn |
|
![]() |
|
Blago tebi moon što ti napreduje dipladenija, ja nemam mjesto za nju uz prozor, a vode joj stalno po malo dolijevam u tanjurić pa kako joj bude, neko cvijeće ugine, neko opet dođe novo a šta da radimo kada nemamo idealne uvjete za sve.
|
|
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
I ja sam unijela diplandeniju sandevilu u stan. Stavila sam ju do prozorskog stakla da bi imala što više svjetlosti. Dobila je još par listića i dva pupa su se rascvjetala. Sadćemo vidjeti kako će biti u narednom razdoblju, hoće li tako nastaviti - samo da ne ugine. Negdje sam pročitala da je dobro u tanjurić nasuti vodu i u vodu staviti kamenčiće pa onda cvijetnjak tako da ne bude s dnom u vodi nego iznad. Tako će biljka imati oko sebe vlažniji zrak, a navodno da to diplandeniji odgovara![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1516171819 37> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |