Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Moja cvijetna razbibriga
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Moja cvijetna razbibriga

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1516171819 37>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
Inox View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Status: Offline
Bodovi: 538
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Inox Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Listopad 2010 u 13:25
Smail , drago mi je ako sam Ti uspio izmamiti osmjeh na lice, još bolje ako je bio od uha do uha, iako ima i izreka: da nemaš uha smijala bi se  oko glave.
Inače...
naučio, shvatio, uočio simboliku i zbog toga namjerno ne citiram Tvoj tekst. Svoga patuljka i uspomenu čuvaj samo za sebe. Meni je patuljak lijep i takav u svojoj "naivi", a vrijedan zbog povijesti svoga nastanka. Ako se odlučiš maknuti post, nema veze. Ostati će mi u pamćenju jedan simpa patuljajk sa velikom mrkvom.
Samo je misao apsolutno slobodna, sve su ostale slobode manje ili više ograničene.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Listopad 2010 u 10:01
smail
imamo isti mali sarenolisni zbunic
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Listopad 2010 u 21:47
Lijep vrt i zanimljiva priča o kamenju, stijeni....ClapClapClap
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Listopad 2010 u 20:18
vidim da će i moj Floki imati novog prijatelja patuljka Wink
moram priznati da je moje zanimanje za njih sve veće i da ću morati proširiti kolekciju...ma simpa su skroz LOL

Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
Smail View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2345
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Smail Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Listopad 2010 u 19:56
Ahoj Inox,
                moram priznati da si mi izmamio veliki osmjeh na licu kada sam vidjela Tvoj post, kako kažu od uha do uha, znam da se nećeš predomisliti kao ja jer Ti čvrsto stojiš iza svog izričaja.. Što se tiče Tvog osvrta na kamenje u mom vrtu, ono ima posebnu simboliku u mom životu pa tako i u vrtu, kamenje predstavlja stijenu na koju sam se dugo godina sa sigurnošću naslanjala, a onda je ta stijena postala sitna kao pijesak i na kraju nestala, tako i kompozicija kamenja u mom vrtu, na početku su velike gromade  a iza njih slijede sve manji kamenčići da bi se na kraju pretvorili u pijesak. Eh sada onaj "lik usred ljepote" je namjerno sakriven i dostupan samo mom pogledu jer je izrađen samo za mene, neke godine, a sigurno prije 99. jer poslije nije mogao nastati, to je bio prvi uzorak malo nespretno napravljen (trebalo ih je biti cijela ekipa ali ih je pregazilo vrijeme koje je isteklo). Budući da sam prozvana da je zaboravljen ja ga ipak posuđujem drugim pogledima, možda ću se sutra predomisliti i promjeniti ovaj post ali eto danas je vidljiv. Nadam se da će Tvoja patuljačka ekipa biti zadovoljna i da neće napraviti nikakve huncutarije u mom kamenjaru. Pozdrav Tebi, dragoj Cimi i svim vašim patuljčekima na Trgu.
Trebalo bi ga malo renovirati,ali se bojim da tada nebi izgledao kao prvi original.
Zadržite samo vesele prijatelje.
Na vrh
Smail View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Smail Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Listopad 2010 u 19:31
-Suncee, moon pozdrav, lijepo vas je vidjeti kod mene.
Na vrh
Inox View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 538
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Inox Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Listopad 2010 u 18:35
Hi Smail,
Neznam hoću li se i ja sutra predomisliti i bitno promijeniti ovaj post kao Ti svoj danas kod mene?
Kada ne želiš ponavljati ono što su drugi prije tebe rekli da ne ispadneš kopija, kad obavezno želiš biti drugačiji i original, a to ti ne uspijeva, onda je možda najbolje šutke i bez riječi prošetati tvoji imanjem, diviti se osebujnom, raznovrsnošću biljaka  bogatom kamenjaru zavidnih dimenzija, gdje dijapazon tonova zelenih i žute boje stvara izniman vizualni sklad, a ritmična mijena listova, listića, trava i travćica raznolikošću veličina stvara strukturalni igrokaz u kojem je kamen izazovni kontrapunkt….i sve je to jako lijepo i u redu, ali nešto ipak nije. Usred sve te ljepote, jednog se "lika" netko srami i dotakne ga samo marginom kadra i to sa strane, s leđa i dovoljno daleko da ga se ne može ni prepoznati. Da, jedan je patuljak ostavljen da čami u osami anonimnosti, izvan pogleda i reflektora popularnosti koji bi mu u suprotnom mogli promijeniti život na CiF-u. Ako to sazna, moja patuljačka ekipa će Ti iz čiste huncutarije onim Tvojim crvenim traktorom preorati cijeli kamenjar. Da se to još ispraviti. Fotkaj ga u gro planu, objavi fotku i učini ga zvijezdom dana i sve je zaboravljeno, a ja povlačim moju patuljačku ekipu na startnu poziciju, na njihov trg.
…a meni valjda, pri slijedećem posjetu Tvojoj baušteli, padne na pamet nešto suvislo natipkati.

Samo je misao apsolutno slobodna, sve su ostale slobode manje ili više ograničene.
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Listopad 2010 u 14:47
ponovo u posjeti
Na vrh
sunceeee View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1634
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sunceeee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Listopad 2010 u 22:58
Uvijek je lijepo k tebi navratiti!
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega!   Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
Na vrh
Smail View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Smail Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Listopad 2010 u 18:54
Anči pozdrav i tebi, ti si mi uvjek dragi gost.
-misty-da hvala ti što si navratila.
Ivna i tebi smile78za posjet.
kuc, kuc freeland eto mene k tebi sa mojim cvetekima, nije stalo sve u auto pa sam iznajmila kamion smile98jer treba popuniti tvoj veliki  južni prozor, a kod mene ima dosta toga što će i ove zime propasti, eto sve ti dajem pa da niti ne dolazim za prvi maj po to samo da navratim na smile142..
-Zelenka dobro nam došla na forum a pogotovo u moj vrt, ah kamenje ti je draga moja posebna priča, prvo ti odem razgovarati s njim, pa ga malo gledati a onda polako pakiram u auto, koliko mala corsica može voziti i slažem u dvorište. Onaj slatki grmić ne samo bijeli, nego i crveni i rozi se zove biserak, još je mali ali do godine bit će on već pravi grm. Hvala ti što ti se sviđa narančasta boja, obožavam boje ma gdje bile, zato i postoje da se koriste. Dođi mi opet bit će mi drago.
- Lovro i tebi pozdrav i hvala na posjeti , pusa tvom malom Lovri.
Na vrh
Lovro View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4174
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lovro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Listopad 2010 u 17:52
smile73
Varaždin, stari moj grad!
Na vrh
Zelenka View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 207
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zelenka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Listopad 2010 u 13:41
Smail Clap za kamenjar (pa gdje vi nabavljate toliko kamenje ??? Ruže stabljašice su ti za pasti u nesvjest smile190 onaj dio koji je uslikao muž je nestvarno lijep,puno biljaka puno truda ,puno ljepote ! Hihihi sad se sjetih moram pohvaliti i narančastu boju zida nije tema al ajd nisam mogla da ne primjetim.Također me zanima naziv ovog slatkog grmića sa bijelim bobama dva posta ispred dali je to vanjski grm ili sobni jer viđam u parkovima grmiće sa takvim bobama doduše ne tako gustim a neznam mu naziv...
Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5914
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Listopad 2010 u 09:51
Originalno poslano od člana Smail Smail napisao:

Blago tebi moon što ti napreduje dipladenija, ja nemam mjesto za nju uz prozor, a vode joj stalno po malo dolijevam u tanjurić pa kako joj bude, neko cvijeće ugine, neko opet dođe novo a šta da radimo kada nemamo idealne uvjete za sve.

Smail, ja ti oslobodim cijeli južni veliki prozor za nju pa je pošalji na zimovanje,  za prvi maj dođeš po nju!!!!

Vidiš, to bi bio biznis, nešto kao pansion za zimogrozne ljepotice!!! Nebi bila velika cijena, grančica tu, sjemenkica tamo....pa ipak sam ja skromna cura!!!

Eto, vidiš draga domaćice, na kaj vuće tvoja cvjetna razbibriga!!! Pozdrav Clap
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode

Na vrh
ivna View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2773
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Listopad 2010 u 07:25
Smješkice moja, veeeeliki pozdrav Hug! Sve sam pregledala, noviteti i radovi su fantastični a ona slikica koju je i Ančica izdvojila je smile39 !

Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3544
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Listopad 2010 u 06:35
Originalno poslano od člana Smail Smail napisao:

Ovo mi je posebno drag grm, doduše nije još grm ali će valjda biti.
Pregledala sam sve zaostatke, a ovo me oduševilo!!! Tako slatke, nježne kuglice ! LOL
Time is something you can never get back..
Na vrh
anči39 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3042
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anči39 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Listopad 2010 u 22:02
Već češ ti sve popuniti Wink ako tako nastaviš !
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
Na vrh
Smail View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Smail Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Listopad 2010 u 21:10
Hvala ti Lora na posjeti, kažeš umorila si se, trebala si javiti da ti skuham smile142 a i kišobran ti je sigurno trebao.
Na vrh
Lora View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4104
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lora Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Listopad 2010 u 21:08
Evo me opet u šetnji tvojim prelijepim vrtom. Uživala sam šetajući u svakoj biljčici. Malo sam se umorila ali je vrijedilo

Rijeka

Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn
Na vrh
Smail View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Smail Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Listopad 2010 u 21:07
Blago tebi moon što ti napreduje dipladenija, ja nemam mjesto za nju uz prozor, a vode joj stalno po malo dolijevam u tanjurić pa kako joj bude, neko cvijeće ugine, neko opet dođe novo a šta da radimo kada nemamo idealne uvjete za sve.
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Listopad 2010 u 20:25

I ja sam unijela diplandeniju sandevilu u stan. Stavila sam ju do prozorskog stakla da bi imala što više svjetlosti. Dobila je još par listića i dva pupa su se rascvjetala. Sadćemo vidjeti kako će biti u narednom razdoblju, hoće li tako nastaviti - samo da ne ugine.

Negdje sam pročitala da je dobro u tanjurić nasuti vodu i u vodu staviti kamenčiće pa onda cvijetnjak tako da ne bude s dnom u vodi nego iznad. Tako će biljka imati oko sebe vlažniji zrak, a navodno da to diplandeniji odgovara Smile
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1516171819 37>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.